Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 5th October
PM to launch various initiatives related to the agricultural and animal husbandry sector worth around Rs 23,300 crore in Washim
Celebrating the rich heritage of the Banjara community, PM to inaugurate Banjara Virasat Museum
PM to inaugurate and lay foundation stone of various projects worth over Rs 32,800 crore in Thane
Key focus of the projects: Boosting urban mobility in the region
PM to inaugurate Aarey JVLR to BKC section of Mumbai Metro Line 3 Phase – 1
PM to lay foundation stones of Thane Integral Ring Metro Rail Project and Elevated Eastern Freeway Extension
PM to lay foundation stone of Navi Mumbai Airport Influence Notified Area (NAINA) project
04 OCT 2024 5:39AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra on 5th October. He will travel to Washim and at around 11:15 AM, he will perform Darshan at Jagdamba Mata Temple, Poharadevi. He will also pay tribute at Samadhis of Sant Sevalal Maharaj and Sant Ramrao Maharaj in Washim. Thereafter, at around 11:30 AM, Prime Minister will inaugurate the Banjara Virasat Museum, celebrating the rich heritage of the Banjara community. At around 12 noon, he will launch several initiatives related to the agricultural and animal husbandry sector worth around Rs 23,300 crore. At around 4 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for various development projects worth over Rs 32,800 crore at Thane. Thereafter at around 6 PM, from BKC Metro Station, he will flag off the Metro train scheduled to run from BKC to Aarey JVLR, Mumbai. He will also undertake a ride in the metro between BKC and Santacruz stations.
PM in Washim
In line with his commitment to empower farmers, Prime Minister will disburse the 18th instalment of the PM-KISAN Samman Nidhi worth about Rs 20,000 crore to around 9.4 crore farmers. With the 18th instalment release, the total funds released to farmers under PM-KISAN will be around Rs 3.45 lakh crore. Further, Prime Minister will also launch the 5th instalment of NaMo Shetkari Mahasanman Nidhi Yojana disbursing about Rs 2,000 crore.
Prime Minister will dedicate to the nation more than 7,500 projects under the Agriculture Infrastructure Fund (AIF), worth over Rs 1,920 crore. The major projects include custom hiring centres, primary processing units, warehouses, sorting and grading units, cold storage projects, post-harvest management projects among others.
Prime Minister will also dedicate to the nation 9,200 Farmer Producer Organizations (FPOs) with a combined turnover of around Rs 1,300 crore.
Further, Prime Minister will launch the Unified Genomic Chip for cattle and indigenous sex-sorted semen technology. This initiative aims to increase availability of sex sorted semen at affordable price to farmers and reduce the cost by around Rs 200 per dose. Unified Genomic Chip, GAUCHIP for indigenous cattle and MAHISHCHIP for buffaloes, have been developed along with genotyping services. With the implementation of genomic selection, young high-quality bulls can be identified at an early age.
Further, Prime Minister will dedicate five solar parks with a total capacity of 19 MW across Maharashtra under Mukhyamantri Saur Krushi Vahini Yojana – 2.0. During the programme, he will also honour beneficiaries of the Mukhyamantri Majhi Ladki Bahin Yojana.
PM in Thane
In a major push to boost urban mobility in the region, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of key metro and road projects. Prime Minister will inaugurate the BKC to Aarey JVLR section of Mumbai Metro Line - 3 worth around Rs 14,120 crore. This section will have 10 stations, of which 9 will be underground. Mumbai Metro Line - 3 is a key public transport project that will improve commuting between Mumbai city and Suburbs. Fully operational line-3 is expected to cater to about 12 lakh passengers daily.
Prime Minister will lay the foundation stone of Thane Integral Ring Metro Rail Project to be constructed at the cost of around Rs 12,200 crore. The total length of the project is 29 km with 20 elevated and 2 underground stations. This ambitious infrastructure project is a key initiative to address the growing transportation needs of Thane, a major industrial and commercial hub in Maharashtra.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Elevated Eastern Freeway Extension from Chheda Nagar to Anand Nagar, Thane worth around Rs 3,310 crore. The project will provide seamless connectivity from South Mumbai to Thane.
Further, Prime Minister will lay the foundation stone of Phase-1 of Navi Mumbai Airport Influence Notified Area (NAINA) project worth around Rs 2,550 crore. The project comprises construction of major arterial roads, bridges, flyovers, underpasses and integrated utility infrastructure.
Prime Minister will also lay the foundation stone of Thane Municipal Corporation to be constructed at a cost of around Rs 700 crore. The high rise administrative building of Thane Municipal Corporation will provide benefits to citizens of Thane by accommodating most Municipal offices at a centrally located building.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ওক্তোবর ৫ দা মহারাস্ত্রাদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা ৱাসিমদা লুপা করোর ২৩,৩০০ রোমগী লৌউ-শিংউ অমসুং শা-ষন লোইবগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হৌদোক্কনি
বঞ্জারা ফুরুপকী ইনাকখুল্লবা হেরিতেচ হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা বঞ্জারা বিরাসাত ম্যুজম শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা থানেদা লুপা করোর ৩২,৮০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রোজেকশিংগী মরুওইবা পান্দমশিং : লমদম অসিদা সহরগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনবা
প্রধান মন্ত্রীনা মুম্বাই মেত্রো লাইন ৩ ফেজ-১গী আরে জে.ভি.এল.আরদগী কে.বি.সি সেক্সন শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা থানে ইন্তরগ্রেল রিং মেত্রো রেল প্রোজেক অমসুং ইলাভেতেদ ইস্তর্ন ফ্রিৱে এক্সতেন্সনগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নবি মুম্বাই এয়রপোর্ত ইনফ্লুয়েন্স নোতিফাইদ এরিয়া(এন এ আই এন এ)গী উরেপ-উয়ুং তমগনি
04 OCT 2024 5:39AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওক্তোবর ৫ দা মহারাস্ত্রাদা চৎকনি। মহাক্না অয়ুক্কী পুং ১১:১৫ রোম তাবদা ৱাসিমদা চৎকনি, মহাক্না জগদম্বা মাতা লাইশঙ, পোহারাদেবীদা লাই খুরুমগনি। মহাক্না ৱাসিমদা লৈবা শান্ত সেবালাল মহারাজ অমসুং শান্ত রামরাও মহারাজগী মোঙফমশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎকনি। তুংদা, অয়ুক পুং ১১:৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা বঞ্জারা ফুরুপকী ইনাকখুল্লবা হেরিতেচ হরাওবা ফোঙদোক্লদুনা, বঞ্জারা বিরাসাত ম্যুজম শঙ্গাগনি। নুমিৎয়ুংবা পুং ১২ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৩,৩০০ রোমগী লৌউ-শিংউ অমসুং শা-ষন লোইবগা মরী লৈনবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিং হৌদোক্কনি। নুংথিলগী পুং ৪ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা থানেদা লুপা করোর ৩২,৮০০ রোমগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। তুংদা, নুংথিলগী পুং ৬ রোম তাবদা, কে.বি.সি মেত্রো স্তেসন্দগী মহাক্না কে.বি.সিদগী আরে জে.ভি.এল.আর মুম্বাই ফাওবা চেনগদবা মেত্রো ত্রেন লমথাগনি। মহাক্না কে.বি.সি অমসুং শান্তক্রুজ স্তেসনশিংগী মরক্তা মেত্রো তোংগনি।
ৱাসিমদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা লৌমী করোর ৯.৪ রোমদা লুপা করোর ২০,০০০ রোমগী পি.এম-কিষান সম্মান নিধিগী ১৮শুবা ইন্সতোলমেন্ত য়েন্থোক্কনি। ১৮শুবা ইন্সতোলমেন্ত থাদোকপা অসিগা লোয়ননা, পি.এম-কিষানগী মখাদা লৌমীশিংদা পীখিবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর লাখ ৩.৪৫ রোম শুরে। মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২,০০০ রোমগী নমো সেতকারি মহাসনমান নিধি য়োজনাগী ৫শুবা ইন্সতোলমেন্তশু য়েন্থোক্কনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১,৯২০ হেনবগী এগ্রিকলর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দগী মখাদা প্রোজেক ৭৫০০ হেন্না লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মসিদা য়াওরিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা কস্তম হাইয়ারিং সেন্তরশিং, প্রাইমারি প্রোসেসিং য়ুনিতশিং, ৱায়ারহাওসশিং, সোর্তিং অমসুং গ্রেদিং প্লান্তশিং, কোল্দ স্তোরেজ প্রোজেকশিং, পোস্ত-হারভেস্ত মেনেজমেন্ত প্রোজেকশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৩০০ রোমগী অপুনবা তর্নওভর লৈরবা ফার্মর প্রদুসর ওর্গনাইজেসন ৯২০০ মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা শা-ষনগী য়ুনিফাইদ জিনোমিক চিপ অমসুং সেক্স-সোর্তেদ সিমেন তেক্নোলোজি হৌদোক্কনি। মসিনা লৌমীশিংদা অহোংবা মমলদা সেক্স-সোর্তেদ সিমেন ফংহনগনি অমসুং দোজ অমগী মমল লুপা ২০০দা হন্থহনগনি। জিনোতাইপিং সর্বিসশিংগা লোয়ননা য়ুনিফাইদ জিনোমিক চিপ, গাউচিপ অমসুং ইরোইগী মহিসচিপ হৌদোক্লে। জিনোমিক সেলেক্সন পায়খৎপা অসিনা, অঙনবা মতমদগী মগুন লৈবা ষন লাবশিং মশক খঙদোকপা ঙমগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা মুখ্যামন্ত্রী সৌর ক্রুসি বাহিনি য়োজনা-২.০গী মখাদা মহারাস্ত্রা শীনবা থুংনা মেগাৱাত ১৯গী সোলার পার্ক মঙা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মহাকআন মুখ্যামন্ত্রী মঝি লরকি বহিন য়োজনাগী বেনিফিসরিশিংশু ইকায়খুম্নবা উৎকনি।
থানেদা প্রধান মন্ত্রী
প্রধান মন্ত্রীনা মেত্রো অমসুং লম্বীগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৪১২০ রোমগী মুম্বাই মেত্রো লাইন ৩ ফেজ-১গী আরে জে.ভি.এল.আরদগী কে.বি.সি সেক্সন শঙ্গাগনি। সেক্সন অসিদা স্তেন ১০ লৈগনি অমসুং স্তেসন ৯ না লৈনুংদনি। মু্ম্বাই মেত্রো লাইন-৩ অসিনা মুম্বাই সহর অমসুং মসিগী অকোয়বা মফমশিংগা চৎথোক-চৎশিন তৌনবগী মরুওইবা লাইন অমনি। লাইন-৩ মপুংফানা থবক তৌরকপদা নোংমদা পেসেঞ্জর লাখ ১২ পুগনি হায়না পানরি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১২২০০ রোম চঙনা পায়খৎকদবা থানে ইন্তরগ্রেল রিং মেত্রো রেল প্রোজেক্কী উরেপ-উয়ুং তমগনি। কিমি ২৯গী প্রোজেক অসিদা ইলাভেতেদ স্তেসন ২০ অমসুং লৈনুংগী স্তেসন ২ লৈগনি। প্রোজেক অসিনা মহারাস্ত্রাগী উদ্যোগ অমসুং ললোন-ইতিক্কী মরুওইবা মফম অমা ওইরিবা থানেগী লম্বী-থোংগী ফিবম ফগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৩৩১০ রোমগী থানেদা ছেদা নগরদগী অনন্দ নগর ফাওবগী ইলাভেতেদ ইস্তর্ন ফ্রিৱে এক্সতেন্সগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। মসিনা সাউথ মুম্বাই অমসুং থানে শম্নহনগনি।
মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৫৫০ রোমগী নবি মুম্বাই এয়রপোর্ত ইনফ্লুয়েন্স নোতিফাইদ এরিয়া(এন এ আই এন এ)গী উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেক অসিনা লম্বীশিং, থোংশিং, লৈকং থোংশিং অমসুং অন্দরপাসশিং অমসুং ইন্তিগ্রেতেদ য়ুতিলিতি ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎকনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৭০০ চঙগদবা থানে ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। থানে ম্যুনিসিপাল কোর্পোরেসনগী অৱাংবা এদমিনিস্ত্রেতিপ বিল্দিং অসিদা ম্যুনিসিপাল ওফিসারশিং ফমদুনা থানেগী মীয়ামদা খুদোংচাবশিং পীরগনি।