Prime Minister's Office
PM addresses PM SVANidhi Beneficiaries in Delhi
Distributes loans to 1 lakh street vendors under the scheme
Lays foundation stone for two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4
“PM SVANidhi Yojna has proved to be a lifeline for street vendors”
“Even though the vending carts and shops of street vendors might be small, their dreams are huge”
“PM SVANidhi Yojana has become the support system for lakhs of street vendors families”
“Modi is relentlessly working to improve the lives of the poor and the middle classes. Modi’s thinking is ‘welfare of nation by the welfare of public’”
“Partnership of dreams of common citizens and Modi’s resolve is the guarantee of a bright future”
14 MAR 2024 6:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the beneficiaries of PM SVANidhi scheme at JLN Stadium in Delhi today and distributed loans to 1 lakh street vendors (SVs) including 5,000 SVs from Delhi as part of the scheme. He handed over PM SVANidhi loan cheques to five beneficiaries. The Prime Minister also laid the foundation stone of two additional corridors of Delhi Metro’s Phase 4.
Addressing the gathering, the Prime Minister acknowledged the presence of lakhs of street vendors linked to the event through video conferencing from 100s of cities. Remembering the strength of street vendors during the pandemic, the Prime Minister underlined their importance in everyday life. The Prime Minister said that money has been transferred directly to the account of 1 lakh street vendors all over the country and to top it all, two additional corridors of Delhi Metro: Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha were also launched today.
The Prime Minister acknowledged the lakhs of street vendors in the country who take care of the needs of their families with their hard work and self-respect. PM Modi underlined that even though their vending carts and shops might be small, their dreams are huge. He pointed out that the governments of the past did not take any interest in the welfare of street vendors which led to them facing disrespect and hardships. He observed that their need for funds was fulfilled by high-interest loans while untimely payments caused further disrespect and even higher interest rates. He also noted that they had no access to banks as they did not hold any loan guarantees. In such cases, availing bank loans had become impossible due to no bank accounts and the absence of business records. “Previous governments did not pay any heed to the needs of street vendors, nor did they make any effort to tackle their issues”, PM Modi said.
“This servant of yours has come out of poverty. I have lived in poverty. That is why those who have not been cared for by anyone, they were not only cared for but have been worshiped by Modi”, said the Prime Minister. He further said, those who did not have anything to give guarantee as collateral were assured of Modi’s Guarantee. He also praised the integrity of street vendors. He said that loans worth 10,20 and 50 thousand are being provided to street vendors depending upon their records and use of digital transactions. Up till now, 62 lakh beneficiaries have received assistance worth Rs 11,000 crores. He expressed delight that more than half of the beneficiaries are women.
Recalling the launch of PM SVANidhi Yojna during the covid pandemic, the Prime Minister threw light on a recent study which states that the income of street vendors has grown manifold and the digital records of purchases are also helping them avail benefits from the bank. He also informed that a cashback of Rs 1200 can be redeemed with digital transactions every year.
Highlighting the hardships faced by street vendors in their daily lives, the Prime Minister noted that many of them migrate from villages to cities to make a living. “PM SVANidi not only connects the beneficiaries to banks but also opens the doors to other government benefits”, PM Modi said, giving examples of free ration, free treatment and free gas connections. He also highlighted the transformative approach of One Nation One Ration Card scheme which allows availing free ration from anywhere across the country.
The Prime Minister said that out of 4 crore pucca houses, 1 crore have been allotted to the urban poor. Referring to the massive drive to provide pucca houses in place of jhuggis, the Prime Minister said that 3000 houses have already been completed in Delhi and 3500 houses are about to be completed. He also mentioned the rapid regularization of unauthorized colonies and PM Suryaghar Muft Bijli Yojana with an allocation of Rs 75,000.
“Central Government is working day and night to make the lives of the poor and the middle class easier in Delhi”, PM Modi said. He gave the example of building pucca houses for the middle class as well as the urban poor and informed that a subsidy of Rs 50,000 crores has been handed out for the construction of houses. He mentioned fast-paced work on metro services in dozens of cities and running electric buses to tackle the problems of pollution and traffic congestion. “Delhi Metro Network has expanded two times in the last 10 years”, the Prime Minister said highlighting that Delhi’s metro’s extensive network is among the select few cities in the world. He also mentioned NaMo Bharat rapid rail connectivity for Delhi NCR region. “Central Government is running more than 1000 electric buses in Delhi to curb pollution in the city”, PM Modi added. He also noted that numerous expressways have been built around Delhi to reduce pollution and traffic congestion as he recalled the inauguration of Dwarka Expressway earlier in the week.
Talking about the initiative for promoting sports among the youth, the Prime Minister mentioned Khelo India giving unprecedented opportunities to the youth from ordinary families as accessible facilities are coming and help is being provided for quality training for the athletes.
“Modi is relentlessly working to improve the lives of the poor and the middle classes. Modi’s thinking is ‘welfare of nation by the welfare of public’, eliminating corruption and appeasement from the roots and making India the world’s third-largest economy”, PM Modi emphasized.
The Prime Minister concluded, “Partnership of dreams of common citizens and Modi’s resolve is the guarantee of a bright future”.
Lieutenant Governor of Delhi, Shri Vinay Kumar Saxena, Union Minister for Housing and Urban Affairs, Shri Hardeep Singh Puri and Union Minister of State for Finance, Shri Bhagwat Kishanrao Karad were present on the occasion.
Background
Guided by the Prime Minister’s vision to provide economic support to the marginalized sections, PM SVANidhi was launched on 1st June 2020 amidst the global economic crisis caused by the pandemic. It has proven to be transformative for the marginalized communities of street vendors. Till now, more than 82 lakh loans amounting to over Rs 10,978 crores have been disbursed to more than 62 lakh street vendors across the country. Delhi alone has witnessed the distribution of nearly 2 lakh loans, amounting to Rs. 232 crores. The scheme continues to be a beacon of financial inclusion and holistic welfare for those who have been historically underserved.
During the programme, the Prime Minister also laid the foundation stone for two additional corridors of Delhi Metro: Lajpat Nagar – Saket-G Block and Inderlok – Indraprastha. The combined length of these two corridors will be more than 20 km and will help improve connectivity and further reduce traffic congestion.
The stations on the Lajpat Nagar to Saket G- Block corridor will include Lajpat Nagar, Andrews Ganj, Greater Kailash – 1, Chirag Delhi, Pushpa Bhawan, Saket District Centre, Pushp Vihar, Saket G – Block. The stations on the Inderlok – Indraprastha corridor will include Inderlok, Daya Basti, Sarai Rohilla, Ajmal Khan Park, Nabi Karim, New Delhi, LNJP Hospital, Delhi Gate, Delhi Sachivalaya, Indraprastha.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দিল্লীত পিএম স্বনিধি হিতাধিকাৰীসকলক সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আঁচনিৰ অধীনত ১ লাখ পদপথৰ বিক্ৰেতাক ঋণ বিতৰণ
দিল্লী মেট্ৰ’ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ অতিৰিক্ত দুটা কৰিডৰৰ আধাৰশিলা স্থাপন
“পিএম স্বনিধি যোজনা পদপথৰ বিক্ৰেতাৰ আয়ুসৰেখা হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে”
“পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ ভেণ্ডিং কাৰ্ট আৰু দোকানবোৰ সৰু হ’ব পাৰে যদিও তেওঁলোকৰ সপোনবোৰ বিশাল”
14 MAR 2024 6:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি দিল্লীৰ জেএলএন ষ্টেডিয়ামত পিএম স্বনিধি আঁচনিৰ হিতাধিকাৰীসকলক উদ্দেশ্যি ভাষণ আগবঢ়োৱাৰ লগতে আঁচনিৰ অংশ হিচাপে দিল্লীৰ ৫,০০০ পদপথৰ বিক্ৰেতাক ধৰি ১ লাখ পদপথৰ বিক্ৰেতা (এছভি)ক ঋণ বিতৰণ কৰে। তেওঁ পাঁচজন হিতাধিকাৰীক প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধি ঋণৰ চেক প্ৰদান কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লী মেট্ৰ’ৰ চতুৰ্থ পৰ্যায়ৰ অতিৰিক্ত দুটা কৰিডৰৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰে।
এই উপলক্ষে সভাত আগবঢ়োৱা ভাষণত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১০০খন চহৰৰ পৰা ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে অনুষ্ঠানটোৰ সৈতে জড়িত লাখ লাখ পদপথৰ বিক্ৰেতাৰ অংশগ্ৰহণক স্বীকাৰ কৰে। মহামাৰীৰ সময়ত পদপথৰ বিক্ৰেতাসকলৰ শক্তিক স্মৰণ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৈনন্দিন জীৱনত তেওঁলোকৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সমগ্ৰ দেশতে ১ লাখ পদপথৰ বিক্ৰেতাৰ একাউণ্টলৈ পোনপটীয়াকৈ ধন হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। তদুপৰি, অনুষ্ঠানতে দিল্লী মেট্ৰ’ৰ অতিৰিক্ত দুটা কৰিড’ৰ লাজপট নগৰ– সাকেট-জি ব্লক আৰু ইন্দৰলক– ইন্দ্ৰপ্ৰস্থও মুকলি কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ লাখ লাখ পদপথৰ ব্যৱসায়ীক প্ৰশংসা কৰে যিয়ে নিজৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু আত্মসন্মানেৰে পৰিয়ালৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে তেওঁলোকৰ ভেণ্ডিং কাৰ্ট আৰু দোকান সৰু হ’ব পাৰে যদিও তেওঁলোকৰ সপোন বিশাল বুলি আলোকপাত কৰে। তেওঁ কয় যে পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহে পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ কল্যাণৰ প্ৰতি কোনো আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰা নাছিল যাৰ বাবে তেওঁলোকে অসন্মান আৰু কষ্টৰ সন্মুখীন হৈছিল। তেওঁ লক্ষ্য কৰিছিল যে তেওঁলোকৰ ধনৰ প্ৰয়োজনীয়তা উচ্চ সুতৰ ঋণৰ দ্বাৰা পূৰণ হোৱাৰ বিপৰীতে সময়মতে ধন পৰিশোধ নকৰাৰ ফলত অধিক অসন্মান আৰু অধিক সুতৰ হাৰৰ দুৰ্ভোগ ভুগিবলগীয়া হয়। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে তেওঁলোকৰ হাতত কোনো ধৰণৰ ঋণ গেৰাণ্টি নথকাৰ বাবে তেওঁলোকে বেংকৰ সুবিধাও পোনৱা নাছিল। এনে ক্ষেত্ৰত বেংক একাউণ্ট নথকাৰ বাবে আৰু ব্যৱসায়িক ৰেকৰ্ডৰ অনুপস্থিতিৰ বাবে বেংকৰ ঋণ লাভ কৰাটো অসম্ভৱ হৈ পৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, ‘পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহে পদপথৰ বিক্ৰেতাসকলৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ প্ৰতি কোনো গুৰুত্ব দিয়া নাছিল, তেওঁলোকৰ সমস্যাসমূহ মোকাবিলা কৰাৰ কোনো প্ৰচেষ্টাও কৰা নাছিল।
“আপোনালোকৰ এই সেৱকেও দৰিদ্ৰতাৰ পৰা ওলাই আহিছে। মই দৰিদ্ৰতাৰ মাজত জীৱন কটাইছিলো। সেইবাবেই যিসকলৰ কোনেও যত্ন লোৱা নাই, তেওঁলোকক কেৱল যত্ন লোৱাই নহয়, মোদীয়ে পূজা কৰিও আহিছে”, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ লগতে কয়, যিসকলৰ বন্ধকী হিচাপে গেৰাণ্টি দিবলৈ একো নাছিল তেওঁলোকক মোদীৰ নিশ্চয়তাৰ আশ্বাস দিয়া হৈছিল। তেওঁ পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলৰ সততাৰ প্ৰশংসাও কৰে। তেওঁ কয় যে পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলক তেওঁলোকৰ ৰেকৰ্ড আৰু ডিজিটেল লেনদেনৰ ব্যৱহাৰৰ ওপৰত নিৰ্ভৰ কৰি ১০, ২০ আৰু ৫০ হাজাৰ টকাৰ ঋণ প্ৰদান কৰা হৈছে। এতিয়ালৈকে ৬২লাখ হিতাধিকাৰীয়ে ১১,০০০ কোটি টকাৰ সাহায্য লাভ কৰিছে। ইয়াৰে অধিকাংশ হিতাধিকাৰী মহিলা হোৱাৰ বাবে তেওঁ আনন্দ প্ৰকাশ কৰে।
ক’ভিড মহামাৰীৰ সময়ত পিএম স্বনিধি যোজনা আৰম্ভ হোৱাৰ কথা সোঁৱৰাই প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শেহতীয়াকৈ কৰা এক অধ্যয়নৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে, য’ত উল্লেখ কৰা হৈছে যে পদপথৰ বিক্ৰেতাসকলৰ আয় বহুগুণে বৃদ্ধি পাইছে আৰু ক্ৰয়ৰ ডিজিটেল ৰেকৰ্ডেও তেওঁলোকক বেংকৰ পৰা সুবিধা লাভ কৰাত সহায় কৰিছে। তেওঁ লগতে জনাইছে যে প্ৰতি বছৰে ডিজিটেল লেনদেনৰ জৰিয়তে ১২০০ টকাৰ কেছবেক ৰিডিম কৰিব পৰা যাব।
পদপথৰ ব্যৱসায়ীসকলে দৈনন্দিন জীৱনত সন্মুখীন হোৱা কষ্টৰ ওপৰত আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁলোকৰ বহুতেই জীৱিকা নিৰ্বাহৰ বাবে গাঁৱৰ পৰা চহৰলৈ প্ৰব্ৰজন কৰে। বিনামূলীয়া ৰেচন, বিনামূলীয়া চিকিৎসা আৰু বিনামূলীয়া গেছ সংযোগৰ উদাহৰণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয়, ‘পিএম স্বনিধিয়ে হিতাধিকাৰীসকলক বেংকৰ সৈতে সংযোগ কৰাই নহয় অন্যান্য চৰকাৰী সুবিধাৰ দুৱাৰ মুকলি কৰে। তেওঁ এক দেশ এক ৰেচন কাৰ্ড আঁচনিৰ পৰিৱৰ্তনকামী পদ্ধতিৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰে যিয়ে দেশৰ যিকোনো ঠাইৰ পৰা বিনামূলীয়া ৰেচন লাভ কৰাৰ সুবিধা প্ৰদান কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ৪ কোটি পকী ঘৰৰ ভিতৰত ১ কোটি নগৰীয়া দৰিদ্ৰ লোকক আবণ্টন দিয়া হৈছে। জুপুৰীৰ ঠাইত পকী ঘৰ প্ৰদানৰ বাবে চলোৱা বৃহৎ অভিযানৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দিল্লীত ইতিমধ্যে ৩,০০০ ঘৰ সম্পূৰ্ণ হৈছে আৰু ৩,৫০০ ঘৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পথত। তেওঁ লগতে ৭৫,০০০ টকাৰ আবণ্টনৰে অকৰ্তৃত্বশীল কলনী আৰু পি এম সূৰ্য্য ঘৰ মুফট বিজলী যোজনাৰ দ্ৰুত প্ৰৱৰ্তনৰ কথাও উল্লেখ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় “কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে দিল্লীত দুখীয়া আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ জীৱন সহজ কৰি তুলিবলৈ দিনে নিশাই কাম কৰি আছে”। তেওঁ মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ লগতে চহৰীয়া দৰিদ্ৰ লোকৰ বাবে পকী ঘৰ নিৰ্মাণৰ উদাহৰণ দি ঘৰ নিৰ্মাণৰ বাবে ৫০,০০০ কোটি টকাৰ ৰাজসাহায্য প্ৰদান কৰা হৈছে বুলি অৱগত কৰে। তেওঁ কেইবা ডজন চহৰত মেট্ৰ’ সেৱাৰ ওপৰত দ্ৰুতগতিত চলি থকা কাম আৰু প্ৰদূষণ আৰু যান-জঁটৰ সমস্যাসমূহ মোকাবিলা কৰিবলৈ বৈদ্যুতিক বাছ চলোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰে। দিল্লীৰ মেট্ৰ’ৰ বিস্তৃত নেটৱৰ্ক বিশ্বৰ নিৰ্বাচিত কেইখনমান চহৰৰ ভিতৰত অন্যতম বুলি আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “যোৱা ১০ বছৰত দিল্লী মেট্ৰ’ নেটৱৰ্ক দুবাৰকৈ সম্প্ৰসাৰণ হৈছে”। তেওঁ দিল্লী এনচিআৰ অঞ্চলৰ বাবে নমো ভাৰত দ্ৰুত ৰে’ল সংযোগৰ কথাও উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে লগতে কয়, ‘কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে দিল্লীত ১০০০ৰো অধিক ইলেক্ট্ৰিক বাছ চলাই আছে যাতে মহানগৰীৰ প্ৰদূষণ ৰোধ কৰিব পৰা যায়। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে দিল্লীৰ চাৰিওফালে প্ৰদূষণ আৰু যান-জঁট হ্ৰাস কৰাৰ বাবে অসংখ্য এক্সপ্ৰেছৱে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ সপ্তাহটোৰ আৰম্ভণিতে দ্বাৰকা এক্সপ্ৰেছৱে উদ্বোধনৰ কথা স্মৰণ কৰে।
যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত ক্ৰীড়াৰ প্ৰসাৰৰ বাবে লোৱা পদক্ষেপৰ বিষয়ে কোৱাৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে খেলো ইণ্ডিয়াই সাধাৰণ পৰিয়ালৰ যুৱক-যুৱতীসকলক অভূতপূৰ্ব সুযোগ দিয়াৰ কথা উল্লেখ কৰে কাৰণ সুলভ সুবিধা আহি আছে আৰু খেলুৱৈসকলৰ বাবে গুণগত প্ৰশিক্ষণৰ বাবে সহায় আগবঢ়োৱা হৈছে।
‘মোদীয়ে দৰিদ্ৰ আৰু মধ্যবিত্ত শ্ৰেণীৰ জীৱন উন্নত কৰাৰ বাবে অদম্যভাৱে কাম কৰি আছে। মোদীৰ চিন্তাধাৰা হৈছে ‘জনসাধাৰণৰ কল্যাণেৰে দেশৰ কল্যাণ সাধন কৰা’, দুৰ্নীতি আৰু তুষ্টিকৰণ পুলিয়ে-পোখাই নিৰ্মূল কৰি ভাৰতক বিশ্বৰ তৃতীয় বৃহত্তম অৰ্থনীতি হিচাপে গঢ়ি তোলা”।
ভাষণৰ সামৰণিত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “সাধাৰণ নাগৰিকৰ সপোন আৰু মোদীৰ সংকল্পৰ অংশীদাৰিত্বই উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ নিশ্চয়তা”।
এই উপলক্ষে অনুষ্ঠানত দিল্লীৰ উপ-ৰাজ্যপাল শ্ৰী বিনয় কুমাৰ ছাক্সেনা, কেন্দ্ৰীয় গৃহ নিৰ্মাণ আৰু নগৰ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী হৰদীপ সিং পুৰী আৰু কেন্দ্ৰীয় বিত্ত বিভাগৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী ভাগৱত কিষানৰাও কাৰাদ উপস্থিত থাকে।
পটভূমিঃ
সমাজৰ প্ৰান্তীয় শ্ৰেণীক অৰ্থনৈতিক সহায় আগবঢ়োৱাৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ দ্বাৰা পৰিচালিত হৈ মহামাৰীৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা বিশ্ব অৰ্থনৈতিক সংকটৰ মাজতে ১ জুন, ২০২০ত প্ৰধানমন্ত্ৰী স্বনিধি আঁচনিৰ শুভাৰম্ভ কৰা হয়। পদপথৰ বিক্ৰেতাৰ প্ৰান্তীয় সম্প্ৰদায়ৰ বাবে ই পৰিৱৰ্তনকামী হিচাপে প্ৰমাণিত হৈছে। এতিয়ালৈকে সমগ্ৰ দেশৰ ৬২ লাখৰো অধিক ৰাজপথৰ ব্যৱসায়ীক ৮২ লাখতকৈ অধিক ঋণ প্ৰদান কৰা হৈছে, যাৰ পৰিমাণ ১০,৯৭৮ কোটিতকৈ অধিক৷ কেৱল দিল্লীত প্ৰায় ২ লাখ ঋণ বিতৰণ কৰা হৈছে, যাৰ পৰিমাণ ২৩২ কোটি টকা। ঐতিহাসিকভাৱে কম সেৱা লাভ কৰাসকলৰ বাবে এই আঁচনিখন আৰ্থিক অন্তৰ্ভুক্তি আৰু সামগ্ৰিক কল্যাণৰ আশাৰ কিৰণ হৈ আহিছে৷
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দিল্লী মেট্ৰ’ৰ অতিৰিক্ত দুটা কৰিড’ৰ লাজপট নগৰ–সাকেট-জি ব্লক আৰু ইন্দৰলক–ইন্দ্ৰপ্ৰস্থৰো আধাৰশিলা স্থাপন কৰে।এই কৰিডৰসমূহ একেলগে ২০ কিলোমিটাৰতকৈ অধিক দৈৰ্ঘ্যৰ হ’ব আৰু ই সংযোগ উন্নত কৰাত সহায় কৰিব আৰু যান-জঁট আৰু অধিক হ্ৰাস কৰিব।
লাজপাট নগৰৰ পৰা সাকেট জি-ব্লক কৰিডৰৰ ষ্টেচনসমূহৰ ভিতৰত লাজপট নগৰ, এন্দ্ৰিউজ গঞ্জ, বৃহত্তৰ কৈলাশ–১, চিৰাগ দিল্লী, পুষ্পা ভৱন, সাকেট জিলা কেন্দ্ৰ, পুষ্প বিহাৰ, সাকেট জি–ব্লক থাকিব৷ ইন্দৰলক–ইন্দ্ৰপ্ৰস্থ কৰিডৰত থকা ষ্টেচনসমূহৰ ভিতৰত ইন্দৰলক, দয়া বস্তি, চৰাই ৰোহিল্লা, আজমল খান পাৰ্ক, নবী কৰিম, নতুন দিল্লী, এল এন জে পি হাস্পতাল, দিল্লী গেট, দিল্লী সচিববালয় আৰু ইন্দ্ৰপ্ৰস্থ থাকিব।