Ministry of Defence
80th Staff Course commences at Defence Services Staff College in Wellington
Curriculum to foster inter-service approach to Jointness and Integration in Warfare
03 JUN 2024 3:09PM by PIB Delhi
The 80th Staff Course commenced today at the Defence Services Staff College (DSSC) in Wellington, Tamil Nadu. The course is designed to train mid-career officers from the Indian Army, Navy, and Air Force to become proficient staff officers and future military leaders and equips officers with the knowledge and skills necessary to operate effectively in an integrated tri-services environment. During the course, 480 student officers including 38 officers from 26 Friendly Foreign Countries will gain a deep understanding of the functioning of each service and the warfighting philosophies at tactical and operational level over a duration of 45 weeks.
In his address to the student officers, Lt Gen Virendra Vats, Commandant, DSSC highlighted the dynamic nature and character of warfare, characteristics of the VUCA World and how DSSC would empower the student officers to face future challenges. He emphasized the critical role of synergy and integration among the Army, Navy, and Air Force and underscored the importance of understanding the unique capabilities of each service to ensure seamless collaboration in modern warfare.
The Commandant also highlighted the need for student officers to develop a strong understanding of emerging technologies and geopolitical issues impacting India’s military and security landscape. This awareness will empower them to make informed decisions and contribute effectively to military strategies.
In a first-of-its-kind initiative, the 80th Staff Course also introduced a specially curated curriculum for a select group of student officers from the Indian Army, Navy, Air Force, and friendly foreign countries. The curriculum would foster a collaborative and inter-service approach to jointness and integration in warfare and focus on inter-service understanding and cooperation at this early stage in their careers, thus empowering them to lead the way in the upcoming era of Theatre Commands.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ৱেল্লিংতন্দা দিফেন্স সর্বিসেস স্তাফ কলেজদা ৮০শুবা স্তাফ কোর্স হৌখ্রে
লাল্লোং পুনশিন্নবা সর্বিসশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা করিকুল্লম চৎনরে
03 JUN 2024 3:09PM by PIB Imphal
তামিল নাদুগী ৱেলিংতন্দা লৈবা দিফেন্স সর্বিসেস স্তাফ কলেজ(দি এস এস সি) দা ঙসিদগী ৮০শুবা স্তাফ কোর্স হৌখ্রে। কোর্স অসি ভারত লান্মী, নেভি অমসুং এয়র ফোর্সকী ওফিসারশিং মতিক চাবা স্তাফ ওফিসারশিং অমসুং তুংগী মিলিতরি ওফিসারশিং ওইরক্নবা অমসুং অপুনবা সর্বিস অহুম মপুংফানা থবক তৌমিন্নবদা দরকার ওইবা লৌশিং তানশিন্নবা শেম্বনি। কোর্স মনুংদা মহৈরোয় ওফিসার ৪৮০ গী মনুংদা লৈবাক ২৬গী ওফিসার ৩৮ গা লোয়ননা সর্বিস অমমমগী থৌদাং নিংথিনা খঙহনগনি অমসুং চয়োল ৪৫গী মতম মনুংদা লাল্লোং কয়া তম্বীগনি।
মহৈরোয় ওফিসারশিংদা ৱা ঙাংবদা, দি.এস.এস.সিগী কমান্দেন্দ লেপ্তনেন্ত জেনেরেল বিরেন্দ্র ভাতসনা লাল্লোংগী মশক অমসুং মওং, ভুকা ৱার্ল্দগী মরমচৎ অমসুং তুংদা লাক্কদবা শিংনবা কয়া মায়োক্নবা ঙম্নবা মহৈরোয় ওফিসারশিংদা কমদৌনা দি.এস.এস.সিনা তাকপী-তম্বীবগে হায়বগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি লান্মী, নেভি অমসুং এয়র ফোর্স পুন্না থবক তৌমিন্নবগী মরুওইবা কয়া লৈরি অমসুং অনৌবা মতমগী লানফমশিংদা নিংথিনা মতেং পাংননবা সর্বিস অমমমগী তৌবা ঙম্বশিং মশক খঙদোকপা অসি য়াম্না মরুওই।
কমান্দেন্তনা হায়খি ভারতকী মিলিতরি অমসুং ঙাক-শেনগী লমদা ইথিল পীরকপা য়াবা অনৌবা তেক্নোলোজিশিং অমসুং মালেমগী রাজনিতিগী ওইবা ৱাফমশিং মহৈরোয় ওফিসারশিংনা মমুৎ তানা খঙবা দরকার ওই। মসিনা লান্মীগী লাল্লোংশিংদা ৱারেপ লৌবা অমসুং মপুংফানা মতেং পাংবদা মখোয়গী লৌশিং লৈহনগনি।
থবক অসিগী অহানবা ওইনা, ৮০শুবা স্তাফ কোর্স অসিদা ভারত লান্মী, নেভি অমসুং এয়রফোর্স অমসুং মপান লৈবাকশিংদগী খনগৎলবা মহৈরোয় ওফিসারশিংগীদ অখন্নবা করিকুল্লম অমা হৌদোক্লে। করিকুল্লম অসিনা লাল্লোং পুনশিন্নবা সর্বিসশিংগী মরক্তা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা ঙমগনি অমসুং তুংদা লাক্কদবা থিয়েতর কমান্দশিং লুচিংনবা মখোয়দা থৌনা পীগনি।