সংযুক্ত লোকসেৱা আয়োগ
‘লকডাউন’ৰ অন্তত অনুষ্ঠিতব্য পৰীক্ষাসূচী ঘোষণা ‘ইউপিএছচি’-ৰ
এপ্ৰিল, ২০২০ৰ পৰা বলবত্ হোৱাকৈ এবছৰৰ বাবে ‘বেচিক পে’-ৰ ৩০শতাংশ স্বেচ্চাই নোলোৱাকৈ থাকিব অধ্যক্ষ আৰু সদস্যবৃন্দই
‘ইউপিএছচি’-ৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে ‘পিএম কেয়াৰ্ছ’-লৈ আগবঢ়ালে এদিনৰ দৰমহা
15 APR 2020 2:59PM by PIB Guwahati
ক’ৰোনাভাইৰাছৰ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সৃষ্টি হোৱা পৰিস্থিতিৰ সমীক্ষা কৰাৰ উদ্দেশ্যে আজি অৰ্থাত ১৫এপ্ৰিল তাৰিখে ‘ইউপিএছচি’-ৰ এখন বিশেষ সভা অনুষ্ঠিত হয়।
দেশত বলবত্ থকা ‘লকডাউন’ৰ সময়ত পালন কৰিবলগীয়া ‘সামাজিক ব্যৱধানবিধি’কে ধৰি অন্যান্য স্বাস্থ্য সম্পৰ্কীয় নীতি-নিৰ্দেশনাসমূহৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত আয়োগে অনুষ্ঠিত কৰিবলগীয়া আৰু যাৰ বাবে প্ৰাৰ্থী আৰু ‘পৰীক্ষা আৰু নিয়োগ পৰিষদসমূহ’ৰ পৰামৰ্শদাতাসকলে দেশৰ প্ৰান্তে প্ৰান্তে ঘূৰিবলগীয়া হয়, তেনে পৰীক্ষা, সাক্ষাতকাৰ আদিৰ সূচী সন্দৰ্ভত সময়ে সময়ে পৰ্যালোচনা কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়। ইফালে, ‘অসামৰিক সেৱা, ২০১৯’ৰ বাকী থকা ‘পাৰ্ছনেলিটী টেষ্ট’ৰ বাবে নতুন তাৰিখ অহা ৩ মে’ অৰ্থাত ‘লকডাউন’ৰ দ্বিতীয় পৰ্যায়ৰ সামৰণি পৰাৰ পিছত ঘোষণা কৰাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়। সেইদৰে, ‘অসামৰিক সেৱা, ২০২০’ৰ(প্ৰাৰম্ভিক), আভিযান্ত্ৰিক সেৱা(মূল) আৰু ভূ-তাত্বিক সেৱা(মূল) পৰীক্ষাৰ তাৰিখ ইতিমধ্যে ঘেষণা কৰা হৈছে। বিশেষ পৰিস্থিতি উদ্ভৱ হ’লে যদি পৰীক্ষাসূচী সলনি কৰিবলগীয়া হয়, তেন্তে তেনে পৰিস্থিতিত আয়োগৰ বে’ৱ-ছাইটৰ জৰিয়তে এই তথ্য প্ৰচাৰৰ ব্যৱস্থা কৰা হ’ব। আনহাতে, চিকিত্সা সেৱাৰ একত্ৰ পৰীক্ষা, ভাৰতীয় অৰ্থনৈতিক সেৱাৰ পৰীক্ষা, আৰু ভাৰতীয় পৰিসাংখ্যিক সেৱা, ২০২০ৰ পৰীক্ষাসমূহ পিচুওৱা সম্পৰ্কীয় অধিসূচনা ইতিমধ্যে প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। ইফালে, ‘চিএপিএফ পৰীক্ষা ২০২০’ৰ তাৰিখ ‘ইউপিএছচি’-ৰ বে’ৱ-ছাইট যোগে অৱগত কৰা হ’ব। অহা ১০ জুন,২০২০ত অনুষ্ঠিত হ’ব লগা ‘এনডিএ-ii পৰীক্ষা নিৰ্দ্ধাৰিত সূচী মতেই অনুষ্ঠিত কৰাৰ সিদ্ধান্ত লোৱা হৈছে। ইয়াৰ বাহিৰেও পৰীক্ষা, সাক্ষাত্কাৰ অথবা নিয়োগ পৰিষদ সম্পৰ্কীয় যিকোনো সিদ্ধান্ত সম্পৰ্কে আয়োগৰ ৱে’ব-ছাইট যোগে সময়ে সময়ে অৱগত কৰি থকা হ’ব।
আজিৰ সভাত ক’ৰোনাভাইৰাছৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত দেশৰ অৰ্থনৈতিক পৰিমণ্ডলটোত হোৱা ব্যাপক ক্ষতিৰ বিষয়েও আলোচনা কৰা হয়। এনে পৰিস্থিতিত ৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত বিত্তীয় সমলসমূহৰ সংৰক্ষণ অতিকে গুৰুত্বপূৰ্ণ হৈ উঠালৈ চাই এপ্ৰিল, ২০২০ৰ পৰা বলবত্ হোৱাকৈ এবছৰৰ বাবে ‘বেচিক পে’-ৰ ৩০শতাংশ স্বেচ্চাই নোলোৱাকৈ থাকিবলৈ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে আয়োগৰ অধ্যক্ষ আৰু সদস্যবৃন্দই। আনহাতে ‘ইউপিএছচি’-ৰ বিষয়া-কৰ্মচাৰীয়ে ‘পিএম কেয়াৰ্ছ’-নিধিলৈ আগবঢ়ালে এদিনৰ দৰমহা।

UPSC
Exam Schedule Announcements by UPSC following Lockdown
Chairman and Members of UPSC to voluntarily forego 30% of the basic pay for a period of one year, with effect from April, 2020.
All officers and staff members of the UPSC have volunteered one-day salary to thePM CARES Fund.
15 APR 2020 2:59PM by PIB Delhi
A special meeting of the Commission was held on April, 15, 2020 to review the situation arising out of the Corona Virus pandemic.
In view of the prevailing lockdown restrictions, including social distancing norms, it was decided that dates for all interviews, Examinations and Recruitment Boards, where candidates and advisers are required to travel from all parts of the country, will be reviewed from time to time. A decision on fresh dates for the remaining Civil Services-2019 Personality Tests will be taken after May, 3, 2020, following the second phase of the lockdown. Dates for the Civil Services-2020 (Prelim), Engineering Services (Main) and the Geologist Services (Main) Examinations had already been announced. Any rescheduling in these examinations, if necessitated by the evolving situation, will be notified on the website of the UPSC. Deferment notices have already been posted for the Combined Medical Services Examination, the Indian Economic Service and the Indian Statistical Service Examination 2020. Dates for the CAPF Exam 2020 will also be notified on the UPSC website. The National Defence Academy(NDA-I) Examination has already been postponed till further intimation. A decision on the NDA –II Examination will be posted on June 10, 2020, the scheduled date for its notification. Any other decision of the Commission in respect of all the Examinations, Interviews and Recruitment Boards will be promptly made available on the Commission’s website.
The Commission reviewed the harm caused to the national economy by the corona virus pandemic. Recognizingthe need to conserve financial resources at the national level, the Chairman and Members of the Union Public Service Commission have decided to voluntarily forego 30% of the basic pay received by them from the Commission for a period of one year, with effect from April, 2020.
In addition, all officers and staff members of the UPSC have volunteered one-day salary to the PM’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situation Fund (PM CARES Fund).