প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ কর্ম পৰিকল্পনা ২০২০ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মুল বক্তব্য প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় বিগত ৮ মাহত শতাধিক সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে; প্ৰক্ৰিয়াকেন্দ্ৰিক কৰ ব্যৱস্থা নাগৰিককেন্দ্রিক হৈছেঃ প্ৰধানমন্ত্রী, সংবাদমাধ্যমে নতুন ভাৰত গঢ় দিয়াত গঠনমুলক ভূমিকা পালন কৰিব; ভাৰতে নতুন শিখৰত উপনীত হোৱাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকে তেওঁলোকৰ কৰ্তব্য পুৰণ কৰা উচিত
12 FEB 2020 9:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি টাইমছ নাও টিভি চেনেলৰ দ্বাৰা আয়োজিত ভাৰতৰ কৰ্ম পৰিকল্পনা ২০২০ শীৰ্ষক সন্মিলনত মুল বক্তব্য আগবঢ়ায়৷
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে বিশ্বৰ যুৱ দেশ, ভাৰতে নতুন দশকৰ বাবে কৰ্ম পৰিকল্পনা গ্ৰহণ কৰিছে আৰু সেই যুৱ ভাৰতে ধিৰ গতিৰে যাব নিবিচাৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰে এক দৃষ্টিভংগী লৈছে, য’ত বিগত মাহবোৰত শতাধিক সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে৷
তেওঁ লগতে কয় যে এই প্ৰত্যাহ্বানসমূহে সমাজৰ প্ৰতিটো পৰ্যায়ত বিশ্বাসেৰে নতুন শক্তি যোগাব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি দেশৰ দুখীয়া লোকসকল বিশ্বাসৰ জন্মিছে যে তেওঁলোকে তেওঁলোকৰ জীৱন ধাৰণৰ মানদণ্ড উন্নতি কৰিব পাৰে, দৰিদ্ৰতা নিৰ্মূল কৰিব পাৰে আৰু কৃষকসকলেও তেওঁলোকৰ কৃষি কাৰ্যৰ বৃদ্ধিৰ প্ৰতি বিশ্বাসী হৈছে৷
৫ ত্ৰিলিয়ন ডলাৰ অৰ্থনীতি-সৰু নগৰ আৰু চহৰত গুৰুত্বঃ
“‘অহা ৫ বছৰত ভাৰতৰ অর্থনীতি ৫ ত্ৰিলিয়ন মার্কিন ডলাৰ কৰাৰ লক্ষ্য লোৱা হৈছে। এই লক্ষ্যপূৰণ একেবাৰে সহজ নহয়, কিন্তু অসম্ভৱো নহয়,’ তেওঁ কয়৷
এই লক্ষ্য অর্জনৰ বাবে দেশৰ উদ্যোখ খণ্ডৰ উৎপাদন আৰু শক্তিশালী কৰাটো অতি গুৰুত্বপূর্ণ। একেদৰে দেশৰ ৰপ্তানী বৃদ্ধি কৰাটোও প্ৰয়োজন৷ এই ক্ষেত্রত চৰকাৰে একাধিক প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে বিশ্ব অর্থনীতিৰ উথান-পতনৰ এই প্ৰচেষ্টাত ভাৰতে বহু প্ৰত্যাহ্বানৰ সন্মুখীন হৈছে৷
তেওঁ কয় যে প্ৰথমবাৰলৈ চৰকাৰে সৰু চহৰবোৰ নতুন হাব হিচাপে গঢ়ি তোলাৰ বাবে ইয়াৰ অর্থনীতিৰ বিকাশৰ ওপৰত জোৰ দিছে৷
কৰ ব্যৱস্থাত উন্নতিঃ
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয়, ‘প্ৰতিখন চৰকাৰেই কৰ ব্যৱস্থাৰ উন্নতিৰ ক্ষেত্ৰত অতি দ্বিধাবোধ ৰাখি আহিছে। সেইবাবে সুদীর্ঘ কেইবা বছৰ ধৰি এই ক্ষেত্রত কোনো পৰিৱর্তন হোৱা নাছিল৷ এতিয়া আমি নাগৰিককেন্দ্রিক কৰ ব্যৱস্থাপনাৰ দিশত আগুৱাই গৈছো৷ কৰদাতাসকলৰ চনদ নথিভুক্তিকৰণ ৰূপায়ণকাৰা কেইবাখনো দেশৰ ভিতৰত ভাৰতে এতিয়া স্থান লাভ কৰিছে৷ এই চনদত কৰদাতাৰ অধিকাৰৰ সুষ্পষ্ট উল্লেখ আছে৷’
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে প্ৰতিগৰাকী ভাৰতীয়ক কৰ ফাঁকি দিয়াৰ প্ৰৱণতাৰ পৰা মুক্ত হৈ সৎ কৰদাতা হৈ উঠাৰ আহ্বান জনায়৷ প্ৰত্যেকেই দায়িত্বশীল নাগৰিক হৈ উঠি কৰ প্ৰদানৰ বাবে আহ্বান জনায়৷
ভাৰতৰ সমৃদ্ধিত গঠনমূলক ভূমিকা পালনৰ বাবে তেওঁ সংবাদ মাধ্যমকো আহ্বান জনায়৷
তেওঁ কয়, ‘যেতিয়া প্ৰত্যেকে নিজৰ দায়িত্ব পালন কৰিব, তেতিয়া কোনো সমস্যা সমাধানত অসুবিধা নহয়৷ দেশে এক নতুন শক্তি আৰু উদ্দীপনা লাব কৰিব৷ ই এই দশকত ভাৰতক এক নতুন শিখৰত উপনীত কৰিব৷”

Prime Minister's Office
Prime Minister delivers Keynote Address at India Action Plan 2020 Summit
Says Government has hit a century in decision making in the last 8 months
Says Process Centric Tax System is being replaced with Citizen Centric Tax System
Says media should play a major constructive role in building New India
Says Every Citizen should fulfil their duties to India attain new heights
12 FEB 2020 9:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered the keynote address at India Action Plan 2020 Summit hosted by theTV Channel Times Now Summit here today.
Shri Modi said the World’s youngest nation, India, is also charting out an Action Plan for the new decade and that the Young India is in no mood to go slow.
PrimeMinister said the Government has embraced this spirit and had hit a century in decision making in the last months.
He also said that these changes have infused new energy at every level of society, filling it with confidence.
The Prime Minister said that today the poor of the country are feeling confident that they can improve their standard of living, remove their poverty and farmers are confident of increasing their income in farming.
5 Trillion Dollar Economy - Focus on Small Cities and Towns :
“India aims to expand its economy to 5 trillion dollars in the next five years. “It is better to set a target and strive towards it. This goal is not easy but not impossible to achieve”, he said.
He said that to achieve this goal, it is very important that the Manufacturing sector is strengthened in the country along with the increase in the country’s exports and that the Government has taken several initiatives towards this.
The Prime Minister said that amidst these efforts, India faces more challenges being an emerging economy along with the ups and downs in the Global economy.
He emphasized that for the first time, a government has focused on the economic growth of small cities as well making them new growth hubs.
Improving the Tax System:
The Prime Minister said, “Every government has been very hesitant to improve the tax system. There was no change in this for years. Now we are moving from a Process Centric Tax System to a Citizen Centric Tax System. India will join the select countries, where the taxpayers charter is implemented. The charter will clearly define the rights of taxpayers.”
The Prime Minister urged every Indian to introspect the issue of people evading taxes and the double whammy it is posing to the honest taxpayer. He urged all citizens to be responsible citizens and pay their taxes.
He urged the media to play a constructive role in building a prosperous India.
He said, “When everyone fulfils their duties then there would be no problem left to be solved. Then the country would get a new strength, new energy. This would take India to new heights in this decade”