Prime Minister's Office
On Thiruvalluvar Day, we remember one of our land’s greatest philosophers, poets, and thinkers, the great Thiruvalluvar:PM
His verses reflect the essence of Tamil culture and our philosophical heritage:PM
His teachings emphasize righteousness, compassion, and justice: PM
15 JAN 2025 12:37PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembers the great Tamil philosopher, poet and thinker Thiruvalluvar, today, on Thiruvalluvar Day. Prime Minister Shri Modi remarked that
the great Thiruvalluvar's verses reflect the essence of Tamil culture and our philosophical heritage. "His timeless work, the Tirukkural, stands as a beacon of inspiration, offering profound insights on a wide range of issues", Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X:
"On Thiruvalluvar Day, we remember one of our land’s greatest philosophers, poets, and thinkers, the great Thiruvalluvar. His verses reflect the essence of Tamil culture and our philosophical heritage. His teachings emphasize righteousness, compassion, and justice. His timeless work, the Tirukkural, stands as a beacon of inspiration, offering profound insights on a wide range of issues. We will continue to work hard to fulfil his vision for our society."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
তিরুবাল্লুবার নুমিত্ত, ঐখোয়গী লৈবাক্কী খ্বাইদগী অথোইবা ফিলোসোফরশিং, কবিশিং অমসুং পন্দিৎশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা, শক্নাইরবা তিরুবাল্লুবার ঐখোয়না নিংশিংলি: প্রধান মন্ত্রী
মহাক্কী শৈরেংশিংদা তামিলগী নাৎ অমসুং ঐখোয়গী ৱাঙুলোনগী পুক্কৈগী ফজবগী মমি তারি: প্রধান মন্ত্রী
মহাক্কী পাউতাকশিংদা অচুম্বা পাংথোকপা, মীনুংশি খঙবা অমসুং অচুম্বা ৱায়েলগী পাউজেল পীরি: প্রধান মন্ত্রী
15 JAN 2025 12:37PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তিরুবাল্লুবার নুমিত্ত, শক্নাইরবা তামিল ফিলোসোফর, কবি অমসুং পন্দিৎ তিরুবাল্লুবার নিংশিংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শক্নাইরবা তিরুবাল্লুবারগী শৈরেংশিংদা তামিলগী নাৎ অমসুং ঐখোয়গী ৱাঙুলোনগী পুক্কৈগী ফজবগী মমি তারি। মহাক্কী মুৎপা নাইদ্রবা খুৎই, তিরুক্কুরাল অসি ইথিলগী মৈরা অমা ওইরি, হিরম কয়াদা লৌশিং পীরি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“তিরুবাল্লুবার নুমিত্ত, ঐখোয়গী লৈবাক্কী খ্বাইদগী অথোইবা ফিলোসোফরশিং, কবিশিং অমসুং পন্দিৎশিংগী মনুংদা অমা ওইরিবা, শক্নাইরবা তিরুবাল্লুবার ঐখোয়না নিংশিংলি। মহাক্কী শৈরেংশিংদা তামিলগী নাৎ অমসুং ঐখোয়গী ৱাঙুলোনগী পুক্কৈগী ফজবগী মমি তারি। মহাক্কী পাউতাকশিংদা অচুম্বা পাংথোকপা, মীনুংশি খঙবা অমসুং অচুম্বা ৱায়েলগী পাউজেল পীরি। মহাক্কী মুৎপা নাইদ্রবা খুৎই, তিরুক্কুরাল অসি ইথিলগী মৈরা অমা ওইরি, হিরম কয়াদা লৌশিং পীরি। ঐখোয়গী খুন্নাইগীদমক মহাক্কী মঙলান মঙফাওনবা ঙম্নবা ঐখোয়না মখা তানা কন্না থবক তৌগনি”।