President's Secretariat
PRESIDENT OF INDIA HOSTS BANQUET IN HONOUR OF LEADERS OF NEIGHBOURING COUNTRIES ATTENDING THE SWEARING-IN CEREMONY OF THE PRIME MINISTER OF INDIA
09 JUN 2024 11:59PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu hosted a banquet in honour of the leaders of neighbouring countries attending the swearing-in-ceremony of the Prime Minister of India at Rashtrapati Bhavan today (June 9, 2024).
Leaders who attended the banquet include the President of Sri Lanka, H. E. Ranil Wickremesinghe; the President of the Maldives, H. E. Mohamed Muizzu; the Vice President of Seychelles, H. E. Ahmed Afif; the Prime Minister of Bangladesh, H. E. Sheikh Hasina; the Prime Minister of Mauritius, H. E. Pravind Kumar Jugnauth and Mrs Kobita Jugnauth; the Prime Minister of Nepal, H. E. Pushpa Kamal Dahal Prachanda; and the Prime Minister of Bhutan, H. E. Tshering Tobgay.
Welcoming the leaders, the President thanked them for accepting the invitation for the swearing-in-ceremony of the new Government, and for joining us in this celebration of democracy.
She noted that their presence on this occasion is yet another testament to the centrality of India’s ‘Neighborhood First’ policy, and our SAGAR Vision for the Indian Ocean region. As stakeholders in each other’s progress and well-being, we count on our closest friends and neighbours to work with us to foster peace and prosperity in our region and beyond.
The President also wished Prime Minister Shri Narendra Modi success as he took on his high responsibility in the service of our people.

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
ভারতকী রাস্ত্রপতিনা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী ৱাশক লৌবগী থৌরমদা শরুক য়াখিবা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংবু ইকায় খুম্নদুনা চাকলেন লাংখ্রে
09 JUN 2024 11:59PM by PIB Imphal
ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতী দ্রৌপদি মুর্মুনা ঙসি (২০২৪গী জুন ৯) রাস্ত্রপতি ভবনদা পাংথোকপা ভারতকী প্রধান মন্ত্রীগী ৱাশক লৌবগী থৌরমদা শরুক য়াখিবা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংবু ইকায় খুম্নদুনা চাকলেন লাংখ্রে।
চাকলেন অসিদা শরুক য়াখিবা লুচিংবশিংদা শ্রী লঙ্কাগী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সী রানিল ৱিক্রমসিংঘে, মালদীবকী রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সী মোহম্মদ মুইজ্জু, সেচেলেসকী উপ রাস্ত্রপতি হিজ এক্সিলেন্সী অহমদ অফিফ, বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনা, মৌরিসসকী প্রধান মন্ত্রী প্রবিন্দ কুমার জগন্নাথ অমসুং শ্রীমতী কোবিতা জগন্নাথ, নেপালগী প্রধান মন্ত্রী পুশপা কমল দহাল প্রাচন্দ্রা অমসুং ভুতানগী প্রধান মন্ত্রী শেরিং তোবগে য়াওরি।
লুচিংবশিংবু তরাম্না ওক্লদুনা রাস্ত্রপতিনা মখোয়বু অনৌবা সরকার ৱাশক লৌবগী থৌরমগীদমক বার্তন লৌবিখিবা অমসুং দেমোক্রেসীগী সেলেব্রেসন অসিদা শরুক য়াবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী মরুওইরবা থৌরম অসিদা মখোয়না শরুক য়াবা অসি ভারতকী ‘নাইবরহুদ ফার্সত’ পোলিসীগী সেন্ত্রেলিতী অমসুং ইন্দিয়ন ওসিন রিজনগীদমক এখোয়গী সাগর ভিজনগী খুদম অমনি। অমনা অমগী চাউখৎ থৌরাং অমসুং য়াইফবদা স্তেকহোল্দরশিং ওইনা, ঐখোয়না ঐখোয়গী নন্কবা মরুপশিং অমসুং য়ুম্লোন্নবশিংদা থাজবা অসি থম্লি মদুদি মখোয়না ঐখোয়গী রিজন অমসুং মসিদগী হেনবা মফমশিংদা শান্তি অমসুং চাউখৎপা থৌগৎনবগীদমক ঐখোয়গা লোয়ননা থবক তৌগনি।
রাস্ত্রপতিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু লৈবাক মীয়ামগী সেবাদা অৱাংবা থৌদাং লৌবদা মহাক্কী মায় পাক্নবসু ৱিশ তৌখি।