Ministry of Home Affairs
Ministry of Home Affairs conducted Special Campaign for reducing pending matters on a monthly basis from November 2022 to August 2023
3,438 Swachhta campaigns have been conducted at various sites by the Ministry with special focus on field/outstation offices having public interface
632 MP References, 37 Parliamentary Assurances, 6 Cabinet Proposals, 213 State Government References and 47 PMO References disposed
38,550 Public Grievances and 4,159 PG Appeals received during November 2022 to August 2023 disposed, 25,504 sq. ft. of space freed in the offices of CAPFs
MHA fully committed to act as an active participant during the Preparation Phase (15-30 September, 2023) and Implementation Phase (02-31 October, 2023) of the Special Campaign 3.0
21 SEP 2023 4:11PM by PIB Delhi
Ministry of Home Affairs conducted Special Campaign for reducing pending matters on a monthly basis from November 2022 to August 2023. A total of 3,438 Swachhta campaigns have been conducted at various sites by the Ministry with special focus on field/outstation offices having public interface.
During the said period, 632 MP References, 37 Parliamentary Assurances, 6 Cabinet Proposals, 213 State Government References and 47 PMO References were disposed of. Also, a total of 38,550 Public Grievances and 4,159 PG Appeals received during November 2022 to August 2023 have been disposed of by the Ministry. A total of 25,504 sq. ft. of space has been freed in the offices of CAPFs.
Further, for coordinating with all the Divisions within the Ministry efficiently, an intra-Ministry portal has been developed. This has been the best practice of the Ministry wherein all the Divisions upload data related to the Special Campaign. This has facilitated in acquiring correct data on time curtailing any delay.
Encouraged by the success of the previous events of the Special Campaign, the Ministry of Home Affairs is fully committed to act as an active participant during the Preparation Phase (15-30 September, 2023) and Implementation Phase (02-31 October, 2023) of the Special Campaign 3.0 being undertaken by the Department of Administrative Reforms and Public Grievances (DARPG). The special campaign organized in the Ministry of Home Affairs is focused on sustainable and environment friendly workplaces.
The Special Drive 3.0 to be conducted from 02 October, 2023 to 31 October, 2023 is being monitored at the highest level. All CAPFs & CPOs have been emphasized the importance of Special Campaign 3.0 and encouraged to work in a concerted manner for best results as per the parameters identified.
As we move towards a more sustainable future for all, special emphasis will be laid on change in attitudinal/behavioural attitude towards sustainable practices in workplace.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
গৃহ মন্ত্রালয় নবেম্বর ২০২২ দগী ওগস্ত ২০২৩ ফাওবদা পন্দুনা লৈরিবা ৱাফমশিং থা থাগী ওইনা লৌখৎলগা হন্থহন্নবা অখন্নবা কেম্পেন পায়খৎখ্রে
মীয়ামগা হকথেংননা থবক তৌরিবা ফীল্দ/আউতস্তেসন ওফিসশিংদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমদুনা মন্ত্রালয়না তোঙান তোঙানবা মফমাইংদা স্বছ্চতা কেম্পেন ৩,৪৩৮ পাঙথোকখ্রে
এম.পি. রিফরেন্স ৬৩২, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্স ৩৭, কেবিনেৎ প্রপোজেল ৬, স্তেত লৈঙাক্কী রিফরেন্স ২১৩ অমদি পি.এম.ও. রিফরেন্স ৪৭ লোইশিনখ্রে
নবেম্বর ২০২২ দগী ওগস্ত ২০২৩ ফাওবদা ফংখিবা মীয়ামগী ৱাকৎ ৩৮,৫৫০ অমদি পি.জি. অপিল ৪,১৫৯ লোইশিনখ্রে, সি.এ.পি.এফ.শিংগী ওফিসশিংদা স্ক্বার ফীৎ ২৫,৫০৪গী মফম হাঙহনখ্রে
অখন্নবা কেম্পেন ৩.০গী শেম শাবগী তাঙ্কক (সেপ্তেম্বর ১৫-৩০, ২০২৩) অমদি থবক ওইনা পায়খৎপগী তাঙ্কক (ওক্তোবর ০২-৩১, ২০২৩) মনুংদা এম.ঐচ.এ.না ইচঙ থৌনা শরুক য়াননবা খোঙফম মপুং ফানা শেম্লে
21 SEP 2023 4:11PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয় নবেম্বর ২০২২ দগী ওগস্ত ২০২৩ ফাওবদা পন্দুনা লৈরিবা ৱাফমশিং থা থাগী ওইনা লৌখৎলগা হন্থহন্নবা অখন্নবা কেম্পেন পায়খৎখ্রে‍। মীয়ামগা হকথেংননা থবক তৌরিবা ফীল্দ/আউতস্তেসন ওফিসশিংদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমদুনা মন্ত্রালয়না তোঙান তোঙানবা মফমাইংদা স্বছ্চতা কেম্পেন ৩,৪৩৮ পাঙথোকখ্রে‍।
হায়রিবা মতমসিগী মনুংদা, এম.পি. রিফরেন্স ৬৩২, পার্লিয়ামেন্তরী এস্যুরেন্স ৩৭, কেবিনেৎ প্রপোজেল ৬, স্তেত লৈঙাক্কী রিফরেন্স ২১৩ অমদি পি.এম.ও. রিফরেন্স ৪৭ লোইশিনখ্রে‍। নবেম্বর ২০২২ দগী ওগস্ত ২০২৩ ফাওবদা ফংখিবা মীয়ামগী ৱাকৎ ৩৮,৫৫০ অমদি পি.জি. অপিল ৪,১৫৯ সু লোইশিনখ্রে‍। সি.এ.পি.এফ.শিংগী ওফিসশিংদা স্ক্বার ফীৎ ২৫,৫০৪গী মফম হাঙহনখ্রে‍।
মখা তানা, মন্ত্রালয়গী মনুংদা লৈরিবা দিভিজন পুম্নমক্কা মতিং লৈনা খুৎশম্ননা চৎমিন্ননবগীদমক, ইন্ত্রা-মিনিস্ত্রী পোর্তেল অমসু শেমগৎলে‍। মসিনা অখন্নবা কেম্পেন অসিগা মরী লৈনবা দেতাশিং দিভিজন পুম্নমক্না মসিদা থাগত্তুনা মন্ত্রালয় অসিগী খ্বায়দগী ফবা থৌওং ওইরি‍। মসিনা অচুম্বা দেতা মতম চানা ফংহন্দুনা মতম থিন্থহন্দবদা মতেং পাংলি‍।
অখন্নবা কেম্পেনগী মমাঙগী থৌদোকশিংগী মায় পাকপনা পুক্নিং থৌগৎলদুনা, দিপার্তমেন্ত ওফ এদমিনিস্ত্রেতিব রিফোর্মস এন্দ পব্লিক গ্রিভান্সেস (দি.এ.আর.পি.জি.)না পায়খৎলিবা স্পিসিএল কেম্পেন ৩.০ অসিগী শেম শাবগী তাঙ্কক (সেপ্তেম্বর ১৫-৩০, ২০২৩) অমদি থবক ওইনা পায়খৎপগী তাঙ্কক (ওক্তোবর ০২-৩১, ২০২৩) মনুংদা গৃহ মন্ত্রালয়না না ইচঙ থৌনা শরুক য়াননবা খোঙফম মপুং ফানা লেপ্লি‍। গৃহ মন্ত্রালয়দা পায়খৎলিবা অখন্নবা কেম্পেন অসিনা তুং কোইগদবা অমদি মহৌশাগী ফীভমগা চুনবা থবক মফম শেমগৎপদা মীৎয়েঙ থম্লি‍।
ওক্তোবর ০২, ২০২৩ দগী ওক্তোবর ৩১, ২০২৩ ফাওবা পাঙথোক্কদৌরিবা স্পিসিএল দ্রাইব ৩.০ অসি খ্বায়দগী ৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি‍। সি.এ.পি.এফ. অমদি সি.পি.ও. পুম্নমক্তা স্পিসিএল কেম্পেন ৩.০গী মরুওইবা ৱাফমশিং থমখ্রে অমদি মশক খঙদোক্লবা পেরামিতীশিংগী মতুং ইন্না খ্বায়দগী ফবা মহৈ ফংননবগীদমক পুন্না থবক পায়খিমিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখ্রে‍।
ঐখোয়না পুম্নমক্কী ওইবা তুং কোইগদবা তুংলমচৎ অমগী মায়কৈদা চঙশিনবগা লোয়ননা, থবক মফমদা তুং কোইগদবা থবক থৌওং পুরক্নবগী মায়কৈদা লীচৎ শাজৎ হোংদোকপদা অখন্নবা মীৎয়েঙ থমগনি‍।