বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
ৰপ্তানি উত্তৰণ পৰিষদৰ প্ৰতিনিধিসকলৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে কথা পাতিলে শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে
27 MAR 2020 5:07PM by PIB Guwahati
ৰে’লৱে আৰু বাণিজ্য তথা উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী পীয়ুষ গোৱেলে ক’ভিড-১৯ আৰু চলিত লক্-ডাউনৰ সম্বন্ধত সমগ্ৰ দেশৰ ৰপ্তানি উত্তৰণ পৰিষদৰ বিভিন্ন প্ৰতিনিধিৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে কথা পাতে আৰু পৰিস্থিতি চম্ভালিবলৈ তেওঁলোকৰ পৰা বিভিন্ন প্ৰতিক্ৰিয়া আৰু পৰামৰ্শ গ্ৰহণ কৰে৷ এই আলোচনাত ৰাজ্যিক বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদ্বীপ সিং পুৰী, বাণিজ্য সচিব ড০ অনুপ ৱাধাৱান, ডিজিএফটিৰ সঞ্চালক প্ৰধান শ্ৰী অমিত যাদৱো উপস্থিত আছিল৷
শ্ৰী পীষুষ গোৱেলে কয় যে দেশৰ বাবে আমদানি-ৰপ্তানি গুৰুত্বপূৰ্ণ হ’লেও একেটা সময়তে ১৩০ কোটি ভাৰতীয়ৰ সুৰক্ষাৰ বাবে লক্-ডাউনো সমানেই প্ৰয়োজনীয়৷ সেয়েহে এই ভাৰসাম্য বৰ্তাই ৰাখিবলৈ জটিলতাসমূহ হ্ৰাস কৰিবলৈ সমাধান সন্ধান কৰাটো আৱশ্যক৷ এই পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিত্তমন্ত্ৰী আৰু আৰবিআইৰ গৱৰ্ণৰে বিভিন্ন পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে বুলিও তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে৷ শ্ৰী গোৱেলে কয় যে এই বৈঠকত লাভ কৰা পৰামৰ্শসমূহৰ শীঘ্ৰ কাৰ্যকৰীকৰণৰ বাবে গুৰুত্ব প্ৰদান কৰা হ’ব৷ চৰকাৰে আমদানি-ৰপ্তানি গোটটোৰ যুক্তিপূৰ্ণ দাবীসমূহো পালন কৰিবলৈ যাৱতীয় ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিব বুলি তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে৷
আজিৰ এই বৈঠকখনত এফআইইঅ’, এইপিচি, এছআৰটিইপিচি, জিজেইপিচি, চিএলই, শ্বেফেক্সিল, ফাৰ্মেক্সিল, ইলেক্ট্ৰ’নিক আৰু ছফটৱেৰ ইপিচি, ছাৰ্ভিচেছ ইপিচি, ছিল্ক ইপিচি, ইইপিচি, ইপিচিএইচ, প্ৰজেক্ট ইপিচি, টেক্সপ্ৰ’চিল, টেলিকম ইপিচি, কেশ্বিঅ’ ইপিচি, প্লাষ্টিক ইপিচি, স্প’ৰ্টছ গুডছ্ ইপিচি, কেপেক্সিল, কেমেক্সিল, ইঅ’ইউ আৰু এছইজেডৰ ইপিচি, ঊল আৰু ঊলৰ ইপিচি, এইচইপিচি আৰু আইঅ’পিইচি শীৰ্ষক সংস্থাসমূহে অংশগ্ৰহণ কৰিছিল৷

Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal holds video conference with Export Promotion Councils representatives;
27 MAR 2020 5:07PM by PIB Delhi
The Minister of Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal today held a video conference with representatives from various Export Promotion Councils (EPCs) from across the country, to assess the impact of COVID-19 and lockdown in the country, and get their feedback and suggestions in ameliorating the situation. The Minister of State for Commerce & Industry Shri Hardeep Singh Puri, Commerce Secretary Dr Anup Wadhawan, Director General of DGFT Shri Amit Yadav were among those present in the meeting. The EPCs apprised of the impact of the pandemic on their activities and businesses, and made a range of suggestions to overcome the hardships.
Shri Piyush Goyal said in the meeting that Export-Import is an important activity of the country, and at the same time, lockdown was necessary for the safety and health of 130 crore Indians. Therefore, a fine balance has to be maintained, and solutions found to reduce the difficulties. He said that the Government has been ahead of the curve in the recent times, as noticed in the recent announcements made by the Union Finance Minister and the RBI Governor. But in such difficult times, one can learn from the experiences of others and plan for the future. Shri Goyal said that the suggestions made in the conference will be taken up in right earnest, and action will be taken soon. He assured the Export and Import groupings that the Government will try to be accommodative with their reasonable demands, and come out with practical outcomes.
The organizations which took part in the video conference included FIEO, AEPC, SRTEPC, GJEPC, CLE, CEPC, Shefexil, Pharmexcil, Electronic & Software EPC, Services EPC, Silk EPC, EEPC, EPCH, Project EPC, Texprocil, Telecom EPC, Cashew EPC, Plastic EPC, Sports Goods EPC, Capexcil, Chemexcil, EPC for EOU & SEZ, Wool & Woollen EPC, HEPC and IOPEC