Prime Minister's Office
English rendering of PM's special interaction with 1996 Sri Lankan Cricket Team
06 APR 2025 9:35PM by PIB Delhi
Prime Minister – Welcome, friends!
Sri Lankan Player – Thank you, thank you, Sir!
Prime Minister – Welcome!
Prime Minister – I am pleased to have the opportunity to meet all of you. I feel that your team is one which the people of India still fondly remember. The nation has not forgotten the time when you defeated the Indian team.
Sri Lankan Player – Sir, it’s a great honour and privilege to see you today, and thank you very much. We are very grateful for you to have given us this time and opportunity.
Prime Minister – How many of you still maintain some connection with Bharat?
Sri Lankan Player – I think almost everyone.
Prime Minister – Oh, I see. How are you connected to Bharat, Sanath?
Sri Lankan Player – Sir, I was with the Mumbai Indians, and most of the others here also played in the IPL.
Prime Minister – Well, you have played in the IPL.
Sri Lankan Player – And Kumar Dharmasena was the umpire at the time.
Prime Minister – Yes.
Sri Lankan Player – Yes, so that…
Prime Minister – Perhaps you were the umpire when India played in Ahmedabad in 2010. I had gone to watch that match. I was the Chief Minister at the time. When India won the World Cup in 1983, and when your team won it in 1996, both events significantly transformed the cricket world. I believe that the way your team played in 1996 was, in a sense, the birth of the T20 style of cricket.
I would also like to hear from others—what are you doing nowadays? Is there anything you would like to share? Are you still connected with cricket? Are you coaching currently?
Sri Lankan Player – Most of us are still involved in cricket in some way or another. And I believe that today, meeting you brings more pressure than playing in a World Cup final!
Sri Lankan Player – I think that we want to talk on a situation, different topics where we won the World Cup in 1996, but one of the reasons why we won, because there were two things which didn’t come from Sri Lanka, West Indies, and Australia at that time, we were for…
Prime Minister – The bomb blast!
Sri Lankan Player – Yes and India helped us. Send India, for us to play, to show the world that it’s a secure place. And that’s one of the reasons that Sri Lanka went on to win the World Cup. So we are very grateful to India.
Prime Minister – I remember when Team Bharat decided to go to Sri Lanka. At that time, other teams were withdrawing because of the bomb blast. I witnessed how much your players appreciated Bharat's gesture. Bharat demonstrated true sportsmanship, recognising the difficulties faced by the people of Sri Lanka and refusing to leave them to their fate. Instead, we said, “Come on, let us go as well and see what happens.”
This act was greatly admired in your sports community. Even today, the people of Bharat remember that sportsmanship. On one hand, there was terror in the form of bomb blasts; on the other, there was the spirit of sportsmanship—and the latter triumphed.
That same spirit continues to this day. Just as the 1996 bomb blast shook all of Sri Lanka, in 2019 when a similar tragedy occurred—the bomb blast inside the church—I was the first world leader to visit Sri Lanka thereafter. Despite the bomb blast that time, Team India came to Sri Lanka.
This time, after the bomb blast, I myself have come to Sri Lanka. This shows that the spirit continues—to stand with Sri Lanka in both joy and sorrow. This is the enduring spirit of Bharat.
Sri Lankan Player – As a Sri Lankan, as a neighbourhood country, I umpired the World Cup final in your Ahmedabad ground and that is the biggest ground in the whole world. Actually, that was a fantastic atmosphere and fantastic ground for cricket. And I think everyone loves to play and umpire over there.
Sri Lankan Player – Sir, my first tour was to India in 1990, my first year. That was my first tour. And the same memories I have, because I was there in India for a month. I came about five days ago. We regularly visit India. And I would say, whenever Sri Lanka is in crisis, especially financially, India always steps up and to give that support. So we are ever thankful to India because we feel that India is our brother. So we feel home when we go to India. So thank you, sir. Thank you.
Sri Lankan Player – Like Romesh said, when we had the unrest and problems in Sri Lanka, we were without petrol, diesel, no current, no lights and I think you and the government, sir, helped us a lot. So we are always grateful and thank you for helping our country. We are grateful to you sir for helping Sri Lanka. And also, I have a small request, sir. As a coach of Sri Lanka cricket at the moment we play all over Sri Lanka, except Jaffna. I want, as a coach of Sri Lanka cricket, I would love to, if India can help us to bring an international ground in Jaffna. That will be a big help for the people in Jaffna, north and eastern part, so that we are lacking at the moment… So we will not isolate the northern part, so they will also come very closely, work with the Sri Lanka Cricket and we are working on it at the moment, but it will get more closer if you play international games in Jaffna. So I have a small request sir, if you can help to bring something.
Prime Minister – I am truly delighted to hear all of this from Jayasuriya. It is indeed a fact that Bharat has always adhered to the principle of ‘Neighbourhood First’. Whenever our neighbouring countries face a crisis, Bharat seeks to respond as quickly and effectively as possible. You may recall, for instance, when the earthquake struck Myanmar, Bharat was the first nation to respond. We believe it is Bharat's duty to care for and support our neighbouring and friendly countries. Being a large and capable nation, Bharat feels a responsibility to act promptly. When the recent economic crisis struck Sri Lanka—a situation of great magnitude—Bharat held one firm belief: that Sri Lanka must be supported and assisted in every possible way to overcome it. We made every effort to play our part, as we consider this our moral duty. Even today, as you would have noticed, I have announced several new development projects. But what truly moved me was your concern for Jaffna. It sends a powerful and positive message that a senior cricketing figure from Sri Lanka wishes to see international cricket played in Jaffna as well. This sentiment, in itself, is inspiring. It should not be the case that Jaffna is left behind. International matches must take place there too. Your suggestion carries significant weight, and I assure you that my team will certainly take note of this proposal and explore how it can be implemented. I greatly appreciate that all of you took the time to meet me. It was a pleasure to revisit fond memories and to see all of your faces once again. I sincerely hope that your relationship with Bharat continues to grow stronger. Whatever courage you display, and in whatever way I can support you—I assure you, I will always be there by your side.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୧୯୯୬ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା କ୍ରିକେଟ୍ ଦଳ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବିଶେଷ ବାର୍ତାଳାପ
06 APR 2025 9:35PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ସ୍ୱାଗତ, ବନ୍ଧୁଗଣ!
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି – ଧନ୍ୟବାଦ, ଧନ୍ୟବାଦ, ମହାଶୟ!
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ସ୍ୱାଗତ!
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଭେଟିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇ ମୁଁ ଆନନ୍ଦିତ । ମୁଁ ଅନୁଭବ କରୁଛି ଯେ ଆପଣଙ୍କ ଦଳ ଏପରି ଏକ ଦଳ
ଯାହାକୁ ଭାରତର ଲୋକମାନେ ଏବେ ବି ସ୍ନେହରେ ମନେ ରଖିଛନ୍ତି। ଆପଣ ଭାରତୀୟ ଦଳକୁ ପରାସ୍ତ କରିଥିବା ସମୟକୁ ଦେଶ ଭୁଲିନାହିଁ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି – ମହାଶୟ, ଆଜି ଆପଣଙ୍କୁ ଦେଖିବା ଏକ ମହାନ ସମ୍ମାନ ଏବଂ ସୌଭାଗ୍ୟର କଥା, ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ବହୁତ ବହୁତ ଧନ୍ୟବାଦ। ଆପଣ ଆମକୁ ଏହି ସମୟ ଏବଂ ସୁଯୋଗ ଦେଇଥିବାରୁ ଆମେ ବହୁତ କୃତଜ୍ଞ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ଆପଣମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ କେତେ ଜଣ ଏବେ ବି ଭାରତ ସହିତ କିଛି ସମ୍ପର୍କ ବଜାୟ ରଖିଛନ୍ତି?
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି – ମୁଁ ଭାବୁଛି ପ୍ରାୟ ସମସ୍ତେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ଓଃ, ମୁଁ ଦେଖିପାରୁଛି। ଆପଣ ଭାରତ ସହିତ କିପରି ଜଡିତ, ସନଥ ?
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି – ମହାଶୟ, ମୁଁ ମୁମ୍ବାଇ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ସ ସହିତ ଥିଲି, ଏବଂ ଏଠାରେ ଥିବା ଅନ୍ୟ ଅଧିକାଂଶ ଖେଳାଳି ମଧ୍ୟ IPLରେ ଖେଳିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ହଁ, ଆପଣ IPLରେ ଖେଳିଛନ୍ତି।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ଏବଂ କୁମାର ଧର୍ମସେନା ସେତେବେଳେ ଅମ୍ପାୟାର ଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ହଁ ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ହଁ, ତେଣୁ...
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ – ୨୦୧୦ରେ ଅହମ୍ମଦାବାଦରେ ଭାରତ ଖେଳୁଥିବା ବେଳେ ବୋଧହୁଏ ଆପଣ ଅମ୍ପାୟାର ଥିଲେ । ମୁଁ ସେହି ମ୍ୟାଚ୍ ଦେଖିବାକୁ ଯାଇଥିଲି। ସେତେବେଳେ ମୁଁ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଥିଲି। ୧୯୮୩ରେ ଯେତେବେଳେ ଭାରତ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଜିତିଥିଲା ଏବଂ ୧୯୯୬ରେ ଯେତେବେଳେ ଆପଣଙ୍କ ଦଳ ଏହାକୁ ଜିତିଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଉଭୟ ଇଭେଣ୍ଟ କ୍ରିକେଟ୍ ଦୁନିଆକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ବଦଳାଇ ଦେଇଥିଲା। ମୋର ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ୧୯୯୬ରେ ଆପଣଙ୍କ ଦଳ ଯେଉଁଭଳି ଖେଳିଥିଲା ତାହା ଏକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଟି-୨୦ ଶୈଳୀ କ୍ରିକେଟ୍ର ଜନ୍ମ ଥିଲା।
ମୁଁ ଅନ୍ୟମାନଙ୍କଠାରୁ ମଧ୍ୟ ଶୁଣିବାକୁ ଚାହେଁ- ଆଜିକାଲି ଆପଣ କ'ଣ କରୁଛନ୍ତି? ଆପଣ କିଛି କହିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ଆପଣ ଏବେ ବି କ୍ରିକେଟ୍ ସହ ଜଡ଼ିତ ଅଛନ୍ତି କି? ଆପଣ ବର୍ତ୍ତମାନ କୋଚିଂ କରୁଛନ୍ତି କି?
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି- ଆମ ମଧ୍ୟରୁ ଅଧିକାଂଶ ଏବେ ବି କୌଣସି ନା କୌଣସି ଉପାୟରେ କ୍ରିକେଟ୍ ସହ ଜଡ଼ିତ। ଏବଂ ମୁଁ ବିଶ୍ୱାସ କରେ ଯେ ଆଜି, ଆପଣଙ୍କୁ ଭେଟିବା ବିଶ୍ୱକପ୍ ଫାଇନାଲରେ ଖେଳିବା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ ଚାପ ପକାଉଛି !
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ମୁଁ ଭାବୁଛି ଆମେ ଏକ ପରିସ୍ଥିତି ଉପରେ କଥା ହେବାକୁ ଚାହୁଁଛୁ, ବିଭିନ୍ନ ବିଷୟ ଉପରେ କଥା ହେବାକୁ ଚାହୁଁଛୁ ଯେଉଁଠାରେ ଆମେ ୧୯୯୬ ରେ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଜିତିଥିଲୁ, କିନ୍ତୁ ଆମେ ଜିତିବାର ଅନ୍ୟତମ କାରଣ ଥିଲା, କାରଣ ଦୁଇଟି ଜିନିଷ ଥିଲା ଯାହା ସେହି ସମୟରେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା, ୱେଷ୍ଟଇଣ୍ଡିଜ୍ ଏବଂ ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ ଆସିନଥିଲା, ଆମେ ସେଥିପାଇଁ ...
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ !
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ହଁ ଏବଂ ଭାରତ ଆମକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲେ। ଭାରତକୁ ପଠାନ୍ତୁ, ଆମ ପାଇଁ ଖେଳିବା ପାଇଁ, ବିଶ୍ୱକୁ ଦେଖାଇବା ପାଇଁ ଯେ ଏହା ଏକ ସୁରକ୍ଷିତ ସ୍ଥାନ । ଆଉ ଏହା ହିଁ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ବିଶ୍ୱକପ୍ ଜିତିବାର ଅନ୍ୟତମ କାରଣ। ତେଣୁ ଆମେ ଭାରତ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ମୋର ମନେ ଅଛି ଯେତେବେଳେ ଟିମ୍ ଭରତ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଯିବାକୁ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇଥିଲା । ସେହି ସମୟରେ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ଯୋଗୁଁ ଅନ୍ୟ ଟିମ୍ ପ୍ରତ୍ୟାହାର କରୁଥିଲେ। ମୁଁ ଦେଖିଲି ଯେ ଆପଣଙ୍କ ଖେଳାଳିମାନେ ଭାରତର ଏହି ପଦକ୍ଷେପକୁ କେତେ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଲୋକମାନେ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ଅସୁବିଧାକୁ ସ୍ୱୀକାର କରି ଭାରତ ପ୍ରକୃତ କ୍ରୀଡ଼ାଦକ୍ଷତା ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିଥିଲେ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କ ଭାଗ୍ୟ ଉପରେ ଛାଡିବାକୁ ମନା କରିଥିଲେ । ବରଂ ଆମେ କହିଲୁ, "ଆସ, ଯାଇ ଦେଖିବା କଣ ହଉଚି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ କ୍ରୀଡ଼ା ସମୁଦାୟରେ ବହୁତ ପ୍ରଶଂସିତ ହୋଇଥିଲା । ଆଜି ବି ଭାରତବାସୀ ସେହି କ୍ରୀଡ଼ା ନୋଭାବକୁ ମନେ ରଖିଛନ୍ତି। ଗୋଟିଏ ପଟେ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ଆକାରରେ ଆତଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିଲା; ଅପରପକ୍ଷେ, କ୍ରୀଡ଼ା ମନୋଭାବର ଭାବନା ଥିଲା- ଏବଂ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସମୟରେ ବିଜୟ ଲାଭ । ସେହି ଭାବନା ଆଜି ବି ଜାରି ରହିଛି। ଯେମିତି ୧୯୯୬ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ସମଗ୍ର ଶ୍ରୀଲଙ୍କାକୁ ଦୋହଲାଇ ଦେଇଥିଲା, ଠିକ୍ ସେହିପରି ୨୦୧୯ରେ ଯେତେବେଳେ ଏକ ସମାନ ଦୁଃଖଦ ଘଟଣା ଘଟିଥିଲା- ଚର୍ଚ୍ଚ ଭିତରେ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ- ମୁଁ ପ୍ରଥମ ବିଶ୍ୱନେତା ଥିଲି ଯିଏ ଏହା ପରେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଗସ୍ତ କରିଥିଲି। ସେତେବେଳେ ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ସତ୍ତ୍ୱେ ଟିମ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଗସ୍ତରେ ଆସିଥିଲା।
ଏଥର ବୋମା ବିସ୍ଫୋରଣ ପରେ ମୁଁ ନିଜେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଆସିଛି। ଏହା ଦର୍ଶାଉଛି ଯେ ଉଭୟ ସୁଖ ଓ ଦୁଃଖରେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ସହିତ ଠିଆ ହେବର ମନୋଭାବ ଜାରି ରହିଛି । ଏହା ହେଉଛି ଭାରତର ସ୍ଥାୟୀ ଭାବନା ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ଜଣେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଭାବରେ, ଏକ ପଡ଼ୋଶୀ ଦେଶ ଭାବରେ, ମୁଁ ଆପଣଙ୍କ ଅହମ୍ମଦାବାଦ ଗ୍ରାଉଣ୍ଡରେ ବିଶ୍ୱକପ୍ ଫାଇନାଲ୍ ଅମ୍ପାୟାର କରିଥିଲି ଏବଂ ଏହା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ପଡ଼ିଆ । ବାସ୍ତବରେ ଏହା କ୍ରିକେଟ୍ ପାଇଁ ଏକ ଚମତ୍କାର ବାତାବରଣ ଏବଂ ଚମତ୍କାର ପଡ଼ିଆ ଥିଲା। ଏବଂ ମୁଁ ଭାବୁଛି ସମସ୍ତେ ସେଠାରେ ଖେଳିବାକୁ ଏବଂ ଅମ୍ପାୟାର କରିବାକୁ ଭଲ ପାଆନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ସାର୍, ମୋର ପ୍ରଥମ ଭାରତ ଗସ୍ତ ୧୯୯୦ ରେ ହୋଇଥିଲା, ମୋର ପ୍ରଥମ ବର୍ଷ । ଏହା ମୋର ପ୍ରଥମ ଗସ୍ତ ଥିଲା । ଏବଂ ମୋର ସମାନ ସ୍ମୃତି ଅଛି, କାରଣ ମୁଁ ଏକ ମାସ ପାଇଁ ଭାରତରେ ଥିଲି | ମୁଁ ପାଞ୍ଚ ଦିନ ତଳେ ଆସିଥିଲି । ଆମେ ନିୟମିତ ଭାବେ ଭାରତ ଗସ୍ତ କରୁଛୁ। ଏବଂ ମୁଁ କହିବି, ଯେତେବେଳେ ବି ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ସଙ୍କଟରେ ପଡ଼େ, ବିଶେଷ କରି ଆର୍ଥିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଭାରତ ସବୁବେଳେ ଆଗେଇ ଆସିଥାଏ ଏବଂ ସେହି ସହାୟତା ପ୍ରଦାନ କରିଥାଏ। ତେଣୁ ଆମେ ସର୍ବଦା ଭାରତକୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଦେଉଛୁ କାରଣ ଆମେ ଅନୁଭବ କରୁଛୁ ଯେ ଭାରତ ଆମର ଭାଇ । ତେଣୁ ଆମେ ଭାରତ ଗଲେ ନିଜ ଘର ଭଳି ଅନୁଭବ କରିଥାଉ। ତେଣୁ ଧନ୍ୟବାଦ ସାର୍ । ଧନ୍ୟବାଦ।
ଶ୍ରୀଲଙ୍କା ଖେଳାଳି - ଯେମିତି ରୋମେଶ କହିଥିଲେ, ଯେତେବେଳେ ଆମର ଶ୍ରୀଲଙ୍କାରେ ଅଶାନ୍ତି ଏବଂ ସମସ୍ୟା ଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଆମ ପାଖେ ପେଟ୍ରୋଲ, ଡିଜେଲ, କୌଣସି କରେଣ୍ଟ, ଲାଇଟ୍ ନଥିଲା ଏବଂ ମୁଁ ଭାବୁଛି ଆପଣ ଏବଂ ସରକାର, ଆମକୁ ବହୁତ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲେ । ତେଣୁ ଆମ ଦେଶକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିବାରୁ ଆମେ ସର୍ବଦା କୃତଜ୍ଞ ଏବଂ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛୁ । ଶ୍ରୀଲଙ୍କାକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିବାରୁ ଆମେ ସାର୍ ଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଉଛୁ। ଏବଂ ମୋର ଏକ ଛୋଟ ଅନୁରୋଧ ମଧ୍ୟ ଅଛି, ସାର୍ । ଶ୍ରୀଲଙ୍କା କ୍ରିକେଟ୍ ର ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ଭାବେ ଆମେ ଜାଫନାକୁ ଛାଡ଼ି ଦେଲେ ସମଗ୍ର ଶ୍ରୀଲଙ୍କାରେ ଖେଳୁଛୁ। ମୁଁ ଚାହୁଁଛି, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା କ୍ରିକେଟ୍ ର ଜଣେ ପ୍ରଶିକ୍ଷକ ଭାବରେ, ଯଦି ଭାରତ ଜାଫନାରେ ଏକ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପଡ଼ିଆ ଆଣିବାରେ ଆମକୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବ। ତେବେ ଜାଫନାର, ଉତ୍ତର ଏବଂ ପୂର୍ବ ଭାଗର ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ବଡ଼ ସହାୟକ ହେବ, ଯାହାଫଳରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଆମର ଅଭାବ ରହିଛି ... ତେଣୁ ଆମେ ଉତ୍ତର ଭାଗକୁ ଅଲଗା କରିବୁ ନାହିଁ, ତେଣୁ ସେମାନେ ମଧ୍ୟ ଅତି ନିକଟତର ହେବେ, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା କ୍ରିକେଟ୍ ସହ କାମ କରିବେ ଏବଂ ଆମେ ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହା ଉପରେ କାମ କରୁଛୁ, କିନ୍ତୁ ଜାଫନାରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମ୍ୟାଚ୍ ଖେଳିଲେ ଏହା ଆହୁରି ନିକଟତର ହେବ। ତେଣୁ ମୋର ଏକ ଛୋଟ ଅନୁରୋଧ ଅଛି ସାର୍, ଯଦି ଆପଣ କିଛି ଆଣିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିପାରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ - ଜୟସୂରିଆଙ୍କଠାରୁ ଏସବୁ ଶୁଣି ମୁଁ ପ୍ରକୃତରେ ଆନନ୍ଦିତ । ଏହା ପ୍ରକୃତରେ ଏକ ସତ୍ୟ ଯେ ଭାରତ ସର୍ବଦା 'ପଡ଼ୋଶୀ ପ୍ରଥମେ' ନୀତିକୁ ଅନୁସରଣ କରିଆସିଛି। ଯେତେବେଳେ ବି ଆମ ପଡ଼ୋଶୀ ଦେଶଗୁଡ଼ିକ ସଙ୍କଟର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି, ଭାରତ ଯଥାସମ୍ଭବ ଶୀଘ୍ର ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଭାବେ ସାହାଯ୍ୟ ଦେବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରେ। ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ, ଆପଣଙ୍କୁ ମନେ ଥିବ, ଯେତେବେଳେ ମିଆଁମାରରେ ଭୂମିକମ୍ପ ହୋଇଥିଲା, ସେତେବେଳେ ଭାରତ ପ୍ରଥମ ଦେଶ ଭାବେ ସାହାଯ୍ୟ ଦେଇଥିଲା। ଆମର ପଡ଼ୋଶୀ ଏବଂ ବନ୍ଧୁ ରାଷ୍ଟ୍ରମାନଙ୍କର ଯତ୍ନ ଏବଂ ସମର୍ଥନ କରିବା ଭାରତର କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ବୋଲି ଆମେ ବିଶ୍ୱାସ କରୁ । ଏକ ବୃହତ ଏବଂ ଦକ୍ଷ ରାଷ୍ଟ୍ର ହୋଇଥିବାରୁ ତୁରନ୍ତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଭାରତ ଏକ ଦାୟିତ୍ୱ ବୋଲି ଅନୁଭବ କରେ । ନିକଟରେ ଯେତେବେଳେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାରେ ଅର୍ଥନୈତିକ ସଙ୍କଟ ଦେଖାଦେଇଥିଲା- ସେତେବେଳେ ଭାରତଙ୍କର ଏକ ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସ ଥିଲା: ଏହାକୁ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାକୁ ସମସ୍ତ ସମ୍ଭବ ଉପାୟରେ ସମର୍ଥନ ଏବଂ ସହାୟତା କରାଯିବା ଆବଶ୍ୟକ। ଆମେ ଆମର ଭୂମିକା ନିର୍ବାହ କରିବାକୁ ଯଥାସମ୍ଭବ ପ୍ରୟାସ କରିଥିଲୁ, କାରଣ ଆମେ ଏହାକୁ ଆମର ନୈତିକ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ବୋଲି ବିବେଚନା କରୁ । ଆଜି ବି ଆପଣମାନେ ଦେଖିଥିବେ, ମୁଁ ଅନେକ ନୂଆ ଉନ୍ନୟନ ମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପ ଘୋଷଣା କରିଛି।
କିନ୍ତୁ ପ୍ରକୃତରେ ଯାହା ମୋତେ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲା ତାହା ହେଉଛି ଜାଫନାଙ୍କ ପ୍ରତି ତୁମର ଚିନ୍ତା । ଏହା ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ଏବଂ ସକାରାତ୍ମକ ବାର୍ତ୍ତା ଦେଇଥାଏ ଯେ ଶ୍ରୀଲଙ୍କାର ଜଣେ ବରିଷ୍ଠ କ୍ରିକେଟ୍ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଜାଫନାରେ ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ କ୍ରିକେଟ୍ ଖେଳୁଥିବା ଦେଖିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି। ଏହି ଭାବନା ଅତି ପ୍ରେରଣାଦାୟକ। ଜାଫନା ପଛରେ ପଡ଼ିଯିବା କଥା ନୁହେଁ। ସେଠାରେ ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ମ୍ୟାଚ୍ ଖେଳାଯିବା ଦରକାର, ଏବଂ ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଉଛି ଯେ ମୋ ଟିମ୍ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବକୁ ଧ୍ୟାନ ଦେବ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଇପାରିବ ସେ ବିଷୟରେ ଅନୁସନ୍ଧାନ କରିବ । ମୁଁ ବହୁତ ପ୍ରଶଂସା କରୁଛି ଯେ ଆପଣମାନେ ସମସ୍ତେ ମୋତେ ଭେଟିବା ପାଇଁ ସମୟ ଦେଇଥିଲେ । ମଧୁର ସ୍ମୃତିକୁ ମନେ ପକାଇବା ଏବଂ ପୁଣି ଥରେ ଆପଣଙ୍କ ସମସ୍ତଙ୍କ ମୁହଁ ଦେଖିବା ବହୁତ ଆନନ୍ଦଦାୟକ ଥିଲା | ମୁଁ ଆଶା କରୁଛି ଯେ ଭାରତ ସହିତ ଆପଣଙ୍କ ସମ୍ପର୍କ ଆହୁରି ମଜବୁତ ହେବ । ଆପଣମାନେ ଯାହା ସାହସ ପ୍ରଦର୍ଶନ କର, ଏବଂ ଯାହାବି ଆପଣମାଙ୍କୁ ଦରକାର - ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ଆଶ୍ୱାସନା ଦେଉଛି, ମୁଁ ସର୍ବଦା ଆପଣଙ୍କ ପାଖରେ ରହିବି ।