Prime Minister's Office
PM receives congratulatory messages from world leaders on securing victory in the 18th Lok Sabha Elections in India
Thanks world leaders for their congratulatory messages
05 JUN 2024 4:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi thanked the world leaders for their congratulatory messages on securing a victory in the 18th Lok Sabha Elections held in India. Shri Modi replied to the messages by world leaders on the social media platform ‘X’.
In response to a post by the Prime Minister of the Republic of Mauritius, Mr Pravind Kumar Jugnauth, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Pravind Kumar Jugnauth ji for your heartfelt message. Mauritius plays a crucial role at the intersection of our Neighbourhood First policy, Vision SAGAR and our commitment for the Global South. I look forward to working together to further deepen our special partnership.”
Replying to a post by the Prime Minister of Bhutan, Mr Thsering Tobgay, the Prime Minister said;
“Thank you my friend Prime Minister Tshering Tobgay for your warm wishes. Bharat-Bhutan relations will continue to grow strength to strength.”
Responding to a post by the Prime Minister of Nepal, Comrade Prachanda, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Comrade Prachanda ji for your kind wishes. Look forward to continued cooperation to strengthen India-Nepal friendship.”
In response to a post by the President of Sri Lanka, Mr Ranil Wickremesinghe, the Prime Minister said;
“Thank you, Mr Ranil Wickremesinghe. I look forward to our continued cooperation on the India-Sri Lanka Economic Partnership.”
In response to a post by the Executive President of Sri Lanka, Mr Mahinda Rajapaksa, the Prime Minister said;
“Thank you for your wishes, my friend Mahinda Rajapaksa. As the India-Sri Lanka partnership charts new frontiers, look forward to your continued support.”
In response to a post by the Field Marshal of Sri Lanka, Mr Sarath Fonseka, the Prime Minister said;
“Thank you Mr Sarath Fonseka. Our ties with Sri Lanka are special. We will continue to work with the people of Sri Lanka to further deepen and strengthen it.”
In response to a post by the Leader of Opposition of Sri Lanka, Mr Sajith Premadasa, the Prime Minister said;
“Thank you Sajith Premadasa for your warm wishes! Our relations with Sri Lanka are special and uniquely fraternal. We are committed to further strengthen our unbreakable bonds in keeping with our neighbourhood first policy!”
Replying to a post by the Prime Minister of Italy, Ms Giorgia Meloni, the Prime Minister said;
“Thank you for your kind wishes PM Giorgia Meloni. We remain committed to deepening India-Italy strategic partnership which is underpinned by shared values and interests. Looking forward to working together for global good.”
Responding to a post by the President of Maldives, Dr Mohamed Muizzu, the Prime Minister said;
“Thank you President Mohamed Muizzu. Maldives is our valued partner and neighbour in the Indian Ocean Region. I too look forward to closer cooperation for further strengthening our bilateral ties.”
Responding to a post by the Vice President of Maldives, Mr Hussain Mohamed Latheef, the Prime Minister said;
“Appreciate your kind message Vice President Sembe. We will continue to work together to deepen bilateral partnership.”
Responding to a post by the Former President of Maldives, Mr Mohamed Nasheed, the Prime Minister said;
“Thank you Mohamed Nasheed for your kind wishes. We value your constant support for enhancement of India - Maldives relationship.”
Responding to a post by Maldivian Politician and Former President of the United Nations General Assembly, Mr Abdulla Shahid, the Prime Minister said;
“Thank you for your warm wishes, Abdulla Shahid. We share your desire to see our relationship with Maldives achieving new heights.”
In response to a post by the Prime Minister of Jamaica, Mr Andrew Holness, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Andrew Holness. India-Jamaica relations are marked by centuries-old people-to-people ties. I look forward to working together with you for the welfare of our people.”
Replying to a post by the Prime Minister of Barbados, Ms Mia Amor Mottley, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Mia Amor Mottley. I look forward to working with you for a strong partnership between India and Barbados for the welfare of our people.”
Replying to a post by Former President of Maldives, Mr Ibrahim Mohamed Solih, the Prime Minister said;
“Thank you Ibrahim Mohamed Solih for your kind wishes. The special relationship between India and Maldives has witnessed all-round progress in recent years and we look forward to your continued support for its enhancement.”
In response to a post by the Prime Minister of Singapore, Mr Lawrence Wong, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Lawrence Wong for your kind greetings. I too look forward to closely working with you to further strengthen our multi-faceted partnership.”
Responding to a post by the Former Prime Minister of Nepal, Mr Sher Bahadur Deuba, the Prime Minister said;
“Thank you Sher Bahadur Deuba. We will continue strengthening the unique relationship between India and Nepal further.”
Replying to a post by the Prime Minister of Malaysia, Mr Anwar Ibrahim, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Anwar Ibrahim for your kind words of congratulations. Look forward to working together for further advancing India-Malaysia Enhanced Strategic Partnership to the next high level.”
In response to a post by the President of Ukraine, Mr Volodymyr Zelenskyy, the Prime Minister said;
“Thank you President Volodymyr Zelenskyy. India will continue to support peace, security and prosperity for everyone in the region.”
Responding to a post by the Prime Minister of Spain, Mr Pedro Sanchez, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Pedro Sanchez for your warm wishes. We deeply value our special partnership with Spain. Look forward to advancing our relationship with renewed vigour and energy.”
Replying to a post by the Prime Minister of Israel, Mr Benjamin Netanyahu, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Benjamin Netanyahu for your warm wishes. Look forward to further enhancing India-Israel friendship and regional cooperation in the interest of peace, security and prosperity. Toda Raba!”
In response to a post by the President of Nigeria, Mr Bola Ahmed Tinubu, the Prime Minister said;
“Thank you President Bola Ahmed Tinubu for your warm message. Nigeria's participation in the G20 Summit hosted by India last year was a momentous occasion. Look forward to further enhancing our partnership for the benefit of our people and the region.”
Replying to a post by the President of Serbia, Mr Aleksandar Vučić, the Prime Minister said;
“Thank you President Aleksandar Vučić for the kind wishes. India and Serbia relations will continue to strengthen in coming years.”
Replying to a post by the Prime Minister of the Czech Republic, Mr Petr Fiala, the Prime Minister said;
“Thank you my friend Prime Minister Petr Fiala. I warmly recall our meeting earlier this year during the Vibrant Gujarat Summit. Look forward to advancing our ties in the years to come.”
In response to a post by the acting President and First Vice President of Iran, Mr Mohammad Mokhber, the Prime Minister said;
“Thank you Excellency Mohammad Mokhber for your message. India and Iran will continue to work together to advance bilateral relations and promote regional peace, security and prosperity.”
Responding to a post by the President of Kenya, Dr William Samoei Ruto, the Prime Minister said;
“Thank you President Williams Ruto for your warm words. I fondly recall your State Visit to India last year which added many new dimensions to India- Kenya bilateral cooperation. I look forward to our continued engagement.”
Replying to a post by the President of the Republic of Lithuania, Mr Gitanas Nausėda, the Prime Minister said;
“Thank you President Gitanas Nauseda. I also look forward to working together to further strengthen India-Lithuania friendship.”
In response to a post by the President of the Union of the Comoros, Mr Azali Assoumani, the Prime Minister said;
“Appreciate your kind wishes President Azali Assoumani. We are committed to deepen India-Comros partnership. Comros is key partner in our vision SAGAR and in the Africa Union.”
Replying to a post by the President of the Madagascar, Mr Andry Rajoelina, the Prime Minister said;
“Thank you President Andry Rajoelina for your warm wishes. I look forward to continued cooperation with Madagascar, our partner in the Indian Ocean Region and Vision SAGAR.”
In response to a post by the President of the Republic of Korea, Mr Yoon Suk Yeol, the Prime Minister said;
“Dear Friend President Yoon, thank you for your kind words. I look forward to deepening our Special Strategic Partnership and continuing the momentum of our high-level exchanges.”
Responding to a post by the Prime Minister of the Hellenic Republic, Mr Kyriakos Mitsotakis, the Prime Minister said;
“Thank you my friend Prime Minister Kyriakos for your warm greetings. Your recent visit has elevated our strategic partnership between our two strong democracies. Look forward to maintaining the momentum in my third term.”
Replying to a post by the President of the United Republic of Tanzania, Ms Samia Suluhu, the Prime Minister said;
“Thank you President Samia Suluhu for your message. Your landmark visit to India last year enhanced our cooperation in all areas. Look forward to working with you for the benefit of the people of our nations.”
In response to a post by the Prime Minister of Moldova, Mr Dorin Recean, the Prime Minister said;
“Prime Minister Dorin Recean we value your sentiments. We are committed to advancing the close bonds of friendship between India and Moldova that are based on the shared belief in the values of freedom and democracy.”
Responding to a post by the President of UAE, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, the Prime Minister said;
“Thank you dear brother Mohamed Bin Zayed for your warm words. Building on the high momentum and upward trajectory of India-UAE ties in the recent years, I look forward to working with you to achieve unprecedented heights in the years to come.”
Replying to a post by the President of Indonesia, Mr Joko Widodo, the Prime Minister said;
“Thank you President Joko Widodo for your warm wishes. I recall my recent fruitful visits to Indonesia with great fondness. Look forward to our continued cooperation bilaterally as well as at multilateral forums.”
In response to a post by the President of the Republic of Cyprus, Mr Nikos Christodoulides, the Prime Minister said;
“Thank you President Nikos Christodoulides. India-Cyprus strategic partnership will continue to gain new heights in the years to come.”
Responding to a post by the President of France, Mr Emmanuel Macron, the Prime Minister said;
“Thank you for your warm wishes my friend Emmanuel Macron. 🇮🇳-🇫🇷 strategic partnership is underscored by exceptional trust and confidence. I look forward to working with you to realise our Horizon 2047 vision for the benefit of our people and the world.”
Replying to a post by the Prime Minister of Norway, Mr Jonas Gahr Støre, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Jonas Gahr Støre. Norway has been key Nordic partner. We look forward to further deepening our bilateral and regional cooperation for the benefit of our people.”
In response to a post by the Prime Minister of Denmark, Ms Mette Frederiksen, the Prime Minister said;
“Thank you dear Prime Minister Mette Frederiksen for your warm wishes. The vibrant and robust ties between India and Denmark continue to gain new dimensions. I look forward to our sustained engagement as we celebrate 75th anniversary of our diplomatic relations this year.”
Responding to a post by the President of Egypt, Mr Abdelfattah Elsisi, the Prime Minister said;
“Grateful for your warm words President Abdelfattah Elsisi. Sustained engagement between India and Egypt have provided a new momentum to our ties. I look forward to working with you to attain unprecedented heights in the years to come.”
Replying to a post by the Prime Minister of Sweden, Mr Ulf Kristersson, the Prime Minister said;
“Deeply value your greetings my friend Prime Minister Ulf Kristersson. India and Sweden will build on our strong partnership, including in the area of sustainable and green development.”
In response to a post by the Prime Minister of Antigua & Barbuda, Mr Gaston Browne, the Prime Minister said;
“Thank you Excellency Gaston Browne. We cherish our long standing partnership with Antigua and Barbuda that are based on strong people to people ties, development partnership and sports ties. We are committed to enhance bilateral relations in the interest of our people.”
Responding to a post by the Prime Minister of Cambodia, Dr Hun Manet, the Prime Minister said;
“Thank you Prime Minister Dr Hun Manet for your kind wishes. India and Cambodia partnership will further deepen in the times to come.”
Replying to a post by the President of Honduras, Ms Xiomara Castro de Zelaya, the Prime Minister said;
“President Xiomara Castro Z, we value your greetings. We too look forward to continued cooperation for strengthening India-Honduras partnership for the benefit of our people.”
In response to a post by the President of the European Union Commission, Ms Ursula von der Leyen, the Prime Minister said;
“Thank you Ursula von der Leyen. India-EU strategic partnership is defined by the depth of our shared democratic values, interests and the unlimited opportunities. Looking forward to elevate the India-EU ties to greater heights. Best wishes on behalf of the world's largest democracy for the EU elections.”
Responding to a post by the Chancellor of the Republic of Austria, Mr Karl Nehammer, the Prime Minister said;
“Thank you Chancellor Karl Nehammer. I too look forward to continued joint cooperation to advance India-Austria bilateral ties in all areas.”
In response to a post by the Former Prime Minister of Nepal, Mr K P Sharma Oli, the Prime Minister said;
“Thank you K P Sharma Oli for your warm wishes. We remain committed to advancing our bilateral partnership for the benefit of our people.”
Replying to a post by the Chancellor of Germany, Mr Olaf Scholz, the Prime Minister said;
“Thank you for your wishes Chancellor Olaf Scholz. I am confident that India- Germany strategic Partnership will scale new heights in the times to come.”
In response to a post by the President of Argentina, Mr Javier Milei, the Prime Minister said;
“Thank you President Javier Milei for your warm greetings. Looking forward to working with you to further deepen Strategic Partnership between our two vibrant democracies 🇮🇳🤝🇦🇷.”
Replying to a post by the Vice President of the United Arab Emirates, HH Sheikh Mohammed, the Prime Minister said;
“Thank you, Your Highness, for your warm wishes. Your affection for India and your exemplary leadership have been a source of great strength for our ties. Look forward to our continued engagement in the coming years.”
Responding to a post by the President of the European Council, Mr Charles Michel, the Prime Minister said;
“Dear Charles Michel, we appreciate you for your kind words for the Indian democracy. We are committed to strengthening mutually beneficial India- EU strategic partnership.”
In response to a post by the President of the Republic of Latvia, Mr Edgars Rinkēvičs, the Prime Minister said;
“Thank you President Edgars Rinkēvičs for your warm message. We value our friendship with Latvia and look forward to deepening this partnership.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ অষ্টাদশ লোকসভা নিৰ্বাচনত জয়লাভৰ পাছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লাভ কৰিছে বিশ্বৰ নেতাসকলৰ অভিনন্দন বাৰ্তা
তেওঁলোকৰ অভিনন্দন বাৰ্তাৰ বাবে বিশ্ব নেতাসকলক ধন্যবাদ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
05 JUN 2024 4:45PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভাৰতত অনুষ্ঠিত অষ্টাদশ লোকসভা নিৰ্বাচনত জয়লাভ কৰাৰ বাবে বিশ্ব নেতাসকলৰ অভিনন্দন বাৰ্তাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম ‘এক্স’ত বিশ্বৰ নেতাসকলে দিয়া বাৰ্তাৰ উত্তৰ দিলে শ্ৰী মোদীয়ে।
মৰিচাছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী প্ৰবিন্দ কুমাৰ জগনাথৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“প্ৰধানমন্ত্ৰী প্ৰবিন্দ কুমাৰ জগনাথ জী আপোনাৰ আন্তৰিক বাৰ্তাৰ বাবে ধন্যবাদ। আমাৰ প্ৰতিৱেশী প্ৰথম, ভিজন সাগৰ আৰু গ্ল’বেল ছাউথৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাৰ সংযোগস্থলত মৰিচাছে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে। আমাৰ বিশেষ অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে একেলগে কাম কৰিবলৈ মই আগ্ৰহী।”
ভূটানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত শ্বেৰিং টবগেৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“মোৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্বেৰিং টবগেক আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। ভাৰত-ভূটানৰ সম্পৰ্ক আৰু অধিক শক্তিশালী হ’ব।”
নেপালৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী কমৰেড প্ৰচন্দৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“প্ৰধানমন্ত্ৰী কমৰেড প্ৰচণ্ড জী আপোনাৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। ভাৰত-নেপালৰ বন্ধুত্ব শক্তিশালী কৰাৰ বাবে অবিৰত সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
শ্ৰীলংকাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত ৰনীল ৱিক্ৰমসিংঘেৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ শ্ৰীযুত ৰনীল ৱিক্ৰমসিংঘে। ভাৰত-শ্ৰীলংকা অৰ্থনৈতিক অংশীদাৰিত্বৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ অবিৰত সহযোগিতাৰ বাবে মই আগ্ৰহী।”
শ্ৰীলংকাৰ কাৰ্যবাহী ৰাষ্ট্ৰপতি মহিন্দ ৰাজাপাক্সাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ বন্ধু মহিন্দ ৰাজাপক্ষ। ভাৰত-শ্ৰীলংকাৰ অংশীদাৰিত্বই নতুন সীমা নিৰ্ধাৰণ কৰাৰ লগে লগে আপোনাৰ অবিৰত সমৰ্থনৰ বাবে আগ্ৰহী।”
শ্ৰীলংকাৰ ফিল্ড মাৰ্শ্বাল শ্ৰীযুত সাৰথ ফনচেকাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ শ্ৰীযুত সাৰথ ফনচেকা। শ্ৰীলংকাৰ সৈতে আমাৰ বিশেষ সম্পৰ্ক আছে। শ্ৰীলংকাৰ জনসাধাৰণৰ সৈতে আমি ইয়াক আৰু অধিক গভীৰ আৰু শক্তিশালী কৰাৰ বাবে কাম কৰি যাম।”
শ্ৰীলংকাৰ বিৰোধী নেতা শ্ৰীযুত সাজিত প্ৰেমাদাছাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ সজিত প্ৰেমদাসা! শ্ৰীলংকাৰ সৈতে আমাৰ সম্পৰ্ক বিশেষ আৰু অনন্য ভাতৃত্ববোধৰ। আমাৰ প্ৰতিৱেশী প্ৰথম নীতি অনুসৰি আমাৰ অভেদ্য বন্ধন আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ!”
ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জৰ্জিয়া মেল’নীৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰশুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ প্ৰধানমন্ত্ৰী জৰ্জিয়া মেল’নি। ভাৰত-ইটালীৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰাৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছো যিটো মিলিত মূল্যবোধ আৰু স্বাৰ্থৰ আধাৰত আছে। বিশ্বৰ মংগলৰ বাবে একেলগে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
মালদ্বীপৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ মহম্মদ মুইজুৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি মহম্মদ মুইজু। ভাৰত মহাসাগৰ অঞ্চলত মালদ্বীপ আমাৰ মূল্যৱান অংশীদাৰ আৰু প্ৰতিবেশী। মইও আমাৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে অধিক ঘনিষ্ঠ সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
মালদ্বীপৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি হুছেইন মহম্মদ লাথিফৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ শ্ৰদ্ধাপূৰ্ণ বাৰ্তাৰ শলাগ লৈছো উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি চেম্বে। আমি দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰাৰ বাবে একেলগে কাম কৰি যাম।”
মালদ্বীপৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি মহম্মদ নাছিদৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘মহম্মদ নাছিদক আপোনাৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। ভাৰত-মালদ্বীপৰ সম্পৰ্ক বৃদ্ধিৰ বাবে আপোনালোকৰ অহৰহ সমৰ্থনক আমি মূল্য দিওঁ।”
মালদ্বীপৰ ৰাজনীতিবিদ তথা ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ পৰিষদৰ প্ৰাক্তন সভাপতি শ্ৰীযুত আব্দুল্লা শ্বাহিদৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ আব্দুল্লা শ্বাহিদ। মালদ্বীপৰ সৈতে আমাৰ সম্পৰ্কই নতুন উচ্চতা লাভ কৰা দেখিবলৈ আপোনাৰ ইচ্ছাৰ অংশীদাৰ।”
জামাইকাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী এণ্ড্ৰু হোলনেছৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ প্ৰধানমন্ত্ৰী এণ্ড্ৰু হোলনেছ। ভাৰত-জামাইকাৰ জনসাধাৰণৰ মাজত যুগ যুগ ধৰি এক সুদৃঢ় সম্পৰ্ক আছে। আমাৰ জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ বাবে আপোনালোকৰ সৈতে একেলগে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
বাৰ্বাডোছৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীমতী মিয়া আমোৰ মটলিৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ প্ৰধানমন্ত্ৰী মিয়া আমোৰ মটলী। আমাৰ জনসাধাৰণৰ কল্যাণৰ বাবে ভাৰত আৰু বাৰ্বাডোছৰ মাজত এক শক্তিশালী অংশীদাৰিত্বৰ বাবে আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰিবলৈ মই আগ্ৰহী।”
মালদ্বীপৰ প্ৰাক্তন ৰাষ্ট্ৰপতি ইব্ৰাহিম মহম্মদ ছলীহৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ইব্ৰাহিম মহম্মদ ছলীহ, আপোনাৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। ভাৰত আৰু মালদ্বীপৰ মাজৰ বিশেষ সম্পৰ্কই যোৱা কিছু বছৰত সৰ্বাংগীন অগ্ৰগতিৰ সাক্ষী হৈছে আৰু ইয়াৰ বৰ্ধনৰ বাবে আপোনালোকৰ অবিৰত সমৰ্থনৰ বাবে আমি আগ্ৰহী।”
ছিংগাপুৰৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত লৰেন্স ৱঙৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ মৰমৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী লৰেন্স ৱঙক ধন্যবাদ। ময়ো আপোনালোকৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰি আমাৰ বহুমুখী অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
নেপালৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী শ্বেৰ বাহাদুৰ দেউবাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ শ্বেৰ বাহাদুৰ দেউবা। আমি ভাৰত আৰু নেপালৰ অনন্য সম্পৰ্কক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰি যাম।”
মালয়েছিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আনোৱাৰ ইব্ৰাহিমৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘আপোনাৰ সুন্দৰ অভিনন্দন বাক্যৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী আনোৱাৰ ইব্ৰাহিমক ধন্যবাদ। ভাৰত-মালয়েছিয়া বৰ্ধিত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক পৰৱৰ্তী উচ্চ পৰ্যায়লৈ অধিক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে একেলগে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
ইউক্ৰেইনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত ভ’ল’ডিমীৰ জেলেনস্কিৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি ভ’ল’ডিমীৰ জেলেনস্কি। ভাৰতে অঞ্চলটোৰ সকলোৰে বাবে শান্তি, নিৰাপত্তা আৰু সমৃদ্ধিৰ বাবে সমৰ্থন আগবঢ়াই যাব।”
স্পেইনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত পেড্ৰ’ ছানচেজৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘প্ৰধানমন্ত্ৰী পেড্ৰ’ ছানচেজ, আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। স্পেইনৰ সৈতে আমাৰ বিশেষ অংশীদাৰিত্বক আমি গভীৰভাৱে মূল্য দিওঁ। নৱীকৃত শক্তি আৰু শক্তিৰে আমাৰ সম্পৰ্কক আগুৱাই নিবলৈ আগ্ৰহী।”
ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত বেঞ্জামিন নেতান্যাহুৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী বেঞ্জামিন নেতান্যাহুক ধন্যবাদ। শান্তি, নিৰাপত্তা আৰু সমৃদ্ধিৰ স্বাৰ্থত ভাৰত-ইজৰাইলৰ বন্ধুত্ব আৰু আঞ্চলিক সহযোগিতা আৰু অধিক বৃদ্ধিৰ বাবে আগ্ৰহী। টোডা ৰাবা!”
নাইজেৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত বলা আহমেদ টিনুবুৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম বাৰ্তাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি বলা আহমেদ টিনুবুক ধন্যবাদ। যোৱা বছৰ ভাৰতে আয়োজন কৰা জি-২০ সন্মিলনত নাইজেৰিয়াৰ অংশগ্ৰহণ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ উপলক্ষ আছিল। আমাৰ জনসাধাৰণ আৰু অঞ্চলটোৰ সুবিধাৰ্থে আমাৰ অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক বৃদ্ধিৰ বাবে আগ্ৰহী।”
ছাৰ্বিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত আলেকজেণ্ডাৰ ৱুচিচৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ৱুচিচৰ সুন্দৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে আপোনাক ধন্যবাদ। অনাগত বছৰবোৰতো ভাৰত আৰু ছাৰ্বিয়াৰ সম্পৰ্ক সুদৃঢ় হৈ থাকিব।”
চেক গণৰাজ্যৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত পেট্ৰ ফিয়ালাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“মোৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী পেট্ৰ ফিয়ালাক ধন্যবাদ। এই বছৰৰ আৰম্ভণিতে ভাইব্ৰেণ্ট গুজৰাট শীৰ্ষ সন্মিলনৰ সময়ত আমাৰ বৈঠকৰ কথা মনত পেলাইছো। আগন্তুক বছৰবোৰত আমাৰ সম্পৰ্ক আগুৱাই নিবলৈ আগ্ৰহী।”
ইৰাণৰ ভাৰপ্ৰাপ্ত ৰাষ্ট্ৰপতি তথা প্ৰথম উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি মহম্মদ মখবেৰৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ বাৰ্তাৰ বাবে মহামহিম মহম্মদ মখবেৰক ধন্যবাদ। ভাৰত আৰু ইৰাণে দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক আগুৱাই নিয়াৰ লগতে আঞ্চলিক শান্তি, নিৰাপত্তা আৰু সমৃদ্ধিৰ প্ৰসাৰৰ বাবে একেলগে কাম কৰি যাব।”
কেনিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ড উইলিয়াম ছামোই ৰুটোৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম বাৰ্তাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি উইলিয়ামছ ৰুটোক ধন্যবাদ। যোৱা বছৰ আপোনাৰ ভাৰত ভ্ৰমণৰ কথা মই মনত পেলাইছো যিয়ে ভাৰত-কেনিয়া দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাত বহু নতুন মাত্ৰা সংযোজন কৰিছিল। আমাৰ অবিৰত বৈঠকৰ বাবে মই আগ্ৰহী।”
লিথুৱেনিয়া গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত গীতানাছ নাউছেডাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি গীতানাছ নাউচেদা। ভাৰত-লিথুৱেনিয়াৰ বন্ধুত্ব আৰু অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবেও মই একেলগে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
ইউনিয়ন অৱ ক’মৰ’ছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত আজালি আছৌমানীৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ সৌজন্যভৰা শুভেচ্ছাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি আজালি আছৌমানীৰ শলাগ লৈছো। ভাৰত-কমৰোছৰ অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰাৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। আমাৰ দৃষ্টিভংগী সাগৰ আৰু কমৰোছক আফ্ৰিকা ইউনিয়নৰ মূল অংশীদাৰ কৰি তোলা।”
চীনৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত লাই চিং টেৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম বাৰ্তাৰ বাবে ধন্যবাদ লাই চিং টে। আমি পাৰস্পৰিকভাৱে উপকাৰী অৰ্থনৈতিক আৰু প্ৰযুক্তিগত অংশীদাৰিত্বৰ দিশত কাম কৰাৰ সময়ত মই অধিক ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্কৰ বাবে আগ্ৰহী।”
মাদাগাস্কাৰৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত এণ্ড্ৰি ৰাজোলিনাৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি এণ্ড্ৰি ৰাজোলিনাক ধন্যবাদ। ভাৰত মহাসাগৰ অঞ্চলৰ আমাৰ অংশীদাৰ মাদাগাস্কাৰ আৰু ভিজন ছাগাৰৰ সৈতে মই অবিৰত সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
কোৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত ইউন চুক ইয়েলৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“প্ৰিয় বন্ধু ৰাষ্ট্ৰপতি ইউন, আপোনাৰ স্নেহভৰা বাৰ্তাৰ বাবে ধন্যবাদ। মই আমাৰ বিশেষ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰিবলৈ আৰু আমাৰ উচ্চ পৰ্যায়ৰ বিনিময়ৰ গতি অব্যাহত ৰাখিবলৈ আগ্ৰহী।”
হেলেনিকৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত কিৰিয়াকোছ মিটছ’টাকিছৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে মোৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী কিৰিয়াকোছক ধন্যবাদ। আপোনাৰ শেহতীয়া ভ্ৰমণে আমাৰ দুখন শক্তিশালী গণতন্ত্ৰৰ মাজত আমাৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক উন্নীত কৰিছে। মোৰ তৃতীয় কাৰ্যকালত গতি বজাই ৰাখিবলৈ আগ্ৰহী।”
সংযুক্ত গণৰাজ্য তাঞ্জানিয়াৰ সভানেত্ৰী শ্ৰীমতী ছামিয়া চুলুহুৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“শুভেচ্ছা বাৰ্তাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি ছামিয়া চুলুহুক আপোনাক ধন্যবাদ জনাইছো। যোৱা বছৰ আপোনাৰ ভাৰত ভ্ৰমণে সকলো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ সহযোগিতা বৃদ্ধি কৰিলে। আমাৰ দেশসমূহৰ জনসাধাৰণৰ সুবিধাৰ্থে আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
মালদোভাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত ড’ৰিন ৰেচিয়ানৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“প্ৰধানমন্ত্ৰী ড’ৰিন ৰিচিয়ান আমি আপোনাৰ আৱেগক মূল্য দিওঁ। স্বাধীনতা আৰু গণতন্ত্ৰৰ মূল্যবোধৰ ওপৰত মিলিত বিশ্বাসৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি ভাৰত আৰু মালদোভাৰ মাজৰ বন্ধুত্বৰ ঘনিষ্ঠ বান্ধোনক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।”
ইউএইৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্বেখ মহম্মদ বিন জায়েদ আল নাহিয়ানৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“প্ৰিয় ভাই মহম্মদ বিন জায়েদ, আপোনাৰ উষ্ম বাৰ্তাৰ বাবে ধন্যবাদ। শেহতীয়া বছৰবোৰত ভাৰত-ইউএইৰ সম্পৰ্কৰ উচ্চ গতি আৰু উৰ্ধমুখী ট্ৰেজেক্টৰীৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰি মই আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰি আগন্তুক বছৰবোৰত অভূতপূৰ্ব উচ্চতা লাভ কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”
ইণ্ডোনেছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত জোকো উইডোডোৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি জোকো উইডোডো, আপোনাক ধন্যবাদ। শেহতীয়াকৈ মোৰ সফল ইণ্ডোনেছিয়া ভ্ৰমণৰ কথা মই সস্নেহে মনত পেলাইছো। দ্বিপাক্ষিকভাৱে আৰু বহুপক্ষীয় মঞ্চতো আমাৰ অবিৰত সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
চাইপ্ৰাছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত নিকোছ ক্রিষ্টোডুলিডেছৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্রধানমন্ত্রীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ ৰাষ্ট্ৰপতি নিকোছ ক্রিষ্টোডুলিডছ। আগন্তুক বছৰবোৰতো ভাৰত-চাইপ্ৰাছৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বই নতুন উচ্চতা লাভ কৰি যাব।”
ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ইমানুৱেল মেক্ৰ’ৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ মোৰ বন্ধু ইমানুৱেল মেক্ৰ’। কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক ব্যতিক্ৰমী আস্থা আৰু আত্মবিশ্বাসেৰে আলোকপাত কৰা হৈছে। আমাৰ জনসাধাৰণ আৰু বিশ্বৰ সুবিধাৰ্থে আমাৰ হৰাইজন ২০৪৭ দৃষ্টিভংগীক বাস্তৱায়িত কৰিবলৈ আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰিবলৈ মই আগ্ৰহী।”
নৰৱেৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত জোনাছ গাহৰ ষ্ট’ৰেৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ প্ৰধানমন্ত্ৰী জোনাছ গাহৰ ষ্ট’ৰে। নৰৱে নৰ্ডিকৰ মূল অংশীদাৰ হৈ আহিছে। আমাৰ জনসাধাৰণৰ সুবিধাৰ্থে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক আৰু আঞ্চলিক সহযোগিতা আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে আমি আগ্ৰহী।”
ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ছোৱালী মেট ফ্ৰেডেৰিকচেনৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে প্ৰিয় প্ৰধানমন্ত্ৰী মেট ফ্ৰেডেৰিকচেনক ধন্যবাদ। ভাৰত আৰু ডেনমাৰ্কৰ মাজত সজীৱ আৰু সুদৃঢ় সম্পৰ্কই নতুন মাত্ৰা লাভ কৰি আহিছে। এই বছৰ আমি আমাৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্কৰ ৭৫ বছৰীয়া জয়ন্তী উদযাপন কৰাৰ সময়ত আমাৰ স্থায়ী সংযোগৰ বাবে মই আগ্ৰহী।”
ইজিপ্তৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আব্দেলফাট্টা এলচিচিৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম কথাৰ বাবে কৃতজ্ঞ ৰাষ্ট্ৰপতি আব্দেলফাট্টা এলচিচি। ভাৰত আৰু ইজিপ্তৰ মাজত স্থায়ী সংযোগে আমাৰ সম্পৰ্কক এক নতুন গতি প্ৰদান কৰিছে। আগন্তুক বছৰবোৰত আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰি অভূতপূৰ্ব উচ্চতা লাভ কৰিবলৈ মই আগ্ৰহী।”
ছুইডেনৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত উলফ ক্ৰীষ্টাৰছনৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ শুভেচ্ছাক গভীৰভাৱে মূল্য দিওঁ মোৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী উলফ ক্ৰীষ্টাৰছন। ভাৰত আৰু ছুইডেনে বহনক্ষম আৰু সেউজ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰখনকে ধৰি আমাৰ শক্তিশালী অংশীদাৰিত্বৰ ওপৰত নিৰ্মাণ কৰিব।”
এণ্টিগুৱা আৰু বাৰ্বুডাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত গেষ্টন ব্ৰাউনৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ গেষ্টন ব্ৰাউন। আমি এণ্টিগুৱা আৰু বাৰ্বুডাৰ সৈতে আমাৰ দীৰ্ঘদিনীয়া অংশীদাৰিত্বক লালন-পালন কৰোঁ যিটো মানুহৰ পৰা মানুহৰ মাজত শক্তিশালী সম্পৰ্ক, উন্নয়নমূলক অংশীদাৰিত্ব আৰু ক্ৰীড়া সম্পৰ্কৰ ওপৰত ভিত্তি কৰি গঢ় লৈ উঠিছে। আমাৰ জনসাধাৰণৰ স্বাৰ্থত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক বৃদ্ধিৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।”
কম্বোডিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী ড হুন মানেটৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ সৌজন্য শুভেচ্ছাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী ড০ হুন মানেটক ধন্যবাদ। ভাৰত আৰু কম্বোডিয়াৰ অংশীদাৰিত্ব আগন্তুক সময়ত আৰু অধিক গভীৰ হ’ব।”
হণ্ডুৰাছৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী জিওমাৰা কাষ্ট্ৰো ডি জেলায়াৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ৰাষ্ট্ৰপতি জিওমাৰা কাষ্ট্ৰো জেড, আমি আপোনাৰ শুভেচ্ছা অতি মূল্যবান। আমিও আমাৰ জনসাধাৰণৰ সুবিধাৰ বাবে ভাৰত-হণ্ডুৰাছৰ অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰাৰ বাবে অবিৰত সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
ইউৰোপীয় সংঘ আয়োগৰ সভানেত্ৰী শ্ৰীমতী উৰ্চুলা ভন ডেৰ লেয়েনৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ উৰ্চুলা ভন ডেৰ লেয়েন। ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আমাৰ মিলিত গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ, স্বাৰ্থ আৰু সীমাহীন সুযোগৰ গভীৰতাৰ দ্বাৰা সংজ্ঞায়িত হয়। ভাৰত-ইউৰোপীয় সংঘৰ সম্পৰ্কক অধিক উচ্চতালৈ উন্নীত কৰিবলৈ আগ্ৰহী। ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ নিৰ্বাচনৰ বাবে বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ গণতন্ত্ৰৰ হৈ শুভেচ্ছা।”
অষ্ট্ৰিয়াৰ চেন্সেলৰ শ্ৰীযুত কাৰ্ল নেহামাৰৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“ধন্যবাদ চেন্সেলৰ কাৰ্ল নেহামাৰ। মইও সকলো ক্ষেত্ৰতে ভাৰত-অষ্ট্ৰিয়াৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক আগুৱাই নিয়াৰ বাবে অবিৰত যৌথ সহযোগিতাৰ বাবে আগ্ৰহী।”
নেপালৰ প্ৰাক্তন প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত কে পি শৰ্মা অলিৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে কে পি শৰ্মা অলীক ধন্যবাদ। আমাৰ জনসাধাৰণৰ সুবিধাৰ্থে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক অংশীদাৰিত্ব আগুৱাই নিয়াৰ বাবে আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।”
জাৰ্মানীৰ চেন্সেলৰ শ্ৰীযুত অ’লাফ শ্বলজৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ চেন্সেলৰ অলাফ শ্বলজ। মই নিশ্চিত যে ভাৰত-জাৰ্মানীৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বই আগন্তুক সময়ত নতুন উচ্চতা লাভ কৰিব।”
আৰ্জেণ্টিনাৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত জেভিয়াৰ মিলেইৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম অভিবাদনৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি জেভিয়াৰ মিলেইক ধন্যবাদ। আমাৰ দুয়োখন সজীৱ গণতন্ত্ৰৰ মাজত কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আৰু অধিক গভীৰ কৰাৰ বাবে আপোনালোকৰ সৈতে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী ।”
সংযুক্ত আৰব আমিৰশ্বাহীৰ উপ-ৰাষ্ট্ৰপতি শ্বেখ মহম্মদৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“মহামহিম, আপোনাৰ উষ্ম শুভেচ্ছাৰ বাবে ধন্যবাদ। ভাৰতৰ প্ৰতি আপোনাৰ স্নেহ আৰু আপোনাৰ আদৰ্শ নেতৃত্বই আমাৰ সম্পৰ্কৰ বাবে এক বৃহৎ শক্তিৰ উৎস হৈ আহিছে। অনাগত বছৰবোৰত আমাৰ অবিৰত সম্পৰ্কৰ বাবে আগ্ৰহী।”
ইউৰোপীয় পৰিষদৰ সভাপতি শ্ৰীযুত চাৰ্লছ মিচেলৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
‘প্ৰিয় চাৰ্লছ মিচেল, ভাৰতীয় গণতন্ত্ৰৰ বাবে আপোনাৰ স্নেহভৰা বাৰ্তাৰ বাবে আমি আপোনাৰ শলাগ লৈছো। আমি পাৰস্পৰিকভাৱে উপকাৰী ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব শক্তিশালী কৰাৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।”
লাটভিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীযুত এডগাৰ্ছ ৰিংকেভিচৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়;
“আপোনাৰ উষ্ম বাৰ্তাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি এডগাৰ্ছ ৰিংকেভিচক ধন্যবাদ। লাটভিয়াৰ সৈতে আমাৰ বন্ধুত্বক আমি মূল্য দিওঁ আৰু এই অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰিবলৈ আগ্ৰহী।”