Prime Minister's Office
PM inaugurates, dedicates to the nation and lays foundation stone for projects worth around Rs 5800 crores in Mehsana, Gujarat
“30th and 31st October are a source of great inspiration for everyone as the former is the death anniversary of Govind Guru ji and the latter is the birth anniversary of Sardar Patel ji”
“India’s development story has become a matter of discussion around the world”
“Whatever resolution Modi takes, he fulfills it”
“Scope of irrigation in North Gujarat has increased manifold in 20-22 years owing to irrigation projects”
“Water conservation scheme started in Gujarat has now taken the form of Jal Jeevan Mission for the country”
“More than 800 new village dairy cooperative societies have also been formed in North Gujarat”
“Unprecedented work of linking our heritage with development is being done in the country today”
30 OCT 2023 3:41PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated, dedicated to the nation and laid the foundation stone for projects worth around Rs 5800 crores in Mehsana, Gujarat today. The projects include multiple sectors such as rail, road, drinking water and irrigation.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that the two dates of 30th and 31st October are a source of great inspiration for everyone, as the former is the death anniversary of Govind Guru ji and the latter is the birth anniversary of Sardar Patel ji. “Our generation has expressed its reverence for Sardar Saheb by building the world's largest statue, the Statue of Unity”, Shri Modi said. He mentioned that the life of Govind Guru ji is also a symbol of the contribution and sacrifice of the tribal society in the independence of India. He expressed happiness that over the years, the government established the importance of Mangarh Dham at the national level.
The Prime Minister mentioned performing darshan and pooja at Ambaji Temple earlier in the day and expressed gratitude for getting the opportunity to seek the blessings of Goddess Ambaji. He appreciated the work being done to develop Gabbar Parvat and enhance its grandeur. Speaking about the projects of today, the Prime Minister said that the foundation stone of projects worth about Rs 6000 crores has been laid and inaugurated with the blessings of Maa Ambe. He said that these projects will further improve connectivity and benefit the farmers in the region. “The districts around Mehsana, Patan, Banaskantha, Sabarkantha, Mahisagar, Ahmedabad and Gandhinagar will also benefit from these projects”, he added. He congratulated the people of Gujarat for today’s projects.
“India’s development story has become a matter of discussion around the world”, the Prime Minister said. The Prime Minister mentioned Chandrayaan's landing on the South Pole of the moon and the successful G20 presidency. He noted the new sense of resolution and credited the power of people for the rise in India's stature. He highlighted all-round development in the country and mentioned measures for water conservation, irrigation and drinking water. Be it roads, rail or airports, Shri Modi underlined the unprecedented investments in all sectors thereby leading to the development of modern infrastructure in India.
Prime Minister Modi emphasized that the people of Gujarat have already witnessed the development works that the rest of the country is experiencing today. “Whatever resolution Modi takes, he fulfills it”, the Prime Minister remarked. He credited the rapid development to the stable government elected by the people of Gujarat and said that the entire state has benefited from this including North Gujarat.
Recalling the time when life was difficult in the entire North Gujarat region due to lack of water for drinking and irrigation, and the only dairy business faced many difficulties, the Prime Minister pointed out that the farmers were able to harvest only one crop per year and that too without any certainty. Shri Modi highlighted the work done to rejuvenate the region and mentioned the work done for water supply and irrigation here. “We worked to develop the agriculture sector as well as the industrial sector of North Gujarat”, he emphasized. He said that the government’s aim was to create as many new avenues of earning as possible for the people of North Gujarat. He highlighted the Sujalam-Sufalam Scheme which makes use of the water of Narmada and Mahi rivers for the development of Gujarat. Shri Modi informed that 6 barrages are being built on Sabarmati to ensure maximum benefits. “One of these barrages has been inaugurated today. Our farmers and dozens of villages will benefit greatly from this”, he said.
The Prime Minister underlined that the scope of irrigation in North Gujarat has increased manifold in 20-22 years owing to these irrigation projects. He stated that the new technology of micro irrigation made available by the government was immediately adopted by the farmers of North Gujarat and expressed satisfaction that 70 percent area in Banaskantha is making use of the new technology. “Farmers can now grow many crops like wheat, castor, groundnut and gram along with fennel, cumin and other spices. The Prime Minister informed that 90 percent of the country's Isabgol is processed in Gujarat giving it a unique identity. He also noted the growing agricultural produce and mentioned potatoes, carrots, mango, amla, pomegranate, guava and lemon. He said that efforts are also being made to develop Deesa as an organic farming hub for potatoes. Shri Modi mentioned setting up a huge plant for processing potatoes in Banaskantha. He also mentioned Agro Food Park built in Mehsana and said that work is being done to build a similar mega food park in Banaskantha.
Shri Modi touched upon providing water to every home and mentioned the water conservation scheme started in Gujarat which has now taken the form of Jal Jeevan Mission for the country. “Har Ghar Jal Abhiyan, like the one in Gujarat, is changing the lives of crores of people in the country”, he said.
Noting that women have been the biggest beneficiaries of the development of the animal husbandry and dairy sector, Prime Minister Modi informed that hundreds of new veterinary hospitals have been built in North Gujarat over the years resulting in good health of the animals and thereby increasing milk production. In the last two decades, the Prime Minister informed that more than 800 new village dairy cooperative societies have also been formed in North Gujarat. “Be it Banas Dairy, Doodh Sagar, or Sabar Dairy, they are being expanded unprecedentedly. Apart from milk, these are also becoming big processing centers for other produce of the farmers”, he added. He stated that the central government is running a huge campaign for free vaccination of livestock where Rs 15,000 crores are being spent. He urged the cattle rearers of the region to get their animals vaccinated. He also mentioned setting up many plants under the Gobardhan Yojana where biogas and bio CNG are being made from cow dung.
Speaking about the expansion of the automobile industry in North Gujarat, Shri Modi mentioned the development of Mandal-Becharji Automobile Hub which has given rise to employment opportunities and the income of the people. “The income from industries here has doubled in just 10 years. Apart from food processing, the pharmaceutical industry and engineering industry have also developed in Mehsana. Ceramic-related industries have developed in Banaskantha and Sabarkantha districts”, Shri Modi added.
Prime Minister Modi highlighted today’s railway projects worth more than Rs 5000 crores and mentioned the dedicated freight corridor between Mehsana and Ahmedabad. He underlined that it will further strengthen the connectivity of North Gujarat with major ports like Pipavav, Porbandar and Jamnagar. It will also strengthen the logistics and storage-related sector in North Gujarat, he said.
Touching upon green hydrogen and solar energy production in the country, the Prime Minister highlighted the solar park in Patan and then in Banaskantha and said that the Modhera boasts of being a village that runs on solar energy 24 hours. “Today, the government is giving you maximum financial assistance for rooftop solar. Our effort is to minimize the electricity bill of every family”, he said. In the last 9 years, the Prime Minister informed, approximately 2,500 km of Eastern and Western Dedicated Freight Corridors have been completed leading to a reduced travel time for both passenger trains and goods trains. He also mentioned the transportation of milk via trains from Palanpur to Rewari in Haryana. “The work of doubling of Katosan Road-Becharaji railway line and Viramgam-Samakhayali track which has been done here will also strengthen connectivity”, he added.
The Prime Minister highlighted the potential of tourism in Gujarat and mentioned the world-famous Kutch Rann Utsav. He also mentioned Dhordo village of Kutch that was recently recognized as the best tourist village in the world. He also expressed confidence that North Gujarat is becoming a major tourist destination in the country. He gave the example of Nadabet which is becoming an important tourist center and also mentioned Dharoi which is being developed as a big tourism hub. Shri Modi also highlighted Modhera Sun Temple in Mehsana, Akhand Jyoti burning in the center of the city, Kirti Toran of Vadnagar and other places of faith and spirituality. He said that Vadnagar has become a center of attraction for the whole world referring to the excavations carried out revealing traces of ancient civilization. “Central Government has developed many places here under the Heritage Circuit at a cost of Rs 1,000 crore”, the Prime Minister said as he gave the example of Rani Ki Bav which sees a footfall of more than 3 lakh tourists every year on average. Concluding the address, the Prime Minister said, “An unprecedented work of linking our heritage with development is being done in the country today. These will further strengthen our resolve to build a developed India.”
Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel, Member of Parliament, Shri C R Patil and Union Minister of State, Smt Darshana Jardosh were present among others.
Background
The projects that were inaugurated and dedicated to the nation include the New Bhandu-New Sanand(N) section of the Western Dedicated Freight Corridor (WDFC); doubling of the Viramgam – Samakhiali rail line; Katosan Road- Bechraji – Maruti Suzuki India Limited (MSIL Siding) Rail Project; project for recharge of various village lakes of Vijapur taluka and Mansa taluka of Mehsana and Gandhinagar district; Valasana barrage on Sabarmati river in Mehsana District; two schemes for provisioning of drinking water in Palanpur, Banaskantha; and the Dharoi dam based Palanpur lifeline project - Head work (HW) and water treatment plant of 80 MLD capacity.
The projects whose foundation stones were laid by the Prime Minister included various development projects in Kheralu; the project for providing irrigation facilities in Santrampur taluka of Mahisagar District; widening and strengthening of Naroda – Dehgam – Harsol – Dhansura Road, Sabarkantha; project for Kalol Nagarpalika Sewerage and Septage Management in Gandhinagar District; and projects for sewage treatment plants in Siddhpur (Patan), Palanpur (Banaskantha), Bayad (Aravalli) and Vadnagar (Mehsana).

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মেহসানাদা লুপা করোর ৫৮০০ রোমগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“ওক্তোবর ৩০ অসি গোবিন্দ গুরু জি লৈখিবদা নুমিৎ ওইনা অমসুং ওক্তোবর ৩১না সারদার পতেলগী মপোক নুমিৎ ওইনা নুমিৎ অনি অসি মীওই খুদিংমক্কী অচৌবা ইথিলগী হৌরকফম অমনি”
“ভারতকী চাউখৎপগী ৱারি অসি মালেম শীনবা থুংবগী খন্ন-নৈনবগী মচাক অমা ওইরে”
“মোদীনা লৌবা ৱারেপ খুদিংমক, মসি মহাক্না থবক ওইনা পাংথোকই”
“ইরিগেসন প্রোজেকশিংনা মরম ওইদুনা অৱাং থংবা গুজরাত্তা ইথৈ পীনবগী খুদোংচাবা শরুক ২০-২২ হেনগৎলে”
“গুজরাত্তগী হৌদোকখিবা ঈশিং তুংশিনবগী স্কিম অশি হৌজিক জল জিবন মিসনগী মওংদা লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলে”
“অৱাং থংবা গুজরাত্তা অনৌবা ভিলেজ দাইরি কোওপরেতিপ সোসাইতি ৮০০ হেন্না শেম্লে”
“ঙসি লৈবাক অসিদা মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ঐখোয়গী নাৎ অমসুং চৎনবীশিংগা চাউখৎ-থৌরাংগা শম্নবগী থবক পায়খৎলে”
30 OCT 2023 3:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মেহসানাদা লুপা করোর ৫৮০০ রোমগী প্রোজেকশিং শঙ্গাখ্রে, মীয়ামদা কৎথোকখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেকশিংগী মনুংদা রেল, লম্বী, থক্নবা ঈশিং অমসুং ইথৈ য়াওরি।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওক্তোবর ৩০ অমসুং ওক্তোবর ৩১ গী তারিখ অনি অসি মীওই খুদিংমক্কী অচৌবা ইথিলগী হৌরকফম অমনি। অহানবা তারিখ অসি গোবিন্দ গুরু জি লৈখিবদা নুমিৎনি অমসুং অনিশুবা তারিখ অসিনা সারদার পতেল জিগী মপোক নুমিৎ ওইনা নুমিৎনি। মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা মীতম, স্তেচু ওফ য়ুনিতি শাদুনা ঐখোয়গী মীরোলনা সারদার সাহেব ইকায়খুম্নবা উৎলে। গোবিন্দ গুরু জিগী পুন্সি অসি নিংতম্লবা ভারতকী ত্রাইবেল খুন্নাইগী থবক তৌবা অমসুং কৎথোকপগী খুদম অমনি। চহি কয়া জাতিগী থাক্তা মঙ্গরহ ধাম সরকারনা শেমগৎপা অসিদা হরাওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি অঙনবদা অম্বাজি লাইশঙদা দর্শন অমসুং পুজা পাংথোকখ্রে অমসুং লাইরেম্বী অম্বাজিগী থৌজাল ফংবা অসিদা অপেনবা ফাওই। গাব্বর চীঙশাং শেমগৎনবা পায়খৎলিবা থবকশিং অসি থাগৎনিঙাইনি। ভাগবান অম্বেগী থৌজালদগী ঙসি লুপা করোর ৬০০০ রোমগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তম্লে অমসুং শঙ্গারে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা লমদম অসি মখা তানা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনবগনি অমসুং লৌমীশিংদা কান্নবা পীগনি। মেহসানা, পাতান, বনাসকান্থা, সবরকন্থা, মহিসাগর, অহমেদবাদ অমসুং গান্ধীনগরগী অকোয়বদা লৈবা জিলাশিং হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিদগী কান্নবা ফংলগনি। ঙসিগী প্রোজেকশিং অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী চাউখৎপগী ৱারি অসি মালেম শীনবা থুংবগী খন্ন-নৈনবগী মচাক অমা ওইরে। থাগী খা মেরুদা চন্দ্রয়ান-৩ তাবা ঙমখ্রে অমসুং মাইপাক্না জি-২০ প্রসিদেন্ত ওইবা ঙমখ্রে। ভারতকী ফিবম ফগৎলকপা অসি ভারতকী মীয়াম্না ওইহনবনি। লৈবাক অসি হিরম খুদিংমক্তা চাউখৎলে অমসুং ঈশিং তুংশিন্দুনা থম্নবা, ইথৈ পীনবা অমসুং থক্নবা ঈশিং পীনবা থবকশিং পায়খৎলে। লম্বী, রেল নত্ত্রগা এয়রপোর্তশিং ওইগেরা হিরম খুদিংমক্তা মমাংদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা শেন থাদদুনা ভারত্তা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎলে।
শ্রী মোদীনা হায়খি ঙসি লৈবাক অসিগী অতৈ মফমশিংদা ফংলবা চাউখৎপা অসি গুজরাতকী মীয়াম্না মমাঙদা ফংখ্রে। মোদীনা লৌবা ৱারেপ খুদিংমক, মসি মহাক্না থবক ওইনা পাংথোকই। গুজরাতকী মীয়াম্না তুংদু-লৈতাবা সরকার খল্লকপদগী চাউখৎপগী খোঙজেল য়াংবনি অমসুং অৱাং থংবা গুজরাত য়াওনা রাজ্য অসি শীনবা থুংনা চাউখৎপগী কান্নবা ফংলে। থক্নবা ঈশিং অমসুং ইথৈগী ঈশিং ফংদবদগী অৱাং থংবা গুজরাত্তা হিংবদা ৱারম্বা অদু নিংশিংলদুনা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপগী থবক্তা অৱাবা কয়া মায়োক্নখিবা অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৌমীশিংনা চহি অমদা লৌরোক অমা খক লোকখি অমসুং মদুসু তম্বা ঙমখিদে। লমদম অসিদা থক্নবা ঈশিং অমসুং ইথৈ পীনবা থবক পায়খৎখি। অৱাং থংবা গুজরাত্তা উদোগ অমসুং লৌউ-শিংউ চাউখৎনবা ঐখোয়না থবক পায়খৎখি। সরকারগী পান্দমদি অৱাং থংবা গুজরাতকী মীয়াম শেন তান্নবা খুদোংচাবা কয়া শেমগৎপা অসিনি।
মহাক্না হায়খি সুজলাম-সুফালাম স্কিম্না নরমাদা অমসুং মাহি তুরেলশিংগী ঈশিং গুজরাত চাউখৎনবা শীজিন্নখি। কান্নবা খ্বাইদগী য়াম্না পীনবা সবরমতি তুরেলদা বরাজ ৬ শারে। হায়রিবা বরাজশিং অদুগী মনুংদা অমা ঙসি শঙ্গারে। ঐখোয়গী লৌমীশিং অমসুং খুঙ্গং কয়া মসিদগী কান্নবা ফংলগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ইরিগেসন প্রোজেকশিংনা মরম ওইদুনা অৱাং থংবা গুজরাত্তা ইথৈ পীনবগী খুদোংচাবা শরুক ২০-২২ হেনগৎলে। সরকারনা পীখিবা মাইক্রো ইরিগেসনগী অনৌবা তেক্নোলোজি অৱাং থংবা গুজরাতকী লৌশিংনা খুদক্তা শীজিন্নরে অমসুং বনাসকান্থাদা লমগী চাদা ৭০ অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা অসিদা অপেনবা ফাওই। হৌজিক লৌমীশিংনা গেহু, কাস্তোর, লৈবাক হৱায়, গ্রাম, ফেন্নেল, কুমিন অমসুং অতোপ্পা স্পাইসেসশিং থাবা য়ারগনি। লৈবাক অসিগী ইসাবগোলগী চাদা ৯০ গুজরাত্তা পুথোকপনি। লমদম অসিদা আলু, কেরোত, হৈনৌ, হৈক্রু, কফোই, পুংহৈতোল অমসুং চম্প্রা পুথোক্লি। দেসা অসি আলুগী ওর্গনিক ফার্মিংগী মফম অমা ওইনা শেমগৎনবা থবক পায়খৎলে। বনাসকান্থাদা আলু শেম-শানবগী অচৌবা প্লান্ত অমা লিংখৎলে। মেহসানাদা এগ্রো ফুদ পার্ক শারে অমসুং চপ মান্নবা মেগা ফুদ পার্ক অমা বনাসকান্থাদা শারগনি।
মহাক্না হায়খি গুজরাত্তগী হৌদোকখিবা ঈশিং তুংশিনবগী স্কিম অশি হৌজিক জল জিবন মিসনগী মওংদা লৈবাক শীনবা থুংনা পায়খৎলে। গুজরাত্তা পায়খৎলিবা হর ঘর জল অভিয়ান অসিনা লৈবাক অসিদা মীওই করোর কয়াগী পুন্সিদা অহোংবা পুরক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শা-ষন লোইবা অমসুং শঙ্গোম পুথোকপগী থবক চাউখৎহনবদা নুপীশিংনা খ্বাইদগী চাউনা কান্নবা ফংলে। অৱাং থংবা গুজরাত্তা অনৌবা ভেতেরিনারি হোস্পিতাল চা কয়া শাবদগী শা-ষনশিংগী মশা ফগৎলক্তুনা শঙ্গোম পুথোকপা হেনগৎলকখি। হৌখিবা চহি ২০দা অৱাং থংবা গুজরাত্তা অনৌবা ভিলেজ দাইরি কোওপরেতিপ সোসাইতি ৮০০ হেন্না শেম্লে। বনাস দাইরি, দুধ সাগর নত্ত্রগা সাবর দাইরি ওইগেরা, মখোয় চাউখৎলে। শঙ্গোমগী মথক্তা, লৌমীশিংগী তোপ্পা অচৌবা প্রোসেসিং সেন্তরশিংসু শেমগৎলে। শা-ষনশিং লেম্না তিকা থানবা কেন্দ্র সরকারনা অচৌবা থবক অমা পায়খৎতুনা লুপা করোর ১৫,০০০ চাদিং তৌখ্রে। লমদম অসিগী শা-ষন লোইরিবশিংনা মখোয়গী শা-ষনশিং তিকা থাদোক্কদবনি। ষন্থীদগী বাইও সি.এন.জি পুথোক্নবা গোবর্ধন য়োজনাগী মখাদা প্লান্ত কয়া লিংখৎলে। অৱাং থংবা গুজরাত্তা ওতোমোবাইল উদোগ চাউখৎলকপগী মতাংদা শ্রী মোদীনা হায়খি মন্দাল-বেচারজি ওতোমোবাইল হব শেমগৎলকপা অসিনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং পীরে অমসুং মীয়ামগী শেন্থোক হেনগৎলে। চহি ১০গী মনুংদা উদোগশিংদগী লাকপা শেন্থোক শরুক অনিদা হেনগৎলে। ফুদ প্রোসেসিংগী মথক্ত, মেহসানাদা ইঞ্জিনিয়ারিং উদোগ অমসুং ফার্মাসিউতিকেল উদোগ চাউখৎলে। বনাসকান্থা অমসুং সবরকান্থা জিলাশিংদা সেরামিক্কা মরী লৈনবা উদোগশিং চাউখৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি হৌদোক্লিবা রেলৱে প্রোজেকশিং অসি লুপা করোর ৫০০০ রোমগীনি অমসুং মসিদা মেহসানা অমসুং অহমেদবাদকী মরক্তা দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোর য়াওরি। মসিনা অৱাং থংবা গুজরাতকা মরুওইবা হিথাংফমশিং হায়বদি পিপাবাব, পোর্বন্দর অমসুং জামনগরগা শম্নবা মখা তানা ফগৎহনগনি। মসিনা অৱাং থংবা গুজরাত্তা লোজিস্তিক্স অমসুং স্তোরেজগা মরী লৈনবা সেক্তরশিং চাউখৎহনগনি।
লৈবাক অসিদা গ্রিন হায়দ্রোজেন অমসুং সোলার ইনর্জি পুথোকপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পাতান অমসুং বনাসকান্থাদা সোলার পার্কশিং লিংখৎলে অমসুং খুঙ্গং অমা ওইনা মোধেরাদা পুং ২৪ সোলার ইনর্জি ফংবগী চাউথোকচবা লৈরে। হৌখিবা চহি ৯দা কিমি ২,৫০০গী ইস্তর্ন অমসুং ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরশিং লোইশিন্দুনা মী পুবা ত্রেনশিং অমসুং পোৎ-চৈ পুবা ত্রেনশিং চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহল্লে। ত্রেনশিংনা পলানপুরদগী হরিয়ানাগী রেৱারি ফাওবা শঙ্গোম পুরে। চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা কাতোসান রোদ-বেচারাজি রেলৱে লাইন অমসুং বিরামগাম-সমাখায়ালি ত্রেক দবল ওইহন্নবগী থবক পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি গুজরাত্তা তুরিজমগী খুদোংচাবা য়াম্না লৈরি অমসুং মালেমদা মমিং চৎলবা কুছ রন উৎসব পাংথোক্লি। কুছকী ধোরদো খুঙ্গং মালেমদা খ্বাইদগী ফবা তুরিস্ত ভিলেজ অমনি হায়না হন্দক শক খঙখ্রে। নাদেপেতে অসি মরুওইবা লমকোয়বশিংগী মফম অমা ওইরে অমসুং ধারোই অসি অচৌবা লমকোয়ফম অমা ওইনা শেমগৎলে। মেহসানগী মোধেরা সন তেম্পল, সহর ময়াইদা লৈরিবা অখন্দ জয়তি, বাদনগরগী কর্তি তোরান অমসুং অতোপ্পা লাইনিংগা মরী লৈনবা মফম কয়া লৈরি।
মহাক্না হায়খি মফম অসিদা অরিবা সভেত্যগী খোঙ্গুল লিনবা তৌথোক্তুনা য়েংবগী মতাংদা বাদনগর অসি মালেমদা মমিং চৎলে। হেরিতেচ সর্কুইকী মখাদা লুপা করোর ১,০০০ চঙনা কেন্দ্র সরকারনা মফম কয়া শেমগৎলে। রানি কি বাভ মফম অসিদা চহি অমদা লমকোয়বা মীওই লাখ ৩ হেন্না লাক্লে। ঙসি লৈবাক অসিদা মমাঙদা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা মওংদা ঐখোয়গী নাৎ অমসুং চৎনবীশিংগা চাউখৎ-থৌরাংগা শম্নবগী থবক পায়খৎলে।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মনুংদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শ্রী ভুপেন্দ্র পতেল, এম.পি শ্রী সি.আর পতিল অমসুং রাজ্য মন্ত্রী শ্রীমতি দর্শন জরদোস য়াওখি।
নুঙগীৱারোল
ঙসি লৈবাক মীয়ামদা খুৎশীন্নখিবা অমসুং শঙ্গাখিবা প্রোজেক্তশিং অদুদি ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোর (WDFC)গী অনৌবা ন্যু ভান্দু-ন্যু সনান্দ (N) সেক্সন; বিরামগম-সমাখিয়ালী রেল লাইনগী দব্লিং তৌবা; কাতোসান রোদ-বেচ্রাজী-মারুতী সুজুকী ইন্দিয়া লিমিতেদ (MSIL সাইদিং) রেল প্রোজেক্ত; মেহসানা অমসুং গান্ধীনগর জিলাগী বিজাপুর তালুকা অমদি মান্সা তালুকাগী খুঙ্গংশিংগী পাৎ কয়া রিচার্জ তৌবা; মেহসানা জিলাগী সাবর্মতী তুরেলদা বলাসানা বেরেজ শাবা; বানসকন্থাগী পালনপুরদা থক্নবা ঈশিং পীবগী স্কিম অনি; অমসুং ধরোই দামদা য়ুম্ফম ওইবা পালনপুর লাইফলাইন প্রোজেক্ত – হেদৱর্ক (HW) অমসুং 80 MLD কেপাসিতীগী ৱাতর ত্রিতমেন্ত প্লান অসিনি।
প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ উয়ুং তমখিবা প্রোজেক্তশিং অদুদি মাহীসাগর জিলাগী সান্তরাম্পুর তালুকাগী মফমশিংদা ইথৈ-লৌখোঙগী খুদোংচাবা ফংহনবা; সাবর্কন্থগী নরোদা – দেহগাম – হর্সোল – ধন্সুরা লম্বী পাকথোকপা অমসুং মপাঙ্গল হাপ্পা; গ্নাধীনগর জিলাগী কলোল নগরপালিকা সিৱরেজ অমসুং সেপ্তাগে মেনেজমেন্তকী প্রোজেক্ত; অমসুং সিধপুর (পাতান), পালনপুর (বানসকন্থা), বয়াদ (অরাবল্লী) অমসুং ভদনাগর (মেহসানা)গী সিৱরেজকী প্রোজেক্তশিং অসিনি।