HtmlSanitizer+SanitizeResult
Ministry of Finance
₹1,68,337 crore gross GST revenue collected during February 2024; records Year-on-Year (Y-o-Y) growth of 12.5%
Average monthly gross collection for FY2023-24 is ₹1.67 lakh crore, exceeding ₹1.5 lakh crore for FY2022-23
Gross GST collection reaches ₹18.40 lakh crore for FY2023-24, grows 11.7% Y-o-Y
Net revenue at ₹1.51 lakh crore is up 13.6% for the month and up by 13% for the year at ₹16.36 lakh crore
01 MAR 2024 4:26PM by PIB Delhi
Gross Goods and Services Tax (GST) revenue collected for February 2024 is ₹1,68,337 crore, marking a robust 12.5% increase compared to that in the same month in 2023. This growth was driven by a 13.9% rise in GST from domestic transactions and 8.5% increase in GST from import of goods. GST revenue net of refunds for February 2024 is ₹1.51 lakh crore which is a growth of 13.6% over that for the same period last year.
Strong Consistent Performance in FY 2023-24: As of February 2024, the total gross GST collection for the current fiscal year stands at ₹18.40 lakh crore, which is 11.7% higher than the collection for the same period in FY 2022-23. The average monthly gross collection for FY 2023-24 is ₹1.67 lakh crore, exceeding the ₹1.5 lakh crore collected in the previous year's corresponding period. GST revenue net of refunds as of February 2024 for the current fiscal year is ₹16.36 lakh crore which is a growth of 13.0% over that for the same period last year. Overall, the GST revenue figures demonstrate continued growth momentum and positive performance.
Breakdown of February 2024 Collections:
• Central Goods and Services Tax (CGST): ₹31,785 crore
• State Goods and Services Tax (SGST): ₹39,615 crore
• Integrated Goods and Services Tax (IGST): ₹84,098 crore, including ₹38,593 crore collected on imported goods
• Cess: ₹12,839 crore, including ₹984 crore collected on imported goods
Inter-Governmental Settlement: The central government settled ₹41,856 crore to CGST and ₹35,953 crore to SGST from the IGST collected. This translates to a total revenue of ₹73,641 crore for CGST and ₹75,569 crore for SGST after regular settlement.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. Table-1 shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of February, 2024 as compared to February, 2023. Table-2 shows the state-wise figures of post settlement GST revenue of each State till the month of February, 2024.
Chart: Trends in GST Collection
Table 1: State-wise growth of GST Revenues during February, 2024[1]
State/UT
Feb-23
Feb-24
Growth (%)
Jammu and Kashmir
434
532
23%
Himachal Pradesh
691
746
8%
Punjab
1,651
1,955
18%
Chandigarh
188
211
12%
Uttarakhand
1,405
1,525
9%
Haryana
7,310
8,269
13%
Delhi
4,769
5,544
16%
Rajasthan
3,941
4,211
7%
Uttar Pradesh
7,431
8,054
8%
Bihar
1,499
1,491
-1%
Sikkim
265
299
13%
Arunachal Pradesh
78
101
29%
Nagaland
54
51
-5%
Manipur
64
56
-13%
Mizoram
58
49
-14%
Tripura
79
85
8%
Meghalaya
189
193
2%
Assam
1,111
1,390
25%
West Bengal
4,955
5,357
8%
Jharkhand
2,962
2,933
-1%
Odisha
4,519
5,136
14%
Chhattisgarh
3,009
3,124
4%
Madhya Pradesh
3,235
3,572
10%
Gujarat
9,574
11,029
15%
Dadra and Nagar Haveli and Daman & Diu
283
355
25%
Maharashtra
22,349
27,065
21%
Karnataka
10,809
12,815
19%
Goa
493
581
18%
Lakshadweep
3
2
-36%
Kerala
2,326
2,688
16%
Tamil Nadu
8,774
9,713
11%
Puducherry
188
231
23%
Andaman and Nicobar Islands
31
39
28%
Telangana
4,424
5,211
18%
Andhra Pradesh
3,557
3,678
3%
Ladakh
24
35
43%
Other Territory
211
204
-3%
Center Jurisdiction
154
232
51%
Grand Total
1,13,096
1,28,760
14%
Table-2: SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs
April-February (Rs. in crore)
Pre-Settlement SGST
Post-Settlement SGST[2]
State/UT
2022-23
2023-24
Growth
2022-23
2023-24
Growth
Jammu and Kashmir
2,133
2,680
26%
6,672
7,415
11%
Himachal Pradesh
2,150
2,371
10%
5,133
5,138
0%
Punjab
7,023
7,689
9%
17,810
20,240
14%
Chandigarh
577
626
9%
1,963
2,117
8%
Uttarakhand
4,365
4,934
13%
6,997
7,708
10%
Haryana
16,547
18,568
12%
28,469
31,975
12%
Delhi
12,504
14,235
14%
26,097
29,187
12%
Rajasthan
14,227
15,762
11%
32,008
35,505
11%
Uttar Pradesh
24,900
29,560
19%
60,572
69,782
15%
Bihar
6,678
7,478
12%
21,319
24,231
14%
Sikkim
274
387
42%
773
877
13%
Arunachal Pradesh
422
548
30%
1,451
1,721
19%
Nagaland
203
270
33%
884
955
8%
Manipur
288
310
8%
1,318
1,011
-23%
Mizoram
189
245
29%
798
879
10%
Tripura
390
455
17%
1,348
1,435
6%
Meghalaya
435
550
26%
1,370
1,557
14%
Assam
4,694
5,413
15%
11,524
13,347
16%
West Bengal
19,626
21,407
9%
35,884
38,335
7%
Jharkhand
7,034
7,967
13%
10,359
11,220
8%
Odisha
12,779
14,796
16%
17,636
22,636
28%
Chhattisgarh
6,765
7,417
10%
10,320
12,450
21%
Madhya Pradesh
9,893
11,865
20%
25,483
30,386
19%
Gujarat
34,364
38,465
12%
52,751
58,317
11%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
581
599
3%
1,093
1,006
-8%
Maharashtra
77,909
91,584
18%
1,18,392
1,34,593
14%
Karnataka
32,302
37,305
15%
60,218
68,428
14%
Goa
1,830
2,137
17%
3,270
3,752
15%
Lakshadweep
9
18
107%
37
79
114%
Kerala
11,247
12,809
14%
26,851
28,358
6%
Tamil Nadu
32,929
37,024
12%
53,091
58,904
11%
Puducherry
426
467
10%
1,069
1,255
17%
Andaman and Nicobar Islands
165
191
16%
445
487
9%
Telangana
15,294
18,175
19%
34,686
36,949
7%
Andhra Pradesh
11,462
12,695
11%
26,121
28,873
11%
Ladakh
160
230
44%
494
620
25%
Other Territory
165
218
32%
542
1,043
93%
Grand Total
3,72,937
4,27,449
15%
7,05,246
7,92,773
12%

শেল-থুম মন্ত্রালয়
2024গী ফেব্রুৱারী মনুংদা অপুনবা GST রিভেন্যু লুপা করোর 1,68,337 খোমগৎখি; ইয়ার-ওন-ইয়ার (Y-o-Y)দা 12.5% গ্রোথ রেকোর্দ তৌখি
শেনবা চহি 2023-24গীদমক চাংচৎতা থাগী ওইবা অপুনবা কলেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 1.67নি, মদু শেনবা চহি 2022-23দগী লুপা করোর লাখ 1.5 হেনলে
শেনবা চহি 2023-24গীদমক অপুনবা GST কলেক্সন লুপা করোর লাখ 18.40 য়ৌখি, Y-o-Y 11.7% হেনগৎলি
নেত রেভেন্যু লুপা করোর লাখ 1.51 ওইদুনা থাগী ওইনা 13.6% হেনগৎলে অমসুং চহিগী ওইনা লুপা করোর লাখ 16.36 ওইদুনা 13% হেনগৎলে
01 MAR 2024 4:26PM by PIB Imphal
2024গী ফেব্রুৱারীগীদমক খোমগৎখিবা গ্রোস গুদস এন্দ সর্বিসেস তেক্স (GST) অসি লুপা করোর 1,68,337 ওইদুনা 2023গী থা অসিমক্তদা খোমগৎখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চাউনা 12.5% হেনগৎলে। হেনগৎলক্লিবা অসি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী GSTদা 13.9% হেনগৎপা অমসুং গুদস ইমপোর্তদগী GSTদা 8.5% হেনগৎপনা ওইহনবনি। 2024গী ফেব্রুৱারীগীদমক GST রেভেন্যু ওফ রিফন্দ অসি লুপা করোর লাখ 1.51 ওইদুনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 13.6% হেনগৎলে।
শেনবা চহি 2023-24দা অচেৎপা পর্ফোমেন্স মখাতানা চত্থরি: 2024গী ফেব্রুৱারী ফাওবদা, করেন্ত ফিস্কেল ইয়ারগীদমক অপুনবা গ্রোস GST কলেক্সন লুপা করোর লাখ 18.40 ওইখি মদু শেনবা চহি 2022-23গী চপ মান্নবা মতমদগীদমক কলেক্সনদগী 11.7% হেনলে। শেনবা চহি 2023-24গীদমক চাংচৎতা থাগী ওইবা অপুনবা কলেক্সন অসি লুপা করোর লাখ 1.67নি, মদু মমাং চহিগী মান্নবা মতমদগী লুপা করোর লাখ 1.5 হেনলে। করেন্ত ফিস্কেল ইয়ারগীদমক 2024গী ফেব্রুৱারী ফাওবদা GST রেভেন্যু ওফ রিফন্দ অসি লুপা করোর লাখ 16.36 ওইদুনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী 13.0% হেনগৎলে। অপুনবা ওইনা GST রেভেন্যু ফিগরনা মখা তানা গ্রোথ হেনগৎপা অমসুং পোজিতিব পর্ফোমেন্স উৎলি।
ফেব্রুৱারী 2024 কলেক্সনগী ব্রেকদাউন:
• সেন্ত্রেল গুদস এন্দ সর্বিসেস তেক্স (CGST): 31,785 করোর
• স্তেত গুদস এন্দ সর্বিসেস তেক্স (SGST): 39,615 করোর
• ইন্তেগ্রেতেদ গুদস এন্দ সর্বিসেস তেক্স (IGST): 84,098 করোর, ইমপোর্ত তৌরকপা গুদসতা খোমগৎপা 38,593 করোর য়াওনা
• সেস: 12,839 করোর, ইমপোর্ত তৌরকপা গুদসতা খোমগৎপা 984 করোর য়াওনা
ইন্তর-গবর্নমেন্তেল সেত্তলমেন্ত: কেন্দ্র সরকারনা IGSTদগী CGST দা লুপা করোর 41,856 অদুগা SGST দা লুপা করোর 35,953 সেত্তল তৌখ্রে‍। মসিনা রেগুলর সেত্তলমেন্ত তৌখ্রবা মতুং CGSTগীদমক লুপা করোর 73,641 অমসুং SGSTগীদমক লুপা করোর 75,569গী অপুনবা রেভেন্যু অমদা ত্রান্সলেত তৌরি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা GST রিভেন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল-1না ফেব্রুৱারী, 2023গা চাংদম্নবদা ফেব্রুৱারী, 2024 থা মনুংদা রাজ্য খুদিংদা খোমজিনখিবা GSTগী রাজ্য রাজ্যগী ওইবা ফিগরশিং উৎলি। তেবল-2না ফেব্রুৱারী, 2024 থা ফাওবগী রাজ্য খুদিংগী GST রিভেন্যু সেত্তল তৌরবা মতুংগী রাজ্য রাজ্যগী ওইবা ফিগরশিং উৎলি।
চার্ত: GST কলেক্সনদা ত্রেন্দস
তেবল 1: ফেব্রুৱারী, 2024 মনুংদা GST রেভেন্যুগী রাজ্য রাজ্যগী ওইবা গ্রোথ[1]
রাজ্য/য়ু.তি.
ফেব্রুৱারী-23
ফেব্রুৱারী-24
গ্রোথ (%)
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
434
532
23%
হিমাচল প্রদেশ
691
746
8%
পঞ্জাব
1,651
1,955
18%
চান্দিগর
188
211
12%
উত্তরাখন্দ
1,405
1,525
9%
হরিয়ানা
7,310
8,269
13%
দিল্লী
4,769
5,544
16%
রাজস্থান
3,941
4,211
7%
উত্তর প্রদেশ
7,431
8,054
8%
বিহার
1,499
1,491
-1%
সিক্কিম
265
299
13%
অরুনাচল প্রদেশ
78
101
29%
নগালেন্দ
54
51
-5%
মনিপুর
64
56
-13%
মিজোরাম
58
49
-14%
ত্রিপুরা
79
85
8%
মেঘলায়া
189
193
2%
অসাম
1,111
1,390
25%
ৱেস্ত বেঙ্গল
4,955
5,357
8%
ঝার্খন্দ
2,962
2,933
-1%
ওরিশা
4,519
5,136
14%
ছত্তিশগর
3,009
3,124
4%
মধ্য প্রদেশ
3,235
3,572
10%
গুজরাত
9,574
11,029
15%
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলী অমসুং দামন & দিউ
283
355
25%
মহারাস্ত্র
22,349
27,065
21%
কর্নাতকা
10,809
12,815
19%
গৱা
493
581
18%
লক্ষদ্বীপ
3
2
-36%
কেরলা
2,326
2,688
16%
তমিল নাদু
8,774
9,713
11%
পুদুচেরী
188
231
23%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
31
39
28%
তেলঙ্গনা
4,424
5,211
18%
আন্ধ্র প্রদেশ
3,557
3,678
3%
লদাখ
24
35
43%
অতোপ্পা তেরিোরী
211
204
-3%
সেন্তর জুরিদিক্সন
154
232
51%
অপুনবা
1,13,096
1,28,760
14%
তেবল-2: রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা সেত্তল তৌবা IGSTগী SGST & SGST শরুক
এপ্রিল-ফেব্রুৱারী (লুপা করোরদা)
প্রি-সেত্তলমেন্ত SGST
পোস্ত-সেত্তলমেন্ত SGST[2]
রাজ্য/য়ু.তি.
2022-23
2023-24
গ্রোথ
2022-23
2023-24
গ্রোথ
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
2,133
2,680
26%
6,672
7,415
11%
হিমাচল প্রদেশ
2,150
2,371
10%
5,133
5,138
0%
পঞ্জাব
7,023
7,689
9%
17,810
20,240
14%
চান্দিগর
577
626
9%
1,963
2,117
8%
উত্তরাখন্দ
4,365
4,934
13%
6,997
7,708
10%
হরিয়ানা
16,547
18,568
12%
28,469
31,975
12%
দিল্লী
12,504
14,235
14%
26,097
29,187
12%
রাজস্থান
14,227
15,762
11%
32,008
35,505
11%
উত্তর প্রদেশ
24,900
29,560
19%
60,572
69,782
15%
বিহার
6,678
7,478
12%
21,319
24,231
14%
সিক্কিম
274
387
42%
773
877
13%
অরুনাচল প্রদেশ
422
548
30%
1,451
1,721
19%
নগালেন্দ
203
270
33%
884
955
8%
মনিপুর
288
310
8%
1,318
1,011
-23%
মিজোরাম
189
245
29%
798
879
10%
ত্রিপুরা
390
455
17%
1,348
1,435
6%
মেঘলায়া
435
550
26%
1,370
1,557
14%
অসাম
4,694
5,413
15%
11,524
13,347
16%
ৱেস্ত বেঙ্গল
19,626
21,407
9%
35,884
38,335
7%
ঝার্খন্দ
7,034
7,967
13%
10,359
11,220
8%
ওরিশা
12,779
14,796
16%
17,636
22,636
28%
ছত্তিশগর
6,765
7,417
10%
10,320
12,450
21%
মধ্য প্রদেশ
9,893
11,865
20%
25,483
30,386
19%
গুজরাত
34,364
38,465
12%
52,751
58,317
11%
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলী অমসুং দামন অমসুং দিউ
581
599
3%
1,093
1,006
-8%
মহারাস্ত্র
77,909
91,584
18%
1,18,392
1,34,593
14%
কর্নাতকা
32,302
37,305
15%
60,218
68,428
14%
গৱা
1,830
2,137
17%
3,270
3,752
15%
লক্ষদ্বীপ
9
18
107%
37
79
114%
কেরলা
11,247
12,809
14%
26,851
28,358
6%
তমিল নাদু
32,929
37,024
12%
53,091
58,904
11%
পুদুচেরী
426
467
10%
1,069
1,255
17%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
165
191
16%
445
487
9%
তেলঙ্গনা
15,294
18,175
19%
34,686
36,949
7%
আন্ধ্র প্রদেশ
11,462
12,695
11%
26,121
28,873
11%
লদাখ
160
230
44%
494
620
25%
অতোপ্পা তেরিতোরী
165
218
32%
542
1,043
93%
অপুনবা
3,72,937
4,27,449
15%
7,05,246
7,92,773
12%