Election Commission
Anantnag-Rajouri PC makes history, as it records its highest turnout in the last 35 years, at 51.35 %
~50% voting in three PCs in the valley as compared to 19.16% in 2019
Voters queue up tovote since early morning in an atmosphere of peace andsecurityinJ&K
25 MAY 2024 7:57PM by PIB Delhi
After record voter turnouts in Srinagar and Baramulla in the Union Territory of Jammu and Kashmir, Anantnag-Rajouri Parliamentary Constituency (PC) too has shattered voter turnout records, with 51.35 % recorded at 5 pm in the districts of Anantnag, Poonch, Kulgam and districts of Rajouri and Shopian partially, the highest since 1989 ie in 35 years.
With this, in the ongoing General Elections 2024, the three PCs in the valley namely Srinagar (38.49%), Baramulla (59.1%) and Anantnag-Rajouri (51.35% as of 5 PM) have recorded voter turnouts which is highest in many decades. Overall, the voter turnout in the three PCs in the valley is ~50% (Anantnag Rajouri at 5 pm) in current General Elections, compared to 19.16% in 2019.The Commission led by CEC Sh. Rajiv Kumar and ECsSh.GyaneshKumar andSh. Sukhbir SinghSandhu said“PeopleofJammu and Kashmir, in the Anantnag Rajouri PC polling too, have reposed faith in democracy and proved naysayers wrong”.
VotersqueuingoutsidepollingstationsinAnantnag-RajouriPC
Polling took place in 2338 polling stations across the Anantnag-Rajouri Parliamentary constituency with live webcasting at the polling stations. Voting started at 7 a.m. across the PC with long queues of enthusiastic voters waiting to cast their votes. Polling personnel including security personnel worked tirelessly to ensure that an atmosphere of calm, peace and festivitieswelcomed voters atthe polling stations.
TribalvotersofDistrictRajouri,JammuandKashmir
GrossVoterTurnoutinpastfewelections
PC/Year
2019
2014
2009
2004
1999
1998
1996
1989
Anantnag
8.98%
28.84%
27.10%
15.04%
14.32%
28.15%
50.20%
5.07%
Note:Duetodelimitationexercise,thevoterturnoutdatafrompreviouselectionsforthecurrent PC, may not be directly comparable
A total of 20 candidates are in the fray including 2 women for the Lok Sabha seat from Anantnag-Rajouri.
The Commission has also enabled Kashmiri migrant voters residing at various relief camps in Delhi, Jammu, and Udhampur to have the option of voting in person at designated special polling stations or using postal ballot. 21 Special Polling Stations were established at Jammu, 1 at Udhampur and 4 at Delhi.
KashmirimigrantvotersatSpecialPollingStations

ইলেক্সন কমিসন
অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সি পুৱারি শেমখ্রে, পি.সি অসিদা হৌখিবা চহি 35 দা ভোৎ খ্বাইদগী য়াম্না থাদুনা 51.35 % লৈখি
2019 দা 19.16% ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা তম্পাক্কী পি.সি অহুমদা ভোৎ থাদবগী চাং ~50% ওইখি
জে অমসুং কেদা শান্তি অমসুং সেকুরিতিগী ফিবম অমদা অয়ুক অঙনবদগী হৌনা ভোত্তরশিংনা ভোৎ থাদনবা পরেং শাংনা লেপ্তুনা ঙাইনখি
25 MAY 2024 7:57PM by PIB Imphal
য়ু.তি জম্মু অমসুং কাস্মিরদা রেকোর্দ ওইনা শ্রীনগর অমসুং বরামুল্লাদা ভোত্তরশিং ভোৎ থানখ্রবা মতুংদা, 1989 দগী হায়বদি হৌখিবা চহি 35 অসিদা অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সিদা ভোত্তরশিং থোক্লকপগী রেকোর্দ থমখ্রে, নুংথিলগী পুং 5 ফাওবদা অনন্তনাগ, পুঞ্চ, কুলগাম অমসুং রাজৌরি অমসু সোপিয়ান জিলাশিংদা ভোৎ থাদবগী চাং 51.35 % ওইখি।
চহি খর অসিদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা, হৌজিক পাংথোক্লিবা সাধারন মীখল 2024 অসিদা তম্পাক্কী পি.সি অহুম হায়বদি শ্রীনগর(38.49%), বরামুল্লা(59.1%) অমসুং অনন্তনাগ-রাজৌরি( 51.35% নুংথিল পুং 5 ফাওবদা) ভোৎ চাং য়াম্না ৱাংনা থাদনখি। 2019 দা 19.16% ওইখিবা অদুগা চাংদম্নবদা তম্পাক্কী পি.সি অহুমদা ভোৎ থাদবগী চাং ~50% ওইখি। সি.ই.সি শ্রী রজিব কুমার অমসুং ই.সি শ্রী গ্যানেস কুমার অমসুং শ্রী সুখবির সিংহ সন্ধুনা হায়খি জম্মু অমসুং কাস্মিরগী অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সিগী মীয়াম গনতন্ত্রদা থাজবা লৈরি অমসুং ওইদবা ঙাংবশিং অরানবা তারে।
অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সি দা পোল্লিং স্তেসনশিংগী মপান্দা ভোত্তরশিং পরেং শাংনা লেপ্পা
অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সিগী পোল্লিং স্তেসন 2338 শীনবা লাইভ ৱেবকাস্তিং তৌদুনা ভোৎ থাদনখি। মখোয়গী ভোৎশিং থাদনবা ভোত্তরশিং পরেং শাংনা লেপতুনা ঙাইনদুনা পি.সি শীনবা থুংনা অয়ুক পুং 7 তগী ভোৎ থাদবা হৌখি। পোল্লিং স্তেসনশিংদা ভোত্তরশিং তরাম্না ওক্নবা পোল্লিং পর্সোনেলশিং অমসুং সেকুরিতি পর্সোনেলশিংনা ইং-তপ্না, শান্তি ওইনা অমসুং হরাওনা ভোত্তরশিং তরাম্না ওকখি।
হৌখিবা মীখলশিংদা ভোত্তরশিং থোক্লকখিবগী চাং
পি.সি/চহি
2019
2014
2009
2004
1999
1998
1996
1989
অনন্তনাগ
8.98%
28.84%
27.10%
15.04%
14.32%
28.15%
50.20%
5.07%
অনন্তনাগ-রাজৌরি পি.সিদা লোক সভা সিতগীদমক নুপী অনি য়াওনা মীরেপ 20 লাম্বা তৌনখি। দিল্লি, জম্মু অমসুং উধামপুরদা তোঙান-তোঙানবা রিলিফ কেম্পশিংদা লৈরিবা কাস্মিরি ভোত্তরশিং অখন্নবা পোল্লিং স্তেসনশিংদা নত্ত্রগা পোস্তেল বেল্লোত শীজিন্নদুনা ভোৎ থাদবা য়ানবা কম্মিসন্না থবক পায়খৎলে। জম্মুদা অখন্নবা পোল্লিং স্তেসন 21, উধামপুরদা 1 অমসুং দিল্লিদা 4 হাংদোক্লে।
অখন্নবা পোল্লিং স্তেসনশিংদা লাঞ্জেন্নরকপা কাস্মিরি ভোত্তরশিং