প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীক সাক্ষাৎ ২০১৮ বৰ্ষত উত্তীৰ্ণ আইপিএছৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিষয়াৰ
09 OCT 2019 6:36PM by PIB Guwahati
নতুন দিল্লীত আজি ২০১৮ বৰ্ষত উত্তীৰ্ণ ১২৬গৰাকী আইপিএছৰ প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত বিষয়াই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰে৷
এই উপলক্ষে হোৱা বাৰ্তালাপত প্ৰধানমন্ত্রীয়ে বিষয়াসকলক তেওঁলোকৰ প্ৰতিদিনেই কামত আত্মনিয়োগ কৰিবলৈ পৰামর্শ আগবঢ়ায়৷ তেওঁ সাধাৰণ নাগৰিকৰ সৈতে আৰক্ষী বাহিনীক সংযুক্ত কৰাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত জোৰ দিয়ে৷
তেওঁ কয় যে প্ৰতিগৰাকী বিষয়াই নাগৰিকক আৰক্ষী বাহিনীৰ সম্পর্কে বুজাব লাগিব আৰু আৰক্ষী বাহিনীক নাগৰিক অনুকূল আৰু গ্ৰহণযোগ্য কৰি তোলাৰ লক্ষ্যৰে কাম কৰিব লাগিব৷ আইপিএছ বিষয়াসকলৰ সৈতে হোৱা বাৰ্তালাপত প্ৰধানমন্ত্রীয়ে কয় যে আৰক্ষীৰ ভূমিকা অপৰাধ প্ৰতিৰোধী হোৱা উচিৎ। আধুনিক আৰক্ষী বাহিনী গঠনত প্ৰযুক্তিৰ গুৰুত্বৰ সন্দৰ্ভতো বহলাই কয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে৷
প্ৰধানমন্ত্রীয়ে পিছপৰা জিলাসমূহৰ পৰিৱর্তন আৰু সামাজিক দিশৰ পৰিৱর্তনৰ ক্ষেত্ৰত আৰক্ষীৰ ভূমিকা সন্ধৰ্ভতো আলোচনা কৰে৷ ২০১৮ চনত উত্তীৰ্ণ অধিক সংখ্যক প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত মহিলাৰ উপস্থিতিৰো প্ৰশংসা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তেওঁ কয় যে আৰক্ষী বাহিনীতে যিমানে বেছি মহিলা আহিব, সিমানে আৰক্ষীৰ কাম-কাজ তথা দেশ নিৰ্মাণত ইয়াৰ ইতিবাচক প্ৰভাব পৰিব৷
বিষয়াসকলৰ উজ্জ্বল ভৱিষ্যৎ কামনা কৰি প্ৰধানমন্ত্রীয়ে তেওঁলোকক নিজৰ প্ৰতি বিশ্বাস ৰাখিবলৈ কয়৷ তেওঁ লগতে কয় যে প্ৰশিক্ষণৰ লগতে আত্মবিশ্বাস আৰু আত্মশক্তিৰ জৰিয়তে বিষয়াসকল দৈনন্দিন সমস্যাৱলীৰ সমাধানৰ বাবে উপযুক্ত হৈ উঠিব৷

Prime Minister's Office
IPS Probationers of 2018 batch call on PM
09 OCT 2019 6:36PM by PIB Delhi
126 IPS probationers of 2018 batch called on Prime Minister Shri Narendra Modi in New Delhi today.
Interacting with the probationers, Prime Minister enthused the young officers to work tirelessly with dedication for the betterment of our nation.
Prime Minister asked the officers to imbibe service orientation and dedication in their day to day work. He stressed on the importance for the police force to be connected with ordinary citizens. He said that each officer should understand citizen’s perspective about the police force and work towards making the police force citizen friendly and approachable.
In an interactive session with the IPS Probationers, Prime Minister said that the role of police should be focussed on crime prevention. He highlighted the importance of technology in creating a modern police force.
Prime Minister also discussed about the role of police in transforming aspirational districts and as instruments of social change. He lauded the large number of women probationers in the 2018 batch. More number of women in police force will have a huge positive impact in policing as well as nation building, PM added.
Wishing the officers a bright future, Prime Minister asked the officers to believe in themselves. He added that self-confidence and inherent strength along with the official training will equip the officers to deal with day to day challenges.