National Human Rights Commission
NHRC, India takes suo motu cognizance of the reported death of several workers in an explosion at a private industrial unit in the Anakapalli district of Andhra Pradesh
Issues notices to the Chief Secretary and the Director General of Police, Andhra Pradesh
Directs for a thorough probe to find any negligence in the safety norms in the detailed report expected within two weeks
Also seeks the status of the FIR, the health and medical treatment of the injured and the disbursement of compensation to the families of the dead and injured
23 AUG 2024 1:52PM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has taken suo motu cognizance of media reports that at least 17 workers died and 50 others were injured in a reactor blast at a private industrial unit at Atchutapuram Special Economic Zone in Anakapalli district of Andhra Pradesh on 21st August, 2024. The Reasons behind the explosion are still not clear. Reportedly, the State Disasters Response Force teams are searching for any survivors in the debris after the blast. However, it is apprehended that the death toll may increase as bodies are feared trapped. It is not clear how many workers were on duty at the time of the blast.
The Commission has observed that the contents of the media reports indicate violations of the victims' Right to life due to the concerned authorities' negligence. Accordingly, it has issued notices to the Chief Secretary and the Director General of Police, Andhra Pradesh directing a thorough investigation to check whether all the safety norms and legal provisions were being strictly followed by the owner of the industrial unit and supervised by the authorities concerned and submit a detailed report within two weeks.
It is expected to include the status of the FIR, updated information on the health and medical treatment of the injured, disbursement of the compensation, and any other relief/ rehabilitation provided to the injured as well as the families of the dead workers. The Commission would also like to know about the action taken against the delinquent officers, responsible for the tragedy.

নেস্নেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন
NHRC, ভারতনা অন্ধ্র প্রদেশকী অনাকাপল্লি জিলাদা লৈবা প্রাইবেত ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিত অমদা থোকখিবা পোখাইবগী থৌদোক্তা শিন্মী কয়া লৈখিদবগী সু মোতু কোগনিজেন্স লৌখৎখ্রে
চীফ সেক্রেতরী অমসুং দিরেক্তর জেনরেল ওব পুলিস, অন্ধ্র প্রদেশতা নোতিস ইস্যু তৌখ্রে
চয়োল অনিগী মনুংদা লানখৎলক্কদবা অকুপ্পা রিপোর্ততা অশোই অঙাম য়াওদনবগী কাংলোনশিংদা থওইদবা লৈখিব্রা হায়বগী মতাংদা থিগৎনবা খঙহনখ্রে
এফ.আই.আর., অশোকপশিংগী হকশেল অমসুং অনা লাইয়েং অমসুং লৈখিদ্রবা অমসুং অশোকপগী ইমুংশিংদা কাইথখিবা খেতিপুরোনগী ফিভম হংগৎখ্রে
23 AUG 2024 1:52PM by PIB Imphal
নেসনেল হ্যুমেন রাইতস কম্মিসন (NHRC), ইন্দিয়ানা ওগস্ত ২১, ২০২৪ দা অন্ধ্র প্রদেশকী অনাকাপল্লি জিলাদা লৈবা উচুতপুরম স্পেসল একনোমিক জোনগী প্রাইবেত ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিত অমদা রিএক্তর পোখাইবদা শিন্মী ১৭না লৈখিদবা অমসুং ৫০না অশোক অপন নংখিবগী মতাংদা মীদিয়াদা ফোংবা রিপোর্তশিংগী সু মোতো কোগনিজেন্স লৌখৎখ্রে। পোখাইখিবদুগী চপ চাবা মরমশিং খঙবা ঙমদ্রি। পাউগী মতুং ইন্না, স্তেত দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্সকী তীমশিংনা পোখাইরবা মতুংদা অকাই অতোইশিংদা হিংহৌবা মীওইশিং লৈরিব্রা হায়না কন্না থিবা হুম্বগী থবক চত্থরি। অদুমওইনমক, হকচাং কয়া মরক্তা লৈরম্বা য়াই হায়দুনা অশিবগী মশীং হেনগৎলবা য়াই হায়রি। পোখাইখিবা মতমদা শিন্মী কয়া মফম অদুদা লৈখিবগে হায়বা চপ চানা খঙদ্রি।
কমিসন অসিনা মীদিয়া রিপোর্তশিংদা ফোঙলিবশিং অসি মরী লৈনবা ওথোরিতীশিংগী অশোইবা লৈবনা ভিক্তিমশিংগী অধিকার মাঙহল্লি হায়রি। মসিগী মতুং ইন্না, অন্ধ্র প্রদেশকী চীফ সেক্রেতরী অমসুং দিরেক্তর জেনরেল ওব পুলিসতা নোতিস অমা থাদুনা ইন্দস্ত্রিএল য়ুনিত অদুগী মপুনা সেফতী নোর্ম অমসুং লিগেল প্রোভিজনশিং মতীক চানা লৌখৎখিব্রা অমসুং মরী লৈনবা ওথোরিতীশিংনা সুপর্ভাইজ তৌখিব্রা হায়বদু থিগৎনবা অমসুং চয়োল অনিগী মনুংদা অকুপ্পা মরোল য়াওরবা রিপোর্ত অমা পীখৎলক্নবা খঙহনখ্রে।
মসিদা এফ.আই.আর., অশোকপশিংগী হকশেল অমসুং অনা লাইয়েং অমসুং লৈখিদ্রবা অমসুং অশোকপগী ইমুংশিংদা কাইথখিবা খেতিপুরোন অমসুং অতৈ রিলিফ/রিহেবিলিতেসন পীরিবগী ফিভমসু য়াওরবা য়াই। কম্মিসন অসিনা খুদোংথীবা থৌদোক অসিগী থৌদাং মরম ওইবা মতীক চাদবা ওফিসরশিংগী মথক্তা লৌখৎখ্রবা থবকশিংসু খঙনিংই হায়খি।