কেবিনেট
কেবিনেটে আয়কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থা আৰু অপ্ৰত্যক্ষ কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থাক বন্ধ কৰাৰ বাবে অনুমোদন প্ৰদান কৰিছে
06 FEB 2019 9:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ পৌৰহিত্যত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে আয়কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থা আৰু অপ্ৰত্যক্ষ কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থাক বন্ধ কৰাৰ বাবে অনুমোদন প্ৰদান কৰিছে৷ এই অনুমোদন জনতাই অভিযোগ নিষ্পত্তি কৰাৰ বাবে বৈকল্পিক ব্যৱস্থা সন্ধান কৰাৰ সন্দৰ্ভত প্ৰদান কৰা হৈছে৷ বৰ্তমানে উপলব্ধ অভিযোগ নিষ্পত্তি কৰাৰ ব্যৱস্থা অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থাতকৈ অধিক কাৰ্যকৰী হিচাপে বিবেচিত হৈছে৷ সেয়ে আয়কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থা আৰু অপ্ৰত্যক্ষ কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থাক বন্ধ কৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিয়া হৈছে৷
পৃষ্ঠভূমিঃ
আয়কৰ অভিযোগ পৰীক্ষণ সংস্থাৰ ২০০৩ চনত আয়কৰৰ অভিযোগ নিষ্পত্তি কৰাৰ উদ্দেশ্য গঠন কৰা হৈছিল৷ কিন্তু এই সংস্থা নিজৰ উদ্দেশ্য পূৰণত ব্যৰ্থ হয়৷ নতুন অভিযোগৰ সংখ্যা হ্ৰাস হৈ একৰ ঘৰ পোৱাৰ উপক্ৰম হৈছিল৷ ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে আয়কৰ দাতাই অভিযোগ নিষ্পত্তি কৰাৰ বাবে চিপিজিআৰএএমএছ, আয়কৰ সেৱা কেন্দ্ৰৰ দৰে বৈকল্পিক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰে৷ ২০১১ চনত অপ্ৰত্যক্ষ কৰ অভিযোগ সংস্থাৰ ৰিক্ত কাৰ্যালয়সমূহ বন্ধ কৰাৰ বাবে সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছিল৷

Cabinet
Cabinet approves Abolition of Institution of Income-Tax Ombudsman and Indirect Tax Ombudsman
06 FEB 2019 9:45PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi has approved the proposal for Abolition of Institution of Income-Tax Ombudsman and Indirect Tax Ombudsman.
The approval comes in the wake of alternative complaint redressal mechanisms chosen by public and the institution of Ombudsman could not prove to be more effective than regular existing parallel channels of grievance redressal, both the institutions of Income-Tax Ombudsman as well as Indirect Tax Ombudsman have been abolished.
Background:
The Institution of Income-Tax Ombudsman was created in the year 2003 to deal with grievances of public related to settlement of complaints relating to Income Tax. However, the Institution of Ombudsman failed to achieve its objectives. It was observed that institution of new complaints have in turn fallen to single digits. Also, tax payers started preferring alternate methods of grievance redressal like CPGRAMS (Centralized Public Grievance Redress and Monitoring System), AaykarSevaKendras etc. further, it was also decided in 2011 to close vacant offices of Indirect Tax Ombudsman.