Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will attend the 54th Foundation Day celebrations of BPR&D as Chief Guest on Wednesday, 28th August, 2024 in New Delhi
Home Minister will deliver Dr. Anand Swarup Gupta Memorial Lecture on "New Criminal Laws - Citizen Centric Reforms"
Shri Amit Shah will also honour the recipients of President's Medal for Distinguished Service (PSM) and President's Medal for Meritorious Service (MSM) for the years 2023 and 2024
Home Minister will also release special edition of BPR&D’s “Indian Police Journal” on new criminal laws
Under the leadership of PM Modi and guidance of Home Minister, BPR&D is committed to make police forces SMART to face the challenges of policing and internal security
27 AUG 2024 10:12AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah will attend the 54th Foundation Day celebration of Bureau of Police Research and Development (BPR&D) as the Chief Guest on Wednesday (August 28, 2024) in New Delhi. On the occasion, the Home Minister will deliver the Dr. Anand Swaroop Gupta Memorial Lecture on "New Criminal Law - Citizen Centric Reforms." Shri Amit Shah will also honour the recipients of the President's Medal for Distinguished Service (PSM) and President's Medal for Meritorious Service (MSM) for the years 2023 and 2024. During the function, the Home Minister will also release a special edition of the Bureau's publication “Indian Police Journal” on new criminal laws.
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister Shri Amit Shah, BPR&D is committed to transform the Indian Police Forces into SMART forces to successfully meet the challenges of policing as well as internal security by equipping them with the necessary intellectual, physical and organizational resources.
Since its inception in the year 1970, BPR&D has been serving as the think tank of the Indian Police to foster excellence in policing in Research and Development. The focus of the institute is to develop policies and procedures for police and correctional services, explore ushering technologies for enhanced service delivery to the citizens, capacity building of law enforcement agencies, promote cooperation and coordination between states and central police organizations.
The inauguration ceremony will be attended by Union Home Secretary Shri Govind Mohan, Director General of Central Armed Police Forces (CAPFs), Heads of central police organizations as well as senior officials of Home Ministry and other departments.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা ২৮ ওগস্ত ২০২৪গী য়ুমশকৈশা নুমিৎতা নৈ দিল্লীদা পাঙথোক্কদবা বি.পি.আর.&দিগী ৫৪শুবা হৌদোকখিবগী নুমিৎ পালনদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি
গৃহ মন্ত্রীনা "অনৌবা ক্রিমিনেল লো-সিতিজেন সেন্ত্রিক রিফোর্মস" হায়বসিগী মতাংদা দা. অনন্দ স্বরুপ গুপ্ত মেমোরিএল লেকচর পীগনি
শ্রী অমিত শাহনা ২০২৩-২০২৪গী প্রেজিদেন্ত'স মেদাল ফোর দিস্তিঙ্গুএজ সর্ভিস (পি.এস.এম.) অমসুং প্রেজিদেন্ত'স মেদাল ফোর মেরিতোরিয়স সর্ভিস (এম.এস.এম.) মনা ফংগদবশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎকনি
গৃহ মন্ত্রীনা বি.পি.আর.&দিগী অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিংগী অখন্নবা চেফোং "ইন্দিয়ন পুলিস জর্নেল" ফোংগনি
প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং গৃহ মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা, বি.পি.আর.&দিনা পুলিস ফোর্স অসিবু স্মার্ত ওন্থোক্তুনা পোলিসিং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতীগী খুদোংচাদবশিং থেংননবা লেপ্লি
27 AUG 2024 10:12AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহ নৈ দিল্লীদা ২৮ ওগস্ত ২০২৪গী য়ুমশকৈশা নুমিৎতা পাঙথোক্কদবা ব্যুরো ওব পুলিস রিসর্চ এন্দ দিবেলপমেন্ত (বি.পি.আর.&দি)গী ৫৪শুবা হৌদোকপগী নুমিৎ পালনদা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিদা, গৃহ মন্ত্রীনা "অনৌবা ক্রিমিনেল লো-সিতিজেন সেন্ত্রিক রিফোর্মস" হায়বসিগী মতাংদা দা. অনন্দ স্বরুপ গুপ্ত মেমোরিএল লেকচর পীগনি। শ্রী অমিত শাহনা ২০২৩-২০২৪গী প্রেজিদেন্ত'স মেদাল ফোর দিস্তিঙ্গুএজ সর্ভিস (পি.এস.এম.) অমসুং প্রেজিদেন্ত'স মেদাল ফোর মেরিতোরিয়স সর্ভিস (এম.এস.এম.) মনা ফংগদবশিংবু ইকাইখুম্নবা উৎকনি। থৌরম অসিগী মনুংদা গৃহ মন্ত্রীনা বি.পি.আর.&দিগী অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিংগী অখন্নবা চেফোং "ইন্দিয়ন পুলিস জর্নেল" ফোংগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহগী লুচিং মখাদা, বি.পি.আর.&দিনা পুলিস ফোর্স অসিবু স্মার্ত ওন্থোক্তুনা পোলিসিং অমসুং ইন্তর্নেল সেক্যুরিতীগী খুদোংচাদবশিং তঙাইফদবা ইন্তেলেকচুরল, ফিজিকেল অমসুং ওর্গানাইজেসনেল রিসোর্সশিং পীদুনা থেংননবা লেপ্লি।
১৯৭০দা মসিনা হেক হৌদোক্লকপদগী, বি.পি.আর.&দিনা পোলিসিং অমসুং রিসর্চ অমসুং দিবেলপমেন্ততা মাংজিল থানবগীদমক ইন্দিয়ন পুলিসকী থিঙ্ক তেঙ্ক ওইদুনা লাক্লি। ইন্সতিত্যুত অসিগী পান্দমদি পুলিস অমসুং করেক্সনেল সর্ভিসতা পোলিসী অমসুং প্রোসিজ্যুরশিং শেম্বা, লৈবাক মীয়ামদা সর্ভিস পীবা হেনগৎনবগীদমক তেক্নোলোজী শীজিন্নবা য়াবা মফম পুথোকপা, লো এনফোর্স্মেন্ত এজেন্সীশিংগী কেপাসিতী শেমগৎপা, রাজ্য অমসুং কেন্দ্রগী পুলিস ওর্গানাইজেসনশিংগী মরক্তা কোওপরেসন অমসুং কোওর্দিনেসন শাগৎপনি।
হৌদোকপগী থৌরমদা কেন্দ্রগী হোম সেক্রেতরী শ্রী গোবিন্দ মোহন, দিরেক্তর জেনরেল ওব সেন্ত্রেল আর্ম্দ পুলিস ফোর্সেস (সি.এ.পি.এফ.), হেদস ওব সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গানাইজেসন অমসুং গৃহ মন্ত্রালয়, অমসুং অতৈ বিভাগশিংগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াগনি।