Prime Minister's Office
Prime Minister meets and interacts with dignitaries at NXT Conclave
01 MAR 2025 4:07PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met and interacted with various dignitaries at the NXT Conclave in Bharat Mandapam, New Delhi today. The list of dignitaries includes Mr. Carlos Montes, Prof. Jonathan Fleming, Dr. Ann Liebert, Prof. Vesselin Popovski, Dr. Brian Greene, Mr. Alec Ross, Mr. Oleg Artemyev and Mr. Mike Massimino.
In separate posts on X, he wrote:
“Interacted with Mr. Carlos Montes today at the NXT Conclave. He has made rich contributions to furthering social innovations. He has been appreciative of India’s strides in digital technology, FinTech and more.”
“Met Prof. Jonathan Fleming, who is associated with the MIT Sloan School of Management. His work in life sciences, both in the public and private sectors, is exemplary. His passion for mentoring upcoming talent and innovation in this field is equally inspiring.”
“Delighted to meet Dr. Ann Liebert. Her work in treating Parkinson’s disease is commendable and will ensure a better quality of life for several people in the times to come.”
“It was a pleasure meeting Prof. Vesselin Popovski. He has done appreciable work in deepening the understanding of international relations and geo-politics in a rapidly changing world.”
“Happy to meet Dr. Brian Greene, a leading academic with a strong passion towards physics and mathematics. His works are widely admired and will shape academic discourse in the coming times. @bgreene
“Pleased to meet Mr. Alec Ross today. He has made a mark as a prolific thinker and author, emphasising aspects relating to innovation and learning.”
“Pleased to meet Mr. Oleg Artemyev, a leading Cosmonaut from Russia. He has been at the forefront of some of the most pioneering expeditions. His accomplishments will motivate many youngsters to shine in the world of science and space. @OlegMKS
“Delighted to meet the distinguished astronaut, Mr. Mike Massimino. His passion towards space and also making it popular among the youth are widely known. It is also commendable how he is working to promote learning and innovation. @Astro_Mike

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এন.এক্স.তি কনক্লেপতা শক্নাইরবশিংগা উনখ্রে অমসুং ৱারি শানখ্রে
01 MAR 2025 4:07PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ন্যু দিল্লিগী ভারত মন্দপামদা এন.এক্স.তি কনক্লেপতা তোঙান তোঙানবা শক্নাইরবশিংগা উনখ্রে অমসুং ৱারি শানখ্রে। শক্নাইরবশিংগী মনুংদা, কার্লোস মোন্তেস, প্রোফেসার জোনাথন ফ্লেমিং, দোক্তর অন্ন লৈবার্ত, প্রোফেসার ভেসেলিন পোপোবস্কি, দোক্তর ব্রিয়ান গ্রিন, অলেক রোস, ওলেগ অরতেময়েভ অমসুং মাইক মাসিমিনো য়াওখি।
এক্সতা তোঙান তোঙানবা পোস্তশিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“ঙসি এন.এক্স.তি কনক্লেপতা কার্লোস মোন্তেসগা উনখ্রে। খুন্নাইগী অনৌবা থবকশিং মখা তানা পায়খৎনবা মহাক্না চাউনা মতেং পাংখি। দিজিতেল তেক্নোলোজি, ফিনতেক অমসুং অতৈ কয়াদা ভারতকী থবকশিং মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি”।
“এম.আই.তি স্লোয়ান স্কুল ওফ মেনেজমেন্তগী প্রোফেসার জোনাথন ফ্লেমিংগা উনরে। লাইফ সাইন্স, সরকার অমসুং লনাইগী হিরম অনিমক্ত মহাক্কী থবকশিং তমজনফমনি। হিরম অসিদা নৌনা হৌগৎলক্লিবা হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিং অমসুং অনৌবা থবক্কীদমক লমজিংনবা মহাক্কী পামজবা অসি পুক্নিং থৌগৎনিঙাইনি”।
“দোক্তর অন্ন লৈবার্তকা উনবদা হরাওই। পার্কিসন লায়না লায়েংনবা মহাক্কী থবকক অসি থাগৎনিঙাইনি অমসুং তুংদা মসিনা মীওই কয়াদা হেন্না ফবা পুন্সি অমা ফংহনগনি”।
“প্রোফেসার ভেসেলিন পোপোবস্কিগা উনবা অসি নুংঙাই। য়াংনা হোংলক্লিবা মালেম অমদা মালেমগী মরীশিং অমসুং মালেমগী রাজনিতি হেন্না খঙনবা শিংথানিঙাই ওইবা থবক মহাক্না পাংথোক্লে”।
“ফিজিক্স অমসুং অঙ্কগী শক্নাইরবা ওজা অমা ওইরিবা দোক্তর ব্রিয়ান গ্রিনগা উনবা হরাওই। মহাক্কী থবকশিং মীয়াম্না পাম্নরে অমসুং তুংদা লাইরিক-লাইশু তম্বগী লম্বী শেম্লগনি। @bgreene
“ঙসি অলেক রোসগা উনবদা হরাওই। মহাক অনৌবা থবক অমসুং তম্বদা অকনবা মীৎয়েং থম্বা, শক্নাইরবা ৱাখল খনবা অমসুং অইবা অমা ওইনা খঙনরি”।
“রুসিয়াগী শক্নাইরবা কোসমোনোত ওলেগ অরতেময়েভগা উনবদা অপেনবা ফাওই। শিংথানিঙাই ওইরবা খোঙচৎ খরদা মহাক্না মাঙজিল থাখি। মহাক্কী মাইপাকপশিংনা সাইন্স অমসুং স্পেসকী তাইবংদা ঙান্থোইনবা নহারোল কয়া পুক্নিং থৌগৎকনি। @OlegMKS
“শক্নাইরবা অস্ত্রোনোত মাইক মাসিমিনো উনবদা অপেনবা ফাওই। মহাক্না স্পেসকী লমদা ঙাউজবা অমসুং মসি নহারোলশিংগী মরক্ত পামহনবা অসি মীয়াম্না খঙনরে। তম্বা অমসুং অনৌবা থবক পুক্নিং থৌগৎনবা কমদৌনা মহাক্কী থবক তৌবগে হায়বসিশু থাগৎনিঙাইনি। @Astro_Mike