President's Secretariat
President's greetings on the eve of Buddha Purnima
22 MAY 2024 5:31PM by PIB Delhi
The President of India, Smt Droupadi Murmu in her message on the eve of Buddha Purnima has said: -
“On the auspicious occasion of Buddha Purnima, I extend my heartiest congratulations and greetings to all fellow citizens and the followers of Lord Buddha spread all over the world.
The embodiment of compassion, Lord Buddha, has given the message of truth, non-violence, harmony and, love for humanity and all living beings. Lord Buddha had said, 'Appa Deepo Bhava' i.e. be a light unto yourself. His teachings of tolerance, self-awareness and good conduct inspire us to serve humanity. His Eightfold Path paves the way for leading a meaningful life.
Let us strengthen social harmony and take pledge for nation-building by imbibing the ideals of Bhagwan Buddha in our lives”.
Please click here to see the President's Message

রাস্ত্রপতিগী লোইশঙ
বুদ্ধ পুর্নিমা লাকপদা রাস্ত্রপতিনা য়াইফ-পাউজেল পীরক্লি
22 MAY 2024 5:31PM by PIB Imphal
বুদ্ধ পুর্নিমা লাকপদা পীবা মহাক্কী পাউজেলদা ভারতকী রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মুনা হায়খি:-
“শেংলবা বুদ্ধ পুর্নিমা লাকপদা, মালেম শীনবা থুংনা লৈরিবা ভাগবান বুদ্ধগী তুংইন্নবশিং অমসুং লৈবাক অসিগী নাগরিক খুদিংমক্তা ঐনা ঐগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
মীনুংশিতনা য়োম্লবা ভাগবান বুদ্ধনা মীওইবা খুন্নাই অমসুং থৱায় পানবা খুদিংমক্কী অচুম্বা, অহিংসা, নুংশিন্নবা অমসুং নুংশিবা পাউজেল শন্দোকখি। ভাগবান বুদ্ধনা হায়খি ‘অপ্পা দেপো ভাবা’ হায়বদি নশামক মঙাল অমা ওইহল্লু। খাংবা কনবা, মশানা মশাবু মশক খঙজবা অমসুং অফবা থবকশিংগী মতাংদা মহাক্কী পাউতাকশিংনা মীওইবা খুন্নাইগী থবক তৌনবা ঐখোয়দা ইথিল পীরি। মহাক্কী লম্বী নিপাল অদুনা ৱাহন্থোক লৈবা পুন্সি অমগীদমক লমজিংনবা লম্বী তাক্লি।
ঐখোয়গী পুন্সিশিংদা ভাগবান বুদ্ধগী অচুম্বা ফিদমশিং ইন্দুনা ঐখোয়না নুংশিন্না হিংমিন্নবা খুন্নাইগী মপাঙ্গল কনখৎহল্লসি অমসুং লৈবাক শেমগৎনবা ৱাশক লৌরসি”।