Ministry of Fisheries, Animal Husbandry & Dairying
Department of Animal Husbandry and Dairying participates as a partner department in the 8th India Water Week 2024 exhibition at Pragati Maidan, Delhi
21 SEP 2024 12:03PM by PIB Delhi
President of India, Smt. Droupadi Murmu inaugurated 8th India Water Week 2024 on 17th September 2024 at the Bharat Mandapam, New Delhi. The Department of Animal Husbandry and Dairying (DAHD) participated in the 8th India Water Week 2024 exhibition which held from 17th to 20th September 2024 at Pragati Maidan, New Delhi, as a partner department.
The DAHD exhibition showcased the concept of “Water Footprint in the Livestock Sector” and it’s impact in the production of livestock and poultry in the Indian Scenario. The flagship schemes and programs implementing by the department and its achievements were also exhibited in the DAHD stall.
The DAHD's exhibition aligns with Sustainable Development Goal 6, which aims to ensure availability and sustainable management of water and sanitation for all.
The Ministry of Jal Shakti was the lead Ministry who organized the India Water Week-2024 from 17-20 September 2024. The event served as a global platform to elicit ideas and opinions from global level decision-makers, politicians, researchers, experts, planners, innovators, students and stakeholders in the field of water resources from across the world, focusing on “Partnerships and Cooperation for Inclusive Water Development and Management”.

ঙা য়োকপা, শা-শন য়োকপা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপা মন্ত্রালয়
এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরীয়িং বিভাগনা দিল্লীগী প্রগতি মৈদানদা ৮শুবা ৱাতর ৱীক ২০২৪দা পার্তনর বিভাগ অমা ওইনা শরুক য়ারি
21 SEP 2024 12:03PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতী দ্রৌপদি মুর্মুনা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৭দা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ৮শুবা ইন্দিয়া ৱাতর ৱীক ২০২৪ হৌদোকখি। এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দেরীয়িং বিভাগ (DAHD)না দিল্লীগী প্রগতি মৈদানদা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৭দগী ২০ ফাওবা পাংথোকখিবা ৮শুবা ৱাতর ৱীক ২০২৪দা পার্তনর বিভাগ অমা ওইনা শরুক য়ারি।
DAHDগী একজিবিসনদা “ৱাতর ফুতপ্রিন্ত ইন দি লাইবস্তোক সেক্তর”গী ৱাখল্লোন অমসুং ইন্দিয়ন সেনেরিয়োদা লাইবস্তোক অমসুং পোলত্রী প্রদক্সনদা মসিগী শাফু উৎলি। DAHDগী স্তোলদা বিভাগনা ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা ফ্লেগশিপ স্কিমশিং অমসুং প্রোগ্রামশিং অমসুং মসিগী এচিবমেন্তশিংসু উৎখি।
DAHDগী একজিবিসন অসি সস্তেনেবল দেবেলপমেন্ত গোল ৬কা এলাইন ওইরি, মদুনা পুম্নমক্কীদমক ইশিং অমসুং সেনিতেসন ফংহনবা অমসুং সস্তেনেবল মেনেজমেন্ত ফংহনবদা পান্দম থম্লি।
জল শক্তি মন্ত্রালয়না লুচিংদুনা ২০২৪গী সেপ্তেম্বর ১৭দগী ২০ ফাওবা ইন্দিয়া ৱাতর ৱীক-২০২৪ পাংথোকখি। থৌরম অসিনা “পার্তনরশিপ এন্দ কোওপরেসন ফোর ইনক্লুসিব ৱাতর দেবেলপমেন্ত এন্দ মেনেজমেন্ত”দা মীৎয়েং থমদুনা মালেমগী থাক্কী দিসিজন-মেকরশিং, পোলিতিসিয়ানশিং, রিসর্সতৌরিবশিং, এক্সপার্তশিং, প্লানরশিং, ইনোবেতরশিং, মহৈরোইশিং অমসুং মালেম পুম্বদগী ৱাতর রিসোর্সকী লমদা স্তেকহোল্দরশিংদগী ৱাখল্লোনশিং অমসুং ৱাফমশিং খংনবগীদমক গ্লোবেল প্লেতফোর্ম অমা ওইনা মথৌ তৌরি।