Ministry of Youth Affairs and Sports
Dr. Mansukh Mandaviya To Preside Over 10th Convocation Ceremony of LNIPE in Gwalior, Madhya Pradesh Tomorrow
Union Minister to Initiate Deeksha Arambh for Participants of RESET Programme
Union Minister to Inaugurate New 400-Bed Hostel and State-Of-The-Art Studio In LNIPE
03 OCT 2024 2:48PM by PIB Delhi
Dr. Mansukh Mandaviya, Union Minister for Youth Affairs & Sports, Labour & Employment, and Chancellor of the Lakshmibai National Institute of Physical Education (LNIPE) will preside over the 10th Convocation Ceremony of LNIPE in Gwalior, Madhya Pradesh, tomorrow.
During the ceremony, 577 students who have completed their courses by the 2022-23 academic session will be conferred with degrees. Additionally, the top-performing students from the B.P.Ed. and M.P.Ed. programs will be awarded with gold medals for their academic excellence.
Later in the day, Dr. Mandaviya will launch the Deeksha Arambh (Student Induction Programme) for participants of the Retired Sportsperson Empowerment Training (RESET) Programme, an initiative by the Ministry of Youth Affairs & Sports aimed at empowering retired athletes. This program is designed to provide retired sportspersons with the skills and opportunities to transition into new careers after their active sports tenure.
Further, Union Minister will also inaugurate a new 400-bed hostel and a state-of-the-art studio at the institute, strengthening the infrastructure of LNIPE.

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
দা. মনসুখ মন্দাবিয়ানা হয়েং মধ্য প্রদেশকী গ্বালিয়রদা লৈবা LNIPEগী 10শুবা কনভোকেসনগী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা RESET প্রোগ্রামগী শরুক য়ারিবশিংগীদমক দীক্ষা অরম্ভ হৌদোক্কনি
কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা LNIPEদা অনৌবা ফমুং 400 লৈবা হোস্তেল অমসুং স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত স্তুদিও শঙ্গাগনি
03 OCT 2024 2:48PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস, লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্তকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. মনসুখ মন্দাবিয়া অমসুং লক্ষ্মীবাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ ফিজিকেল এজুকেসন (LNIPE) গী চাঞ্চেল্লরনা হয়েং মধ্য প্রদেশকী গ্বালিয়রদা LNIPEগী 10শুবা কনভোকেসন থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি।
থৌরম অদুগী মনুংদা 2022-23গী একাদমিক সেসনগী মনুংদা কোর্স মপুং ফানা লোইশিনখ্রবা মহৈরোই 577দা দিগ্রী পীগনি। মসিগী মথক্তা, B.P.Ed. অমসুং M.P.Ed. প্রোগ্রামশিংগী খ্বাইদগী ফবা মহৈরোইশিংবু মখোয়গী একাদমিক এক্সিলেন্সকীদমক গোল্দ মেদলশিংসু পীগনি।
নুমিৎ অদুদা, দা মন্দাবিয়ানা রিতায়র তৌরবা শান্নরোইশিংবু এম্পাৱর তৌনবা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না পায়খৎলিবা রিতায়র্দ স্পোর্তসপর্সন এম্পাৱরমেন্ত ত্রেনিং (RESET) প্রোগ্রামদা শরুক য়ারিবশিংগীদমক দীক্ষা অরম্ভ (স্তুদেন্ত ইন্দক্সন প্রোগ্রাম) হৌদোক্কনি। প্রোগ্রাম অসিনা রিতায়র তৌরবা স্পোর্তস পর্সনশিংদা মখোয়গী এক্তিব স্পোর্তস তেনর মতুংদা অনৌবা কেরিয়রদা ওন্থোক্নবা স্কিল অমসুং খুদোংচাবা পীবনি।
মখা তানা, কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা ইন্সতিত্যুৎ অসিদা ফমুং 400 লৈবা অনৌবা হোস্তেল অমসুং স্তেৎ-ওফ-দি-আর্ত স্তুদিও অমা শঙ্গাদুনা LNIPEগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি।