Ministry of Development of North-East Region
North Eastern Development Finance Corporation Ltd sanctions ₹766.47 crores and disburses ₹547.11 crores for 5338 project in NE Region
NEDFi assists grass-root small borrowers in unserved and underserved areas of the NE Region through “NEDFi Micro Finance Scheme”
“NEDFi Micro-Lending Scheme” provides financial assistance directly to Micro Entrepreneurs, through Business Correspondents for income generating activities in farm and non-farm sectors
NEDFi in collaboration with the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) set up the “North East Venture Fund” to encourage start-up ventures in the Region
01 JAN 2024 3:46PM by PIB Delhi
North Eastern Development Finance Corporation Ltd (NEDFi) plays an important role in facilitating setting up of new industrial and service sector projects in the NE Region. The Corporation assisted around 5,338 projects, with total sanctions & disbursements of ₹766.47 crore and ₹547.11 crore respectively, in diverse sectors - education & training food processing, handlooms & handicrafts, healthcare, hotels & tourism, microfinance etc. between 1st January, 2023 - 30th November, 2023.
State-wise sanctions & disbursements during the period 01.01.2023 to 30.11.2023
(₹ in crore)
Particulars
Arunachal Pradesh
Assam
Manipur
Meghalaya
Mizoram
Nagaland
Sikkim
Tripura
Total
Sanction
14.37
500.05
46.75
95.34
43.65
24.88
19.52
21.92
766.47
Disbursement
14.46
353.25
29.33
55.69
31.07
18.69
20.25
24.38
547.11
For development of the Micro and Small Enterprises (MSE) sector, the Corporation has taken initiative to identify and nurture potential first generation local entrepreneurs and provide finance on easy terms to help them set up viable industrial projects. The credit schemes of the Corporation under micro & small enterprises sector are extended at concessional rate of interest. Besides, NEDFi undertakes initiatives/ activities towards promotion and development of MSME and Microfinance sectors in the region.
Eco Heritage Villa2
Eco Heritage Villa is a homestay guest house located at Imphal, Manipur. NEDFi sanctioned ₹10.00 lakh under North East Entrepreneurs Development Scheme (NEEDS) for its expansion.
Shalom Bible House is a gospel store located at Kohima, Nagaland. NEDFi sanctioned ₹5.00 lakh under Women Enterprise Development Scheme (WEDS) for its expansion.
To assist the grass-root small borrowers in unserved and underserved areas of the Region - “NEDFi Micro Finance Scheme” for wholesale micro-credit to Micro Finance Institutions (MFIs) for on-lending to low-income individuals ; and “NEDFi Micro-Lending Scheme” to provide financial assistance directly to Micro Entrepreneurs, through Business Correspondents – were launched, for income generating activities in farm and non-farm sectors. During the period referred, the financial assistance of ₹40.84 crore and ₹1031.49 crore cumulatively was extended under the NMFS; while assistance of ₹52.60 crore was extended to 4265 borrowers under the NMLS. These have enabled improved economic status for more than nine lakh beneficiaries, more than 90% of whom are women.
radha
Ms. Waikhom Radharani Devi, from Thoubal district, Manipur, availed micro credit loan from YVU Financial Services Pvt. Ltd. (an assisted MFI of NEDFi) for running her cloth-selling venture.
Ms. Khushbu Pradhan, from Namchi, South Sikkim, availed micro credit loan from UNACCO Financial Services Pvt. Ltd. (an assisted MFI of NEDFi) for running her grocery shop.
NEDFi in collaboration with the Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) has set up the North East Venture Fund (NEVF), a dedicated venture capital fund, to encourage start-up ventures in the Region. The capital commitment to the fund is ₹100 crore (MDoNER ₹45.00 crore, NEDFi ₹30.00 crore & SIDBI ₹25.00 crore). The fund generated a lot of enthusiasm among the start-ups from the region. As on 30 November 2023, a total of 67 projects were given investment commitments of ₹98.18 crore.
Zerund Manufacturing Pvt Ltd, located in Azara, Guwahati, is a plastic embedded lightweight brick manufacturing and sales company.
My3dMeta Private Limited designs, creates, delivers, and markets all visually appealing products.
Green Biotech Eco-Solutions Private Limited, located at Imphal, Manipur, is the 1st biofertilizer, biopesticides, probiotics for livestock and aquaculture inputs research-based farming input biotech manufacturer and marketing enterprise.
North Eastern Development Finance Corporation Ltd (NEDFi) is a Public Limited Company registered under the Companies Act 1956 on 9th August, 1995. NFDFi provides financial assistance to micro,small, medium and large enterprises for setting up industrial, infrastructure and agri-allied projects in the North Eastern Region and also microfinance through MFI/NGOS. Besides financing the corporation offers Consultancy & Advisory services to the State Governments, Private Sectors and other Agencies.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
নোর্থ ইস্তর্ন দেবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদনা এন.ই. রিজনদা প্রোজেক্ত ৫৩৩৮ গীদমক লুপা করোর ৭৬৬.৪৭ সেঙ্কসন তৌখ্রে অমসুং লুপা করোর ৫৪৭.১১ দিসবর্স তৌখ্রে
নেদফিনা “নেদফি মাইক্রো ফাইনান্স স্কিম”গী খুত্থাংদা এন.ই. রিজনগী অনসর্ব অমসুং অন্দরসর্ব এরিয়াশিংদা গ্রাস-রুত স্মোল বোরোৱরশিং মতেং পাংলি
“নেদফি মাইক্রো-লেন্দিং স্কিম”না ফার্ম অমসুং নন-ফার্ম সেক্তরশিংদা ইনকম জেনরেত তৌবগী এক্তিবিতীশিংগীদমক বিজিনেস কোরেস্পোন্দেন্তশিংগী খুত্থাংদা মাইক্রো ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংদা দাইরেক্ত ওইনা শেলগী তেংবাং ফংহল্লি
নেদফিনা মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.দোনর)গা খুৎশম্নদুনা রিজন অসিদা স্তার্ত-অপ ভেঞ্চরশিং থৌগৎনবা “নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ” লিংখৎলে
01 JAN 2024 3:46PM by PIB Imphal
নোর্থ ইস্তর্ন দেবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নেদফি)না এন.ই. রিজনদা অনৌবা ইন্দস্ত্রীয়েল অমসুং সর্বিস সেক্তর প্রোজেক্তশিং লিংখৎপা লাইথোকহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি। কোর্পোরেসন অসিনা ২০২৩গী জনুৱারী ১দগী ২০২৩গী নবেম্বর ৩০ ফাওবগী মরক্তা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিং – এজুকেসন অমসুং ত্রেনিং ফুদ প্রোসেসিং, হেন্দলুম অমসুং হেন্দিক্রাফ, হেল্থকেয়র, হোতেল অমসুং তুরিজম, মাইক্রোফাইনান্স অসিনচিংবদা মথংশিৎনা অপুনবা লুপা করোর ৭৬৬.৪৭ অমসুং লুপা করোর ৫৪৭.১১গী সেঙ্কসনশিং অমসুং দিসবর্সমেন্তশিংগা লোয়ননা চাউরাক্না প্রোজেক্ত ৫৩৩৮ মতেং পাংখ্রে।
০১.০১.২০২৩ দগী ৩০.১১.২০২৩ ফাওবগী মতম মনুংদা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা সেঙ্কসনশিং অমসুং দিসবর্সমেন্তশিং
( করোরদা)
পার্তিকুলরশিং
অরুনাচল প্রদেশ
অসাম
মনিপুর
মেঘলায়া
মিজোরাম
নগালেন্দ
সিক্কিম
ত্রিপুরা
অপুনবা
সেঙ্কসন
14.37
500.05
46.75
95.34
43.65
24.88
19.52
21.92
766.47
দিসবর্সমেন্ত
14.46
353.25
29.33
55.69
31.07
18.69
20.25
24.38
547.11
মাইক্রো অমসুং স্মোল ওন্ত্রপ্রাইজেস (এম.এস.ই.) সেক্তর দেবেলপ তৌনবগীদমক, কোর্পোরেসন্না পোতেন্সিয়েল ফার্সত জেনরেসন লোকেল এন্ত্রেপ্রিন্যুরশিং মশক খংদোক্নবা অমসুং য়োকখৎনবা অমদি মখোয়বু মায় পাক্না তৌবা ঙম্বা ইন্দস্ত্রীয়েল প্রোজেক্তশিং লিংখৎপদা মতেং পাংনবগীদমক অরাইবা তর্মশিংদা শেল ফংহন্নবা খোংথাংশিং লৌখৎলি। মাইক্রো অমসুং স্মোল ওন্ত্রপ্রাইজেস সেক্তরগী মখাদা কোর্পোরেসনগী ক্রিদিৎ স্কিমশিং ইন্তরেস্তকী কন্সেস্নেল রেৎতা ফংহল্লি। মসিদসু নত্তনা নেদফিনা রিজন অসিদা এম.এস.এম.ই. অমসুং মাইক্রোফাইনান্স সেক্তরশিংগী প্রমোসন অমসুং দেবেলপমেন্তকী মায়কৈদা ইনিসিয়েতিবশিং/ এক্তিবিতীশিং পায়খৎলি।
Eco Heritage Villa2
ইকো হেরিতেজ ভিল্লা অসি মনিপুরগী ইম্ফালদা লৈবা হোমস্তে গেস্ত হাউস অমনি। নেদফিনা মসিগী এক্সপান্সনগীদমক নোর্থ ইস্ত ওন্ত্রেপ্রিন্যুর দেবেলপমেন্ত স্কিম (এন.ই.ই.দি.এস.)গী মখাদা লুপা লাখ ১০.০০ সেঙ্কসন তৌখি।
শালোম বাইবল হাউস অসি নগালেন্দগী কোহিমাদা লৈবা গোস্পেল স্তোর অমনি। নেদফিনা মসিগী এক্সপান্সনগীদমক ৱুমেন ওন্ত্রপ্রাইজ দেবেলপমেন্ত স্কিম (দবল্যু.ই.দি.এস.)গী মখাদা লুপা লাখ ৫.০০ সেঙ্কসন তৌখি।
রিজনগী অনসর্ব অমসুং অন্দরসর্ব এরিয়াশিংদা গ্রাস-রুত স্মোল বোরোৱরশিংবু মতেং পাংনবা – ইনকম নেম্বা মীওইশিংবু লোন পীনবগীদমক মাইক্রো ফাইনান্স ইন্সতিত্যুসন (এম.এফ.আই.)বু হোলসেল মাইক্রো-ক্রিদিৎকীদমক “নেদফি মাইক্রো ফাইনান্স স্কিম” অমসুং ফার্ম অমসুং নন-ফার্ম সেক্তরশিংদা ইনকম জেনরেতিং এক্তিবিতীশিংগীদমক বিজিনেস কোরেস্পোন্দেন্তশিংগী খুত্থাংদা মাইক্রো ওন্ত্রেপ্রিন্যুরশিংদা দাইরেক্ত ওইনা শেলগী তেংবাং ফংহন্নবা “নেদফি মাইক্রো-লেন্দিং স্কিম” হৌদোকখি। রিফর তৌরিবা মতমগী মনুংদা এন.এম.এফ.এস.গী মখাদা অপুনবা ওইনা লুপা করোর ৪০.৮৪ অমসুং লুপা করোর ১০৩১.৪৯গী শেলগী তেংবাং পীখি; অদুগা এন.এম.এল.এস.কী মখাদা বোরোৱর ৪২৬৫দা লুপা করোর ৫২.৬০গী তেংবাং পীখি। মসিনা বেনেফিসরী লাখ মাপল হেনবগী ইকোনোমিক স্তেতস ফগৎহনখি, মদুদা চাদা ৯০দি নুপীশিংনি।
radha
মনিপুরগী থৌবাল জিলাদগী শ্রীমতী ৱাইখোম রাধারানি দেবীনা মহাক্কী ফী য়োনবা ভেঞ্চর হাংনবগীদমক ৱাই.ভি.য়ু. ফাইনান্সিয়েল সর্বিসেস প্রাইবেত লিমিতেদ (নেদফিগী এসিসতেদ এম.এফ.আই. অমা)দগী মাইক্রো ক্রিদিত লোন ফংখি।
নামচি, সাউথ সিক্কিমদগী শ্রীমতী খুশবু প্রধান্না মহাক্কী গ্রোসরী শোপ হাংনবগীদমক য়ুনাকো ফাইনান্সিয়েল সর্বিসেস প্রাইবেত লিমিতেদ (নেদফিগী এসিসতেদ এম.এফ.আই. অমা)দগী মাইক্রো ক্রিদিত লোন ফংখি।
নেদফিনা মিনিস্ত্রী ওফ দেবেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (এম.দোনর)গা খুৎশম্নদুনা রিজন অসিদা স্তার্ত-অপ ভেঞ্চরশিং পুক্নিং থৌগৎনবা নোর্থ ইস্ত ভেঞ্চর ফন্দ (এন.ই.ভি.এফ.), দেদিকেতেদ ভেঞ্চর কেপিতেল ফন্দ অমা লিংখৎখি। ফন্দগীদমক কেপিতেল কমিতমেন্ত লুপা করোর ১০০ (এম.দোনর লুপা করোর ৪৫.০০, নেদফি লুপা করোর ৩০ অমসুং সিদবি লুপা করোর ২৫)নি। ফন্দ অসিনা রিজনগী স্তার্ত-অপশিংগী মরক্তা থৱায় য়াম্না য়াওহল্লে। ২০২৩গী নবেম্বর ৩০ ফাওবদা অপুনবা প্রোজেক্ত ৬৭দা লুপা করোর ৯৮.১৮গী ইনভেস্তমেন্ত কমিতমেন্ত পীখ্রে।
গুৱাহাতিগী অজারাদা লৈবা জেরুন্দ মেনুফেকচরিং প্রাবেত লিমিতেদ অসি প্লাস্তিক এম্বেদেদ লাইতৱেৎ ব্রিক মেনুফেকচরিং অমসুং সেলস কম্পেনী অমনি।
মাই3dমেতা প্রাইবেত লিমিতেদনা ভিজুয়েল্লি এপ্পেলিং প্রদক্ত পুম্নমক দিজাইন, দেলিবর অমসুং মার্কেত তৌরি।
মনিপুরগী ইম্ফালদা লৈবা গ্রীন বাইওতেক ইকো-সোলুসন প্রাইবেত লিমিতেদ অসি অহানবা বাইওফর্তিলাইজর, বাইওপেস্তিসাইদ, লাইবস্তোক অমসুং এক্বাকলচর ইনপুতশিং রিসর্স-বেজ ফার্মিং ইনপুত বাইওতেক মেনুফেকচররগী প্রোবাইওতিক্স অমসুং মার্কেতিং ইন্তরপ্রাইজনি।
নোর্থ ইস্তর্ন দেবেলপমেন্ত ফাইনান্স কোর্পোরেসন লিমিতেদ (নেদফি) অসি ১৯৯৫গী ওগস্ত ৯দা কম্পেনিজ এক্ত ১৯৫৬গী মখাদা রেজিস্তার তৌখিবা পব্লিক লিমিতেদ কম্পেনী অমনি। নেদফিনা নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা ইন্দস্ত্রিয়েল, ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং এগ্রি-এলাইদ প্রোজেক্তশিং লিংখৎনবগীদমক মাইক্রো, স্মোল, মেদিয়ম অমসুং লর্জ এন্ত্রপ্রাইজশিংদা শেলগী তেংবাং অমদি এম.এফ.আই./এন.জি.এ.শিংগী খুত্থাংদা মাইক্রোফাইনান্স ফংহল্লি। শেলগী তেংবাং খক্তা নত্তনা কোর্পোরেসন্না রাজ্য সরকারশিং, প্রাইবেত সেক্তরশিং অমসুং ওতেপ্পা এজেন্সীশিংদা কন্সলতেন্সী অমসুং এদবাইজরী সর্বিসশিং ওফর তৌরি।