Ministry of Home Affairs
A High-Level Committee, under the chairmanship of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, approves the Recovery and Reconstruction (R&R) plan of Rs. 1658.17 crore for Joshimath
Under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi, all technical agencies under the guidance of NDMA were put into action and they helped the State Government in preparing the recovery plan for Joshimath expeditiously
Joshimath in Uttarakhand has been affected by landslide and ground subsidence and the Central Government has extended all necessary technical and logistical support to the State Government
30 NOV 2023 4:21PM by PIB Delhi
The High-Level Committee, under the chairmanship of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, approved the Recovery and Reconstruction (R&R) plan of Rs. 1658.17 crore for Joshimath. Under this R&R Plan, Rs. 1079.96 crore of Central assistance will be provided from the Recovery and Reconstruction window of the National Disaster Response Fund (NDRF). The State Government will provide Rs. 126.41 crore from its State Disaster Response Fund (SDRF) towards relief assistance and will provide Rs 451.80 crore from its State budget, including land acquisition cost for resettlement of Rs 91.82 crore.
Joshimath, in the State of Uttarakhand, has been affected by landslide and ground subsidence and the Central Government has extended all necessary technical and logistical support to the State Government. Under the leadership of the Prime Minister Shri Narendra Modi, all technical agencies under the guidance of the National Disaster Management Authority (NDMA) were put into action and they helped the State Government in preparing the recovery plan for Joshimath expeditiously.
The recovery plan for Joshimath would be implemented in three years, following the best practices, Build Back Better (BBB) principles, sustainability initiatives. Thereafter, Joshimath will emerge as an excellent example of ecological sustainability.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেশনগী মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী চিয়রমেনশিপ মখাদা অৱাংবা থাক্কী কমিতী অমনা জোশিমাথকীদমক্তা লুপা করোর ১৬৫৮.১৭গী রিকোভরী অমসুং রিকনস্ত্রক্সন (আর. অমসুং আর.)গী প্লান অদুবু অয়াবা পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, এন.দি.এম.এ.গী লমজিং লমতাক মখাদা তেক্নিকেল এজেন্সীশিং পুম্নমকপু থবক পাইখৎহনখ্রে অমসুং মখোয়না রাজ্য সরকারবু জোশিমাথকীদমক্তা রিকোভরী প্লান শেম্বদা য়াম্না খোংজেল য়াংনা পাইখৎপদা রাজ্য সরকারগী মতেং পাংখ্রে
উত্তরাখন্দকী জোশিমাথ অসি লৈবাক নিংখাইবা অমসুং লৈবাক নমথবনা মরম ওইরগা য়াম্না অকাইবা থোকহল্লি অমসুং কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারনা তঙাইফদনা মথৌ তাবা তেক্নিকেল অমসুং লোজিস্তিকেল সপোর্ত পুম্নমক পীখ্রে
30 NOV 2023 4:21PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহগী চিয়রমেনশিপ মখাদা, অৱাংবা থাক্কী কমিতীনা জোশিমাথকীদমক্তা লুপা করোর ১৬৫৮.১৭গী রিকোভরী অমসুং রিকনস্ত্রক্সন (আর. অমসুং আর.)গী প্লান অদুবু অয়াবা পীখ্রে। মসিগী আর. অমসুং আর. প্লান অসিগী মখাদা, লুপা করোর ১০৭৯.৯৬কী কেন্দ্রগী ওইবা তেংবাং নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এন.দি.আর.এফ.)কী রিকোভরী অমসুং রিকনস্ত্রক্সন ৱিন্দোদগী পীরগনি। রাজ্য সরকারনা রিলীফকী ওইবা তেংবাং ওইনা মশাগী স্তেত দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.)তগী লুপা করোর ১২৬.৪১ পীরগনি অমসুং লুপা করোর ৯১.৮২গী রিসেতলমেন্তকীদমক্তা লেন্দ একইজিশন কোস্ত য়াওনা মশাগী স্তেত বজেত অদুদগী লুপা করোর ৪৫১.৮০ পীরগনি।
উত্তরাখন্দ রাজ্যগী জোশিমাথ অসি লৈবাক নিংখাইবা অমসুং লৈবাক নমথবনা মরম ওইরগা য়াম্না অকাইবা থোকহল্লি অমসুং কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য সরকারনা তঙাইফদনা মথৌ তাবা তেক্নিকেল অমসুং লোজিস্তিকেল সপোর্ত পুম্নমক পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা, এন.দি.এম.এ.গী লমজিং লমতাক মখাদা তেক্নিকেল এজেন্সীশিং পুম্নমকপু থবক পাইখৎহনখ্রে অমসুং মখোয়না রাজ্য সরকারবু জোশিমাথকীদমক্তা রিকোভরী প্লান শেম্বদা য়াম্না খোংজেল য়াংনা পাইখৎপদা রাজ্য সরকারগী মতেং পাংখ্রে।
জোশিমাথকী রিকোভরী প্লান অদু খ্বাইদগী হেন্না ফবা প্রক্তিসশিং, বিল্দ বেক বেতর (বি.বি.বি.) প্রিন্সিপলশিং, তুং কোইনা লিশাং-শিৎনা চৎকদবা অনৌবা থৌরাংশিংগী মতুং ইন্না ঙাক্না চত্তুনা চহি অহুমগী মনুংদা থবক ওইনা পাইখৎলনি। মদুগী মতুং তারকপদা, জোশিমাথনা ইকোলোজিকেল সস্তেনেবিলিতীগী খ্বাইদগী ফবা খুদম অমা ওইরগনি।