Ministry of Communications
TRAI releases review consultation paper to address issue of Unsolicited Commercial Communications
28 AUG 2024 1:39PM by PIB Delhi
Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) today issued a consultation paper seeking public comments on "Review of the Telecom Commercial Communications Customer Preference Regulations, 2018 (TCCCPR-2018)"
The TCCCPR-2018 was implemented in February-2019 to address the issue of Unsolicited Commercial Communications (UCC). These regulations aim to protect consumers from unwanted promotional calls and messages, while allowing businesses to send targeted communications to customers who have consented for or set preferences to receive them.
During implementation of the regulatory frameworks, certain issues have been observed. This Consultation Paper aims to bring forward issues observed during implementation, and which need immediate attention. The provisions of regulations related to these issues may need amendment. The broad category of issues discussed in the Consultation Paper includes the following:-
• Definitions of Commercial Communications.
• Provisions related to the Complaint Redressal.
• UCC Detect System and action thereof.
• Provisions related to Financial Disincentives.
• Provisions related to Senders and Telemarketers.
• Analysis of high number of voice calls and SMS.
TRAI is seeking input on areas to strengthen the regulations, including stricter provisions against the Unregistered Telemarketers (UTMs) who harass the public through spam calls, improved complaint redressal mechanisms, more effective UCC detection systems, stronger financial disincentives for violation of regulatory provisions, and revised regulations for senders and telemarketers. The paper also explores the possibility of differential tariffs for voice calls and SMS to discourage UCC.
The Consultation Paper is available on TRAI website www.trai.gov.in. Written comments on the consultation Paper are invited from the stakeholders by September 25, 2024. Counter comments, if any, may be submitted by October 09, 2024. The comments and counter-comments may be sent, preferably in electronic form on the e-mail address advqos@trai.gov.in.
For any clarification/information, Shri Jaipal Singh Tomar, Advisor (QoS-II) may be contacted at email id advqos@trai.gov.in.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
TRAI না অনসোলিসিতেদ কম্মর্সিএল কম্ম্যুনিকেসনগী ৱাফম ৱাখৈনবা রিভিউ কন্সলতেসন পেপর ফোঙখ্রে
28 AUG 2024 1:39PM by PIB Imphal
তেলিকোম রিগুলেতরী ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (TRAI)না ঙসি “রিভিউ ওফ দি তেলিকোম কম্মর্সিএল কম্ম্যুনিকেসন্স কস্তমর প্রিফরেন্স রিগুলেসন্স, ২০১৮ (TCCCPR-2018)”গী মতাঙদা মীয়ামগী ৱাখল্লোন লৌননবা কন্সলতেসন পেপর অমা ফোঙখ্রে।
TCCCPR-2018 অনসোলিসিতেদ কম্মর্সিএল কম্ম্যুনিকেসন্স (UCC)গী ৱাফম ৱাখৈনবগীদমক ফেব্রুৱারী-২০১৯দা চৎনবা হৌহনখিবনি‍। রিগুলেসন অসিনা কঞ্জ্যুমরশিংবু পামদবা কোল অমসুং মেসেজশিংদগী ঙাকথোক্নবা, অদুগা বিজিনেসশিংবু অসিগুম্বা ৱাফমশিংগীদমক অয়াবা পীরবা নৎত্রগা প্রিফরেন্স থম্লিবা কস্তমরশিংদা তার্গেতেদ কম্ম্যুনিকেসন্স থাবা য়াহন্নবা পান্দম থম্লি‍।
রিগুলেতরী ফ্রেমৱর্ক চৎনরিঙৈ মনুংদা, অকক্নবা খুদোংচাদবা ৱাফমশিং উবা ফংখি‍। কন্সলতেসন পেপর অসিনা চৎনরিঙৈ মনুংদা থেংনখিবা খুদোংচাদবা ৱাফমশিং, অমসুং খুদক্তা মীৎয়েঙ চঙবা মথৌ তাবা ৱাফমশিং পুথোক্নবা পান্দম থম্লি‍। হায়রিবা ৱাফমশিংসিগা মরী লৈনবা রিগুলেসনগী প্রোভিজনশিং শেমদোক শেমজিন তৌবা মথৌ তাবা য়াই‍। কন্সলতেসন পেপর অসিদা খন্নরিবা ৱাফমশিংগী চাউরাকপা কাঙলুপশিং মখাদা পীরি:-
• কম্মর্সিএল কম্ম্যুনিকেসন্সকী দিফিনিসন‍।
• কম্প্লেন্ত রিদ্রেসেলগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং।
• UCC দিতেক্ত সিস্তেম অমসুং মতুং তারকপা থবকশিং‍।
• ফাইনেন্সিএল দিসইন্সেন্তিবশিংগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং।
• সেন্দর অমসুং তেলিমার্কেতরশিংগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং।
• ভোইস কোল অমসুং SMS মশিং য়াম্না য়াম্বা য়েংশিন্বা‍।
TRAI না স্পাম কোলশিংগী খুত্থাঙদা মীয়ামদা খুদোংচাদবা পীরিবা অনরেজিস্তর্দ তেলিমার্কেতরশিংগী (UTMs) মায়োক্তা হেন্না কনবা প্রোভিজনশিং, ফীভম ফগৎলবা কমপ্লেন্ত রিদ্রেসেল মেকানিজমশিং, হেন্না মতিং লৈবা UCC দিতেক্সন সিস্তেম, রিগুলেতরী প্রোভিজনশিং খোঙ্গাওনবগী মপাঙ্গল হেন্না কন্বা ফাইনেন্সিএল দিসইন্সেন্তিবশিং, অমসুং সেন্দর অমসুং তেলিমার্কেতরশিংগী রিভাইজ তৌরবা রিগুলেসনশিং য়াওনা রিগুলেসনশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হীরমশিংদা ইনপুতশিং কৌরি‍। পেপর অসিনা UCC পুক্নিং থৌগত্তনবা ভোইস কোল অমসুং SMS কী খেন্নবা তারিফশিংগী ওইথোকপা য়াবশিং থিজিনগনি‍।
কন্সলতেসসন পেপর অসি TRAI গী ৱেবসাইত www.trai.gov.in দা ফংগনি‍। কন্সলতেসন পেপর অসিগী মতাঙদা সেপ্তেম্বর ২৫, ২০২৪ ফাওবদা স্তেকহোল্দরশিংদগী কম্মেন্ত কৌরি‍। কাউন্তর কম্মেন্তশিং লৈরবদি ওক্তোবর ০৯, ২০২৪ ফাওবদা থাগৎলকপা য়াগনি‍। কম্মেন্ত অমসুং কাউন্তর কম্মেন্তশিং ইলেক্ত্রোনিক ফোর্মদা ইমেল এদ্রেস advqos@trai.gov.in দা থারকপসু য়াগনি‍।
ৱাখল তাদবা/পাউ খঙনিংবা লৈরগদি, শ্রী জয়পাল সিংহ তোমার, এদভাইজর (QoS-II)দা ইমেল id advqos@trai.gov.in দা পাউ ফাওরকপা য়াগনি‍।