রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
রাস্ত্রপতিনা বৈশাখি, বিশু, রঙ্গোলি বিহু, নব বর্শ, বৈসখারী, পুথান্দু অমদি পিরাপুগী তাঞ্জা লাকপদা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
13 APR 2020 11:50AM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা বৈশাখি, বিশু, রঙ্গোলি বিহু, নব বর্শ, বৈসখারী, পুথান্দু অমদি পিরাপুগী তাঞ্জা লাকপদা লৈবাক মীয়ামদা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে। কুমহৈশিং অসি লৈবাক্কী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা ২০২০গী এপ্রিল ১৩ অমসুং ১৪দা পাংথোক্নরি। মহাক্না হায়খি:-
“বৈশাখি, বিশু, রঙ্গোলি বিহু, নব বর্শ, বৈসখারী, পুথান্দু অমদি পিরাপুগী য়াইফরবা তাঞ্জানা লাকপদা ঐহাক্না ভারত অমসুং মীরমদা লৈরিবা ভারত মচা পুম্নমকপু য়াইফ পাউজেল পীজরি।
কুমহৈশিং অসি ভারতকী কলচরেল দাইবরসিতীদা পাক্লবা য়ুনিতীগী খুদম অমনি অমদি ঐখোয়গী লৌমীশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবগী তাঞ্জা অমসুনি। ঐখোয়গী লৌমীশিংবু মতম পুম্নমক্তা ঐখোয়না তৌবিমল খংবা উৎকদবনি মরমদি মখোয়না ঐখোয়গীদমক চানবা মহৈ-মরোং পুথোকপা খক্তা নত্তনা মখোয়গী চোকথবা লৈতনা হোৎনরিবশিং অদুনা ঐখোয়দা ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং চাখৎপসু পীরি।
হৌজিক-হৌজিক ঐখোয় কোবিদ-১৯গী মওংদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা শিংনবা অমা মায়োক্নরি। লাকপীরো, চহি অসিদা, কুমহৈশিং অসিগী তাঞ্জা অসিদা ঐখোয় পুম্নমক্না ৱারেপ অসি লৌরসি মদুদি ঐখোয় সোসিয়েল দিস্তেন্সিংগী অমদি মতিক চাবা চেকশিন থৌরাং ঙাক্না চৎকনি অমদি অপুনবগী পাঙ্গলদা কোরোনা ভাইরসপু মায়থিবা পীগনি।”
রাস্ত্রপতিগী পাউজেল অসি হিন্দীদা পানবগীদমক মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

President's Secretariat
President’s greetings on the occasion of Vaisakhi, Vishu, Rongali Bihu, Naba Barsha, Vaisakhadi, Puthandu, Pirappu
13 APR 2020 11:50AM by PIB Delhi
The President of India, Shri Ram Nath Kovind in his message on the occasion of Vaisakhi, Vishu, Rongali Bihu, Naba Barsha, Vaisakhadi, Puthandu, Pirappu, which are being celebrated in different parts of the country on 13th and 14th April, 2020, has said:-
“On the auspicious occasion of Vaisakhi, Vishu, Rongali Bihu, Naba Barsha, Vaisakhadi, Puthandu, Pirappu, I extend my warm greetings and good wishes to all my fellow citizens in India and abroad.
These festivals are a symbol of unity inherent in the cultural diversity of India and are also an occasion to celebrate our farmers. Our farmers should always be at the centre of our gratitude as they not only produce food grains for us but also bring us food security and prosperity through their tireless efforts.
We are, currently, in the midst of an unprecedented challenge posed by COVID-19. Let us, this year, observe these festivals and reiterate our combined and collective resolve to defeat Corona Virus while following social distancing norms and due caution”.
Click here for the President’s message in Hindi