প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিছকেকলৈ ৰাওনা হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি
12 JUN 2019 9:30PM by PIB Guwahati
ছাংহাই সহযোগিতা সংস্থা(এছচিঅ’)ৰ বৈঠকত অংশ ল’বলৈ মই ১৩-১৪ জুনত বিছকেক(কিৰ্গিজ গণৰাজ্য)ভ্ৰমণ কৰিম৷
আমি এই বৈঠকত বহুপাক্ষিক, ৰাজনৈতিক, নিৰাপত্তাজনিত, অৰ্থনৈতিক আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ সম্পৰ্কৰ প্ৰসাৰৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষ গুৰুত্ব আৰোপ কৰো৷
দুবছৰ পূৰ্বে এছচিঅ’ৰ পূৰ্ণকালীন সদস্য হিচাপে অন্তৰ্ভুক্ত হোৱাৰে পৰা ভাৰতে ইয়াৰ বিভিন্ন বৈঠকত সক্ৰিয়ভাৱে অংশ লৈ আহিছে৷ কিৰ্গিজ গণৰাজ্যৰ অধ্যক্ষতাৰ প্ৰতি আমি পূৰ্ণ সহযোগিতা আগবঢ়াইছো৷
সন্মিলনত গোলকীয় সুৰক্ষা পৰিস্থিতি, বহুপাক্ষিক অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় তথা ৰাষ্ট্ৰীয় গুৰুত্বৰ আন বিষয়সমূহ আলোচনা হ’ব৷ সন্মিলনৰ আজৰি সময়ত মই কেইবাগৰাকীও নেতাৰ সৈতে দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হোৱাৰ পৰিকল্পনা কৰিছো৷
ছাংহাই সন্মিলনৰ সামৰণিৰ পাছত অহা ১৪ জুনত কিৰ্গিজ গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে মই আনুষ্ঠানিক দ্বিপাক্ষিক ভ্ৰমণসূচী লৈ দেশখনত ভ্ৰমণ কৰিম৷
ঐতিহাসিক আৰু সভ্যতাৰ দিশৰ পৰা সংযুক্ত ভাৰত আৰু কিৰ্গিজ গণৰাজ্যৰ মাজত এক প্ৰাচীন বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্ক আছে৷ বিগত সময়ছোৱাত আমাৰ সম্পৰ্ক প্ৰতিৰক্ষা, সুৰক্ষা, বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ আদিৰ দৰে বিভিন্ন ক্ষেত্ৰলৈ সম্প্ৰসাৰিত হৈছে৷
দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতা সন্দৰ্ভত আমাৰ আলোচনাৰ উপৰি ৰাষ্ট্ৰপতি জিনবেক’ভ আৰু মই ইণ্ডিয়া-কিৰ্গিজ বাণিজ্যিক ফ’ৰামৰ প্ৰথমখন বৈঠক যুটীয়াভাৱে সম্বোধন কৰিম৷
মই বিশ্বাসী যে মোৰ কিৰ্গিজ গণৰাজ্য ভ্ৰমণে ছাংহাই সহযোগিতা সংস্থাৰ সদস্য ৰাষ্ট্ৰ আৰু কিৰ্গিজ গণৰাজ্যৰ সৈতে আমাৰ সহযোগিতা অধিক শক্তিশালী আৰু দৃঢ় কৰিব৷

Prime Minister's Office
PM's departure statement before his visit to Bishkek
12 JUN 2019 9:30PM by PIB Delhi
I am visiting Bishkek (Kyrgyz Republic) on 13-14 June 2019 to attend the meeting of the Council of Heads of State of the Shanghai Cooperation Organization (SCO).
We attach special importance to SCO in promoting multilateral, political, security, economic and people-to-people interaction in the region.
India has actively participated in various SCO dialogue mechanisms since its full membership of SCO two years ago. We have extended full cooperation to the Chairmanship of the Kyrgyz Republic over the past year.
The Summit is expected to discuss the global security situation, multilateral economic cooperation, people-to-people exchanges and topical issues of international and regional importance. On the sidelines of the Summit, I also plan to meet several leaders bilaterally.
On the invitation of the President of the Kyrgyz Republic, I will also be on an official bilateral visit to the Kyrgyz Republic on 14 June 2019, after conclusion of the SCO Summit.
India and the Kyrgyz Republic, bound by historical and civilizational links, share traditionally warm and friendly relations. In recent times, our relations have expanded in several areas of bilateral engagement, including defence, security, trade and investment.
Apart from our discussions on the entire range of bilateral cooperation, President Jeenbekov and I will jointly address the first meeting of India-Kyrgyz Business Forum.
I am confident that my visit tothe Kyrgyz Republic will further strengthen and consolidate our cooperation with the SCO member countries and with the Kyrgyz Republic.