Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh visits Naval Surface Warfare Centre in US
25 AUG 2024 11:06AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh, as a part of his ongoing tour to the US, visited the William B Morgan Large Cavitation Channel (LCC) in the Naval Surface Warfare Centre (NSWC) at Memphis, Tennessee. The LCC is one of the world's largest and most technically-advanced water tunnel facility for testing submarines, torpedoes, naval surface ships and propellers. The Raksha Mantri was briefed at the facility and he witnessed an actual tunnel experiment.
Shri Rajnath Singh was accompanied by Ambassador of India to US, Director General, Naval Operations from the Indian Navy and DRDO Defence Technology Counsellor, among others. He was received by the US Deputy Under Secretary of the Navy for Policy, and briefed by Commander and Technical Director of the NSWC.
The discussions also intend to support the ongoing proposal for establishment of similar facility for indigenous design and development in India.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা US গী নেভেল সর্ফেস ৱারফ্যার সেন্তরদা চৎখ্রে
25 AUG 2024 11:06AM by PIB Imphal
ঙাকশেল মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা, মহাক্কী US খোঙচৎকী শরুক অমা ওইনা, মেম্ফিস, তেনেসীগী নেভেল সর্ফেস ৱারফ্যার সেন্তর (NSWC)দা লৈবা ৱিলিয়ম বি মোর্গন লার্জ কেভিতেসন চেন্নেল (LCC)দা চৎখ্রে‍। LCC অসি সবমেরিন্স, তুর্পেদো, নেভেল সর্ফেস সিপ অমসুং প্রোপেলরশিং চাংয়েং তৌনবগী মালেমগী খ্বায়দগী চাউবা অমসুং তেক্নোলোজীগী লমদা খ্বায়দগী খুমাঙ চাওশিন্বা ৱাতর তনেল ফেসিলিতীশিংগী মরক্তা অমনি‍। ঙাকশেল মন্ত্রীগী মফমদা ফেসিলিতী অসিগী মরমদা পাউদমখি অমসুং মহাক্না তশেংবা তনেল এক্সপিরিমেন্ত অমা মীৎয়েঙ তাখি‍।
শ্রী রাজনাথ সিংহগী খোঙচত্তা এম্বেসেদর ওফ ইন্দিয়া তু US, ইন্দিয়ন নেভীগী নেভেল ওপরেসন্সকী দাইরেক্তর জেনেরেল, DRDO দিফেন্স তেক্নোলোজী কাউন্সেল্লর, অমসুং অতৈ মীওই কয়াগা লোয়নখি‍। মহাকপু US দিপুতী অন্দর সেক্রেতরী ওফ দি নেভী ফোর পোলিসীনা তরাম্না ওকখি, অমসুং NSWCগী কমান্দর অমসুং তেক্নিকেল দাইরেক্তরনা মফমদুগী মরমদা পাউদমখি‍।
খন্ন-নৈনখিবা অদুনা ভারত্তা ইন্দিজিনস দিজাইন অমসুং দিভেলপমেন্তকী মান্নবা ফেসিলিতী অমা লিংখৎনবা হৌদোক্লিবা ৱাফমদা মতেঙ ওইনবা পান্দমদা চত্থখিবনি‍।