|
যোগাযোগ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ৰ লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত ডাকঘৰসমূহত হোৱা লেনদেনৰ স্থিতিসমূহ:
31 MAR 2020 1:40PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ৰ লক্-ডাউনৰ সময়ছোৱাত ডাকঘৰসমূহত হোৱা লেনদেনৰ বিৱৰণ তলত উল্লেখ কৰা হৈছেঃ
ক্ৰমিক নং.
পেৰামিটাৰ নিৰীক্ষণ
২৬ মাৰ্চ পৰ্যন্ত অৱস্থান
২৭ মাৰ্চ পৰ্যন্ত অৱস্থান
২৮ মাৰ্চ পৰ্যন্ত অৱস্থান
১
পিঅ’এছবি লেনদেনৰ সংখ্যা
৬,৩৮,৮০৬
৭,৩৩,৬১৪
৬,৪৫,৩২০
২
পিঅ’এছবি লেনদেনৰ মূল্য
জমা - টকা ৪৯১.৯১ কোটি
উলিওৱা হৈছে – টকা ২৬৪.৭৬ কোটি
জমা - টকা ৫৩৩.০৬ কোটি
উলিওৱা হৈছে – টকা ৩১৩.৩১ কোটি
জমা-টকা ৫৯০.৩২ কোটি
উলিওৱা হৈছে –টকা ৩১৮.৮৯ কোটি
৩
আইপিপিবি লেনদেনৰ সংখ্যা
১.৬৩ লাখ
১.৫৭ লাখ
১.১৮ লাখ
৪
আইপিপিবি লেনদেনৰ মূল্য
টকা ৪৯.৩৫ কোটি
টকা ৪৭.১৩ কোটি
টকা ৩২.১৪ কোটি
৫
এইপিএছ লেনদেনৰ সংখ্যা
৬৮৭৪
৭৯৩৮
৮৫৭৭
৬
এইপিএছ লেনদেনৰ মূল্য
টকা ৩.১১ কোটি
টকা ৩.৩৩ কোটি
টকা ৩.৬৩ কোটি
৭
এটিএম লেনদেনৰ সংখ্যা
১০৬৯১
৯৯১২
১০৯৮৪
৮
এটিএম লেনদেনৰ মূল্য
টকা ৫,৫৭,২৮,৪০০
টকা ৩,০৩,১৯,৬০০
টকা ৩,২২,১২,৩৫০
৯
পিএলআই লেনদেনৰ সংখ্যা
৯৭৪৬
১২২৫১
১০১৯০
১০
পিএলআই লেনদেনৰ মূল্য
টকা ৩,৪৪,৪০,৫৫৭
টকা ৪,০২,৩৩,৬৫৭
টকা ৩,২৩,৩৮,৬২৬
১১
আৰপিএলআই লেনদেনৰ সংখ্যা
১৬৩০৮
২১৬১৭
২৮০৪৫
১২
আৰপিএলআই লেনদেনৰ মূল্য
টকা ১,৫৮,৬৫,৮০৭
টকা ২,৩৪,২৫,৯৪০
টকা ২,৭৯,০১,০০০
১৩
স্পীড পোষ্ট, ৰেজিষ্টাৰ্ড চিঠি, পাৰ্চেল আৰু মানি অৰ্ডাৰৰ সংখ্যা
৪৫৭৬৬
৫৮১২১
৪৬৮৯২

Ministry of Communications
Position of transactions in Post offices during Covid-19 lockdown
31 MAR 2020 1:40PM by PIB Delhi
The details of transactions in Post offices during Covid-19 lockdown are as below:
Sl. No.
Monitoring Parameter
Position
as on 26th March
Position
as on 27th March
Position
as on 28th March
1.
No of POSB Transactions
6,38,806
7,33,614
6,45,320
2.
Value of POSB Transactions
Deposit - Rs 491.91 cr
Withdrawal – Rs 264.76 cr
Deposit - Rs 533.06 cr
Withdrawal – Rs 313.31 cr
Deposits-Rs 590.32 cr
Withdrawals –Rs 318.89 cr
3.
No of IPPB Transactions
1.63 Lakh
1.57 Lakh
1.18 Lakh
4.
Value of IPPB Transactions
Rs 49.35 cr
Rs 47.13 Cr
Rs 32.14 cr
5.
NO of AePS Transactions
6874
7938
8577
6.
Value of AePS transactions
RS 3.11 cr
Rs 3.33 cr
Rs 3.63 cr
7.
Number of ATM Transactions
10691
9912
10984
8.
Value of ATM Transactions
Rs 5,57,28,400
Rs 3,03,19,600
Rs 3,22,12,350
9.
No of PLI transactions
9746
12251
10190
10.
Value of PLI transactions
Rs 3,44,40,557
Rs 4,02,33,657
Rs 3,23,38,626
11.
No of RPLI transactions
16308
21617
28045
12.
Value of RPLI transactions
RS 1,58,65,807
Rs 2,34,25,940
Rs 2,79,01,000
13.
No of Speed Post, registered letters, parcels delivered and Money orders paid
45766
58121
46892