Ministry of Defence
India committed to freedom of navigation, overflight & unimpeded lawful commerce in international waters: Raksha Mantri Shri Rajnath Singh at 10th ASEAN Defence Ministers’ Meeting-Plus in Indonesia
Calls for active collaboration among ASEAN and Plus countries for peace, prosperity & security in the region
“Dialogue & diplomacy way forward for global peace & stability”
India’s proposal to co-chair Expert Working Group on Counter-Terrorism endorsed by ADMM-Plus
16 NOV 2023 11:25AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh attended the 10th ASEAN Defence Ministers’ Meeting - Plus (ADMM-Plus) in Jakarta, Indonesia on November 16, 2023. In his address, he affirmed the ASEAN centrality and appreciated its role in promoting dialogue & consensus in the region. He also reiterated India’s commitment to freedom of navigation, overflight and unimpeded lawful commerce in the international waters in accordance with international laws, including United Nations Convention on the Law of the Sea (UNCLOS) 1982.
The Raksha Mantri called for regional security initiatives that are consultative and development-oriented to reflect the larger consensus among various stakeholders. He committed towards nurturing practical, forward-looking and result-oriented cooperation with ADMM-Plus for enhancing maritime security in the region.
Highlighting that the conflicts extract a terrible toll in terms of human lives lost and livelihoods destroyed, disturb the stability at regional as well as global level and have adverse implications for food security, energy security etc, Shri Rajnath Singh reiterated India’s commitment to work with ASEAN and Plus countries to ensure peace, prosperity and security, which is an apt theme for this year’s ADMM Plus. He cited Mahatma Gandhi’s famous quote on peace “there is no way to peace, peace is the only way”.
The Raksha Mantri stressed the role of dialogue and diplomacy to have enduring peace, and in ensuring global stability. He reaffirmed India’s message to the world at large, that “this is not an era of war”, and spoke about the imperative to give up the “us versus them” mindset.
Shri Rajnath Singh appreciated ASEAN Member States’ enthusiastic participation in India-ASEAN activities, particularly the Initiative for Women in UN Peacekeeping Operations, and Initiative for Marine Plastic Pollution Response. He also appreciated ASEAN Member States’ active participation in the maiden ASEAN-India Maritime Exercise held in May this year, as well as in the Expert Working Group (EWG) on Humanitarian Assistance & Disaster Relief (HADR) activities, of which India and Indonesia are co-chairs in the current 2020-2023 cycle.
Recognising that terrorism is a serious threat to international peace and security, including in the ASEAN region, India proposed to co-chair the EWG on Counter-Terrorism. This proposal was endorsed by ADMM-Plus as terrorism remains a serious concern to countries in the region.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মালেমগী সমুদ্রগী শরুকশিংদা জহাস হোনবা, মথক লান্না পাইবা অমসুং আইন্না য়াবা ললোন-ইতিক পাংথোকপগী মনিংতম্বদা ভারতনা থাজবা থম্লি: ইন্দোনেসিয়াদা পাংথোকপা ১০শুবা অসিয়ান দিফেন্স মিনিস্তরস মিতিং-প্লসতা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ
লমদম অসিদা শান্তি, নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং সেকুরিতি পুরক্নবা অসিয়ান অমসুং প্লস কন্ত্রিশিংগী মরক্তা মপুংফানা মতেং পীন্নবা তকশিনখ্রে
“মালেমগী শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারি শানবা অমসুং দিপ্লোমেসিগী পাম্বৈদা থাজবা থম্লি”
এ.দি.এম.এম-প্লসনা হৌদোকপা কাউন্তর-তেরোরিজমগী এক্সপার্ত ৱার্কিং গ্রুপকী কো-চিয়ার ওইনবা ৱাফম ভারতনা পুখৎখ্রে
16 NOV 2023 11:25AM by PIB Imphal
নবেম্বর ১৬,২০২৩দা ইন্দোনেসিয়াগী জাকারতাদা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহ ১০শুবা অসিয়ান দিফেন্স মিনিস্তরস মিতিং-প্লস শরুক য়াখ্রে। মহাক্কী ৱারোলদা, অসিয়ানগী মরুওইবা অমসুং লমদম অসিদা ৱারি শানবা অমসুং ৱাখল তামিন্নবা হেনগৎহনবদা মসিনা লৌরিবা থৌদাং থাগৎপা ফোঙদোকখি। য়ুনাইতেদ নেসন্স কনভেন্সন ওফ লো ওফ সি(য়ু এন সি এল ও এস).১৯৮২ য়াওনা মালেমগী আইনশিংগী মতুংইন্না মালেমগী সমুদ্রগী শরুকশিংদা জহাস হোনবা, মথক লান্না পাইবা অমসুং আইন্না য়াবা ললোন-ইতিক পাংথোকপগী মনিংতম্বদা ভারতনা থাজবা থম্লি।
তোঙান-তোঙানবা মরী লৈনবশিংগী মরক্তা ৱাখল তামিন্নবা পুরক্নবা লমদম অসিগী সেকুরিতিগী থবকশিং খন্ন-নৈনবা অমসুং চাউখৎ-থৌরাংগী মমি তাহন্নবা শ্রী রাজনাথনা তকশিনখি। লমদম অসিদা মেরিতাইম সেকুরিতি হেনগৎহন্নবা অসিয়ান দিফেন্স মিনিস্তরস মিতিং-প্লসগা লোয়ননা থবক ওইনা পাংথোকপা হিরমশিংদা মতেং পাংনবা থাজবা মহাক্না থমখি।
মুক্নবনা মীওইবগী পুন্সি কয়া মাঙহল্লিবা অমসুং হিংনবগী লম্বীশিং মাঙহল্লিবা, লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী থাক্তা তুংদু-লৈতাবদা অকায়বা পীরিবা অমসুং চীঞ্জাক অমসুং ইনর্জি ফংহনবদা অপনবা পীরিবা অসিগী মতাংদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি লমদম অসিদা শান্তি, নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং সেকুরিতি পুরক্নবা অসিয়ান অমসুং প্লস কন্ত্রিশিংগী মরক্তা মপুংফানা মতেং পীন্নবা ভারতনা থাজবা থম্লি। মহাত্মা গান্ধীগী মমিং চৎলবা ৱারোল “ শান্তি ফংনবা অতোপ্পা লম্বী অমতা লৈতে, শান্তি হায়বসিনা অমতা ঙাইরবা লম্বীনি” মহাক্না পনখি।
রক্ষ মন্ত্রী হায়খি লমদম অসিগী অমসুং মালেমগী শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরক্নবা ৱারি শানবা অমসুং দিপ্লোমেসিগী পাম্বৈদা থাজবা থম্লি। যুগ অসি লালগী মতম নত্তে হায়বা পাউজেল অসি মালেমগী মীয়ামদা ভারতনা পীবা পাউজেলনি। ঐখোয় অমসুং মখোয়গী মরক্তা হায়বা ৱাখল্লোন অসি থাদোক্কদবনি।
য়ু.এন পিছ কিপ্লিং ওপরেসনশিং অমসুং সমুদ্রগী প্লাস্তিক পোল্লুসন থেংননবা থবকশিংদা ভারত-অসিয়ান্না পায়খৎলিবা থবকশিংদা অসিয়ান মেম্বর লৈবাকশিংনা থৱায় য়াওনা শরুক য়াবদা শ্রী রাজনাথ সিংহনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। চহি অসিগী মেদা পাংথোকখিবা অহানবা অসিয়ান-ইন্দিয়া মেরিতাইম এক্সরসাইজদা অসিয়ান মেম্বর লৈবাকশিং শরুক য়াখিবা অমসুং ২০২০-২০২৩ সাইকলদা ভারত অমসুং ইন্দোনেসিয়ানা কো-চিয়ারশিং ওইরিবা হুমেনিতরিয়ান এসিস্তেন্স এন্দ দিজাস্তর রিলিফ(হাদর)গী এক্সপার্ত ৱার্কিং গ্রুপতা শরুক য়াবদা মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
অসিয়ান লমদম য়াওনা মালেমগী শান্তি অমসুং সেকুরিতিদা তেরোরিজমগী অচৌবা শিংনবা অমা লৈরবা অসি থেংন্নবা এ.দি.এম.এম-প্লসনা হৌদোকপা কাউন্তর-তেরোরিজমগী এক্সপার্ত ৱার্কিং গ্রুপকী কো-চিয়ার ওইনবা ৱাফম ভারতনা পুখৎখি। লমদম অসিগী লৈবাকশিংদা তেরোরিজমগী অচৌবা শিংনবা অমা লৈবদগী ৱাফম অসি অসিয়ান দিফেন্স মিনিস্তরস মিতিং-প্লসনা শৌগৎখি।