Prime Minister's Office
PM to inaugurate the Global Maritime India Summit 2023 on 17th October
PM to unveil 'Amrit Kaal Vision 2047' - long term blueprint for the Indian Maritime blue economy
PM to inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 23,000 crore
PM to lay the foundation stone of Tuna Tekra Deep Draft Terminal at Deendayal Port Authority, Gujarat
To be built at a cost of more than Rs. 4,500 crore, Tuna Tekra Terminal to emerge as a gateway for Indian trade via India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEEC)
PM to also dedicate more than 300 MoUs for global and national partnership in the Maritime sector
The biggest Maritime event in the country will witness wide participation from across the world
16 OCT 2023 12:50PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the third edition of the Global Maritime India Summit (GMIS) 2023 on 17th October, 2023 at around 10:30 AM via video conferencing. The summit will be held from 17th to 19th October at MMRDA Grounds in Mumbai.
During the programme, Prime Minister will unveil 'Amrit Kaal Vision 2047', the long term blueprint for the Indian maritime blue economy. The blueprint outlines strategic initiatives aimed at enhancing port facilities, promoting sustainable practices, and facilitating international collaboration. In line with this futuristic plan, Prime Minister will inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of projects worth more than Rs 23,000 crore, that are aligned with the 'Amrit Kaal Vision 2047’ for the Indian maritime blue economy.
Prime Minister will lay the foundation stone of Tuna Tekra all-weather deep draft terminal, to be built at a cost of more than Rs. 4,500 crore at Deendayal Port Authority in Gujarat. This state-of-the-art greenfield terminal will be developed in PPP mode. The terminal, which is likely to emerge as an international trade hub, will handle next-gen vessels exceeding 18,000 twenty-foot equivalent units (TEUs), and will act as a gateway for Indian trade via India-Middle East-Europe Economic Corridor (IMEEC). Prime Minister will also dedicate more than 300 Memorandums of Understanding (MoUs) worth more than 7 lakh crore for global and national partnership in the maritime sector, during the programme.
The summit is the biggest Maritime Event in the country. It will witness participation of Ministers from across the globe representing countries from Europe, Africa, South America, Asia (including central Asia, Middle East and BIMSTEC region). The summit will also be attended by Global CEOs, Business leaders, Investors, Officials, and other stakeholders from across the world. Further, several Indian states will also be represented in the summit by the Ministers and other dignitaries.
The three day summit will discuss and deliberate key issues of the maritime sector including ports of the future; decarbonisation; coastal shipping & Inland water transportation; shipbuilding; repair and recycling; finance, insurance & arbitration; maritime clusters; innovation & technology; maritime safety and security; and maritime tourism, among others. The summit will also provide an excellent platform for attracting investment in the maritime sector of the country.
The first Maritime India summit was held in 2016 at Mumbai. The Second Maritime Summit was held virtually in 2021.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ওক্তোবর 17দা গ্লোবেল মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিত 2023 হৌদোক্কনি
পি.এম.না ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমীগী অশাংবা মতমগী ব্লু প্রিন্ট – ‘অমৃত কাল ভিজন 2047’সু পুথোক্কনি
পি.এম.না লুপা করোর 23,000 হেনবগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাবা, লৈবাক মীয়ামদা শিজিন্নবগা লোয়ননা উরেপ উয়ুংসু তমগনি
পি.এম.না গুজরাতকী দীন্দয়াল পোর্ত ওথোরিতীগী তুনা তেক্রা দীপ দ্রাফ তর্মিনেলগী উরেপ উয়ুং তমগনি
লুপা করোর 4,500 হেন্না চঙদুনা শাগদৌরিবা তুনা তেক্রা দীপ দ্রাফ তর্মিনেল অসিনা ভারত-মিদ্দল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর (IMEEC) ফাওদুনা চৎপা ভারতকী লল্লোন ইতিক্কী থোংজিন অমা ওইরক্লগনি
পি.এম.না মেরিতাইম সেক্তরগীদমক্তা গ্লোবেল অমসুং দোমেস্তিক পার্ত্নরশিপকী MoU 300 হেনবসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি
লৈবাক্কী খাইদগী চাউবা মেরিতাইমগী থৌরম অসিদা মালেম শিনবা থুংবদগী শরুক য়ারকপগী মতৌ উবা ফংগনি
16 OCT 2023 12:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্তী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ওক্তোবর 17, 2023গী চাউরাক্না অয়ুক্কী পুং 10.30 তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা গ্লোবেল মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিত (GMIS) 2023গী অহুমশুবা মীফম হৌদোক্কনি। সম্মিত অসি মুম্বাইগী MMRDA লম্পাক্তা ওক্তোবর 17-19 ফাওবা চত্থগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিগী মনুংদা ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমীগী অশাংবা মতমগী ব্লুপ্রিন্ত ওইগদৌরিবা ‘অমৃত কাল ভিজন 2023’ অসিগী মায়খুম হাংদোক্কনি। ব্লুপ্রিন্ত অসিনা হিথাংফমশিংগী ফেসিলিতী হেন্না ফগৎহনবা, সস্তেনেবল ওইবা থৌওংশিংগী পুক্নিং থৌগৎপা, অমসুং ইন্তর্নেস্নেল কোলাবোরেসন লৈহন্নবা তেংবাংবগী পান্দম থম্বা স্ত্রেতজিক ওইবা থৌওং কয়া য়াওরি। ভারতকী মেরিতাইম ব্লু ইকোনোমীগী ‘অমৃত কাল ভিজন 2023’গা মরী লৈনবা লুপা করোর 23,000 হেনবগী প্রোজেক্ত কয়া প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি, লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি অমসুং উরেপ উয়ুংসু তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী দীন্দয়াল পোর্ত ওথোরিতীদা লুপা করোর 4,500 হেন্না চঙদুনা শাগদৌরিবা তুনা তেক্রা ওল-ৱেদর দীপ দ্রাফ তর্মিনেলগী উরেপ উয়ুং তমগনি। স্তেত-ওফ-দি আর্ত গ্রীনফিল্দ তর্মিনেল অসি PPP মোদতা শাগনি। মালেমগী ত্রেদ হব অমা ওইরকপা য়ারিবা তর্মিনেল অসিনা ত্বেন্তী-ফুত ইকুইভেলেন্ত য়ুনিৎ (TEU) 18,000 হেনবা নেক্স-জেন ভেসেল শেন্নগনি, অমসুং ভারত-মিদ্দল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক ওরিদোর (IMEEC) ফাওগদবা ভারতকী ত্রেদকী থোংজিন অমা ওইনা মথৌ পাংথোক্কনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিমক্কী মনুংদা মেরিতাইম সেক্তরগী গ্লোবেল অমসুং দোমেস্তিক পার্ত্নরশিপকীদমক্তা লুপা করোর লাখ 7 হেনবগী মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (MoU) 300 অমগসু মীয়ামদা খুৎশিন্নগনি।
সম্মিত অসিনা লৈবাক অসিগী মেরিতাইমগী খ্বাইদগী চাউবা থৌরম ওইগনি। মসিদা য়ুরোপ, অফ্রিকা, সাউথ অমেরিকা, এসিয়া (সেন্ত্রেল এসিয়া, মিদ্দল ইস্ত অমসুং BIMSTEC লৈবাকশিং য়াওনা)বু মীহুৎ শিন্দুনা মালেম পুম্বগী মন্ত্রীশিংনা শরুক য়াগনি। সম্মিত অসিদা মালেমগী গ্লোবেল CEO, ব্যুজিনেস লীদর, ইনভেস্তর, ওফিসিএল অমসুং স্তেকহোলদর পুম্নমক্না শরুক য়াগনি। মখা তারকপদা, ভারতকী তোঙান-তোঙানবা রাজ্য কয়াবুসু মখোয়গী মন্ত্রী অমসুং অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংনা মীহুৎ শিন্দুনা শরুক য়াগনি।
নুমিৎ হুম্নি চত্থগদবা সম্মিত অসিদা তুংগী মতমগী হিথাংফম; দিকার্বোনাইজেসন; কোস্তেল শিপ্পিং অমসুং ইনলেন্দ ৱাতর ত্রান্সপোর্তেসন; জহাজ শাবা; শেমজিন শাজিনবা অমসুং রিসাইক্লিং তৌবা; ফাইনান্স, ইন্স্যুরেন্স অমসুং আর্ব্রিতেসন; মেরিতাইম ক্লস্তর; ইন্নোভেসন অমসুং তেক্নোলোজী; মেরিতাইম সেফতী অমসুং সেক্যুরিতী; অমসুং মেরিতাইম তুরিজম য়াওনা মখল কয়াগী হীরমগী শিংনবশিংগী মতাংদা খন্ন-নৈনগনি। সম্মিত অসিনা লৈবাক্কী মেরিতাইম সেক্তরদা ইনভেস্তমেন্তশিংগী পুক্নিং চীংশিনবগী প্লেতোর্ম অমা ওইনসু মতেং পাংগনি।
খ্বাইদগী অহানবা মেরিতাইম ইন্দিয়া সম্মিত অসি ইং 2016দা মুম্বাইদা পাংথোকখিবনি। অনিশুবা মেরিতাইম সম্মিত অসিনা ইং 2021দা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখিবনি।