Prime Minister's Office
PM visits Science City in Ahmedabad, Gujarat
27 SEP 2023 2:10PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi visited the Science City in Ahmedabad, Gujarat today. He toured the Robotics Gallery, Nature Park, Aquatic Gallery, and Shark Tunnel and also took a walkthrough of the exhibition showcased on the occasion.
The Prime Minister posted a thread on X:
“Spent a part of the morning exploring the fascinating attractions at Gujarat Science City. Began with the Robotics Gallery, where the immense potential of robotics is brilliantly showcased. Delighted to witness how these technologies igniting curiosity among the youth.”
“The Robotics Gallery Showcases DRDO Robots, Microbots, an Agriculture Robot, Medical Robots, Space Robot and more. Through these engaging exhibits, the transformative power of robotics in healthcare, manufacturing and everyday life is clearly visible.”
“Also enjoyed a cup of tea served by Robots at the cafe in the Robotics Gallery.”
“The Nature Park is a serene and breathtaking space within the bustling Gujarat Science City. It is a must visit for nature enthusiasts and botanists alike. The park not only promotes biodiversity but also serves as an educational platform for people.”
“The meticulous walking trails offer diverse experiences on the way. It imparts valuable lessons on environmental conservation and sustainability. Do also visit other attractions like the Cactus Garden, Block Plantation, Oxygen Park and more.”
“Aquatic Gallery at Science City is a celebration of aquatic biodiversity and marine marvels. It highlights the delicate yet dynamic balance of our aquatic ecosystems. It is not only an educative experience, but also a call for conservation and deep respect for the world beneath the waves.”
“The Shark Tunnel is an exhilarating experience showcasing a diverse array of shark species. As you walk through the tunnel, you will greatly marvel at the diversity of marine life. It is truly captivating.”
“This is beautiful”
The Prime Minister was accompanied by the Governor of Gujarat, Shri Acharya Devvrat and the Chief Minister of Gujarat, Shri Bhupendra Patel.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী অহমদবাদতা লৈবাক সাইন্স সিতীদা চৎখ্রে
27 SEP 2023 2:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি গুজরাতকী অহমচবাদতা লৈবা সাইন্স সিতীদা চৎখ্রে। মহাক্না রোবোতিক্স গেলরী, নেচর পার্ক, এক্বাতিক গেলরী অমসুং শার্ক তন্নেল য়েংখি অমসুং থৌরম অদুদা উৎলিবা একজিবিসনশিংদসু কোইনা চৎতুনা য়েংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা থ্রেত অমা থাগৎখিঃ
"গুজরাত সাইন্স সিতীদা অয়ুক্কী শরুক অমা ওইনা নুংঙাইরবা মফমশিংদা লেল্লুই। রোবোতিক্সতা লৈরিবা চাউরবা শক্তি কয়া উৎলিবা রোবোতিক্স গেলরীদগী হৌখি। হায়রিবা তেক্নোলোজীশিং অসিনা নহাশিংদা খঙনিংবগী ইথিল অমা ফাওহল্লিবসি উবদা নুংঙাইবা ফাওই।"
"রোবোতিক্স গেলরী অসিদা দি.আর.দি.ও. রোবোত, মাইক্রোবোত, এগ্রিকলচর রোবোত, মেদিকেল রোবোত, স্পেস রোবোত অমসুং অতৈ কয়া অমা থমদুনা উৎলি। হায়রিবা নুংঙাইরবা এগজিবিতশিং অসিদগী হকশেল, পোৎ চৈ পুথোকপা অমসুং নোংমগী পুন্সিদা লৈরিবা রোবোতকী অহোংবা পুরকপা ঙম্বা শক্তি অদু ময়েক শেংনা উই।"
"মসিগী মতুংদা রোবোতিক গেলরীদা রোবোতনা শেবা তৌবা চা থক্লকখি।"
"নেচর পার্ক অসি মী চিল্লবা গুজরাত সাইন্স সিতীগী মনুংদা লৈবা পুক্নিং হুনিংঙাই ওইরবা মফম অমনি। মহৌশাবু নুংশিবা অমসুং বোতানিস্তশিংগী ওইনদি শোইদনা চৎপীগদবনি। পার্ক অসিনা বাইওদাইবর্সিতী কনবদা নত্তনা, মীয়ামগী এজুকেসনেল ওইবা ফম্বাক অমা ওইরি।"
নীংথিনা শেম্লবা চৎনবা লম্বী অসিনসু তোপ্পা মায়কৈ অমদা নুংঙাইবা অমা ফাওহল্লি। মসিনা অকোইবা কনবা অমসুং তুং কোইনা চৎপা মওংদা মরুওইবা পরা অমা পীরি। কেক্তস গার্দেন, ব্লোক প্লান্তেসন, ওক্সিজেন পার্ত অমসুং অতৈ অতৈশু চত্তুনা য়েংবীয়ু।"
"সাইন্স সিতীদা লৈরিবা এক্বাতিক গেলরী অসি ঙাগী বাইওদাইবর্সিতী অমসুং মরিন মার্ভেলশিং নীংথিনা থম্লিবা মফম অমনি। মসিদা ফজবা অদুবু ঐখোয়গী ইকোসিস্তেমগী দাইনামিক ওইবা অতৌ অদু উৎলি। মসি এজুকেতিব ওইবা খক্তা নত্তে, মসি ইথৎশিংগী মখাদা লৈরিবা মালং কন্নবা অমসুং হকচিন্না ইকাইখুম্নবা উৎপগী মশকনি।"
"শার্ক তন্নেল অসি শার্ককী তোঙান-তোঙানবা মখলশিং উৎলিবা পুক্নিং হুরবা মফম অমনি। অদোম্না তন্নেল অসিদা চৎপা মতমদা মরিন লাইফশিং অসি উবদা থম্মোইদা নুংঙাইবা ফাওগনি। মসি অদুক্কী মতীক পুক্নিং হুনিংঙাই ওই।"
"মসি য়াম্না ফজবা অমনি"
প্রধান মন্ত্রীগা লোইননা গুজরাতকী গবর্নর, শ্রী অচার্য় দেবব্রত অমসুং গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেন্দ্র পতেলগা লোইননা শরুক য়াখি।