Ministry of Coal
National Coal Mines Safety Report Portal; A Leap towards Enhanced Safety
24 AUG 2024 12:08PM by PIB Delhi
To assess the safety status of coal companies, Secretary, Ministry of Coal, Shri Amrit Lal Meena, reviewed the ongoing development of the National Coal Mines Safety Report Portal on Friday.
The review meeting was attended by the Chairman, Coal India Limited (CIL) and CMDs of subsidiaries of CIL, along with senior officials of the Ministry. Shri Amrit Lal Meena, emphasised the necessity of conducting 100% safety audits across all coal mines, He re-affirmed the Ministry's commitment to achieving "Zero Accident, Fail-Proof Safety". The CIL Chairman demonstrated the portal, and officers contributed valuable insights to accelerate safety improvements in coal mines.
The demonstration of the portal showcased two key modules: The Accident Module and the Safety Audit Module. Given the numerous operational and occupational hazards in coal mining, stringent safety protocols are essential for safe working in mines. Coal Companies are dedicated to implement a comprehensive safety policy, aligning with their vision & mission.
The National Coal Mines Safety Report Portal marks a significant advancement in safety management. The Accident Module will enable near-time reporting with 24 hours and efficient management of accidents, ensuring prompt response and thorough analysis. The Safety Audit Module will enhance the auditing process, reinforcing safety practices and protocols across the coal mining sector and by integrating these advanced modules, critical safety challenges are being addressed, setting new benchmarks for safety management.
The Ministry of Coal and coal-PSUs are committed to fostering a "Culture of Mine Safety" through risk assessment procedures that identify and reduced potential hazards under the leadership of Minister of Coal. By leveraging innovative technologies and policies, the Ministry of Coal aims to promote a culture of safety, productivity and ensure the well-being of all employees within the coalmining sector.

কোইলা মন্ত্রালয়
নেস্নেল কোল মাইন্স সেফতী রিপোর্ত পোর্তেল; শাফবা হেনগৎহন্নবা মাইকৈদা খুমাং চাউশিনবা
24 AUG 2024 12:08PM by PIB Imphal
কোল কম্পনীশিংগী সেফতী স্তেতস খঙদোক্নবা কোল মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী অমৃত লাল মীনানা ইরাই নুমিৎতা নেস্নেল কোল মাইন্স সেফতী পোর্তেল হৌজিক দিবেলপ তৌরিবা অসি য়েংশিনখ্রে।
য়েংশিন মীফম অসিদা কোল ইন্দিয়া লিমিতেদ (CIL)গী চিয়রমেন অমসুং CILগী সবসিদিয়রীশিংগী CMDশিংনা মন্ত্রালয় অসিগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা শরুক য়াখি। শ্রী অমৃত লাল মীনা কোল মাইন্স পুম্নমক্তা 100% সেফতী ওদিৎশিং পাংথোকপগী মথৌ তাবা অদু থমখি। মহাক্না মন্ত্রালয়গী “জিরো এক্সিদেন্ত, ফেল-প্রুফ সেফতী” ফংনবা ফিরেপ নৌহৌনা ফোংদোকখি। CILগী চিয়রমেন্না পোর্তেল অসি দেমোনস্ত্রেৎ তৌখি অমসুং ওফিসরশিংনা কোল মাইন্সতা সেফতী হেনগৎহন্নবা কান্নরবা লৌশিংশিং পীখি।
পোর্তেলগী দেমোনস্ত্রেসননা মরু ওইবা মোদ্যুল অনি উৎখি: এক্সিদেন্ত মোদ্যুল অমসুং সেফতী ওদিৎ মোদ্যুল। কোল মাইনিংদা ওপরেস্নেল অমসুং ওক্যুপেসনেলগী ওইবা খুদোংথীবা কয়া লৈবনা মরম ওইদুনা, মাইনশিংদা শাফনা থবক তৌনবগীদমক্তা অকনবা সেফতী প্রোতোকোলশিং অসি তঙাইফদে। কোল কম্পেনীশিংনা মখোয়গী ভিজন অমসুং মিসনগা চুনবা মপুং ফাবা সেফতী পোলিসী অমা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা হোৎনরি।
নেস্নেল কোল মাইন্স সেফতী রিপোর্ত পোর্তেল অসিনা সেফতী মেনেজমেন্তদা মশক থোক্না খুমাং চাউশিনবা অমা উৎলি। এক্সিদেন্ত মোদ্যুল অসিনা পুং 24গী মনুংদা রিপোর্ত তৌবা অমসুং এক্সিদেন্তশিংগী ইফেক্তিব মেনেজমেন্ত তৌবা, অথুবা মতমদা পাউখুম পীনবা অমসুং কুপ্না নৈনবগী খুদোংচাবা পীগনি। সেফতী ওদিৎ মোদ্যুলনা ওদিতিং প্রোসেস হেনগৎহল্লগনি, কোল মাইনিং সেক্তর পুম্বদা সেফতী প্রেক্তিস অমসুং প্রোতোকোলশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি অমসুং এদভান্স মোদ্যুলশিং অসি পুনশিনবনা, সেফতী মেনেজমেন্তকী অনৌবা বেঞ্চমার্কশিং শেমদুনা, মরু ওইবা সেফতী চেলেঞ্জশিং কোকহল্লগনি।
কোল মন্ত্রালয় অমসুং কোল-PSUশিংনা কোল মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা ওইথোকপা য়াবা খুদোংচাদবশিং খঙদোকপা অমসুং হন্থহন্নবা রিস্ক এসেসমেন্ত প্রোসিজরশিংগী খুত্থাংদা "মাইন সেফতীগী কলচর" অমা শেমগৎনবা ফিরেপ লৌখি। ইন্নোবেতিব তেক্নোলোজীশিং অমসুং পোলিসীশিং শীজিন্নদুনা, কোল মন্ত্রালয়না সেফতী, প্রদক্তিবিতীগী কলচর অমা প্রমোৎ তৌনবা অমসুং কোল মাইনিং সেক্তরদা লৈরিবা কর্মচারি পুম্নমক্কী য়াইফ-থৌরাং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি।