প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেতৃত্বত ডেৰাদূনত উদযাপন কৰা হ’ব চতুৰ্থ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যোগ দিৱস
20 JUN 2018 1:23PM by PIB Guwahati
২১ জুন, ২০১৮ত উদযাপন কৰিবলগীয়া চতুৰ্থ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যোগ দিৱসত নেতৃত্ব দিব প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে হিমালয়ৰ বুকুত অৱস্থিত ডেৰাদূনৰ বন গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠানৰ বাগিচাত হাজাৰ হাজাৰ স্বেচ্ছাসেৱকৰ সৈতে যোগাসন কৰিব।
বিশ্ব যোগ দিৱসৰ সৈতে সংগতি ৰাখি সমগ্ৰ বিশ্বতে এলানি যোগ কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ পূৰ্বে ২০১৫ চনত নতুন দিল্লীৰ ৰাজপথত, ২০১৬ত চণ্ডীগড়ৰ কেপিটেল কমপ্লেক্সত আৰু ২০১৭ত লক্ষ্ণৌৰ ৰামাবাই আম্বেদকাৰ সভাস্থলত যোগ দিৱস উদযাপনৰ অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল।
বিশ্বৰ যোগৰ প্ৰতি উৎসাহী লোকসকলক শুভেচ্ছা প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যোগ হৈছে প্ৰাচীন ভাৰতীয় ঋষি-মুনিসকলে মানৱজাতিক প্ৰদান কৰা আটাইতকৈ বহুমুলীয়া উপহাৰ।
যোগ কেৱল আমাৰ শৰীৰ সুস্থ কৰি ৰখাৰ বাবে কৰা ব্যায়াম নহয়, ই স্বাস্থ্য ভালে ৰখাৰ উপৰি ফিটনেছ আৰু সুস্থতাৰ এক চাবি-কাঠি। যোগ কেৱল পুৱাৰ ভাগতে যে কৰিব লাগে এনে নহয়। আপোনাৰ অধ্যৱসায় আৰু সম্পূর্ণ সচেতনতাৰে কৰা দৈনন্দিন কাম-কা এক প্ৰকাৰৰ যোগ” প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইদৰে কয়।
“তদুপৰি, যোগে মনৰ নিয়ন্ত্ৰণ আৰু ভাৰসাম্য বজাই ৰখাত সহায় কৰে। মানসিক অৱসাদত ভূগি থকা বিশ্ববাসীক যোগে শান্ত কৰিব পাৰে। বিভ্ৰান্ত বিশ্বক, নিৰ্দিষ্ট দিশত ধ্যান দিয়াত যোগে সহায় কৰে। ভীতিগ্ৰস্ত বিশ্ববাসীক, যোগে আশা, শক্তি আৰু সাহস প্ৰদান কৰে।” প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় যোগ দিৱসৰ প্ৰাকক্ষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছচিয়েল মিডিয়াৰ জৰিয়তে বিভিন্ন যোগাসনৰ গূঢ়াৰ্থক শ্বেয়াৰ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। তেওঁ লগতে বিশ্বৰ বিভিন্ন স্থানত একাংশ লোকে যোগ অনুশীলন কৰি থকা একাধিক ফটোও শ্বেয়াৰ কৰে।

Prime Minister's Office
PM to lead 4th International Yoga Day Celebrations in Dehradun
20 JUN 2018 1:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will lead the 4th International Yoga Day Celebrations in Dehradun on June 21, 2018.
The Prime Minister will join thousands of volunteers, performing Yoga asanas in the lawns of Forest Research Institute, Dehradun, located in the lap of the Himalayas.
A series of Yoga related events are being organized across the world to mark the occasion.
The Prime Minister had earlier participated in Yoga celebrations at Rajpath in New Delhi in 2015, the Capitol Complex in Chandigarh in 2016, and the Ramabai Ambedkar Sabha Sthal in Lucknow in 2017.
Greeting Yoga enthusiasts across the world on the occasion, the Prime Minister said that Yoga is one of the most precious gifts given by the ancient Indian sages to humankind.
“Yoga is not just a set of exercises that keeps the body fit. It is a passport to health assurance, a key to fitness and wellness. Nor is Yoga only what you practice in the morning. Doing your day-to-day activities with diligence and complete awareness is a form of Yoga as well,” the Prime Minister said.
“In a world of excess, Yoga promises restraint and balance. In a world suffering from mental stress, Yoga promises calm. In a distracted world, Yoga helps focus. In a world of fear, Yoga promises hope, strength and courage,” the Prime Minister added.
In the run-up to International Yoga Day, the Prime Minister has also taken to social media to share the intricacies of various Yoga Asanas. He has also shared pictures of people performing Yoga, at various locations across the world.