Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Sir M Visvesvaraya
Also greets engineers on Engineers Day
15 SEP 2023 9:56AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Sir M Visvesvaraya on the occasion of Engineers Day.
Shri Modi also extended greetings to all hardworking engineers on this occasion.
The Prime Minister said Sir M Visvesvaraya will continue to inspire generations to innovate and serve the nation. PM also shared glimpses from Chikkaballapura, where he had paid homage to Sir M Visvesvaraya during his visit earlier this year.
In X posts, the Prime Minister said;
“On #EngineersDay we pay homage to Sir M Visvesvaraya, a visionary engineer and statesman. He continues to inspire generations to innovate and serve the nation. Here are glimpses from Chikkaballapura, where I paid homage to him during my visit earlier this year.”
“Greetings to all hardworking engineers on #EngineersDay! Their innovative minds and tireless dedication have been the backbone of our nation's progress. From infrastructural marvels to tech breakthroughs, their contributions touch every aspect of our lives.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সার এম বিসবেসবরায়াগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
ইঞ্জিনিয়ারশিংগী নুমিৎ লাকপদা ইঞ্জিনিয়ারশিং তরাম্না ওকখ্রে
15 SEP 2023 9:56AM by PIB Imphal
ইঞ্জিনিয়ারশিংগী নুমিৎ লাকপদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সার এম বিসবেসবরায়াগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
থৌরম অসিদা থবক কন্নবা শুরিবা ইঞ্জিনিয়ারশিংগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা থবক পায়খৎনবা অমসুং লৈবাক্কী থবক তৌনবা
সার এম বিসবেসবরায়ানা মখা তানা মীরোলশিংদা ইথিল পীগনি। চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা সার এম বিসবেসবরায়াগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা মহাক্না চিক্কাবাল্লাপুরদা চৎলুবগী শক্তমশিং প্রধান মন্ত্রীনা উৎখি।
এক্স পোস্ত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“#EngineersDay লাকপদা, মীৎয়েং শানবা ইঞ্জিনিয়ার অমা অমসুং শক্নাইরবা সার এম বিসবেসবরায়াগী মফমদা ঐখোয়না ইকায়খুম্নবা উৎচরি। অনৌবা থবক পায়খৎনবা অমসুং লৈবাক্কী থবক তৌনবা মহাক্না মখা তানা মীরোলশিং ইথিল পীগনি। চহি অসিগী অঙনবা শরুক্তা ঐগী খোঙচৎ মনুংদা ঐনা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখিবা
সার এম বিসবেসবরায়াগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎনবা মহাক্না চিক্কাবাল্লাপুরদা চৎলুবগী শক্তমশিং চিক্কাবাল্লাপুরগী শক্তমশিং মফম অসিদা লৈরে”।
#EngineersDay লাকপদা থবক কন্নবা শুরিবা ইঞ্জিনিয়ারশিংগী মফমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। মখোয়গী অনৌবা ৱাখলশিং অমসুং চোকথবা নাইদনা কৎথোকপনা ঐখোয়গী লৈবাক চাউখৎনবগী য়াংলেন শরুক ওইরি। ইনফ্রাস্ত্রকচরগী অঙকপশিংদগী হৌরগা তেক্লোলোজিগী অনৌবশিংগী মখোয়গী থবকশিংনা ঐখোয়গী পুন্সিগী হিরম খুদিংমক নুংঙাইহল্লে”।