Prime Minister's Office
PM to participate in a programme marking nationwide outreach for credit support to disadvantaged sections on 13th March
PM to launch Pradhan Mantri Samajik Utthan evam Rozgar Adharit Jankalyan (PM-SURAJ) portal and sanction credit support to 1 lakh entrepreneurs of disadvantaged sections
PM to also distribute Ayushman Health Cards and PPE kits to Safai Mitras under NAMASTE scheme
More than 3 lakh beneficiaries of various government schemes from disadvantaged groups to participate from over 500 districts in the programme
12 MAR 2024 6:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will participate in a programme marking nationwide outreach for credit support to disadvantaged sections on 13th March, 2024 at 4 PM via video conferencing. Prime Minister will launch Pradhan Mantri Samajik Utthan evam Rozgar Adharit Jankalyan (PM-SURAJ) national portal and sanction credit support to one lakh entrepreneurs of disadvantaged sections of the country. Additionally, the Prime Minister will interact with beneficiaries of various government schemes from disadvantaged groups, including Scheduled Castes, Backward Classes, and sanitation workers. He will also address the gathering on this occasion.
PM-SURAJ national portal for credit support to disadvantaged sections embodies Prime Minister’s commitment to prioritise the underprivileged (vanchiton ko variyata). It is a transformative initiative, aimed at uplifting the most marginalised segments of society. The credit support will be provided to the eligible persons across the country, facilitated through banks, NBFC-MFIs, and other organisations.
During the programme, Prime Minister will also distribute Ayushman Health Cards and PPE kits to Safai Mitras (Sewer and Septic tank workers) under the National Action for Mechanised Sanitation Ecosystem (NAMASTE). This initiative represents yet another step towards safeguarding the health and safety of frontline workers who serve in challenging conditions.
The programme will witness participation of about 3 lakh beneficiaries of various government schemes from disadvantaged groups, who will join the programme from over 500 districts across the country.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মার্চ ১৩দা পাংথোক্কদবা লৈবাক শীনবা থুংবগী তোল্লবা কাংলুপশিংদা শেন্থং য়েন্থোকপগী থৌরম শরুক য়াগনি
প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী সমাজিক উৎথান ইভম রোজগর অধারিত জনকলয়ান(পি.এম-সুরজ) পোর্তেল হৌদোক্কনি অমসুং খুদোংচাদ্রবা কাংলুশিংগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র লাখ ১দা শেন্থং য়েন্থোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা নমাস্তে স্কিমগী মখাদা সাফাই মিত্রশিংদা অয়ুস্মান হেল্থ কার্দশিং অমসুং পি.পি.ই কিতশিং য়েন্থোক্কনি
জিলা ৫০০ হেনবগী খুদোংচাদ্রবা কাংলুপশিংদগী তোঙান-তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী বেনিফিসরি লাখ ৩ হেন্না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি
12 MAR 2024 6:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী মার্চ ১৩, ২০২৪গী নুংথিল পুং ৪ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা লৈবাক শীনবা থুংবগী তোল্লবা কাংলুপশিংদা শেন্থং য়েন্থোকপগী থৌরম শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা প্রধান মন্ত্রী সমাজিক উৎথান ইভম রোজগর অধারিত জনকলয়ান(পি.এম-সুরজ) পোর্তেল হৌদোক্কনি অমসুং খুদোংচাদ্রবা কাংলুশিংগী ওন্ত্রেপ্রেনিউয়র লাখ ১দা শেন্থং য়েন্থোক্কনি। মসিগী মথক্তা, সেদুল কাস্তশিং, বেকৱার্দ ক্লাসশিং অমসুং সেনিতেসন ৱার্করশিং য়াওনা খুদোংচাদ্রবা কাংলুপশিংদগী তোঙান-তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী বেনিফিসরিশিংগা প্রধান মন্ত্রীগা ৱারি শানগনি।
তোল্লবা কাংলুপশিংদা শেন্থং পীনবা শেমগৎপা প্রধান মন্ত্রী সমাজিক উৎথান ইভম রোজগর অধারিত জনকলয়ান(পি.এম-সুরজ) পোর্তেলনা তোল্লবশিংদা মতেং পাংবা হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম থবক ওইনা পাংথোক্কনি। মসি খুন্নাইগী খ্বাইদগী শোৎথরবা কাংলুপশিংগী ফিবম ফগৎনবা পান্দম থম্লিবা অওনবা থবক অমনি। লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা খুদোংচাবা ফংবা য়ারবা মীওইশিংদা বেঙ্কশিং, এন.বি.এফ.সি-এম.এফ.আইশিং অমসুং অতোপ্পা লুপশিংগী খুৎথাংদা শেন্থং পীগনি।
থৌরম অদুদা, প্রধান মন্ত্রীনা নেসনেল এক্সন ফোর মেকানাইজ সেনিতেসন ইকোসিস্তেম(নমাস্তে)গী মখাদা সাফাই মিত্রশিংদা অয়ুস্মান হেল্থ কার্দশিং অমসুং পি.পি.ই কিতশিং য়েন্থোক্কনি। মসি খুদোংচাদবা ফিবমশিংদা মাঙজিল থানা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী হকশেলগী ফিবম ফগৎহন্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা অতোপ্পা খোঙথাং অমনি।
জিলা ৫০০ হেনবগী খুদোংচাদ্রবা কাংলুপশিংদগী তোঙান-তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী বেনিফিসরি লাখ ৩ হেন্না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি