প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ বাবে ২১ শতিকাৰ এক ঐতিহাসিক সাফল্যত পৰিণত হ’ব গগণযান। - প্ৰধানমন্ত্ৰী
নতুন দশকৰ প্ৰথমটো মন কী বাত অনুষ্ঠানত আলোচনা কৰিলে এই অভিযানৰ বিষয়ে
26 JAN 2020 8:26PM by PIB Guwahati
নতুন দশকৰ প্ৰথমটো মন কী বাত অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আলোচনা কৰিলে গগণযান মিছনৰ বিষয়ে।
তেওঁ কয় যে ২০২২ চনত ভাৰতে যিহেতু ইয়াৰ ৭৫ তম স্বাধীনতা দিৱস পালন কৰিব, গতিকে এই বৰ্ষটোতে ভাৰতে ‘গগণযান মিছনৰ জৰিয়তে মহাকাশলৈ এগৰাকী ভাৰতীয়ক প্ৰেৰণ কৰাৰ সংকল্প পূৰণ কৰিব লাগিব।
তেওঁ কয়, “২১ শতিকাত ভাৰতৰ বাবে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত গগণযান হ’ব এক ঐতিহাসিক সাফল্য। ই নৱ ভাৰতৰ বাবে এক মাইলৰ খুঁটি হিচাপে বিবেচিত হ’ব।”
গগণযান মিছনেৰে মহাকাশত প্ৰৱেশ কৰিবৰ বাবে বাচনিকৃত চাৰিগৰাকী ভাৰতীয় বায়ু সেনাৰ পাইলটক ৰাছিয়াত অনাগত প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচীৰ বাবে অভিনন্দন জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “এই প্ৰতিশ্ৰুতিসম্পন্ন যুৱ পাইলটকেইগৰাকীয়ে ভাৰতৰ দক্ষতা, প্ৰতিভা, সাহস আৰু স্বপ্নক প্ৰতিনিধিত্ব কৰিছে। কিছুদিনৰ ভিতৰতে আমাৰ চাৰিগৰাকীকৈ বন্ধু প্ৰশিক্ষণৰ বাবে ৰাছিয়ালৈ যাব। মই নিশ্চিত যে এই পদক্ষেপে ভাৰত-ৰাছিয়াৰ মাজৰ বন্ধুত্ব আৰু সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত আন এক স্বৰ্ণিল অধ্যায়ৰ সূচনা কৰিব।”
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এবছৰৰো অধিক সময় ধৰি তেওঁলোকে প্ৰশিক্ষণ গ্ৰহণ কৰাৰ পিছত তেওঁলোকে দেশবাসীৰ আশা-আকাঙ্খা দায়বদ্ধতাৰে কান্ধ পাতি ল’ব পাৰিব আৰু মহাকাশত প্ৰৱেশ কৰিব।
তেওঁ কয়, “গণৰাজ্য দিৱসৰ এই পৱিত্ৰ মুহুৰ্ত্তত মই এই অভিযানৰ সৈতে জড়িত হৈ থকা সেই চাৰিগৰাকী যুৱ পাইলটৰ লগতে ভাৰতীয় আৰু ৰুছ বিজ্ঞানী তথা অভিযন্তাক অভিনন্দন জনাইছো।”

Prime Minister's Office
Prime Minister says Gaganyaan will be a historic achievement for India in 21st Century
Discusses the Mission in his first Mann Ki Baat of the new decade
26 JAN 2020 8:26PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi discussed the ‘Gaganyaan’ Mission in his first Mann Ki Baat of the new year and the new decade.
He said as India celebrates its 75th year of Independence in 2022 the country has to fulfil “the pledge to take an Indian into the space through the ‘Gaganyaan’ mission.”
He said, “Gaganyaan mission will be a historic achievement in the field of science and technology for India in the 21st century. It will prove to be a milestone for New India.”
Prime Minister praised the four pilots of the Indian Airforce who have been selected as astronauts for the mission and their forthcoming training in Russia.
“These promising youngsters symbolise India's skill, talent, ability, courage and dreams. Our four friends are about to go to Russia in a few days for their training. I am confident that this would script another golden chapter in India-Russia friendship and cooperation.”
Prime Minister said that after their training for over a year, they would shoulder the responsibility of carrying the hopes and aspirations of the nation and soaring into space.
He said, “On the auspicious occasion of Republic Day, I congratulate these four youngsters and the Indian and Russian scientists and engineers associated with this mission.”