Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates Skyroot’s Infinity Campus in Hyderabad via video conferencing
PM unveils Skyroot’s first orbital rocket, Vikram-I, with capability to launch satellites to orbit
Our youth power, with its innovation, risk-taking ability and entrepreneurship, is reaching new heights: PM
ISRO has powered India's space journey to new heights for decades, through its credibility, capacity and value, India has carved out a distinct identity in the global space landscape: PM
In just the last six to seven years, India has transformed its space sector into an open, cooperative and innovation-driven ecosystem: PM
When the government opened the space sector, our youth and especially Gen Z, came forward to make the most of the opportunity: PM
India possesses capabilities in the space sector that few nations in the world possess: PM
Be it FinTech, AgriTech, HealthTech, Climate Tech, or Defence Tech, India's youth, especially our Gen Z, are delivering new solutions across every field: PM
27 NOV 2025 12:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Skyroot’s Infinity Campus in Hyderabad, Telangana via video conferencing today. Addressing the gathering on the occasion, the Prime Minister remarked that today the nation is witnessing an unprecedented opportunity in the space sector and highlighted that India’s space ecosystem is experiencing a major leap with the private sector taking flight. He emphasized that Skyroot’s Infinity Campus reflects India’s new thinking, innovation, and youth power, and underlined that the innovation, risk-taking ability, and entrepreneurship of the country’s youth are reaching new heights. Shri Modi stated that today’s program is a reflection of how India will emerge as a leader in the global satellite launch ecosystem in the coming times. He extended his best wishes to Shri Pawan Kumar Chandana and Shri Naga Bharath Daka, noting that the two young entrepreneurs are an inspiration for countless young space entrepreneurs across the country. He stressed that both of them trusted themselves, did not shy away from taking risks, and as a result the entire nation is witnessing their success today, with the country feeling proud of them.
Pointing out that India’s space journey began with limited resources but emphasized that the nation’s ambitions were never limited, Shri Modi remarked that from carrying rocket parts on a bicycle to developing the world’s most reliable launch vehicles, India has proven that the height of dreams is determined not by resources but by resolve. “ISRO has for decades given new wings to India’s space journey and stressed that credibility, capacity, and value have established India’s distinct identity in the sector”, exclaimed the Prime Minister.
Noting that in the changing times, Shri Modi remarked that the expansion of the space sector is evident, as it has become the foundation for communication, agriculture, marine monitoring, urban planning, weather prediction and national security. He stated that this is why historic reforms were undertaken in India’s space sector, with the government opening it to private innovation and preparing a new Space Policy. Shri Modi further remarked that efforts were made to connect startups and industry with innovation, and IN-SPACe was established to provide ISRO’s facilities and technology to startups. “In just the past six to seven years, India has transformed its space sector into an open, cooperative, and innovation-driven ecosystem”, emphasised the Prime Minister, stating that today’s program is a reflection of this transformation.
Emphasising that India’s youth always place national interest above all and make the best use of every opportunity, Shri Modi remarked that when the government opened the space sector, the country’s youth, especially the Gen-Z generation, came forward to take full advantage of it. He highlighted that today more than 300 space startups are giving new hopes to India’s space future, and noted that most of these startups began with small teams—sometimes two people, sometimes five, sometimes in a small rented room—with limited resources but with determination to reach new heights. “This spirit has given birth to the Private Space Revolution in India”, underlined the Prime Minister, stating that Gen-Z engineers, designers, coders, and scientists are creating new technologies, whether in propulsion systems, composite materials, rocket stages, or satellite platforms, and stressed that India’s youth are working in areas that were unimaginable just a few years ago. He remarked that India’s private space talent is establishing a distinct identity across the world and added that today, for global investors, India’s space sector is becoming an attractive destination.
Underscoring that the demand for small satellites is continuously increasing across the world and noted that launch frequencies are also rising, Shri Modi remarked that new companies are entering the field to provide satellite services and emphasized that space has now established itself as a strategic asset. He underlined that in the coming years the global space economy is set to grow manifold, and stressed that this represents a very significant opportunity for India’s youth.
“India possesses space sector capabilities that only a few countries in the world have, noting the presence of expert engineers, a high-quality manufacturing ecosystem, world-class launch sites, and a mindset that encourages innovation”, exclaimed the Prime Minister emphasizing that India’s space capability is both cost-effective and reliable, which is why the world has high expectations from the country. He remarked that global companies want to manufacture satellites in India, avail launch services from India, and seek technology partnerships with India, and therefore stressed that the nation must make the most of this opportunity.
The Prime Minister remarked that the changes being witnessed in the space sector are part of the broader startup revolution taking place in India. He highlighted that over the past decade, a new wave of startups has emerged across diverse sectors such as FinTech, AgriTech, HealthTech, ClimateTech, EduTech and DefenseTech, with India’s youth, particularly the Gen-Z generation, providing innovative solutions in every field. Lauding the Gen-Z generation of India, the PM said that their creativity, positive mindset and capacity building abilities can be a source of inspiration for the Gen-Z generation of the world. Shri Modi emphasized that India has now become the world’s third-largest startup ecosystem and noted that there was a time when startups were confined to a few big cities, but today they are emerging from small towns and villages as well. He underlined that the country now has more than 1.5 lakh registered startups, with many of them having achieved unicorn status.
Underscoring that India is no longer confined to apps and services and is now advancing rapidly towards deep-tech, manufacturing, and hardware innovation, the Prime Minister thanked the Gen-Z generation. He highlighted the semiconductor sector as an example, noting that the historic steps taken by the government are strengthening the foundation of India’s tech future. Shri Modi further emphasized that semiconductor fabrication units, chip manufacturing, and design hubs are developing across the country, and underlined that from chips to systems, India is building a strong electronics value chain. He stated that this is not only part of the resolve for self-reliance but will also make India a strong and reliable pillar of the global supply chain.
The Prime Minister remarked that the scope of reforms is continuously expanding and highlighted that just as space innovation was opened to the private sector, India is now moving towards opening the nuclear sector as well. He emphasized that a strong role for the private sector is being laid in this field, which will create opportunities in small modular reactors, advanced reactors, and nuclear innovation. He underlined that this reform will give new strength to India’s energy security and technological leadership.
Emphasising that the future will depend greatly on the research being carried out today, the Prime Minister underscored that the government is focused on providing maximum opportunities for youth in research. He highlighted the establishment of the National Research Foundation to support modern research and noted that the “One Nation, One Subscription” initiative has made access to international journals easier for all students. He underlined that the ₹1 lakh crore Research, Development, and Innovation Fund will provide significant support to youth across the country. Shri Modi stated that more than 10,000 Atal Tinkering Labs have already been set up to instill a spirit of research and innovation among students, and added that work is underway to establish 50,000 new labs in the coming days. He stressed that these efforts are laying the foundation for new innovations in India and declared that the coming era belongs to India, its youth, and its innovations. He recalled that a few months ago, on the occasion of Space Day, he had spoken about India’s space aspirations and affirmed that within the next five years India will take its launch capacity to new heights and create five new unicorns in the space sector. He remarked that the progress of the Skyroot team makes it certain that India will achieve every goal it has set.
The Prime Minister assured every young person, every startup, scientist, engineer, and entrepreneur that the government stands firmly with them at every step. He once again congratulated the entire Skyroot team and extended his best wishes to all those who are giving new momentum to India’s space journey. He concluded by calling upon everyone to make the 21st century the century of India, whether on Earth or in space.
Union Minister, Shri G Kishan Reddy was present among other dignitaries at the event.
Background
Indian space startup Skyroot’s Infinity Campus, is a state-of-the-art facility with around 200,000 square feet workspace for designing, developing, integrating and testing multiple launch vehicles, with a capacity to build one orbital rocket every month.
Skyroot is India’s leading private space company, founded by Pawan Chandana and Bharath Dhaka, both alumni of Indian Institutes of Technology and former scientists of ISRO turned entrepreneurs. In November 2022, Skyroot launched its sub-orbital rocket, Vikram-S, becoming the first Indian private company to launch a rocket to space.
The rapid rise of private space enterprises is a testament to the success of the transformative reforms carried out by the Government in the last few years, reinforcing India’s leadership as a confident and capable global space power.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা হৈদরাবাদতা স্কাইরুৎকী ইনফিনিতি কেম্পস শঙ্গাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা সেতেলাইতশিং ওর্বিত্তা থাগৎপা ঙম্বগী মপাঙ্গল লৈবা স্কাইরুৎকী অহানবা ওর্বিতেল রোকেৎ, বিক্রম-১ মায়খুম হাংখি
ঐখোয়গী নহারোলনা শক্তিনা মখোয়গী ইনোবেসন, রিস্ক লৌবা ঙম্বা অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপকা লোয়ননা অনৌবা অৱাংবা থাক্তা অমদা য়ৌরক্লি: প্রধান মন্ত্রী
ইসরোনা থাজবা, কেপাসিতী অমসুং ভেল্যুগী খুত্থাংদা চহী তরাগী খুজিং কয়াদগী ভারতকী স্পেস খোঙচৎপু অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎলি, ভারতনা মালেমগী স্পেস লেন্দস্কেপতা মশক থোকপা মশক অমা শেমগৎলি: প্রধান মন্ত্রী
হৌখিবা চহি তরুক তরেৎ খক্তসিদা, ভারতনা স্পেস সেক্তরবু ওপন, কোওপরেতিব অমসুং ইনোবেসন-দ্রিভেন ইকোসিস্তেম অমদা ওন্থোক্লি: প্রধান মন্ত্রী
সরকারনা স্পেস সেক্তর হাংদোকপা মতমদা, ঐখোয়গী নহারোলশিং, মরুওইনা জেনরেসন জেদ অসিনা খুদোংচাবা অসি খ্বাইদগী ফবা মওংদা শীজিন্ননবা মাংজিল থাখি: প্রধান মন্ত্রী
স্পেস সেক্তরদা মালেমগী লৈবাক খরখক্তদা লৈবা শক্তিশিং ভারত্তসু লৈরে: প্রধান মন্ত্রী
ফিনতেক, এগ্রীতেক, হেল্থতেক, ক্লাইমেৎ তেক, নত্ত্রগা দিফেন্স তেক ওইগেরা ভারতকী নহাশিং, মরুওইনা ঐখোয়গী জেনরেসন জেদনা হীরম খুদিংমক্তা অনৌবা সোলুসনশিং পুথোক্লি: প্রধান মন্ত্রী
27 NOV 2025 12:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি তেলঙ্গনাগী হৈদরাবাদতা স্কাইরুৎকী ইনফিনিতি কেম্পস ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শঙ্গাখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসিদি লৈবাক অসিনা স্পেস সেক্তরদা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা খুদোংচাবা অমা উবা ফংলি। মহাক্না হায়খি মদুদি প্রাইবেৎ সেক্তরনা থৌনা হাপচিন্দুনা ভারতকী স্পেস ইকোসিস্তেমদা অচৌবা খোংজং অমা চংশিল্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্কাইরুৎকী ইনফিনিতি কেম্পস অসিনা ভারতকী অনৌবা ৱাখল্লোন, ইন্নোবেসন অমসুং নহারোলশিংগী শক্তি অদু উৎলি। মহাক্না হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী নহারোলশিংগী ইন্নোবেসন, রিস্ক লৌবা ঙম্বা অমসুং ওন্ত্রপ্রিন্যুরশিপ অসি অনৌবা থাক্তা য়ৌরি। ঙসিগী প্রোগ্রাম অসি লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা ভারতনা মালেমগী সেতেলাইত থাগৎপগী ইকোসিস্তেমদা লুচিংবা অমা ওইনা করম্না থোরক্কদগে হায়বদু উৎলি হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি। মহাক্না শ্রী পৱন কুমার চন্দন অমসুং শ্রী নাগা ভারত ধকাদা মহাক্কী য়াইফ পাউজেল পীখি। নহা ওইরিবা ওন্ত্রপ্রিন্যুর অনি অসি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নহা ওইরিবা স্পেস ওন্ত্রপ্রিন্যুর কয়াদা ইথিল পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মখোয় অনিমক্না মশাদা থাজবা থমখি, খুদোংচাদবশিং লৌবদা থাজবা থমখি অমসুং মসিগী মহৈ ওইনা লৈবাক পুম্বনা ঙসি মখোয়গী মাইপাকপগী খুদম ওইরি, লৈবাক অসিনা মখোয়দা চাউথোকচরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
ভারতকী স্পেস খোঙচৎ অসি রিসোর্স মশিং য়াম্না লৈতবদগী হৌখিবনি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী মঙলান অসি মশীং থীঙমদনা লৈ। সাইকল অমদা রোকেত পার্তশিং পুথোকপদগী হৌরগা মালেমগী খ্বাইদগী থাজবা য়াবা লোঞ্চ ভেহিকলশিং শেমগৎপদা, ভারতনা অৱাংবা থাক অসি য়ৌবা ঙম্বদা রিসোর্সশিংদা নত্তনা ৱারেপনসু লেপচৈ হায়বা উৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "ইসরোনা চহী কয়াদগী ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা অনৌবা শাফু পীরি অমসুং থাজবা, কেপাসিতী অমসুং ভেল্যু অসিনা সেক্তর অসিদা ভারতকী তোঙানবা মশক অমা শেম্লে।"
হোংলক্লিবা মতম অসিদা, স্পেস সেক্তর পাকথোক চাউথোকপা উবা ফংই হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি। মসিনা কম্ম্যুনিকেসন, এগ্রিকলচর, মেরিন মোনিতরিং, অর্বান প্লান্নিং, ৱেদর প্রিদিক্সন অমসুং নেস্নেল সেক্যুরিতীগী য়ুম্ফম ওইরে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিনা মরম ওইদুনা ভারতকী স্পেস সেক্তরদা পুৱারী ওইরবা রিফোর্মশিং পায়খৎলি। সরকারনা মসি প্রাইবেৎ ইন্নোবেসনগীদমক হাংদোক্লি অমসুং অনৌবা স্পেস পোলিসী শেম্লি। শ্রী মোদীনা মখা তারদুনা হায়খি মদুদি স্তার্ত-অপশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীগা ইনোবেসনগা শম্নহন্নবা হোৎনখি। অমসুং স্তার্ত-অপশিংদা ইসরোগী খুদোংচাবশিং অমসুং তেক্নোলোজী ফংহন্নবা ইন-স্পেস লিংখৎখি। হৌখিবা চহি ৬-৭ অসিদা, ভারতনা স্পেস সেক্তরবু ওপন, কোওপরেতিব, অমসুং ইনোবেসন-দ্রিভেন ইকোসিস্তেম অমদা ওন্থোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থমখি। ঙসিগী প্রোগ্রাম অসি অসিগুম্বা ওন্থোকপগী মওং অদুনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
ভারতকী নহারোলশিংনা মতম পুম্নমক্তা লৈবাক্কী কান্নববু খ্বাইদগী মরুওইনা লৌই অমসুং খুদোংচাবা খুদিংমক ফজনা শীজিন্নৈ হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি সরকারনা স্পেস সেক্তর হাংদোকপা মতমদা, লৈবাক অসিগী নহারোলশিং, মরুওইনা জেন-জেদ জেনেরেসননা মসিগী মপুং ফানা কান্নবা লৌনবা মাংলোমদা চংশিনখি। ঙসি স্পেস স্তার্ত-অপ ৩০০ হেনবনা ভারতকী স্পেস তুংলমচৎতা অনৌবা আশা পীরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মসিগী স্তার্ত-অপশিং অসি অয়াম্বনা অপীকপা তীমশিংগা লোয়ননা হৌরকখি। করিগুম্বা মতমদা মীওই অনি, করিগুম্বা মতমদা মঙা, করিগুম্বা মতমদা অপীকপা ভারাগী রুম অমদা, রিসোর্স মশিং য়াম্না লৈরবসু অনৌবা থাক্তা য়ৌনবা হোৎনখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, "মসিগী ৱাখল্লোন অসিনা ভারত্তা প্রাইবেৎ স্পেস রিভোলুসন অমা পোকহল্লে।" জেনরেসন-জেদ ইঞ্জিনীয়রশিং, দিজাইনরশিং, কোদরশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিংনা অনৌবা তেক্নোলোজীশিং শেমগৎলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মখোয়শিং অসি প্রোপলসন সিস্তেমশিং, কম্পোজিৎ মেতিরিএলশিং, রোকেত স্তেজশিং নৎত্রগা সেতেলাইত প্লেৎফোর্মশিং ওইরবসু, অমসুং ভারতকী নহাশিংনা চহি খরগী মমাংদা খল্লোইদবা লমশিংদা থবক তৌরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ভারতকী প্রাইবেৎ স্পেস তেলেন্তনা মালেম শীনবা থুংনা মশক থোকপা মশক অমা শেমগৎলি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ঙসিদি মালেমগী ইনভেস্তরশিংগীদমক্তা ভারতকী স্পেস সেক্তর অসি য়াম্না পাম্নবা মফম অমা ওইরক্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মালেম শীনবা থুংনা অপীকপা সেতেলাইৎশিংগী দিমান্দ লেপ্তনা হেনগৎলক্লি হায়না পল্লদুনা অমসুং থাগৎপগী ফ্রিক্বেন্সিসু হেনগৎলক্লি হায়না পল্লদুনা শ্রী মোদীনা সেতেলাইৎ সর্ভিসশিং ফংহন্নবা অনৌবা কম্পেনীশিংনা লম অসিদা চঙশিল্লক্লি হায়না ফোংদোকখি অমসুং স্পেস অসি হৌজিক্তি স্ত্রাতেজিক এসেৎ অমা ওইনা মশক তাক্লে হায়না থমখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা মালেমগী স্পেস ইকোনোমী অসি মেনফোল্দদা হেনগৎলক্লগনি। মসিনা ভারতকী নহারোলশিংগীদমক য়াম্না মরু ওইবা খুদোংচাবা অমা পীরি।
ভারতনা স্পেস সেক্তরদা মালেমগী লৈবাক খরখক্তদা লৈজবা মগুনশিং লৈরি। এক্সপর্ত ইঞ্জিনীয়রশিং, অৱাংবা থাক্কী মেন্যুফেকচরিং ইকোসিস্তেম, মালেমগী থাক্কী লাঞ্চ সাইতশিং অমসুং ইনোবেসনবু পুক্নিং থৌগৎলিবা ৱাখল্লোন লৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতকী স্পেস কেপাবিলিতী অসি শেল চঙবা অমসুং থাজবা য়াবা অনিমক ওইরি। মরম অসিনা মালেম অসিনা লৈবাক অসিদগী অৱাংবা থাজবা লৈ। গ্লোবেল কম্পেনীশিংনা ভারত্তা সেতেলাইত পুথোকপা পাম্মি, ভারত্তগী লাঞ্চ সর্ভিসশিং ফংনবা অমসুং ভারতকা তেক্নোলোজী পার্তনরশিপ তৌনবা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মরম অসিনা লৈবাক অসিনা খুদোংচাবা অসি খ্বাইদগী ফবা মওংদা শিজিন্নগদবনি হায়না মহাক্না থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রিফোর্মশিংগী স্কোপ অসি লেপ্তনা পাকথোক চাউথোক্লি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্পেস ইনোবেসন অসি প্রাইবেৎ সেক্তরগীদমক হাংদোকখিবগুম্না, ভারতনা হৌজিক ন্যুক্লিয়র সেক্তরসু হাংদোক্নবা হোৎনরি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি হীরম অসিদা প্রাইবেৎ সেক্তরগী অচৌবা থৌদাং অমা লৈরি। মসিনা অপীকপা মোদ্যুলর রিএক্তরশিং, এদভান্স রিএক্তরশিং অমসুং ন্যুক্লিয়র ইনোভেসনশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহল্লগনি। রিফোর্ম অসিনা ভারতকী ইনর্জী সেক্যুরিতী অমসুং তেক্নোলোজিগী লুচিংবদা অনৌবা পাঙ্গল পীগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
তুংলমচৎ অসি ঙসি পাংথোক্লিবা রিসর্চকী মখা পোল্লি হায়না পল্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা রিসর্সতা নহাশিংদা খ্বাইদগী হেন্না খুদোংচাবা পীবদা মীৎয়েং থম্লি। মোদর্ন রিসর্সতা মতেং পাংনবা নেস্নেল রিসর্স ফাউন্দেসন লিংখৎখিবগী মতাংদা মহাক্না পনখি অমসুং 'ৱান নেসন, ৱান সবস্ক্রাইব' ইনিসিয়েতিব অসিনা মহৈরোয় পুম্নমক্কীদমক ইন্তর্নেস্নেল জর্নেলশিং হেন্না লায়থোকহল্লে হায়না মহাক্না পনখি। মহাক্না হায়খি মদুদি লুপা কোতি লাখ ১গী রিসর্স, দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্নোবেসন ফন্দ অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা নহাশিংদা চাউনা মতেং পাংগনি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি মহৈরোয়শিংগী মরক্তা রিসর্স অমসুং ইন্নোবেসনগী ৱাখল্লোন অমা পোকহন্নবা অতল তিঙ্করিং লেব ১০,০০০ হেন্না হান্ননা লিংখৎখ্রে। লাক্কদৌরিবা নুমিৎশিংদা অনৌবা লেব ৫০,০০০ লিংখৎনবা থবক পায়খৎলি। মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি মসিগী হোৎনবা অসিনা ভারত্তা অনৌবা ইন্নোবেসনশিংগী য়ুম্ফম ওইরি অমসুং লাক্কদৌরিবা মতম অসি ভারত, মসিগী নহাশিং অমসুং মসিগী ইন্নোবেসনশিংগীনি হায়না ফোঙদোকখি। থা খরগী মমাংদা, স্পেস দেগী থৌরমদা, মহাক্না ভারতকী স্পেস এস্পিরেসনশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংখিবদু নিংশিংখি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি লাক্কদৌরিবা চহী মঙাগী মনুংদা ভারতনা মসিগী লঞ্চ তৌবা ঙম্বগী কেপাসিতী অসি অনৌবা অৱাংবা থাক্তা পুখৎকনি অমসুং স্পেস সেক্তরদা অনৌবা য়ুনিকর্ন মঙা শেমগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি স্কাইরুৎ তীমগী খুমাং চাওশিল্লকপনা ভারতনা থম্লিবা পান্দম খুদিংমক ফংলগনি হায়বা থাজবা পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নহারোল খুদিংমক্তা, স্তার্ত-অপ খুদিংমক্তা, সাইন্তিস্ত খুদিংমক্তা, ইঞ্জিনীয়র খুদিংমক্তা অমসুং ইন্ত্রপ্রিনর খুদিংমক্তা সরকারনা খোঙথাং খুদিংদা মখোয়গা লোইননা লেপমিন্নগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না অমুক হন্না স্কাইরুৎ তীম পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ভারতকী স্পেস খোঙচৎতা অনৌবা থৌনা পীরিবশিং পুম্নমকপু য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না ২১শুবা চহিচা অসি মালেমদা ওইরবসু নৎত্রগা স্পেসতা ওইরবসু ভারতকী চহিচা ওইহন্নবা মীপুম খুদিংমক্তা হায়জদুনা লোইশিনখি।
থৌরম অদুদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী জি কিশান রেদ্দি অমসুং অতোপ্পা মকোক থোংবা মীওইশিংসু শরুক য়াখি।
বেকগ্রাউন্দ
ইন্দিয়ন স্পেস স্তার্তঅপ স্কাইরুৎকী ইনফিনিতী কেম্পস অসি থা খুদিংগী ওর্বিতেল রোকেত অমা শেমগৎপা ঙম্বা, দিজাইন তৌবা, দিবেলপ তৌবা, ইন্তিগ্রেৎ তৌবা অমসুং মল্তিপল লোঞ্চ ভেহিকলশিং চাংয়েং তৌনবা চাউরাক্না স্ক্বার ফিৎ ২০০,০০০গী থবক মফম লৈবা অনৌবা ফেসিলিতী অমনি।
স্কাইরুত অসি ভারতকী মকোক থোংবা প্রাইবেৎ স্পেস কম্পেনী অমনি। মসি পৱন চান্দনা অমসুং ভারত ধাকা, ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজীগী এলুমনি অমসুং ইসরোগী হান্নগী সাইন্তিস্ত অনিমক্না ইন্ত্রপ্রিনর ওইদুনা লিংখৎখি। নবেম্বর ২০২২দা, স্কাইরুতনা মসিগী সব-ওর্বিতেল রোকেত, বিক্রম-এস থাগৎখি। মসিনা স্পেসতা রোকেত থাগৎখিবা অহানবা ভারতকী প্রাইবেৎ কম্পেনী ওইখি।
প্রাইবেৎ স্পেস এন্তরপ্রাইজশিংগী খোঙজেল য়াংনা হেনগৎলকপা অসিনা হৌখিবা চহি খরদা সরকারনা পায়খৎখিবা ত্রান্সফোর্মেতিব রিফোর্মশিংগী মাই পাকপগী খুদম ওইরি। মসিনা ভারতপু গ্লোবেল স্পেস পাৱর অমা ওইনা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।