প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতি ড’নাল্ড ট্ৰাম্পৰে বাৰ্তালাপ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
07 JAN 2020 7:25AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতি ড’নাল্ড ট্ৰাম্পৰ সৈতে কথা পাতি তেওঁক নৱবৰ্ষৰ শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱবৰ্ষ উপলক্ষে ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্প, তেওঁৰ পৰিয়ালবৰ্গ আৰু আমেৰিকাবাসীক সুস্বাস্থ্য, সমৃদ্ধি আৰু সফলতাৰ বাবে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে বিশ্বাস, পাৰস্পৰিক সন্মান আৰু বুজাবুজিৰ আধাৰত গঢ়া ভাৰত-মাৰ্কিন সম্পৰ্ক দিনক দিনক শক্তিশালী হৈ গৈ আছে৷ বিগত বছৰত দুয়োখন দেশৰ মাজত উল্লেখনীয়ভাৱে বৃদ্ধি পোৱা কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উনুকিয়ায়৷ তেওঁ লগতে সকলো ক্ষেত্ৰত পাৰস্পৰিক সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ সৈতে ঐক্যবদ্ধভাৱে কাম কৰি যাবলৈ আগ্ৰহ ব্যক্ত কৰে৷
ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পেও ভাৰতবাসীক নৱবৰ্ষ উপলক্ষে সমৃদ্ধি আৰু প্ৰগতিৰ বাবে শুভকামনা জনায়৷ বিগত কেইবছৰত ভাৰত-মাৰ্কিন সম্পৰ্কই অৰ্জন কৰা সফলতাক লৈও ট্ৰাম্পে সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে৷ মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীয়ে লগতে উল্লেখ কৰে যে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক দৃঢ় কৰিবলৈ তেওঁ অত্যন্ত আগ্ৰহী৷

Prime Minister's Office
PM talks to the President of United States, Donald Trump
07 JAN 2020 7:25AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke with His Excellency Mr Donald Trump, President of the United States to convey New Year greetings.
The Prime Minister wished President Trump, his family and the people of the United States good health, prosperity and success in the New Year.
The Prime Minister stated that India-US relations, which are built on trust, mutual respect and understanding, have grown from strength to strength. The Prime Minister highlighted the significant progress made in deepening the Strategic Partnership between the two countries in the previous year and expressed his desire to continue to work with President Trump for enhancing cooperation in all areas of mutual interest.
President Trump wished the people of India prosperity and progress in the New Year. He expressed satisfaction at the achievements in the relationship in the last few years and reiterated his readiness for further deepening bilateral cooperation.