Ministry of Finance
Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman chairs Pre-Budget consultation with Finance Ministers of States/ Union Territories (with Legislature) for taking suggestions for Union Budget 2024-25
22 JUN 2024 3:18PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman chaired the the pre-budget consultations with the Finance Ministers of States and Union Territories (with Legislature) in New Delhi, today.
The meeting was attended by Union Minister of State for Finance Shri Pankaj Chaudhary, Chief Ministers of Goa, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, and Sikkim, Deputy Chief Ministers of Bihar, Madhya Pradesh, Odisha, Rajasthan and Telangana, State Finance Ministers and other Ministers, and Senior Officers from the States and Union Territories (with Legislature) and the Union Government.
The Finance Secretary welcomed all the participants to the meeting. Most Ministers appreciated the Government of India’s 'Scheme for Special Assistance to States for Capital Investment' and gave some suggestions for further improvement. The participants also gave several valuable suggestions to the Union Finance Minister for inclusion in the Union Budget for FY 2024-25, along with some State-specific requests.
In her remarks, the Union Finance Minister underlined Union Government's support to States through timely tax devolution, Finance Commission grants, and arrears of GST Compensation being provided for providing stimulus to growth. Regarding the ‘Scheme for Special Assistance to States for Capital Investment’, Smt. Sitharaman mentioned that while most of the loans are untied, a part of it is conditional-linked to citizen-centric reforms by States and sector-specific capital projects and requested the States to avail these loans by fulfilling requisite criteria.
The Union Finance Minister thanked all the delegates for their inputs and suggestions and assured them of due consideration by the Union Government during the preparation of Union Budget 2024-25.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫ গী পাউতাকশিং লৌনবগীদমক য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না লুচিংদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং(লেজিসলেচরশিংগা লোয়ননা)গী ফাইনান্স মিনিস্তরশিংগা বজেত মমাঙগী খন্ন-নৈনবা পাংথোকখ্রে
22 JUN 2024 3:18PM by PIB Imphal
ঙসি নিউ দিল্লিদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফেয়ার্সগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রীমতি নিরমালা সিতারমন্না লুচিংদুনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং(লেজিসলেচরশিংগা লোয়ননা)গী ফাইনান্স মিনিস্তরশিংগা বজেত মমাঙগী খন্ন-নৈনবা পাংথোকখ্রে।
মীফম অদুদা ফাইনান্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী পঙ্কজ চৌধুরি, গৱা, মেঘালয়, মিজোরম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমগী চীফ মিনিস্তরশিং, বিহার, মধ্য প্রদেস, ওরিসা, রাজস্থান অমসুং তেলঙ্গানাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তরশিং, রাজ্যগী ফাইনান্স মিনিস্তরশিং অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং(লেজিসলেচরশিংগা লোয়ননা) অমসুং কেন্দ্র সরকারগী সেনিয়ার ওফিসারশিং শরুক য়াখি।
ফাইনান্স সেক্রেতরিনা মীফম অদুদা শরুক য়াখিবশিং তরাম্না ওকখি। মিনিস্তর অয়াম্বনা ভারত সরকারগী “স্কিম ফোর স্পিসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেৎস ফোর কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত” তরাম্না ওকখি অমসুং মখা তানা ফগৎহন্নবা পাউতাকশিং পীখি। শেনবা চহি ২০২৪-২৫গী কেন্দ্রগী বজেত্তা য়াওহন্নবা ৱাফমশিং অমসুং রাজ্য খরগী অকক্নবা ৱাফমশিং য়াওনা মরুওইবা পাউতাক কয়া শরুক য়াখিবশিংনা য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরদা পীখি।
মহাক্কী ৱারোলদা, য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি কেন্দ্র সরকারনা শৌগৎদুনা রাজ্যশিংদা মতম চানা পীফম থোকপা তেক্সগী চাকথুং, ফাইনান্স কম্মিসনগী গ্রান্তশিং অমসুং জি.এস.তিগী এরিয়ারশিং চাউখৎপা হেনগৎনবা পীথোক্লি। “স্কিম ফোর স্পিসিএল এসিস্তেন্স তু স্তেৎস ফোর কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত”গ মতাংদা য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা হায়খি লোন অয়াম্বা পুনশিন্দ্রে, মসি রাজ্যশিংনা পায়খৎলিবা মীয়াম য়াইফনবা থবকশিংগা শম্নহল্লে অমসুং হায়রিবা লোনশিং অসি লৌনবা দরকার ওইবশিং মপুং ফাহন্নবা রাজ্যশিংদা হায়জরি।
মখোয়গী মরুওইবা পাউতাকশিংগীদমক য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তরনা মীফমদা শরুক য়াখিবশিং থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং য়ুনিয়ন বজেত ২০২৪-২৫ গী শেম-শাবা মতমদা কেন্দ্র সরকারনা খন্নফম থোকপশিং খন্নগনি হায়না মখোয়দা থাজবা পীখি।