Prime Minister's Office
PM addresses Rozgar Mela
Distributes about 51,000 appointment letters to newly inducted recruits
“Devotion of the recruits to service will enable the country to accomplish its goals”
“Narishakti Vandan Adhiniyam is a new beginning for the nation in the new Parliament”
“Technology has stopped corruption, improved credibility, reduced complexity and increased comfort”
“Policies of government are based upon a new mindset, constant monitoring, mission mode implementation and mass participation, that has paved the way to accomplish monumental goals”
26 SEP 2023 11:37AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the Rozgar Mela and distributed about 51,000 appointment letters to newly inducted recruits via video conferencing today. The recruits, selected from across the country will be joining the Government in various Ministries/Departments including Department of Posts, Indian Audit & Accounts Department, Department of Atomic Energy, Department of Revenue, Department of Higher Education, Ministry of Defence, Ministry of Health & Family Welfare among others. The Rozgar Mela is taking place at 46 locations across the country.
Addressing the gathering, the Prime Minister congratulated those who received their appointment letters today. He remarked that they are here due to their hard work and dedication and they have been selected from a pool of millions of candidates. Noting the festivities of Ganesh Utsav across the country, the Prime Minister said that it is the ‘Shri Ganesh’ of a new life for the appointees during this auspicious occasion. “Lord Ganesh is the God of accomplishments”, the Prime Minister said as he expressed confidence that the devotion of the recruits towards service will enable the country to accomplish its goals.
The Prime Minister said that the country is bearing witness to historic achievements. He mentioned the Narishakti Vandan Adhiniyam which has empowered half of the population. “Women reservation issue which was stuck for 30 years, has passed by both the houses with record votes. This decision took place in the first session of the new Parliament, in a way, it is a new beginning for the nation in the new Parliament”, Prime Minister Modi emphasized.
Acknowledging the significant presence of women among the new recruits, the Prime Minister said that daughters of the country are making a name in every sector. “I feel immense pride in the achievement of the Narishakti and it is the policy of the government to keep opening new avenues for their growth”, he said. The Prime Minister noted that the presence of women in any sector has always led to positive changes in every sector.
Referring to the soaring aspirations of the New India, the Prime Minister said that the dreams of this New India are lofty. “India has taken the resolve to become Viksit Bharat by 2047”, the Prime Minister remarked. He underlined that in the next few years, the nation will become the third-largest economy in the world where the government employees will have a lot to contribute in the coming times. He emphasized that they follow the approach of ‘Citizens First. Noting that today’s recruits grew up with technology, the Prime Minister stressed making use of it in their field of work and improving the efficiency of governance.
Further elaborating on the usage of technology in governance, the Prime Minister mentioned online railway reservations, the elimination of complexity of documentation by Aadhar Card, Digilocker, eKYC, gas booking, bill payments, DBT, and Digiyatra. “Technology has stopped corruption, improved credibility, reduced complexity, increased comfort,” said the Prime Minister, urging the new recruits to work further in this direction.
In the last 9 years, the Prime Minister said that the policies of the government are based upon a new mindset, constant monitoring, mission mode implementation and mass participation, and have paved the way to accomplish monumental goals. Giving examples of campaigns like Swacch Bharat and Jal Jeevan Mission, the Prime Minister highlighted the mission mode implementation approach of the government where efforts are being made to achieve saturation. He also informed that projects all across the country are being constantly monitored and gave the example of the Pragati Platform, which is being used by the Prime Minister himself. He emphasized that it is the government employees who shoulder the highest responsibility of implementing the government schemes on the ground level. He noted that the speed and scale of the policy implementation get a boost when lakhs of youth join government services, thereby leading to a boost in employment outside the government sector and the establishment of new employment frameworks.
Talking about GDP growth and the jump in production and exports, the Prime Minister mentioned the unprecedented investment in modern infrastructure. He talked about sectors like renewable energy, organic farming, defence and tourism that are showing a new vibrancy. India’s Aatmnirbhar Abhiyan is showing results in areas ranging from mobile phones to aircraft carriers, from corona vaccine to fighter jets. He said today, new opportunities are emerging for the youth.
The Prime Minister reiterated the importance of the next 25 years of Amrit Kaal in the lives of the country and the new recruits. He asked them to give the highest priority to teamwork. The Prime Minister said that the G20 became an event of our tradition, resolution and hospitality. This success is also the success of various public and private departments. Everyone worked as a team for the success of G20. “I am happy that today you too are becoming part of Team India of the government employees”, Prime Minister Modi said.
Noting that the recruits have an opportunity to work directly with the government, the Prime Minister urged them to continue their journey of learning and make use of iGOT Karmyogi Portal to further their knowledge in their areas of interest. Concluding the address, the Prime Minister congratulated the appointees and their families and urged them to take the resolve of a developed nation in the next 25 years.
Background
The Rozgar Mela was held at 46 locations across the country. The recruitments are occurring across Central Government Departments and State Governments/UTs supporting this initiative. The recruits, selected from across the country will be joining the Government in various Ministries/Departments including the Department of Posts, the Indian Audit & Accounts Department, the Department of Atomic Energy, the Department of Revenue, the Department of Higher Education, Ministry of Defence, Ministry of Health & Family Welfare among others.
The Rozgar Mela is a step towards fulfilling the Prime Minister’s commitment to accord the highest priority to employment generation. The Rozgar Mela is expected to act as a catalyst in further employment generation and provide meaningful opportunities to the youth for their empowerment and participation in national development.
The newly inducted appointees are also getting an opportunity to train themselves through Karmayogi Prarambh, an online module on iGOT Karmayogi portal, where more than 680 e-learning courses have been made available for ‘anywhere any device’ learning format.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে
নৌনা থবক খল্লবশিংগী মফমদা থবক খনবগী চাউরাকপা চিথী 51,000 য়েন্থোকখ্রে
“থবক খল্লবা মীওইশিংনা মশাগী সর্ভিস্তা থৱাই য়াওবনা লৈবাক অসিনা মশাগী পান্দম ফংবদা তেংবাংগনি”
“নারিশক্তি বন্দন অভিয়ান অসিদি অনৌবা পার্লিয়ামেন্ততা পাংথোকখিবা লৈবাক্কী অনৌবা খোঙথাং অমনি”
“তেক্নোলোজীনা শেঞ্জা থুমজা মুত্থৎলে, ক্রেদিবিলিতী হেনগৎহল্লে, কমপ্লেক্সিতী হন্থহল্লে অমসুং নুংঙাইবা হেনগৎহল্লে”
“সরকারগী পোলিসীশিং অসিদি অনৌবা ৱাখল্লোন, লেপ্তনা য়েংশিনবা, মিসন মোদতা থবক পাংথোকপা অমসুং মীয়াম্না শরুক য়াবগী মতৌদা য়ু্ফম ওইবনি, মসিনা মশক নাইরবা পান্দম কয়া ফংনবা লম্বী য়াৎলে”
26 SEP 2023 11:37AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা রোজগার মেলাদা ৱা ঙাংখ্রে অমসুং নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিংগী মফমদা থবক খনবগী চাউরাকপা চিথী 51,000 য়েন্থোকখ্রে। লৈবাক শিনবা থুংবগী নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিং অসিনা পোস্ত বিভাগ, ইন্দিয়ন ওদিৎ অমসুং একাউন্ত বিভাগ, এতোমিক ইনর্জী বিভাগ, রেভেন্যু বিভাগ, হাইয়র এজুকেসন বিভাগ, দিফেন্স বিভাগ, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল বিভাগশিং য়াওনা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা বিভাগ/মন্ত্রালয়দা চঙগনি। রোজগার মেলা অসি লৈবাক শিনবা থুংবগী মফম 46তা পাংথোক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, ঙসি থবক খনবগী চিথী ফংখ্রবা মীওইশিংগী মফমদা থাগৎপা ফোংদোকখি। মখোয়না ঙসি থবক ফংলিবসি মখোয়না হোৎনবা কনখিবা অমসুং খোঙফম চেৎখিবা অদুননি অমসুং মখোয়শিং অসি কেন্দিদেত মিলিয়ন কয়াগী মরক্তগী খনবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। লৈবাক শিনবা থুংবদা পাংথোক্লিবা গনেশ উতসব কুহ্মৈগী মতাংদা পল্লদুনা, য়াইফরবা মতমসিগী মনুংদা থবক খল্লবা মীওইশিংগী অনৌবা পুন্সিগী ‘শ্রী গনেশ’ অমা ঙসিগী থৌওং অসিনা ওইরিবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। “ভগ্বান গনেশ হায়বসিদি মায় পাকপগী ইশ্বরনি”, থবক খল্লবা মীওইশিংনা মশাগী সর্ভিস্তা থৱাই য়াওবনা লৈবাক অসিনা মশাগী পান্দম ফংবদা তেংবাংগনি হায়বগী থাজবগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
লৈবাক অসিনা হৌজিক পুৱারী ওইরবা মায় পাকপা কয়া উবা ফংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। লৈবাক্কী অপুনবা মীশিংগী তংখায়বু মপাঙ্গল হাপখ্রবা নারিশক্তি বন্দন অভিয়ানবুসু মহাক্না পনখি। “চহি 30দগী পন্দুনা লৈরক্লবা নুপীগী ফম খাকপগী হীরম অসিবু হাউস অনিমক্না রেকোর্দ ওইরবা ভোত মশিং ফংদুনা অয়াবা পীখ্রে। ৱারেপ অসি অনৌবা পার্লিয়ামেন্তকী অহানবা সেসন্দা লৌখিবনি। মরম অদুনা, মসিনা অনৌবা পার্লিয়ামেন্ত অসিদা পাংথোকপা লৈবাক্কী অনৌবা খোঙথাং অমা ওইরি”, প্রধান মন্ত্রীনা মিৎয়েং চঙখি।
নৌনা থবক খল্লবশিংগী মরক্তা নুপীশিংনা মশিং য়াম্না য়াওরিবা অসিবু শকখঙলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী ইচানুপীশিংনা সেক্তর খুদিংদা মশাগী শক্তাক শেম্লি হায়না ফোংদোকখি। “ঐখোয়গী নারিশক্তিগী মায় পাকপশিংদা ঐহাক্না চাউথোকচরি অমসুং মখোয়গী শাহৌগীদমক্তা অনৌবা থোঙ কয়া হাংদোকপা হায়বসি সরকারগী পোলিসীনি”, মহাক্না হায়খি। সেক্তর অমা হেক্তদা নুপীনা শরুক য়াবা মতমদা সেক্তর খুদিংদা অফবা অওনবা কয়া লাকই হায়বা ৱাফম্বু প্রধান মন্ত্রীনা শকখঙখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা ভারতকী অচৌবা অপাম্বশিংগী খুদম পীরদুনা অনৌবা ভারত অসিগী মঙলান্দি য়াম্না ৱাংই হায়না মহাক্না হায়খি। “ভারতনা ইং 2047 ফাওবগী মনুংদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইগনি হায়বগী ৱারেপ লৌখ্রবনি”, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মথংগী চহি খরগী মনুংদা, লৈবাক অসিনা মালেমগী খ্বাইদগী অহুমশুবা চাউবা শেন্মিৎলোন ওইরগনি, মসিগীদমক্তা ইমপ্লোয়ীশিংনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা য়াগদৌবা থৌদাং য়াম্না লৈগনি হায়না মহাক্না মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিনখি। মখোয়না ‘মীয়াম্না মাঙদা’ হায়বা ৱাখল্লোন ইনগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি। ঙসিগী থবক খল্লবা মীওইশিংদি তেক্নোলোজীগা শাগোন্নদুনা চাউরকপনি হায়বা ৱাফম থম্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়না মশাগী থবক অমসুং লৈঙাকপগী থৌওং হেন্না ফগৎহনবদা তেক্নোলোজী শিজিন্নসি হায়না থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈঙাকপগী থৌওংদা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী মতাংদা মখা তানা পাউদম্লদুনা, মহাক্না ওনলাইন্দা রেল তিকেত রিজর্বেসন তৌবা, আধার কার্দ, দিজিলোক্কর, e-kyc শিজিন্নদুনা চে-চাং শেন্নবা লুবগী থৌওং হন্থহনবা, গ্যাস বুক তৌবা, বিল থীবা, DBT অমসুং দিজিয়াত্রাগী মতাংদা পনখি। “তেক্নোলোজীনা শেঞ্জা থুমজা মুত্থৎলে, ক্রেদিবিলিতী হেনগৎহল্লে, কমপ্লেক্সিতী হন্থহল্লে অমসুং নুংঙাইবা হেনগৎহল্লে”, প্রধান মন্ত্রীনা হায়রদুনা নৌনা থবক খল্লবশিংনা মাইকৈ অসিদা মখা তানা চঙশিন্নবা হায়খি।
হৌখিবা চহি 9দা, সরকারগী পোলিসীশিং অসিদি অনৌবা ৱাখল্লোন, লেপ্তনা য়েংশিনবা, মিসন মোদতা থবক পাংথোকপা অমসুং মীয়াম্না শরুক য়াবগী মতৌদা য়ু্ফম ওইবনি, মসিনা মশক নাইরবা পান্দম কয়া ফংনবা লম্বী য়াৎলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা স্বচ্ছ ভারত অমসুং জল জীবন মিসনগুম্বা কেম্পেনগী খুদম পীরদুনা, সেচ্যুরেসন ফংবগী পান্দমগা লোয়ননা সরকারনা মিসন মোদতা থবক পায়খৎপগী থৌওংদা মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিনখি। লৈবাক শিনবা থুংবদা পায়খৎলিবা প্রোজেক্তশিং অসি লেপ্তনা য়েংশিল্লি হায়না মহাক্না পাউদম্লদুনা প্রধান মন্ত্রী মশামক্না শিজিন্নরিবা প্রগতী প্লেতফোর্মগী খুদম পীখি। সরকারগী স্কিমশিংবু গ্রাউন্দ লেভেল ফাওবদা নীংথিনা পায়খৎপগী খ্বাইদগী চাউবা থৌদাংদি সরকারগী থবক তৌরিবা মীওইশিংগীনি হায়না মহাক্না হায়খি। নহা লাখ কয়া অমনা সরকারগী থবক্তা চঙলক্লবা মতমদা, পোলিসীবু থবক্তা ওন্থোকপগী থৌওংদা খোঙজেল য়াঙখৎলকই, পাক শন্না পাংথোকপা ঙমহল্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মসিনা অমুক মরম ওইরগা, গবর্নমেন্ত সেক্তরগী মপান্দা থবক হেন্না লৈহল্লি অমসুং থবক পীবগী অনৌবা ফ্রেমৱর্ক অমসু শেমগৎপা ঙমহল্লি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা GDPগী গ্রোথ অমসুং পোত্থোক পুথোকপা অমদি একপোর্তকী চাং য়াম্না ৱাংখৎলক্লিবা অসিগী মতাংদা ঙাংবদা, মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মমাংদা অমুক্তা পাংথোকখিদ্রিবা মওংদা ইনভেস্ত তৌরিবা অসিগী মতাংদা পনখি। অনৌবা মতিক কয়া উৎলক্লিবা রিন্যুএবল ইনর্জী, ওর্গানিক ফার্মিং, দিফেন্স অমসুং তুরিজমগুম্বা সেক্তরগী মতাংদসু মহাক্না ৱা ঙাংখি। ভারতকী আত্মানির্ভর অভিয়ান্না মোবাইল ফোন্দগী এয়রক্রাফ কেরিয়র, অমসুং কোরোনা ভেক্সিন্দগী ফাইতর জেৎ ফাওবগী লমদা অপাম্বা মহৈ উবা ফংলে। অনৌবা খুদোংচাবা কয়া নহাশিংগী মরক্তা ঙসিদি হাংদোক্লে হায়না মহাক্না হায়খি।
অমৃত কালগী মথংগী চহি 25 অসিনা লৈবা অমসুং নৌনা থবক খল্লবা মীওইশিংগী পুন্সিদা কয়া য়াম্না মরু ওইবগে হায়বা প্রধান মন্ত্রীনা অমুক্কা হন্না নীংশিংখি। মখোয়না তীমৱর্ক্তা খ্বাইদগী অহেনবা মিৎয়েং চঙগদবনি হায়না মহাক্না হায়খি। G20না ঐখোয়গী চৎনবী, ৱারেপ অমসুং মীথুংলেনগী সেবা তৌবগী থৌরম অমা ওইখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মসিগী মায় পাকপা অসিদি পব্লিক অমসুং প্রাইভেতকী তোঙান-তোঙানবা বিভাগশিংগী মায় পাকপনি। মীপুম খুদিংনা G20না মায় পাক্নবগীদমক্তা তীম অমা ওইনা থবক তৌমিন্নখি। “ঙসিগী নুমিৎ অসিদগী অদোম খুদিংসু সরকারগী থবক তৌবা থৌমীশিংগী তীম ইন্দিয়াগী শরুক অমা ওইরকপা অসিদা ঐহাক্না য়াম্না নুংঙাইবা ফাওই”, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি।
নৌনা থবক খল্লবশিংনা মখোয়গী সরকারগা হকথেংননা থবক তৌমিন্নবগী খুদোংচাবা ফংগনি হায়রদুনা, মখোয়গী মহৈ তাশিনবগী খোঙচৎ মখা চত্থবীয়ু অমসুং মশাগী অপাম্বা লমদা লৈরিবা মখোয়গী লৌশিং হেনগৎহন্নবা iGOT কর্ময়োগী পোর্তেল শিজিন্নবীয়ু হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ৱারোল লোইশিল্লদুনা, থবক ফংলবা অমসুং মখোয়গী ইমুংবু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা মথংগী চহি 25 অসিদা চাউখৎপা লৈবাক অমা ওইহন্নবা মখোয়না ৱারেপ লৌবীয়ু হায়খি।
বেকগ্রাউন্দ
রোজগার মেলা অসি লৈবাক্কী মফম 46তা পাঙথোকখি। রিক্রুত্মেন্ত অসি থৌরাং অসিবু শৌগৎপা কেন্দ্র সরকারগী বিভাগ অমসুং রাজ্য সরকার/য়ু.তি.শিংদা পাক শন্না পাঙথোক্লি। লৈবাক অসিগী মফম কয়াদগী খল্লক্লবা অনৌবা রিক্রুতশিংনা দিপার্ত্মেন্ত ওব পোস্ত, ইন্দিয়ন ওদিত এন্দ একাউন্তস দিপার্ত্মেন্ত, দিপার্ত্মেন্ত ওব এতোমিক এনর্জী, দিপার্ত্মেন্ত ওব রেভিন্যু, দিপার্ত্মেন্ত ওব হাইয়র এজুকেসন, ঙাকশেল মন্ত্রালয়, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় অমসুং অতৈ কয়া য়াওনা তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়/বিভাগশিংদা চঙগনি।
রোজগার মেলা অসি প্রধান মন্ত্রীনা থবক পীনবগীদমক খ্বাইদগী চাউনা থমখিবা মরুওইবা পান্দম ফংনবগী মায়কৈদা চঙশিল্লিবা খোঙথাং অমনি। রোজগার মেলা অসিনা মখা তানা নহাশিংদা থবক পীনবা হোৎনবদা অমসুং মখোয়বু মশানা মশাবু শক্তি লৈহন্নবা অমসুং লৈবাক্কী চাউখৎ থৌরাংদা শরুক য়াবা ঙমজনবা মরুওইবা পোৎলম অমা ওইরি।
নৌনা ইন্দক্ত তৌরবা এপ্পোইন্তীশিং অসিনা মখোয় মশানা মশাবু 'এনিৱেয়র এনি দিভাইস' লর্নিং ফোর্মেতকীদমক ই লর্নিং কোর্স 680 হেন্না ফংহল্লিবা iGOT কর্ময়োগী পোর্তেলদা ওনলাইন মোদ্যুল অমা ওইরিবা কর্ময়োগী প্ররম্বগী খুত্থাংদা ত্রেন তৌজবা য়াবগী খুদোংচাবা ফংলি।