Prime Minister's Office
Prime Minister of Bhutan congratulates PM Modi
PM Tshering Tobgay applauded PM’s visionary leadership
PM Modi reiterated India’s firm commitment to its exemplary partnership with Bhutan
06 JUN 2024 2:19PM by PIB Delhi
Prime Minister of Bhutan Dasho Tshering Tobgay called Prime Minister Shri Narendra Modi today and congratulated him on the victory of the National Democratic Alliance in the 18th Lok Sabha elections. Prime Minister Tobgay appreciated Prime Minister Modi’s visionary leadership in the last decade, and conveyed his warm wishes for his successful third term.
Prime Minister thanked Prime Minister Tobgay for the warm felicitations. Prime Minister conveyed that India accords the highest priority to its exemplary partnership with Bhutan. Prime Minister reiterated Government of India’s firm commitment to further strengthening unique ties of friendship and cooperation between Bhutan and Bharat.
India-Bhutan partnership is characterized by utmost trust, goodwill, and mutual understanding at all levels and is reinforced by robust people to people linkages and close economic and development partnership.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক অভিনন্দন ভূটানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বৰ শলাগ লয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্বেৰিং টবগেই
ভূটানৰ সৈতে আদৰ্শগত অংশীদাৰিত্বৰ প্ৰতি ভাৰতৰ দৃঢ় দায়বদ্ধতা দোঁহাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
06 JUN 2024 2:19PM by PIB Guwahati
ভূটানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী দশো চেৰিং টবগেই আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক টেলিফোনযোগে অষ্টাদশ লোকসভা নিৰ্বাচনত ৰাষ্ট্ৰীয় গণতান্ত্ৰিক মিত্ৰজোঁটৰ বিজয়ৰ বাবে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী টবগেই যোৱা দশকত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ দূৰদৰ্শী নেতৃত্বৰ শলাগ লয় আৰু তেওঁৰ তৃতীয় কাৰ্যকালৰ সফলতাৰ বাবে তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক শুভেচ্ছা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী টবগেই তেওঁক উষ্ম সম্বৰ্ধনা জনোৱাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কথা প্ৰকাশ কৰে যে ভাৰতে ভূটানৰ সৈতে দৃষ্টান্তমূলক অংশীদাৰিত্বক সৰ্বোচ্চ অগ্ৰাধিকাৰ দিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভূটান আৰু ভাৰতৰ মাজত বন্ধুত্ব আৰু সহযোগিতাৰ অনন্য সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ দৃঢ় প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।
ভাৰত-ভূটান অংশীদাৰিত্বৰ বৈশিষ্ট্য হৈছে সকলো স্তৰতে পৰম আস্থা, সদিচ্ছা আৰু পাৰস্পৰিক বুজাবুজি আৰু দুয়ো দেশ জনতাৰ মাজত শক্তিশালী সংযোগ আৰু ঘনিষ্ঠ অৰ্থনৈতিক আৰু উন্নয়নমূলক অংশীদাৰিত্বৰ দ্বাৰা ইয়াক সুদৃঢ় কৰা হয়।