Prime Minister's Office
PM addresses closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023 in Varanasi, Uttar Pradesh
Inaugurates 16 Atal Awasiya Vidyalayas
“Efforts like Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav strengthen the cultural vibrancy of this ancient city”
With the blessings of Mahadev, Kashi is scripting unprecedented dimensions of development”
“Kashi and culture are the two names of the same energy”
“Music flows in every corner of Kashi, after all, this is the city of Natraj himself
“When I came here in 2014, the dream of development and heritage of Kashi that I had imagined is now slowly coming true”
“Varanasi has been a center of learning for centuries due its all inclusive spirit”
“I want the culture of tourist guides to flourish in Kashi and Tourist Guides of Kashi to be the most respected in the world”
23 SEP 2023 5:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed the closing ceremony of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav 2023 at Rudraksh International Cooperation and Convention Centre in Varanasi, Uttar Pradesh today. On the occasion, the Prime Minister inaugurated 16 Atal Awasiya Vidyalayas built across Uttar Pradesh at a cost of about Rs 1115 crores. Shri Modi also launched the portal for the registration of Kashi Sansad Khel Pratiyogita. He also handed over the prizes to the winners of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav. The Prime Minister also interacted with the students of Atal Awasiya Vidyalayas before the event.
Addressing the gathering, the Prime Minister remarked that the respect for Kashi has continuously grown with the blessings of Lord Mahadev and the policies for the city are reaching new heights. The Prime Minister highlighted the contributions of Kashi in the success of the G20 Summit and mentioned that those who visited the city have taken back with them the service, flavours, culture and music of Kashi. He said that the success of the G20 Summit is owed to the blessing of Lord Mahadev.
He said that with the blessings of Mahadev, Kashi is scaling unprecedented dimensions of development. Talking about the international cricket stadium for which he laid the foundation stone today in Varanasi and the dedication of 16 Atal residential schools, Prime Minister Modi congratulated the people of Kashi, Uttar Pradesh and the families of the Shramiks.
The Prime Minister emphasized that his vision for the development of Kashi as an MP of this constituency since 2014 is finally becoming a reality. He applauded the vast participation in the Kashi Sanskritik Mahotsav and expressed gratitude for getting the opportunity to connect with various talents of the region. Noting that this was only the first edition of the Mahotsav, the Prime Minister informed that approximately 40,000 artists took part and millions of visitors thronged the venue to witness it. He expressed confidence that the Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav will create a new identity for itself in the coming times with the support of the people. The Prime Minister said that Kashi is becoming a center of attraction for tourists around the world.
Shri Modi said that Kashi and culture are the two names of the same energy and Kashi has the distinction of being the cultural capital of India. He said it is natural that music flows in every corner of the city, after all, this is the city of Natraj himself. Acknowledging Mahadev as the source of all art forms, the Prime Minister said that these art were developed and put into a system by ancient sages like Bharat Muni. Citing local festivals and celebrations, the Prime Minister said that everything in Kashi is steeped in music and arts.
The Prime Minister highlighted the glorious classical music culture of the city and the regional songs and mentioned that the city is an amalgamation of musical instruments like tabla, shehnai, sitar, sarangi and veena. He underlined that Varanasi has preserved the musical styles of Khyal, Thumri, Dadra, Chaiti and Kajri for centuries, and also the Guru-Shishya tradition which has kept the melodious soul of India alive for generations. The Prime Minister also mentioned the Teliya Gharana, Piyari Gharana and the musicians of Ramapura Kabirchowra Muhalla, and said that Varanasi has produced many greats in music that have left a mark on the global stage. The Prime Minister also expressed gratitude for getting the opportunity to interact with several great musicians from Varanasi.
Referring to the portal of Kashi Saansad Khel Pratiyogita which was launched today, the Prime Minister said that whether it is Khel Partiyogita or the Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav, it is just the beginning of new traditions in Kashi. He announced that now Kashi Sansad Gyan Pratiyogita will also be organized now. “Effort is to increase awareness about the culture, cuisine, and art of Kashi”, he said. “Kashi Sansad Gyan Pratiyogita will be organized in rural and urban areas of Kashi at different levels.”
The Prime Minister said the people of the city are the most knowledgeable people about Kashi, and every resident is a true brand ambassador of Kashi. In order to equip them to communicate this knowledge properly, the Prime Minister proposed to strengthen the system of quality tourist guides who could describe the city properly. For this, he said a Kashi Saansad Tourist Guide competition will also be organized. “I want to do this because I want the world to know about my Kashi. I want the Tourist Guides of Kashi to be the most respected in the world”, he said.
Underlining that many scholars from across the world visit Kashi to learn Sanskrit, the Prime Minister informed that Atal Awasiya Vidyalays have been inaugurated today at the cost of Rs 1100 crores while keeping this belief in mind. He emphasized that these schools have been inaugurated to impart quality education to the kids of those who belong to weaker sections of the society including shramiks. “Children of those who lost their lives during the Covid pandemic will be admitted to these schools at zero fees”, the Prime Minister remarked. He highlighted that facilities for music, arts, crafts, technology and sports apart from the usual courses will also be made available. The Prime Minister mentioned the development of 1 lakh Eklavya Residential Schools for the tribal society. “With the New Educational Policy, the government has completely transformed the thinking. Schools are becoming modern and classes are becoming smart”, he said. Shri Modi highlighted the PM Shri campaign to modernize thousands of schools in the country with the help of modern technology.
The Prime Minister acknowledged the full cooperation of the people of Kahsi in all his endeavours for the city.
Referring to the budget that is available to all the states for taking care of children of migrant labour, Shri Modi said that many states used these funds for electorally opportunistic purposes while Uttar Pradesh, under Chief Minister Yogi ji has used it for the future of children from the poor sections of society. The Prime Minister praised the students of the residential school for their confidence. “Mark my words, within the next 10 years you will see the glory of Kashi coming out of these schools”, he concluded.
Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath and Ministers from the Government of Uttar Pradesh were present on the occasion among others.
Background
The Prime Minister’s vision to strengthen the cultural vibrancy of Kashi has led to the conceptualization of Kashi Sansad Sanskritik Mahotsav. The Mahotsav witnessed the participation of more than 37,000 persons across 17 disciplines who displayed their skills in singing, instrumental playing, nukkad natak, dancing etc. The meritorious participants will get a chance to showcase their cultural skills during the programme at Rudraksh International Cooperation and Convention Centre.
With an aim to further enhance access to quality education, 16 Atal Awasiya Vidyalaya across Uttar Pradesh built at a cost of about Rs 1115 crores have been started exclusively for children of labourers, construction workers and orphans affected due to the COVID-19 pandemic with an aim to provide quality education and help in holistic development of children. Each school is constructed in an area of 10-15 acres with classrooms, sports ground, recreational areas, a mini auditorium, hostel complex, mess and residential flats for staff. These residential schools intend to eventually accommodate 1,000 students each.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না উত্তর প্রদেশকী ভরানসীদা কাশী সন্সদ সংস্কৃতী মহোৎসব 2023 লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাঙখ্রে
অতল অৱসিয় বিদ্যলায় 16 শঙ্গাখ্রে
“কাশী সন্সদ সংশকৃতী মহোৎসবকুম্বা হোৎনজমন্না অরিবা শহর অসিগী নাৎকী মতিক মগুনগী মপাঙ্গল হেনগৎহল্লি”
কাশীনা মহাদেবগী থৌজালদগী মমাংদা অমুক্তা লৈরমদ্রিবা চাউখৎ থৌরাংগী ৱারি ইরি
“কাশী অমসুং নাৎ হায়বসি চপ মান্নবা ইনর্জীগী তোঙানবা মমিং অনিনি”
“কাশীগী অকোয়বা খুদিংদা ঈশৈ নোংমাইগী ইচেল চেল্লি, মসিদি নত্রাজ মশামক্কী শহরনি”
“ঐহাক্না মফমসিদা ইং 2014দা লাকখিবা মতমদা কাশীগী চাউখৎ থৌরাং অমসুং হেরিতেজকী মতাংদা মঙজখিবা মঙলান অদু হৌজিক্তি তপ্না তপ্না মঙফাওনবা হৌরক্লে”
“ভরানসীনা মশাগী ইনক্লুসিব ওইবা ইথিলগী মরমদগী চহি চা কয়াদগী মহৈ তম্বগী ময়োল ওইদুনা লাকখি”
“তুরিস্ত গাইদকী চৎনবীবু ঐহাক্না কাশীদা মশক থোক্না চাউখৎহনবা অমসুং কাশীগী তুরিস্ত গাইদশিংবু মালেম্না খ্বাইদগী ইকায় খুম্নবা মীওই ওইহনবা পাম্মি”
23 SEP 2023 5:45PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উত্তর প্রদেশকী ভরানসীগী রুদ্রক্স ইন্তর্নেস্নেল কোওপরেসন অমসুং কনভেন্সন সেন্তরদা পাংথোকপা কাশী সন্সদ সংস্কৃতী মহোৎসব 2023 লোইশিনবগী থৌরমদা ৱা ঙাঙখ্রে। উত্তর প্রদেশ শিনবা থুংবদা পুন্না লুপা করোর 1115 চঙনা শাখিবা অতল অৱসিয় বিদ্যলায় 16সু প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী থৌরম অসিদা শঙ্গাখি। শ্রী মোদীনা কাশী সন্সদ খেল প্রতিয়োগিতাগীদমক্তা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী পোর্তেলসু হৌদোকখি। মহাক্না কাশী সন্সদ সংস্কৃতী মহোতসবকী মকোক মথং তারবশিংদা মনাসু য়েন্থোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরমগী মমাংদা অতল অৱসিয় বিদ্যালয়গী মহৈরোইশিংগা উন্নদুনা ৱারি শাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাঙবদা, ভগ্বান মহাদেবগী থৌজালদগী কাশীবু মীয়াম্না ইকায় খুম্নবগী মতৌসু য়াম্না হেনগৎলে অমসুং শহর অসিগী থৌশিল থৌরাংশিংনা হান্নদগী হেন্না ৱাংবা থাক্তা য়ৌরে হায়না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা G20 সম্মিৎনা মায় পাকপদা কাশীনা লৌখিবা থৌদাংশিং পনখি অমসুং শহর অসিদা লাক্লম্বা খুদিংনা কাশীগী সেবা, মহাও, নাৎ অমসুং ঈশৈ নোংমাইবু মশাগা লোয়নদুনা হন্নখি হায়না ফোংদোকখি। ভগ্বান মহাদেবগী থৌজালদগী G20 সম্মিৎনা মায় পাকখিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
কাশীনা মহাদেবগী থৌজালদগী মমাংদা অমুক্তা লৈরমদ্রিবা চাউখৎ থৌরাংগী ৱারি ইরি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না ঙসি ভরানসীদা উরেপ উয়ুং তমখিবা ইন্তর্নেস্নেল ক্রিকেত স্তেদিয়ম অমসুং অতল রেসিদেন্সিএল স্কুল 16পু লৈবাক মীয়ামদা খুৎশিন্নখিবগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রী মোদীনা কাশী, উত্তর প্রদেশ অমসুং শ্রামিকশিংগী ইমুং মনুংগী মফমদা থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না কনস্তিত্বেন্সী অসিগী এম.পি. অমা ওইনা ইং 2014দগী হৌনা কাশীগী চাউখৎ থৌরাং অমসুং হেরিতেজকী মতাংদা মঙজখিবা মঙলান অদু হৌজিক্তি তপ্না তপ্না মঙফাওনবা হৌরক্লে হায়না ফোংদোকখি। কাশী সংস্কৃতী মহোৎসবতা মীয়াম মশিং য়াম্বনা শরুক য়াবগী মতৌবু মহাক্না থাগৎলদুনা লমদম অসিগী মখল কয়াগী তেলেন্তশিংগা পুনবা ফংবগী খুদোংচাবা পীবিবগীদমক্তা তৌবীমল খঙবসু উৎখি। মসিনা মহোৎসব অসিগী খ্বাইদগী অহানবা তাঙ্কক্নি হায়না পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা চাউরাকপা আর্তিস্ত 40,000না মসিদা শরুক য়াখি অমসুং মীওই মিলিয়ন কয়ানা মসিবু য়েংবা লাক্নখি হায়না ফোংদোকখি। মীয়াম্না শৌগৎপীবদগী কাশী সংস্কৃতী মহোৎসব অসিনা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা মশামক্কী শক্তাক অমা শেমজবা ঙমগনি হায়বগী থাজবা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। কাশীনা হৌজিক্তি মালেম পুম্বগী লমকোয়বশিংগী খ্বাইদগী পাম্নবা মফম অমা ওইরক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
কাশী অমসুং নাৎ হায়বসি চপ মান্নবা ইনর্জীগী তোঙানবা মমিং অনিনি অমসুং কাশীনা ভারতকী নাৎকী চৎনবীগী কোনুং ওইবগী শক্তাক অমসু ফংজরি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি। শহর অসিগী অকোয়বা খুদিংদা ঈশৈ নোংমাইগী ইচেল চেল্লিবা অসিদি মহৌশানা তাবনি, মরমসি শহর অসিমক নত্রাজ মশামক্কী শহরনি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাদেবনা আর্তকী মখল খুদিংগী হৌরকফম্নি হায়না মহাক্না ফোংদোক্লদুনা, মসিগুম্বা আর্তশিং অসিদি ভারত মুনীগুম্বা অরিবা মতমগী লাইনীংবশিংনা শেমগত্তুনা পথাপ অমা ওইহল্লম্বনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। লমদমসিগী কুহ্মৈ অমসুং নুংঙাইবা ফোংদোকপগী মতৌশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা কাশীদা লৈবা হীরম খুদিংমক ঈশৈ নোংমাই অমসুং আর্তকা অরুবা মরী লৈনৈ হায়না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা শহর অসিগী মশক নাইরবা ক্লাসিকেল ম্যুজিক্কী চৎনবী, লমদমসিগী ঈশৈগী মতাংদা পল্লদুনা, শহর অসিদি তব্লা, শেহনাই, সিতার, সারঙ্গী অমসুং বীনাগুম্বা ঈশৈ নোংমাইগী জন্ত্রশিংগী পুনফম্নি হায়না ফোংদোকখি। ভরানসীনা খয়াল, থুমরী, দদ্রা, চাইতী অমসুং কজরীগী ঈশৈ নোংমাইগী মওং-মতৌবু চহি চা কয়াদগী ঙাক শেন্দুনা লাক্লি, মসিগা লোয়ননা ভারতকী খোইথুম্লবা থৱাইবু চারোন শুরোন কয়াগী হিংহন্দুনা লাক্লিবা গুরু-শিশ্যগী চৎনবীবুসু ঙাক শেন্দুনা লাক্লি হায়না শ্রী মোদীনা মখা তাখি। প্রধান মন্ত্রীনা তেলিয়া ঘরানা, পিয়ারী ঘরানা, রামপুরা কবিরচৌরা মুহল্লাগী ঈশৈ নোংমাইগী মীওইশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পল্লদুনা ভরানসীনা মালেমগী থাক্তা মিংচৎ শেমখ্রবা ঈশৈ নোংমাইগী অথোইবা মীওই কয়া অমসু পুথোকখ্রে হায়না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ভরানসীগী শক্নাইরবা ঈশৈ নোংমাইগী মীওই কয়াগা উন্নবা ফংবগী খুদোংচাবা পীবগীদমক্তা নুংঙাইবসু ফোংদোকখি।
ঙসি হৌদোকখিবা কাশী সন্সদ খেল প্রতিয়োগীতাগী পোর্তেলগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পল্লদুনা, খেল প্রতিয়োগীতা ওইরো নত্ত্রগা কাশী সন্সদ সংস্কৃতী মহোৎসব ওইরো, মসিদি কাশীগী অনৌবা চৎনবী অমগী অহৌবনি হায়খি। হৌজিক্তি, কাশী সন্সদ গ্যান প্রতিয়োগীতাসু শিল্লগনি হায়না মহাক্না লাউথোকখি। “হোৎনরিবা খুদিংমক কাশীগী চৎনবী, চাবগী মথেল অমসুং আর্তকী মতাংদা মীয়ামদা খঙহনবনি”, মহাক্না হায়খি। “কাশী সন্সদ গ্যান প্রতিয়োগীতা অসি কাশীগী খুঙ্গং অমসুং শহরগী মফমশিংদা তোঙান-তোঙানবা থাক্তা পাংথোক্লগনি”।
শহরগী মীয়াম অসিদি কাশীগী মতাংদা খ্বাইদগী হেন্না খঙবা মীওইশিংনি অমসুং মফমসিগী মীওই খুদিংমক কাশীগী অশেংবা এম্বেসেদরনি, পাউজেল্লোইনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। লৌশিং অসিবু অতোপ্পা মীওইদা মমুৎ তানা তম্বা ঙমহন্নবগীদমক্তা, প্রধান মন্ত্রীনা মগুন লৈবা তুরিস্ত গাইদকী পথাপ অসিগী মপাঙ্গল কনখৎহনসি, মখোয়না শহর অসিগী মতাংদা নীংথিজনা তাকপী ঙমহনসি হায়বা ৱাফম হৌদোকখি। “ঐহাক্না মসি পাংথোকপা পাম্লিবসি ঐহাক্না মালেম্না ঐহাক্কী কাশীগী মতাংদা খঙহন্নীংবা অসিননি। ঐহাক্না কাশীগী তুরিস্ত গাইদশিংবু মালেম্না খ্বাইদগী ইকায় খুম্নবা ওইহনবা পাম্মি”, মহাক্না হায়খি।
মালেমগী অখঙ-অহৈ কয়ানা কাশীদা সংস্কৃত তম্নবা লাক্নৈ হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোক্লদুনা, মসিগুম্বা ৱাফম অসি মপুং ওইনা খন্নদুনা ঐখোয়না ঙসি লুপা করোর 1100 চঙনা শাখিবা অতল অৱসিয় বিদ্যালয় শঙ্গাখ্রিবনি। শ্রামিকশিং য়াওনা খুন্নাইগী শোত্থবা মীওইশিংগী অঙাংসিংগী মফমদা মগুন লৈবা এজুকেসন ফংহন্নবগীদমক্তা মসিগী স্কুলশিং অসি শঙ্গাখিবনি হায়না মহাক্না অহেনবা মিৎয়েং চঙখি। “কোবিদ লাইচৎ মনুংদা পুন্সি মাঙখিবশিংগী অঙাংশিংবু স্কুলশিং অসিদা ফী অমত্তা লৌদনা তমহনগনি”, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মহৌশানা তাকপীবা মহৈগী মথক্তা ঈশৈ-নোংমাই, আর্ত, ক্রাফ, তেক্নোলোজী অমসুং স্পোর্তকী খুদোংচাবশিংসু স্কুলশিং অসিদা লৈগনি হায়না মহাক্না হায়খি। ত্রাইবেল খুন্নাইগীদমক্তা এক্লাব্যা রেসিদেন্সিএল স্কুল লাখ 1 শেমগৎলিবা অসিগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি। “এজুকেসনগী অনৌবা পোলিসী অসিগা লোয়ননা, ৱাখল খনবগী মতৌবু সরকারনা মপুং ফানা হোংদোকখ্রে। স্কুলশিং পুম্নমক মোদর্ন ওইরক্লি, ক্লাসশিংসু স্মার্ত ওইরক্লি”, মহাক্না হায়খি। লৈবাক অসিদা তেক্নোলোজীগী মতেং লৌদুনা স্কুল লিশিং কয়াবু মতমগা চুনহন্নবা হোৎনরিবা পি.এম. শ্রী কেম্পেনগী মতাংদা শ্রী মোদীনা মীয়ামগী পুক্নিং চীংশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না শহর অসিগীদমক্তা পায়খৎলকপা খোঙথাং খুদিংদা কাশীগী মীয়াম্না মতেং পাংবীয়ু হায়খি।
মাইগ্রেন্ত শিন্মীশিংগী অঙাশিংবু শেন্ননবগীদমক্তা রাজ্যশিংগী মফমদা লৈরিবা বজেৎকী মতাংদা পল্লদুনা, শ্রী মোদীনা রাজ্য কয়া অমনা মসিগী ফন্দশিং অসিবু মীখলগী খুদোংচাবা লৌনবা শিজিন্নরি, অদুবু মুখ্য মন্ত্রী য়োগীজীগী মখাদা উত্তর প্রদেশনা ফন্দশিং অসিবু খুন্নাইগী শোত্থবা কাঙলুপশিংগী অঙাংগী তুংগী অফবা মতম পীনবগীদমক্তা শিজিন্নরি হায়খি। প্রধান মন্ত্রীনা রেসিদেন্সিএল স্কুলশিং অসিগী মহৈরোইশিংবু মখোয়না মশাদা থাজরিবা অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। “ঐহাক্কী ৱাফম অসি নীংশিংবীয়ু, মথংগী চহি 10সিদা কাশীগী মিংচত্তি স্কুলশিং অসিদগী লাক্কনি”, মহাক্না ৱারোল লোইশিনখি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং উত্তর প্রদেশ সরকারগী মন্ত্রী কয়াসু ঙসিগী থৌরম অসিদা শরুক য়ানখি।
বেকগ্রাউন্দ
কাসিগী নাৎকী থবকশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমনা লমজিংদুনা কাসি সংসদ সংস্কৃতিক মহোৎসব পায়খৎলকপনি। ঈশৈ শকপা, ইন্সত্রুমেন্তশিং খোঙবা, নুক্কাদ নাতক, জগোয় শাবা অসিনচিংবা হৈবা মীওইশিংনা হিরম 17দা মীওই 37,000 হেন্না মহোৎসব অসিদা শরুক য়াখি। রুদ্রক্ষ ইন্তরনেসনেল কোওপরেসন এন্দ কনভেন্সন সেন্তরদা পাংথোকপা থৌরমদা হৈথোই-শিংথোইবা মীওইশিংনা মখোয়গী কলচরগী হৈজবশিং উৎনবগী খুদোংচাবা অমসু ফংনখি।
মখা তানা মগুন লৈবা লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা ফংবা হেনগৎহন্নবা পান্দম অমদা, শিন্মীশিংগী মচাশিং অমসুং কোবিদ-19 লাইচৎতা মমা-মপা লৈখিদ্রবা অঙাংশিংগী অখন্ননা লুপা করোর 1115 চঙনা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা শেমগৎপা অতল অৱাসিয়া বিদ্যলায়া 16 থবক হৌরে। লম একর 10-15 পাক-চাউবা মফমদা স্কুল অমমম শাবনি মসিদা কাশিং, শান্নবুং, পোথাফম, মিনি ওদিতোরিয়ম অমা, হোস্তেল কমপ্লেক্স, মেস অমসুং স্তাফশিংগী লৈফম ফ্লেতশিং য়াওরি। হায়রিবা রেসিদেন্সিএল স্কুল অমমমদা মহৈরোয় 1000 তম্বা য়াগনি।