Prime Minister's Office
Prime Minister meets Chancellor of Germany on the sidelines of G7 Summit
17 JUN 2025 11:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today met with the Chancellor of the Federal Republic of Germany, H.E. Mr. Friedrich Merz, on the sidelines of the G7 Summit in Kananaskis, Canada. This was the first meeting between the two leaders since Chancellor Merz assumed office in May 2025. Prime Minister congratulated the Chancellor on his victory in the elections and his assumption of office. He also expressed deep appreciation for German Government’s condolences on the tragic plane crash in Ahmedabad last week.
The leaders expressed happiness at the sustained momentum in the bilateral relationship and reaffirmed their commitment to further strengthen cooperation in key areas of trade and investment, defence and security, green and sustainable development partnership, green energy, technology, innovation, education and mobility. Both sides agreed to further deepen and diversify the India-Germany Strategic Partnership, as it marks the milestone of completion of 25 years.
The two leaders agreed that terrorism constitutes a major threat to peace & stability in the world. In this regard, Prime Minister thanked Chancellor Merz for Germany’s strong expression of solidarity with and support to India’s actions in the fight against terrorism.
The leaders also exchanged views on important regional and international developments. Prime Minister conveyed that he looked forward to welcoming Chancellor Merz in India at a mutually convenient time.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জি-৭ মীফমগী নাকলদা প্রধান মন্ত্রীনা জর্মনিগী চান্সেল্লর উনখ্রে
18 JUN 2025 1:48AM by PIB Imphal
কনাদাগী কানানাস্কিদা পাংথোক্লিবা জি-৭ মীফমগী নাকলদা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা জর্মনিগী চান্সেল্লর ফ্রৈদ্রিচ মের্জ উনখ্রে। চান্সেল্লর ফ্রৈদ্রিচ মের্জনা মে ২০২৫ দগী ওফিস পায়বদগী লুচিংবা অনিগী মরক্ত উনবা হন্দক্কী অসিনা অহানবনি। মহাক্না মীখলদা মাইপাকপা অমসুং ওফিস পায়রকপদা প্রধান মন্ত্রীনা চান্সেল্লর ফ্রৈদ্রিচ মের্জ থাগৎপা ফোঙদোকখি। হৌখিবা চয়োলদা অহমেদবাদতা প্লেন কাইবগী থৌদোক্ত জর্মন সরকারনা অয়াবা ফোঙদোকপদা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লৈবাক অনিগী মরীশিং মখা তানা ফগৎলকপদা লুচিংবশিংনা হরাওবা ফোঙদোকখি অমসুং ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ঙাক-শেন, মৈখু থাংদবা অমসুং তুংকোইনা চৎনবা য়াবা চাউখৎ-থৌরাং, মৈখু চেন্দবা ইনর্জি, তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন, লাইরিক-লাইশু অমসুং মোবিলিতগী মতাংদা মখা তানা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা মখোয়না অমুক হন্না থাজবা পীনখি। চহি ২৫ মপুংফারক্লবা ইন্দিয়া-জর্মনি ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখল য়ামথোকহনবা অমসুং মখা তানা ফগৎহনবদা মখোয়না য়ানরে।
মালেমগী শান্তি অমসুং তংদু-লৈতাবদা তেরোরিজম্না য়াম্না চাউনা শিংনরিবা অসি লুচিংবা অনিনা য়ানখি অমসুং তেরোরিজমগী মায়োক্ত ভারতনা পায়খৎলিবা থবকশিংদা জর্মনিনা মপুংফানা শৌগৎপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা চান্সেল্লর ফ্রৈদ্রিচ মের্জ থাগৎপা ফোঙদোকখি।
লুচিংবা অনিনা মালেমগী মরুওইবা থৌদোক ৱাথোকশিংগী মতাংদশু খন্নখি। নাকল অনিনা খুদোচাগদবা মতম অমদা ভারত্ত লাক্না প্রধান মন্ত্রীনা চান্সেল্লর ফ্রৈদ্রিচ মের্জদা চেবাউ পীখ্রে।