Prime Minister's Office
Prime Minister visits the Indian Arrival Monument
21 NOV 2024 10:00PM by PIB Delhi
Prime Minister visited the Indian Arrival monument at Monument Gardens in Georgetown today. He was accompanied by PM of Guyana Brig (Retd) Mark Phillips. An ensemble of Tassa Drums welcomed Prime Minister as he paid floral tribute at the Arrival Monument. Paying homage at the monument, Prime Minister recalled the struggle and sacrifices of Indian diaspora and their pivotal contribution to preserving and promoting Indian culture and tradition in Guyana. He planted a Bel Patra sapling at the monument.
The monument is a replica of the first ship which arrived in Guyana in 1838 bringing indentured migrants from India. It was gifted by India to the people of Guyana in 1991.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতমচাশিং থুংলখিবা মফম য়েংখ্রে
21 NOV 2024 10:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি জর্জতাউন্দা মোনুমেন্ত গার্দেন্দা ভারতমচাশিংনা থুংলখিবা মফম অদু য়েংখ্রে। মহাক্কা লোয়ননা গয়ানাগী প্রধান মন্ত্রী ব্রিগেদিয়ার (পোথারবা) মার্ক ফিলিপস শরুক য়াখি। তাসা দ্রমশিংগী কাংবু অমনা প্রধান মন্ত্রী তরাম্না ওকখি অমসুং মহাক্না ভারতমচাশিংনা অহানবা খোঙদাখিবা মফম অদুদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। মোনুমেন্ত অদুদা ইকায়খুম্নবা উৎলবা মতুংদা, লৈবাক অদুদা লৈরিবা ভারতমচাশিংগী লান্থেং অমসুং কৎথোকপশিং অমসুং গয়ানাদা ভারতকী নাত অমসুং চৎনবী য়োকখৎনবা অমসুং ঙাক-শেন্নবা মখোয়না লৌখিবা মরুওইবা থৌদাং অদু নিংশিংখি। মহাক্না মোনুমেন্ত অদুদা বেল পাত্র চারা অমা থাখি।
মোনুমেন্ত অদু ভারত্তগী লাকপা মীওশিং পুরকখিবা গয়ানাদা ১৯৩৮ দা থুংলখিবা অহানবা জহাজ অদুগা মান্নবা অমনি। মসি ভারতনা গয়ানাগী মীয়ামদা ১৯৯১ দা খুদোল তমখিবনি।