কেবিনেট
গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াৰে সংগঠিত গ্রুপ-‘এ’ ছার্ভিছ উন্নীত কৰাৰ প্ৰস্তাৱত কেবিনেটৰ অনুমোদন
03 JUL 2019 4:37PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্রীয় কেবিনেটে আজি কেন্দ্রীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীসমূহত কর্মৰত গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াৰে সংগঠিত গ্রুপ-এ ছার্ভিচ আৰু জিএএছ হিচাপে মান্যতা প্ৰদানৰ প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনাইছে। একেদৰে এইসকল বিষয়াই অকাৰ্যকৰী বিত্তীয় উন্নীতকৰণ (এনএফএফইউ) আৰু অকাৰ্যকৰী মনোনয়ন গ্রেড (এনএফএছজি)ৰ সুবিধা লাভ কৰিব৷
সুবিধাসমূহঃ
ক) ইয়াৰ ফলত কেন্দ্রীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলে এনএফএফইউৰ অনুদান লাভ কৰিব৷
খ) এই সিদ্ধান্তৰ ফলত সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াসকলে নির্দিষ্ট নিয়ম অনুসৰি এনএফএসজিৰ বর্ধিত হাৰত ৩০ শতাংশ অতিৰিক্ত দৰমহা লাভ কৰিব৷
পটভূমিঃ
কেন্দ্রীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াৰে সংগঠিত গ্রুপ-‘এ’ ছার্ভিচৰ মর্যাদা তথা এনএফএফইউ আৰু এনএফএছজি-ৰ সুবিধা লাভ কৰাৰ বাবে দিল্লী উচ্চ ন্যায়ালয়ত কেইবাখনো লিখি আবেদন দাখিল কৰা হৈছিল। দিল্লী উচ্চ ন্যায়ালয়ে ২০১৫ চনৰ ১৩ নৱেম্বৰ আৰু ১৫ ডিচেম্বৰৰ এক আদেশ মৰ্মে কেন্দ্রীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনীৰ গ্রুপ-‘এ’ এক্সিকিউটিভ পৰ্যায়ৰ বিষয়াৰে সংগঠিত গ্রুপ-‘এ’ ছার্ভিচৰ বিষয়া হিচাপে মান্যতা প্ৰদানৰ নির্দেশ দিছিল। সেই হিচাপে এইসকল বিষয়াই যাতে এনএফএফইউ আৰু এনএফএছজিৰ সুবিধা পায় সেই নির্দেশত তাকো উল্লেখ কৰা হৈছিল। কেন্দ্রীয় চৰকাৰে দিল্লী উচ্চ ন্যায়ালয়ৰ এই ৰায়ৰ বিৰুদ্ধে বিশেষ ছূটী আবেদন কৰে, কিন্তু উচ্চতম ন্যায়ালয়ে ৫ ফেব্রুৱাৰীত সেই আবেদন খাৰিজ কৰাৰ লগতে দিল্লী উচ্চ ন্যায়ালয়ৰ ৰায়কে বহাল ৰাখে৷

Cabinet
Cabinet approves proposal for Grant of Organized Group ‘A’ Service (OGAS) to Group ‘A’ Executive Cadre Officers
03 JUL 2019 4:37PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved the proposal for Grant of Organized Group ‘A’ Service (OGAS) to Group ‘A’ Executive Cadre Officers of Central Armed Police Forces (CAPFs) and extension of benefit of Non-Functional Financial Upgradation (NFFU) and Non-Functional Selection Grade (NFSG).
Benefits:
1. This would result in grant of NFFU to eligible Group ‘A’ Executive Cadre Officers of CAPF; and
2. The decision would also benefit Group ‘A’ Executive Cadre Officers of CAPF for availing the benefit of NFSG at an enhanced rate of 30% as per guidelines.
Background:
Several Writ Petitions were filed in Delhi High Court by Group ‘A’ Executive Cadre Officers of CAPF for grant of OGAS status and consequential benefits of NFFU and NFSG. Delhi High Court vide orders dated 3/9/2015 and 15/12/15 treated the Group ‘A’ Executive Cadre Officers of CAPFs as belonging to OGAS and directed for granting NFFU and NFSG to them. The Special Leave Petitions filed by the Union of India and Others against the orders of Delhi High Court were dismissed by Supreme Court on 5/2/19. It upheld the judgement and orders of Delhi High Court for grant of NFFU and NFSG to Group ‘A’ Executive Cadre Officers of CAPF.