Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Ministry of Ports, Shipping and Waterways taking various initiatives under the Special Campaign 3.0
Approximately Rs. 1,17,09,095 revenue earned after disposing of scrap and redundant materials till date
Out of 97 MoPSW has conducted 94 cleanliness campaigns
27 OCT 2023 11:50AM by PIB Delhi
The Ministry of Ports, Shipping and Waterways has been conducting the Special Campaign 3.0. The main focus areas of the Campaign include effective disposal of public grievances, references from Members of Parliament, Parliament assurances, cleanliness drive in the workplace and around the premise, disposal of scrap and weeding out of files.
Till date out of 24,215 physical files 24,023 files have been reviewed; 6,847 files were identified for weeding out of which 1,857 files have been weeded; total number of 13,848 E-files were put up for review out of which 1,012 have been reviewed and 7,538 have been closed. More than 50 tweets on X (formerly known as Twitter), Facebook and Instagram have been posted by the official social media handles of the Ministry and its Autonomous Bodies to promote campaign awareness.
The cleanliness campaign is in full swing and has been conducted at 94 sites out of 97. An area of 1,421 Square Feet space has been freed till now. The Ministry has earned a revenue of Rs. 1,17,09,095 by scrap disposal. Out of 91 Public Grievances Targets 90 have been addressed; PMO References 6 achieved out of 9; References from MPs Targets 59 of which 47 have been achieved; Parliamentary Assurance Targets were 42 of which 37 have been achieved; All 4 IMC References (Cabinet Proposals) target and all 7 State Govt. Reference targets have been achieved.
The initiatives commenced with a preparatory phase on 15 September 2023, aimed at identifying specific targets to be taken up for cleaning for the main phase of the campaign, which is being conducted from 2nd October 2023 to 31st October 2023.

ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବନ୍ଦର, ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ଜଳପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ୩.୦ ଅଧୀନରେ ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପ ନେଉଛି
ରଦ୍ଦି ଜିନିଷ ଏବଂ ଅନାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ ନିଷ୍କାସନ ପରେ ଆଜି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରାୟ ୧,୧୭,୦୯,୦୯୫ ଟଙ୍କା ରାଜସ୍ବ ଆୟ ହୋଇଛି
୯୭ଟି MOPSW ମଧ୍ୟରୁ ୯୪ଟି ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ ଚଳାଇଛି
27 OCT 2023 11:50AM by PIB Bhubaneswar
ବନ୍ଦର, ଜାହାଜ ଚଳାଚଳ ଏବଂ ଜଳପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ୩.୦ ଆୟୋଜନ କରାଯାଉଛି। ଏହି ଅଭିଯାନର ମୁଖ୍ୟ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କ୍ଷେତ୍ର ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଅଭିଯୋଗର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ସମାଧାନ, ସଂସଦ ସଦସ୍ୟଙ୍କ ସୂଚନା, ସଂସଦର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି, କାର୍ଯ୍ୟସ୍ଥଳ ଏବଂ ପରିସର ରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ, ସ୍କ୍ରାପ୍ ର ନିଷ୍କାସନ ଏବଂ ଫାଇଲ୍ ଗୁଡ଼ିକୁ ବାହାର କରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ଅଟେ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ୨୪,୨୧୫ ଫିଜିକାଲ ଫାଇଲ ମଧ୍ୟରୁ ୨୪,୦୨୩ ଫାଇଲର ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି। ୬,୮୪୭ ଟି ଫାଇଲକୁ ନିରାକରଣ ପାଇଁ ଚିହ୍ନଟ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୧,୮୫୭ ଟି ଫାଇଲକୁ ଉଚ୍ଛେଦ କରାଯାଇଛି। ସମୁଦାୟ ୧୩,୮୪୮ଟି ଇ-ଫାଇଲ୍ ସମୀକ୍ଷା ପାଇଁ ରଖାଯାଇଥିବା ବେଳେ ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୧,୦୧୨ଟି ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି ଏବଂ ୭,୫୩୮ଟି ବନ୍ଦ କରିଦିଆଯାଇଛି। ଅଭିଯାନ ସଚେତନତାକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ପାଇଁ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଏହାର ସ୍ୱୟଂଶାସିତ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକର ଅଫିସିଆଲ୍ ସୋସିଆଲ ମିଡିଆ ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲ୍ ଦ୍ୱାରା ଏକ୍ସ (ପୂର୍ବରୁ ଟ୍ୱିଟର ନାମରେ ପରିଚିତ), ଫେସବୁକ୍ ଏବଂ ଇନଷ୍ଟାଗ୍ରାମରେ ୫୦ରୁ ଅଧିକ ଟ୍ୱିଟ୍ କରାଯାଇଛି।
ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଅଭିଯାନ ଜୋରସୋରରେ ଚାଲିଛି ଏବଂ ୯୭ଟି ସ୍ଥାନ ମଧ୍ୟରୁ ୯୪ଟି ସ୍ଥାନରେ ଚାଲିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସୁଦ୍ଧା ୧୪୨୧ ବର୍ଗଫୁଟ ଅଞ୍ଚଳକୁ ମୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି। ସ୍କ୍ରାପ୍ ନିଷ୍କାସନ ଦ୍ୱାରା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ୧,୧୭,୦୯,୦୯୫ ଟଙ୍କା ରାଜସ୍ୱ ଆୟ କରିଛି। ୯୧ଟି ଜନ ଅଭିଯୋଗ ଲକ୍ଷ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ୯୦ଟି ର ସମାଧାନ କରାଯାଇଛି; ପିଏମଓ ସନ୍ଦର୍ଭ ୯ରୁ ୬ ହାସଲ; ସାଂସଦଙ୍କ ଲକ୍ଷ୍ୟ ୫୯ରୁ ମିଳିଥିବା ସୂଚନା ଅନୁଯାୟୀ, ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୪୭ଟି ହାସଲ ହୋଇଛି। ସଂସଦୀୟ ଆଶ୍ୱାସନା ଲକ୍ଷ୍ୟ ଥିଲା ୪୨ଟି ଯେଉଁଥିରୁ ୩୭ଟି ହାସଲ ହୋଇଛି; ସମସ୍ତ ୪ଟି ଆଇଏମ୍ ସି ସନ୍ଦର୍ଭ (କ୍ୟାବିନେଟ୍ ପ୍ରସ୍ତାବ) ଲକ୍ଷ୍ୟ ଏବଂ ସମସ୍ତ ୭ଟି ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ସନ୍ଦର୍ଭ ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ ହୋଇଛି।
୨୦୨୩ ଅକ୍ଟୋବର ୨ରୁ ୩୧ ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨୩ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାଲିଥିବା ଏହି ଅଭିଯାନର ମୁଖ୍ୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପାଇଁ ସଫେଇ ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ୧୫ ସେପ୍ଟେମ୍ବର ୨୦୨୩ରେ ଏକ ପ୍ରସ୍ତୁତି ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଏହି ପଦକ୍ଷେପ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିଲା।