প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী বৰিছ জনছনৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
12 MAR 2020 9:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ব্ৰিটেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী বৰিছ জনছনৰ পৰা টেলিফোন কল লাভ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই এই নতুন দশকত ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্কক এক নতুন ৰূপ দিয়াৰ বাবে ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে৷ ইয়াৰ বাবে তেওঁলোকে এক ব্যাপক ৰোডমেপ প্ৰস্তুতিৰ কথাও উল্লেখ কৰে৷দুয়োগৰাকী নেতাই জলবায়ু পৰিৱৰ্তন, দুৰ্যোগ প্ৰশমন আদি ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইনৰ সহযোগিতাত সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে৷ এই বছৰৰ শেষলৈ চিঅ’পি-২৬লৈ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক নিমন্ত্ৰণ জনোৱা বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰী জনছনক ধন্যবাদ প্ৰদান কৰে৷ দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ক’ভিড-১৯ মহামাৰী সন্দৰ্ভত নিজৰ চিন্তাধাৰা বিনিময় কৰে৷ ব্ৰিটেইনৰ স্বাস্থ্য মন্ত্ৰী নাদিন ড’ৰিছ ক’ৰনা ভাইৰাছত আক্ৰান্ত হোৱাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী মোদীয়ে উদ্বেগ প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে তেওঁৰ দ্ৰুত আৰোগ্য কামনা কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ব্ৰিটেইন প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক পৰস্পৰৰ সুবিধাজনক তাৰিখ এটাত ভাৰতলৈ নিমন্ত্ৰণ জনোৱা সম্পৰ্কে দোহাৰে৷

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Boris Johnson, Prime Minister of the United Kingdom
12 MAR 2020 9:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the Prime Minister of the United Kingdom H. E. Boris Johnson.
The two leaders expressed their desire to further strengthen the India-UK Strategic Partnership in the new decade. They agreed that it would be useful to formulate a comprehensive roadmap towards this objective.
The leaders expressed their satisfaction at the cooperation between India and UK in the field of climate change, especially with reference to the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure (CDRI). Prime Minister Modi thanked Prime Minister Johnson for the invitation to COP-26 in Glasgow later this year.
The two Prime Ministers exchanged views on the COVID-19 epidemic. Prime Minister Shri Modi expressed concern on UK Health Minister Ms. Nadine Dorries testing positive for Coronavirus, and wished her a speedy recovery.
Prime Minister Modi reiterated his invitation to Mr. Johnson to visit India on mutually convenient dates.