Ministry of Labour & Employment
Ministry Directs EPFO to Ensure UAN Activation for Employees through Aadhaar-based OTP
UAN Activation through Aadhar-based OTP to help Employers and Employees receive benefits under Central Government Schemes
21 NOV 2024 2:02PM by PIB Delhi
The Central Government has already issued directions to Ministries/Departments to ensure payments of Subsidy/Incentive to the beneficiaries of the welfare schemes through Aadhaar Payment Bridge and ensuring 100% Biometric Aadhaar Authentication. To ensure that maximum number of employers and employees benefit from the Employment Linked Incentive (ELI) Scheme announced in Union Budget 2024-25, the Ministry of Labour & Employment has directed EPFO to work in a campaign mode with Employers and ensure activation of Universal Account Number (UAN) of employees. EPFO will involve their zonal and regional offices for effective outreach.
Using Aadhaar as an identity document simplifies government delivery processes, enhances transparency and efficiency, and ensures beneficiaries receive their entitlements seamlessly. Aadhaar-based verification eliminates the need for producing multiple documents to prove one's identity.
In the first stage, employers are required to complete the process of UAN activation through Aadhaar-based OTP for all their employees joining in the current financial year by 30th November 2024, starting with the latest joinees. They must then complete the process for all employees working with them.
UAN activation provides employees with seamless access to EPFO’s comprehensive online services, enabling them to efficiently manage their Provident Fund (PF) accounts, view and download PF passbooks, submit online claims for withdrawals, advances, or transfers, update personal details, and track claims in real time. This allows employees 24/7 access to EPFO services from the comfort of their homes, eliminating the need for physical visits to EPFO offices.
The activation process can be completed using an Aadhaar-based OTP (One-Time Password). Employers should ensure that their employees activate the UAN by following the steps given below:
1. Go to EPFO Member Portal.
2. Click on the "Activate UAN" link under "Important Links".
3. Enter UAN, Aadhaar number, name, DOB, and Aadhaar-linked mobile number.
4. Employees should ensure their mobile number is Aadhaar-linked to access the full range of EPFO’s digital services
5. Agree to Aadhaar OTP verification.
6. Click "Get Authorization PIN" to receive an OTP on your Aadhaar-linked mobile number.
7. Enter the OTP to complete the activation
8. A password will be sent to your registered mobile number upon successful activation.
In the second stage, going forward, UAN activation will include the state-of-the-art facility of Biometric authentication, through Face-recognition Technology.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
মন্ত্রালয়না EPFOদা আধার-বেজ OTPগী খুত্থাংদা এমপ্লোয়ীশিংগী UAN এক্তিবেসন তৌনবা খঙহনখ্রে
আধার-বেজ OTPগী খুত্থাংদা UAN এক্তিবেসন তৌবনা এমপ্লোয়রশিং অমসুং এমপ্লোয়ীশিংদা কেন্দ্র সরকারগী স্কিমশিংগী মখাদা কান্নবা ফংহনবদা মতেং পাংগনি
21 NOV 2024 2:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা হান্ননা মন্ত্রালয়শিং/ দিপার্তমেন্তশিংদা আধার পেমেন্ত ব্রিজকী খুত্থাংদা ৱেলফেয়র স্কিমশিংগী বেনেফিসরীশিংদা সবসিদী/ ইন্সেন্তিব পীবা অমসুং 100% বাইওমেত্রিক আধার ওথেন্তিকেসনগী খুদোংচাবা ফংহন্নবা খঙহনখ্রে। য়ুনিয়ন বজেৎ 2024-25দা লাউথোকখিবা এমপ্লোয়মেন্ত লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (ELI) স্কিমদগী এমপ্লোয়র অমসুং এমপ্লোয়ী মশিং য়াম্লবা মীওইশিংনা কান্নবা ফংবা ঙম্নবগীদমক, লেবর অমসুং ইমপ্লোয়মেন্ত মন্ত্রালয়না EPFOদা এমপ্লোয়রশিংগা লোয়ননা কেম্পেন মোদ অমদা থবক তৌনবা অমসুং এমপ্লোয়ীশিংগী য়ুনিভর্সেল একাউন্ত নম্বর (UAN) এক্তিবেত তৌনবা খঙহনখ্রে। EPFOনা মখোয়গী জোনেল অমসুং রিজনেল ওফিসশিংবু ইফেক্তিব ওইবা আউৎরিচকীদমক শরুক য়াগনি।
আধারবু আইদেন্তিতী দোক্যুমেন্ত অমা ওইনা শিজিন্নবনা সরকারগী দেলিভরী প্রোসেসশিং লাইথোকহল্লি, ত্রান্সপরেন্সী অমসুং ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লি অমসুং বেনিফিসরীশিংনা মখোয়গী এনতাইতলমেন্তশিং শোইদনা ফংহনবদা থাজবা পীরি। আধারদা য়ুম্ফম ওইবা ভেরিফিকেসন অসিনা মী অমগী শকখঙনবগীদমক্তা দোক্যুমেন্ত কয়া পুথোকপগী তঙাইফদবা লৈহন্দে।
অহানবা তাঙ্কক্কী ওইনা, এমপ্লোয়রশিংনা চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা য়াওরক্লিবা মখোয়গী এমপ্লোয়ী পুম্নমক্কীদমক 2024গী নবেম্বর 30 ফাওবগী মনুংদা আধারদা য়ুম্ফম ওইবা OTPগী খুত্থাংদা UAN এক্তিবেত তৌবগী প্রোসেস অসি লোইশিনবা মথৌ তাই। মখোয়না মখোয়গা থবক তৌমিন্নরিবা মীওই পুম্নমক্কীদমক প্রোসেস অসিবু মপুং ফানা লোইশিনহনগদবনি।
UAN এক্তিবেত তৌবনা ইমপ্লোয়ীশিংদা EPFOগী মপুং ফাবা ওনলাইন সর্ভিসশিংদা থোইদোক হেন্দোক্না এক্সেস ফংহল্লি। মসিনা মখোয়না মখোয়গী প্রোভিদেন্ত ফন্দ (PF) একাউন্তশিং, PF পাসবুকশিং য়েংবা অমসুং দাউনলোদ তৌবা, শেল লৌথোকপা, এদভান্স নত্ত্রগা ত্রান্সফরগীদমক্তা ওনলাইন ক্লেমশিং সবমিৎ তৌবা, পর্সনেল দিতেলশিং অপদেৎ তৌবা, অমসুং ক্লেমশিং রিএল তাইমদা ত্রেক তৌবা ঙমহল্লি। মসিনা এমপ্লোয়ীশিংদা EPFO ওফিসশিংদা হকথেংননা চৎপগী তঙাইফদবা লৈতনা মখোয়গী য়ুমদগী EPFO সর্ভিসশিং 24/7 ফংহনগনি।
এক্তিবেত তৌবগী থৌওং অসি আধারদা য়ুম্ফম ওইবা OTP (ৱান তাইম পাসৱার্দ) অমা শিজিন্নদুনা তৌবা য়াগনি। এমপ্লোয়রশিংনা মখোয়গী এমপ্লোয়ীশিংনা মখাদা পীরিবা স্তেপশিং অসি পাংথোক্তুনা UAN এক্তিবেত তৌনবা হোৎনগদবনি:
1. EPFOমেম্বর পোর্তেলদা চংঙু।
2. “ইম্পোর্তেন্ত লিঙ্কস”কী মখাদা য়াওরিবা "এক্তিবেৎ UAN" লিঙ্কতা নম্মু।
3. UAN, আধার নম্বর, মমিং, DOB, অমসুং আধারগা লিঙ্ক তৌবা মোবাইল নম্বর নম্মু।
4. EPFOগী দিজিতেল সর্ভিসশিং মপুং ফানা ফংনবা এমপ্লোয়ীশিংনা মখোয়গী মোবাইল নম্বর অদু শোইদনা আধারগা লিঙ্ক তৌগদবনি।
5. আধার OTP ভেরিফিকেসনগী অয়াবা পীয়ু।
6. অদোমগী আধারগা লিঙ্ক তৌবা মোবাইল নম্বরদা OTP লাক্নবা “গেৎ ওথোরাইজেসন পিন”দা নম্মু।
7. এক্তিবেসন মপুং ফাহন্নবা OTP নম্মু
8. মায়পাক্না এক্তিবেসন তৌরবা মতুং অদোমগী রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বরদা পাসৱার্দ অমা থারক্কনি।
অনিশুবা তাঙ্কক্কী ওইনা, মখা তানা, UAN এক্তিবেত তৌবদা ফেস-রিকোগনিসন তেক্নোলোজীগী খুত্থাংদা বাইওমেত্রিক ওথেন্তিকেসনগী স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত ফেসিলিতী য়াওরগনি।