প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১১ আৰু ১২ জানুৱাৰী ২০২০ তাৰিখে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কলকাতাত চৰকাৰী ভ্ৰমণ
ৰাষ্ট্ৰলৈ বুলি ৪টা পুনৰ নিৰ্মিত ঐতিহাসিক ভৱন উচৰ্গা
কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ ডেৰশ বছৰীয়া সমাৰোহ অনুষ্ঠান উদযাপনত অংশগ্ৰহণ কৰিব
কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ অৱসৰপ্ৰাপ্ত আৰু বিদ্যমান কৰ্মচাৰীসকলৰ পেঞ্চনৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিব
প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ এশ বছৰ বয়স গৰকা দুজন অৱসৰপ্ৰাপ্ত কৰ্মচাৰীক সম্বৰ্ধনা জনোৱা হ’ব
10 JAN 2020 12:13PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১১ আৰু ১২ জানুৱাৰী ২০২০ তাৰিখে কলকাতালৈ দুদিনীয়া ভ্ৰমণৰ উদ্দেশ্য ৰাওনা হ’ব৷
ৰাষ্ট্ৰলৈ বুলি ঐতিহাসিক ভৱন উচৰ্গা
১১ জানুৱাৰী তাৰিখে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰলৈ বুলি চাৰিটা পুনৰ নিৰ্মিত ঐতিহাসিক ভৱন উচৰ্গা কৰিব৷ এই চাৰিটা ভৱন হ’ল অ’ল্ড কাৰেন্সী বিল্ডিং, বেনভেডেৰ হাউচ, মেটকাফ হাউচ আৰু ভিক্ট’ৰিয়া মেম’ৰিয়েল হ’ল৷ কেন্দ্ৰীয় সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়ে এই চাৰিটা ভৱন পুনৰ নিৰ্মাণ কৰি পূৰ্বৰ জ্যোতি অক্ষুণ্ণ ৰাখিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নিৰ্দেশনাত সাংস্কৃতিক মন্ত্ৰালয়ে বিভিন্ন মেট্ৰ’ চহৰসমূহৰ ঐতিহাসিক ভৱনসমূহ পুনৰ নিৰ্মাণ কৰিবলৈ ধৰিছে৷ কলকাতাৰ পৰা আৰম্ভ কৰি এই পদক্ষেপত দিল্লী, মুম্বাই, আহমেদাবাদ আৰু বাৰাণসী চহৰকো সামৰি লোৱা হৈছে৷
কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ ডেৰশ বছৰীয়া জয়ন্তী উদযাপন
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১১ আৰু ১২ জানুৱাৰী ২০২০ তাৰিখে কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ ডেৰশ বছৰীয়া জয়ন্তী উদযাপন অনুষ্ঠানতো অংশগ্ৰহণ কৰিব৷ শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ অৱসৰপ্ৰাপ্ত তথা বিদ্যমান কৰ্মচাৰীসকলৰ পেঞ্চনৰ অসুবিধা দূৰ কৰিবলৈ ৫০১ কোটি টকাৰ এখন চেক প্ৰদান কৰিব৷ তাৰোপৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ শতবৰ্ষ গৰকা বৰ্ষীয়ান পেঞ্চনাৰ শ্ৰী নাগিনা ভগৎ আৰু শ্ৰী নৰেশ চন্দ্ৰ চক্ৰৱৰ্তীকো সম্বৰ্ধনা জনাব৷ (যথাক্ৰমে ১০৫ আৰু ১০০ বছৰ বয়স) অনুষ্ঠানটোত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প’ৰ্ট ট্ৰাষ্টৰ এক বিশেষ গীতো মুকলি কৰিব৷ শ্ৰী মোদীয়ে পুৰণি প’ৰ্ট জেটি স্থানত ডেৰশ বছৰীয়া জয়ন্তীৰ স্মাৰক ফলক এখন মুকলি কৰিব৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নেতাজী সুভাষ ড্ৰাই ডকত কোচিন কলকাতা শ্বিপ ৰিপেয়াৰ ইউনিটৰ উন্নীত জাহাজ পুনৰ নিৰ্মাণ সুবিধাও মুকলি কৰিব৷ শ্ৰী মোদীয়ে সামগ্ৰীসমূহৰ সুগম পৰিবহণৰ বাবে বন্দৰত ফুল ৰেক হেণ্ডলিং সুবিধাৰ উদঘাটন কৰাৰ লগতে উন্নীত ৰে’লৱে পৰিকাঠামো দেশবাসীলৈ বুলি উচৰ্গা কৰিব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হালদিয়া বন্দৰ প্ৰাংগনত বাৰ্থ নং ৩ত মেচিন সঞ্চালিত সুবিধা আৰু এক প্ৰস্তাৱিত ৰিভাৰফ্ৰ’ণ্ট বিকাশ যোজনা মুকলি কৰিব৷ শ্ৰী মোদীয়ে সুন্দৰবনৰ ২০০গৰাকী আদিবাসী ছোৱালী শিক্ষাৰ্থীৰ বাবে প্ৰীতিলতা ছাত্ৰী আৱাস আৰু এক কৌশল বিকাশ কেন্দ্ৰ উদঘাটন কৰিব৷ এয়া হ’ল কলকাতা প’ৰ্ট ট্ৰাষ্ট আৰু পূৰ্বাঞ্চল কল্যাণ আশ্ৰম, গোছাবাৰ এক সংযুক্ত পৰিকল্পনা৷

Prime Minister's Office
Prime Minister to proceed on a two day official visit to Kolkata on 11th and 12th January 2020
To Dedicate 4 renovated heritage buildings to the Nation
To Participate in Sesquicentenary celebration of the Kolkata Port Trust
To Fulfil the Pension Requirements of the Retired and Existing Employees of the Kolkata Port Trust
To felicitate two oldest surviving Centenarian retired employees of the port Trust
10 JAN 2020 12:13PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi is proceeding on a two day official visit to Kolkata on the 11th and 12th January 2020.
Dedication of Heritage Buildings to the Nation
On the 11th of January, the Prime Minister shall dedicate to the Nation Four Refurbished Heritage Buildings in Kolkata to the Nation.
These are the Old Currency Building, the Belvedere House, the Metcalfe House and the Victoria Memorial Hall. The Union Ministry of Culture has renovated these 4 iconic galleries and refurbished them with new exhibitions while curating the old galleries.
Ministry of Culture under the direction of the Prime Minister Shri Narendra Modi is developing cultural spaces around iconic buildings in various metro cities in the country. To begin with the cities of Kolkata, Delhi, Mumbai, Ahmedabad and Varanasi are being taken up under this project.
Sesquicentenary Celebrations of the Kolkata Port Trust (KoPT)
The Prime Minister shall also participate in the grand Sesquicentenary Celebrations of the Kolkata Port Trust on the 11th and 12th January 2020.
Shri Narendra Modi shall be handing over a Cheque of Rs 501 Crore towards final instalment to meet the deficit of pension fund of retired and existing employees of the Kolkata Port Trust.
In a memorable event, the Prime Minister shall also be felicitating two oldest pensioners of the Kolkata Port Trust Shri Nagina Bhagat and Shri Naresh Chandra Chakraborty (105 and 100 years respectively).
The Prime Minister shall also launch the Port Anthem during the event.
Shri Modi shall also unveil a plaque of 150 years of commemorative installation at the site of original Port Jetties.
The Prime Minister shall also inaugurate the upgraded Ship Repair Faciility of Cochin Kolkata Ship Repair Unit at Netaji Subhas Dry Dock.
Shri Narendra Modi shall inaugurate the Full Rake Handling Facility while dedicating the upgraded Railway Infrastructure of Kolkata Dock System of KoPT for smooth cargo movement and improving turnaround time.
Prime Minister shall also launch the Mechanisation of Berth No.3 at Haldia Dock Complex of KoPT and a proposed riverfront development scheme.
Prime Minister shall also inaugurate Kaushal Vikas Kendra and Pritilata Chhatri Avas for 200 Tribal girl students of Sunderbans, a project undertaken by KoPT with Purvanchal Kalyan Ashram, Gosaba, Sunderbans affiliate to Akhil Bharatiya Vanvasi Kalyan Ashram.