Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Sir M Visvesvaraya
Also greets engineers on Engineers Day
15 SEP 2023 9:56AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Sir M Visvesvaraya on the occasion of Engineers Day.
Shri Modi also extended greetings to all hardworking engineers on this occasion.
The Prime Minister said Sir M Visvesvaraya will continue to inspire generations to innovate and serve the nation. PM also shared glimpses from Chikkaballapura, where he had paid homage to Sir M Visvesvaraya during his visit earlier this year.
In X posts, the Prime Minister said;
“On #EngineersDay we pay homage to Sir M Visvesvaraya, a visionary engineer and statesman. He continues to inspire generations to innovate and serve the nation. Here are glimpses from Chikkaballapura, where I paid homage to him during my visit earlier this year.”
“Greetings to all hardworking engineers on #EngineersDay! Their innovative minds and tireless dedication have been the backbone of our nation's progress. From infrastructural marvels to tech breakthroughs, their contributions touch every aspect of our lives.”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়লৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি তৰ্পণ
অভিযন্তা দিৱসত অভিযন্তাসকললৈও শুভেচ্ছা
15 SEP 2023 9:56AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে অভিযন্তা দিৱস উপলক্ষে ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছে।
শ্ৰীমোদীয়ে এই উপলক্ষে সকলো পৰিশ্ৰমী অভিযন্তালৈও শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ে সকলো প্ৰজন্মক উদ্ভাৱন তথা দেশ সেৱাৰ বাবে অবিৰতভাৱে উৎসাহিত কৰি থাকিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে চলিত বছৰত তেওঁৰ চিক্কাবল্লপুৰা ভ্ৰমণৰ সময়চোৱাত ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়ৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি তৰ্পণ কৰাৰ কিছু মুহূৰ্তও সহভাগ কৰে।
এক্সৰ জৰিয়তে বিনিময় কৰা এটা পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, "অভিযন্তা দিৱস উপলক্ষে আমি সৃষ্টিশীল তথা অভিজ্ঞ অভিযন্তা ছাৰ এম বিশ্বেশ্বৰায়লৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছোঁ। তেওঁ সকলো প্ৰজন্মক উদ্ভাৱন আৰু দেশ সেৱাৰ বাবে অবিৰতভাৱে উৎসাহিত কৰিছে। চলিত বছৰৰ আৰম্ভণিতে মোৰ চিক্কাবল্লপুৰা ভ্ৰমণৰ সময়চোৱাত তেওঁৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধা তৰ্পণ কৰাৰ কিছু মুহূৰ্ত ইয়াত সহভাগ কৰিলোঁ।"
"অভিযন্তা দিৱস উপলক্ষে সকলো পৰিশ্ৰমী অভিযন্তালৈ শুভেচ্ছা। তেওঁলোকৰ উদ্ভাৱনী চিন্তাধাৰা আৰু নিৰলস নিষ্ঠা আমাৰ দেশৰ প্ৰগতিৰ মেৰুদণ্ড হিচাপে পৰিগণিত হৈছে। আন্তঃগাঁথনিমূলক বিস্ময়সমূহৰ পৰা আৰম্ভ কৰি প্ৰযুক্তিগত সাফল্যসমূহলৈ তেওঁলোকৰ বৰঙণিয়ে আমাৰ জীৱনৰ প্ৰতিটো দিশ স্পৰ্শ কৰিছে।"